2023-03-18 366 瀏覽
符合Rosewood一貫風格,靚裝修,環境Chill好適合傾偈。本身想坐出邊但職員話當日室外位唔開放,不過坐室內都一樣好舒服。♦ Octopus Salad HK$230八爪魚係爽彈而且食得出有八爪魚嘅鮮味,唔會係好韌咬唔開,但朋友就嫌佢個味唔夠鮮。 橄欖都整得好好食。整體黎講唔算有驚喜,不過值得一試!♦ Carbonara HK$230呢個Carbonara 有驚喜!佢嘅煙肉係炸得好脆口兼有咸香👍🏻而個汁亦同平時食嘅Carbonara 唔同,多左一種特別嘅香味,個香味甚至令我諗起blue cheese (利申我係唔識食blue cheese),但呢個溝完出嚟嘅味道我覺得係恰到好處。而且我本身唔鍾意食淋嘅意粉,所以呢一種粗管通粉又煙韌又吸汁係好岩我!好食😌♦ Tonno Pizza HK$98Pizza 係可以出去行個圈睇下個樣先落order。餅底脆,吞拿魚都好足料,不過無咩驚喜,味道唔錯。回頭指數⍢:7/10食物其實唔錯,但又未好食到會心掛掛想返去再食。佢個環境係舒服,如果spend 一個晏晝望下街景我覺得係幾唔錯。不過就要早少少book定,唔係就要weekend 等3點後先會易啲有

♦ Octopus Salad HK$230

♦ Carbonara HK$230

♦ Tonno Pizza HK$98

回頭指數⍢:7/10
食物其實唔錯,但又未好食到會心掛掛想返去再食。佢個環境係舒服,如果spend 一個晏晝望下街景我覺得係幾唔錯。不過就要早少少book定,唔係就要weekend 等3點後先會易啲有 walk-in 位
2022-12-30
下午茶