2019-12-24 43 瀏覽
今日同hubby去左TST行街,見到The One對面有間環境好舒服,好warm嘅泰國餐廳,俾個menu吸引左入去。餐廳乾淨企理,入面用左粉紅色sofa,別有一番和諧親切感。我哋叫咗個泰式船河 (魚丸及豬肉丸),牛船河湯底好香濃,味道唔會太咸,配料又足,我哋食得好滋味!另外,仲叫咗半隻泰式燒鷄,Waiter有預先同我地講呢隻鷄會即叫即燒,令我哋有D期待⋯果然冇令我哋失望,賣相好出色,看得出廚師係個有心思的人,隻鷄皮脆肉嫩,醃得好入味,加埋個泰式辣醬好開胃。最後,想介紹埋個(豬肉)生菜包,又係醒胃之選!order嗰陣女侍應好細心,提我地要注意返個辣度,因為廚師係泰國人,所以會比其他嘅泰式餐廳辣,最後我哋叫咗小辣。生菜包配有脆卜卜嘅豬油渣,邪惡得黎又有D咬口,有生菜包住D酸辣肉食,降低左飽滯感,唔會覺得膩!因為兩個人食唔到太多嘢,所以仲有好多菜色留待下次再試。

因為兩個人食唔到太多嘢,所以仲有好多菜色留待下次再試。

正宗泰式河粉(牛船河湯底)
生菜包
泰式燒鷄
2019-12-23
正宗泰式河粉(牛船河湯底)
生菜包
  • 泰式船河