今次親威請我同屋企人食嘢,帶咗我哋去尖沙咀既呢間酒店食嗰下午茶buffet,啱岩好三點去到,即刻可以入去食,坐既位置都幾闊落。因為係下午茶既關係,食物主要都係一啲小食同甜品為主。一嚟到就飲杯嘢先,因為有飲咖啡既習慣,所以一嚟到就去針咗杯Latte飲,但好似我媽咪咁唔飲咖啡,就可以飲熱奶或者橙汁咁。前菜有啲沙律、涷既三文治同壽司等等,我都攞咗幾件,好飽肚。水果就有西瓜、木瓜同菠蘿。熱既三文治同pizza都有,呢個熱三文治係芝腿治,啲芝士食既時候係有拉絲,唔錯唔錯。雖然話少粉麵,不過其實都仲有粥同即場整既叻沙,叻沙嗰湯底都幾好飲。熱食有啲唔同既小食,嗰薯仔就我覺得最好食,拎咗幾次添。媽咪最鐘意既峴,佢仲拎咗好多添~有水餃同南瓜果~到甜品啦!有好多唔同既蛋榚仔同tart,另外佢仲有部即場可以整既pancake機,再自己加唔同醬料添。
因為係下午茶既關係,食物主要都係一啲小食同甜品為主。

前菜有啲沙律、涷既三文治同壽司等等,我都攞咗幾件,好飽肚。

水果就有西瓜、木瓜同菠蘿。

熱食有啲唔同既小食,嗰薯仔就我覺得最好食,拎咗幾次添。

媽咪最鐘意既峴,佢仲拎咗好多添~

有水餃同南瓜果~

下午茶