2017-07-17 340 瀏覽
有朋友返黎香港, 以前朋友仲住清水灣的時候成日都會黎SK搵我地去喱度食飯, 所以今日都特登去返喱間食其實每次假日在西貢喱個square位的9成餐廳都堆滿曬人, 但今日都幾好彩, 我地去到都仲有一張indoor的枱可以坐食過好多次SK Jaspas,食物水準都算平均, 而且食品的選擇都幾多, 除左西餐其實連亞洲菜都有少少選擇, 不過我就唔肯定係唔係間間Jaspas 都keep到喱個quality, 因為好多年前去過Jaspas Central, 但食物質素真係唔OK, 亦都因為咁, 我中間有好多年都唔肯再試Jaspas直到搬左去西貢住友人搬左去泰國住, 所以一坐低就話好掛住Fish & Chips (HKD 198 ), 而我男人就叫左烤雞胸 ( 約HKD 170 ), 而我自己就叫左個墨西哥烤雞肉夾餅 ( HKD 128 ) 雖然假日Jaspas 都好客人, 但係侍應的服務態度都Keep到唔錯, 順帶一提, 如果有小朋友的話, 黎Jaspas 都係一個幾好的選擇, 因為佢有D椅係會鋪上畫紙, 仲會提供埋畫筆, 所以小朋友可以有野玩, 大人又可以傾到計

2017-07-02
午餐