2023-12-22
臨近歲晚 約埋好姊妹一齊去食afternoon tea👩❤️👩我哋兩個都好有少女心 所以揀咗呢間碧藍色調嘅餐廳🩵試下佢哋新推出嘅節日限定下午茶食住靚靚甜品鹹點咁傾咗好多計 一齊做下港女 影咗九萬幾張相好開心呀💕******************************💝TIFFANY 節日限定下午茶 ($788/2人)經典三層Tea Set 每一層都擺放咗精緻甜點同鹹點每一款都好精美 好IG-able㗎🧈SWEETS 頂層甜點💕MINI BLUE BOX一齊享受拆禮物嘅樂趣🎁裡面係焙茶慕絲同濃縮咖啡啫喱 加埋朱古力果仁脆片 可中和外層糖漿嘅甜度💕SANTA'S HAT 士多啤梨芭菲 採用日本士多啤梨 仲有香脆嘅杏仁脆片 又靚又好味💕蛋白檸檬撻甜甜嘅焦香蛋白霜 配上酸酸清新嘅檸檬撻 多重滋味💕斑蘭椰子慕斯蛋糕💕鳥巢朱古力蛋=============🌮SAVORIES 中層鹹點💕椒麻鮑魚撻椒麻鮑魚同鲍汁杏鮑菇醬汁豐盈 調味恰到好處💕魚子醬香蔥吞拿魚他他薄脆吞拿魚他他加入香蔥同香菜 食落非常香口 💕龍蝦三文魚籽沙律龍蝦配上滿滿嘅三文魚籽加入薯仔粒 並以檸檬汁調味 口感豐富💕鵝肝巴馬火腿泡
我哋兩個都好有少女心 所以揀咗呢間碧藍色調嘅餐廳🩵
試下佢哋新推出嘅節日限定下午茶
食住靚靚甜品鹹點咁傾咗好多計
一齊做下港女 影咗九萬幾張相好開心呀💕
💝TIFFANY 節日限定下午茶 ($788/2人)
經典三層Tea Set 每一層都擺放咗精緻甜點同鹹點
加入薯仔粒 並以檸檬汁調味 口感豐富
💕鵝肝巴馬火腿泡芙
=============
🍰PASTRIES 底層包點
💕GARLIC & FLEUR DE SEL SCONE 香蒜鹽之花鬆餅
係我喜愛嘅咸款scone 蒜香味濃郁
附上奶油忌廉、蕃茄果醬同蜜糖珍珠自由配搭
💕法式杏仁蛋糕
==============
🥂BEVERAGES 飲品
無限暢飲雷司令氣泡白葡萄酒及指定飲品 增添節日氣氛
🫖NO.727 THE TIFFANY BLEND
以中式紅茶作基調 加入玫瑰、薰衣草同雲呢拿調配
☕MOCHA
而家凡惠顧節日限定下午茶 (兩位)
仲可以獲贈 Tiffany & Co.限量環保袋一個添🎁
供應時間:2023年12月4日至2024年1月1日 (2-6pm)
💜The Tiffany Blue Box Café @TiffanyAndCo
📍尖沙咀北京道1號大堂207-208 號
#TiffanyHK #TheTiffanyBlueBoxCafe #onepeking #afternoontea #hkfoodie #foodiehk #hkfood #hkfoodblogger #hkgirl #下午茶 #afternoontea #港女下午茶 #尖沙咀好去處 #相機食先 #手機食先 #打卡 #打卡cafe #香港好去處 #聖誕好去處 #香港美食 #尖沙咀美食