2021-04-20
偶然經過漆咸道南, 發現這間新開嘅地中海餐廳, 感覺幾悠閒。 適逢假日襯人流唔算多 可以靜靜地chill 吓relax 吓. 主打地中海菜式,有沙律,意大利飯,意粉, 各種主菜,海鮮, 當然少不了各款Tapas 。白酒汁煮青口$78 wild mussel 青口雖然細隻,不過好肥美, 充滿海水味。 白酒汁中的茄味,蔬菜都非常清甜, 焗得香脆的香草蒜蓉多士蘸湯汁吃更美味。酒嘅款式好多,happy hour 時段更多優惠。Peach, Mango and Passion fruit Smoothies 這杯 mocktail 賣相充滿夏日色彩 , 🍊🍑果味清新,Smoothies 夠滑! 生吞拿魚切片伴青芥辣汁$78厚切的生吞拿魚, 外皮略烤熟, 味道更有層次, 可同時吃到生,熟吞拿魚,口感豐富。青芥辣汁 才是最精彩,芥末很攻鼻, 鹹鹹地, 中和返淡味嘅吞拿魚。海鮮串燒即叫即燒, 把烤吞拿魚,三文魚,大蝦串起而不是碟上比較特別。 吞拿魚烤至全熟,肉質竟然有啲似豬肉~ 塗上秘製醬汁的三文魚,烤過之後釋出魚油特別肥美, 肉質嫩滑多汁。大蝦肉質結實, 比較細隻冇咩特別。水牛城辣椒醬好夠辣,
白酒汁煮青口$78 wild mussel
酒嘅款式好多,happy hour 時段更多優惠。
生吞拿魚切片伴青芥辣汁$78
海鮮串燒
大蝦肉質結實, 比較細隻冇咩特別。
水牛城辣椒醬好夠辣, 配海鮮唔係太適合。亦包括數塊薄餅~ 外脆內軟👍
牛肝菌蘑菇意粉🍝
賣相精美, 不過未見牛肝菌同蘑菇。 但醬汁仍非常惹味,忌廉厚滑有蒜香味, 麵條煙韌吸滿醬汁,這個份量啱啱好唔會太膩~