2023-02-08
識得我耐嘅人就知道我其實係一個辣妹😆係冇無辣不歡嗰隻!不過由懷孕開始就戒咗,之後又做母乳媽媽🤱🏻費事BB飲辣奶!😅忍咗咁耐,而家開齋喇!咁梗係要搵一間好好食嘅補返數啦!仲要係望住個靚靚海景食㗎💕好 chill!天氣咁凍,一嚟到飲杯熱茶先🍵!我哋叫咗個總廚推介午餐Lunch Set for 2 ,主菜揀咗成都水煮桂花魚🐟🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️,真係好好食!啲桂花魚好滑,辣得來少少麻麻地😌仲有雞髀菇、闊條嘅薯粉、芽菜喺入面!配上白飯一流👍🏻👍🏻鮮露筍拌牛舌心🤩第一次食咁大片嘅牛舌,配上好香麻油味嘅新鮮蘆筍,好清新啊!乾煸四季豆,雖然睇落好簡單嘅一味菜,估唔到我哋都好鍾意呢!我記得廚師嘅廚藝唔簡單!👨🏻🍳重慶黑糖糍粑,我都係第一次食呢種甜品,雖然好飽,但係真係好好食!最後都食晒佢😋肚子好滿足🥰午餐嘅套餐仲可享特色飲品同款買一送一優惠㖭!不過要 same items,我哋揀咗🌶️微辣芒果西打🥭🍹真係好有驚喜!香甜嘅芒果汁竟然有小小嘅辣味!完全冇違和感,仲要好好飲添!下次再嚟試埋佢其他嘢先!😍呢間餐廳一定要比心心❤️I really like it!!菜單分享 📝Lunch Set for 2鮮露筍拌牛舌心S
天氣咁凍,一嚟到飲杯熱茶先🍵!
菜單分享 📝
Lunch Set for 2
鮮露筍拌牛舌心
Sliced Beef Tongue with Asparagus
成都水煮桂花魚
Poached Mandarin Fish Fillets in Chili Broth
或Or
南充酸菜桂花魚
Mandarin Fish Fillets with Vermicelli and Pickled Vegetable
乾煸四季豆
Sauteed String Beans with Minced Pork and Beef
重慶黑糖糍粑
Chongging Sticky Rice Cakes