2020-03-16 1303 瀏覽
讀Poly嘅時候,成日都會同啲同學嚟呢度食嘢,因為價錢平,又好食。但係出名越夜越多人,等得耐,同埋唔可以吹佢快啲,所以以前唔夠時間真係唔可以嚟食~今次帶着男朋友重遊我嘅舊地,六點幾就黎到美味佳,依個時間唔算多人,個姨姨亦都好有禮貌咁招呼我哋入嚟,遞埋點菜紙,教埋我哋點樣寫~我仲見到牆上已經冇咗唔可以吹佢嗰張紙添!由於好肚餓嘅關係我同男朋友每人都叫咗一碗車仔麵,車仔麵最抵食嘅食法,梗係叫一隻雞全翼再夾另外兩個餸啦!然之後我哋再叫咗另外一啲串燒。車仔麵最正嘅係個湯底非常足料,有薯仔啊豬骨啊等等等等,佢亦都會比埋啲湯料一齊上,變相多咗幾個餸添!啲串燒就咁多年都冇變過!仍然係咁香口咁好食!可以辣可以唔辣任君選擇!我最鍾意嘅梗係雞全翼啦,蒜蓉金菇都唔錯㗎。不過我哋叫咗牛脷同埋雞腎,兩串都係黑色細細粒,淨係睇個樣係分唔出邊樣打邊樣囉

• 燒雞全翼
  • 車仔麵