2021-02-16
呢間cafe好chill好relax,因為只得一個廚師,所以上菜的確會比較慢。但都可以珍惜等待嘅時間,同身邊嘅人好好地傾下計,享受慢活人生。店鋪入面除咗有文宣,仲有元居民社區報🗞,等嘢食嘅時侯我哋都睇咗唔同關於元朗人元朗事嘅報導,大家有興趣都可以拎份睇睇!🥐 火雞肉軟芝士牛角包 $50呢個牛角包係menu上面搵唔到嘅隱‼️藏‼️版‼️,我都係睇其他foodie介紹先知,真係無介紹錯呀!牛角包熱辣辣送上,超級酥脆,包住三大塊火雞肉同埋四塊軟芝士。本來以為呢個牛角包係行鹹香路線,點知入口竟然食到甜甜地嘅味道,好驚喜🤤。包入面有啲類似果醬嘅餡料,應該就係甜味嘅來源。火雞又大塊又厚,不過單食會太鹹,所以一定要夾埋啲果醬食,先可以中和火雞肉嘅鹹味。成個配搭鹹鹹地甜甜地,好特別又份量夠。大家想食都可以問吓店主仲有冇呀!👅評分:9/10🍽 英式全日早餐 $88呢個all day breakfast有炒蛋、啡菇、腸仔、茄汁豆、沙律、煙肉、薯餅同烤麵包。當中最好食係個啡菇🍄,一咬入口竟然會噴汁,又香又好食。呢到啲茄汁豆同街外嘅罐頭唔同,呢到啲豆大細粒粒唔同,唔知係咪自家製嘅茄汁豆呢,又幾好食。🍳炒蛋好黃,同間
🥐 火雞肉軟芝士牛角包 $50
火雞肉軟芝士牛角包
👅評分:9/10
火雞肉軟芝士牛角包
🍽 英式全日早餐 $88
呢個all day breakfast有炒蛋、啡菇、腸仔、茄汁豆、沙律、煙肉、薯餅同烤麵包。當中最好食係個啡菇🍄,一咬入口竟然會噴汁,又香又好食。呢到啲茄汁豆同街外嘅罐頭唔同,呢到啲豆大細粒粒唔同,唔知係咪自家製嘅茄汁豆呢,又幾好食。🍳炒蛋好黃,同間鋪頭一樣🎗,而且好creamy好滑,但就無咩蛋味,腸仔同煙肉🥓都係普普通通。當中薯餅有啲乾,而且唔夠脆,所以我哋都覺得麻麻地。不過overall嚟講都係一個吸引嘅all day breakfast,質素都算中上。
👅評分:8/10
英式全日早餐
🍵 宇治抹茶鮮奶 $34
呢杯抹茶鮮奶個拉花幾特別,係個心形嘅感歎號❣️。杯嘢奶味比較濃,抹茶味道較淡,不過我同男朋友都好鍾意。
👅評分:8/10
宇治抹茶鮮奶
💬後記:呢間cafe係主打精品咖啡☕️,可惜我哋都唔太識飲咖啡,下次有機會再試!