2020-11-15
早排去左JW Marriott渡假🏨可惜酒店嘅自助餐一早full哂☹️退而求其次就揀左呢間位於酒店7樓嘅餐廳,雖然屬於酒店範圍,但因為喺泳池隔離,所以個感覺都係比較casual D😆岩哂我呢d唔想突登帶多套衫食飯嘅懶人😝餐廳嘅佈置比較簡單,同埋因為係半開放式,所以係冇冷氣嘅,不過十一月嘅晚上開始清涼,望住池邊夜景都幾chill🌃餐廳叫FISH BAR🐟顧名思義係食魚為主,每日都會有塊板寫低今日各類🐟🐟🐟嘅價格同原產地,職員亦會推介一下,不過今次我地就冇叫煎魚反而叫左其他菜式😆上菜之前會先上麵包,另配橄欖油、黑椒同海鹽,重可以免費refill🥰不過當日已經太飽就冇refill喇Mussels & Fries $310經典菜式配上粗薯條🍟青口份量OK而且隻隻都好大隻😮白酒忌廉汁好味到直頭想當湯飲🤤Crab & Lobster Cake $240上菜個陣見到個餅炸到燶燶地心裡一沉☹️不過食落又冇燶味就放過佢啦😂切開見到入面充滿住蟹肉/龍蝦肉嘅絲😍真心佩服佢拆絲拆到咁幼細👏🏻點埋tartar醬食個味道岩岩好😋Oasis Giant Grouper Fish & Chips $270平時食Fish
Mussels & Fries $310
Crab & Lobster Cake $240
平時食Fish & Chips多數用嘅都係Cod或者Haddock🐟用龍躉真係第一次見😱😱不過食落嘅味道又幾特別,有d似食緊蒸石斑😂😂
職員非常有禮貌👍🏻👍🏻👍🏻佢地亦都有留意客人用餐嘅快慢去配合返上下一道菜嘅速度👏🏻👏🏻👏🏻抵讚!