2008-01-05
看雜誌說吉野家最抵食又好食,openrice內食評也不錯。琴晚拉埋阿媽同我去食。濃湯同泡菜湯底各一。濃湯好甜,甜到有點怪,令到所有食材都變得甜甜的,好怪。泡菜湯底好得呀,微辣,味道濃過濃湯,好似有d肉汁底;放於頂ge泡菜很惹味。三角形豆腐卜好過中式o個d好多,比較淋身,易入味,帶少少甜。豆腐好滑有豆味。鮮冬菇係一流,吸盡d湯ge精華,好鮮又淋,只可惜只得兩大粒。烏冬超得,不是美心或大快活那些cheap 烏冬。好煙韌好彈牙,仲係煮幾耐都唔會變淋變胡,好好呀!肥牛,包裝骨子過大快活多多聲,用膠盒預先pack 好,新鮮。不過我o個碟就比較肥,阿媽o個碟均勻d。仲配埋碗白飯,真係飽到加零一,好抵食。加了$6要了杯椰果賓治,好清爽,勁多椰果,抵!環境都好,唔太嘈,又寬敞,坐得好舒服。服務都唔錯,起碼夠快。食物未黎,已送上兩個爐;問佢攞杯水加,又好快咁送到黎。還要一讚係個爐,好夠猛,又易點燃,唔會好似大快活o個d咁點極都唔著。
豆腐好滑有豆味。
仲配埋碗白飯,真係飽到加零一,好抵食。
加了$6要了杯椰果賓治,好清爽,勁多椰果,抵!
環境都好,唔太嘈,又寬敞,坐得好舒服。