👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻好耐冇去呢個迷你熟食中心搵食同買外賣🤣本身心思思想食呢到之前由泰國人主理嘅泰國菜,點知去到發現執咗😭變咗另一間泰國菜外賣舖🤔橫掂本身都想食泰國菜,👧🏻就決定try try佢🤪✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1)泰國去骨海南雞髀飯 HK$60海南雞飯賣相一般,唔算好吸引🤔啲雞髀件都排得幾整齊😎份量都好大,但飯比較多,雞髀肉嘅份量就唔係好夠餸飯食🥲寧願貴少少都叫雞髀肉食🙊食落雞肉都好滑,雞皮都唔會太肥膩,但食耐到一半會覺得好乾🙈如果飯係跟配油飯會更好!😍賣相:🌕🌕🌗🌑🌑😋味道:🌕🌕🌗🌑🌑2)泰式蜜汁豬頸肉配煎蛋飯 HK$50至於呢個豬頸肉飯就令好鍾意食豬頸肉嘅👧🏻非常失望😭豬頸肉食落好淋,冇乜咬口🤔食落都冇乜燒烤嘅香味,味道偏寡😕仲要得幾塊豬頸肉,完全唔夠餸飯食🥲唯一可讚嘅,就係個煎蛋🤣煎得唔錯,中間嘅蛋黃仲係流心唔會好實好難食🙈😍賣相:🌕🌕🌑🌑🌑😋味道:🌕🌕🌑🌑🌑總括黎講,水門泰式海南雞飯專門店嘅水準都幾令人失望🥲份量雖然足夠,但似以飯多充場面,味道都好一般,可一不可再🥲✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ ✨整體評分✨(5分滿分!)🏠環境:🌕🌕🌕🌑🌑🤵
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

2)泰式蜜汁豬頸肉配煎蛋飯 HK$50

😍賣相:🌕🌕🌑🌑🌑
😋味道:🌕🌕🌑🌑🌑

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌑🌑

🍽 水門泰式海南雞飯專門店 🍽
📍將軍澳常寧路2號TKO Gateway地下EF07號舖
☎️ —— ——
2021-07-17
10 分鐘 (外賣自取)
午餐