2024-01-01
去完個長旅行都係食返啲清淡啲嘅嘢整理腸胃好啲✈️ 自己好鍾意呢間素食因為好味得黎營養價值又好高💪🏻 另外一個賣點係呢間餐廳都好環保好Sustainable♻️非常推薦關注健康嘅朋友嚟試吓💚⭐️ Elm 🌳好鍾意呢個Salad Bowl🥗因為Vegan得黎又充滿好多Protein🍳 有烤豆腐同埋Tempeh口感好豐富🔥配上腰果醬整體口味豐富唔會淨係得豆味🌰⭐️ Spruce 🍲感覺係好清新嘅海帶湯麵🌿 湯底用咗丁香同八角香濃但係唔會感覺好味精好鹹😚 各種Spices好有東南亞風味但係唔會太重口味🏝️ 今次仲配上套餐 有一杯Ginger Lemongrass Tea 🍵入口暖胃又清新 配上甜點Peanut Butter Bomb 🥜 天然嘅甜度來自Maple Syrup同蜜棗🍯 感覺唔會太大負擔⭐️ Sourdough Flatbread Chips 🍟比起薯條係非常健康嘅選擇👍🏻 唔會有油炸感 配上Hummus醬點綴好有Exotic既感覺
⭐️ Elm 🌳
⭐️ Spruce 🍲