2024-09-06 148 瀏覽
最近同朋友約埋去佐敦泰灜,聽聞佢哋好多招牌菜,真係好值得試。今次令我印象深刻,特別係咖哩包同芒果糯米飯,真係唔可以錯過!今晚最矚目嘅係芒果糯米飯蛋糕,由店長霞姐親自送上,氣氛輕鬆得嚟又好開心。嗰碗糯米飯真係好煙韌,加上超甜嘅芒果,絕對係必點甜品!接住試咗菠蘿炒飯,入面嘅鮮甜菠蘿同提子乾搭得幾好。再嚟就係通菜馬拉盞,味道幾有野味,馬拉盞配通菜。仲有個大大小食拼盤,包羅萬有,真係一次過可以食晒唔同小食,特別係炸蝦棗,外脆內嫩,十足有特色!而麵包咖喱軟殼蟹就係招牌之中的招牌,農夫包配咖喱醬香濃可口,鍋氣十足,味道真係好唔錯。泰北冬陰功湯酸辣香甜,蝦味濃厚,飲完都令人滿足。最後,泰式奶茶嘅奶香濃郁,滑滑地好飲;龍眼冰就係超濃郁嘅味道,清新青檸梳打更加添一絲清爽。佐敦泰灜嘅菜式多樣,真係值得再幫襯!

泰北冬陰功湯酸辣香甜,蝦味濃厚,飲完都令人滿足。

佐敦泰灜嘅菜式多樣,真係值得再幫襯!