行過西營盤,朋友拉我去「The Praya」試試,話知梗係要食啦!🍴首先,陳年花雕醉蜆嘅鮮美,完完全全攞住我個鼻。個花雕嘅酒香,嘩,唔醺都難!🥂 蜆肉又鮮甜得嚟彈牙,整個人都話精神起嚟!嘿,但個炭燒頭抽雞就更加勁,啖啖都係嫩滑中帶點兒鹹香,醬汁烤得恰到好處,完全係龍虎鬥嗰種霸氣,裏頭嘅層次,真係一流!來到大根魚湯浸瓜,噢,食得出佢哋啲心機。湯頭嘅鮮味同埋瓜嘅爽脆,一飲一啖,舌頭上差點跳起舞來!🎉但係,嗰啫啫芥菜就冇咁掂,食落係有點單調,希望佢哋可以加強啲遊戲性。食完心諗,落場就係一轉合桃費南雪配自家製雪糕,Sweet!😍 合桃味問個雪糕脆卜卜,甜中帶點烘焙香,實在係收官大合唱!總的來講,呢頓飯食得我心情大好,蜆味跳舞雞味唱歌,唯獨啫啫未能入迷,下次我還會揸著朋友再嚟挑戰下其他!