2021-11-20 302 瀏覽
想搵間餐廳同男友慶祝紀念日,大家異口同聲話好掛住日本野,就搵到呢間居酒屋🏮係Yoho mall入面,餐廳裝潢令人感覺置身係日本咁,餐牌食物種類好多,燒物、串燒、刺身、壽司等都有齊!▪️池魚王薄切 伴 加拿大海膽刺身池魚王話係薄切,實質好厚切,池魚王好新鮮,肉質厚實,口感好好!海膽有4片,每份好大片,味道濃郁得嚟又鮮甜,包住紫菜放入口,成口海膽味,不得之了。▪️燒羊鞍經鐵板燒完特別香口,羊鞍好大件,肉質嫩,好易咬開,平時好怕羊羶味,依個完全冇,煮得非常好,伴碟仲有芥末醬,點埋食更加惹味店員巧妙地安排好上菜次序,食左道濃味菜後,之後先上左碟炒雜菜清清喉嚨▪️鐵板炒雜菜炒雜菜份量同種類都幾多,芽菜、菇類、椰菜、西蘭花,紅蘿蔔,經鐵板炒過後特別香口▪️和牛薄燒150g和牛薄燒卷起左,牛肉味濃,肉質嫩,唔點燒肉汁食已經好夠味,係靚牛嚟~而店員好細心為我地特製,佢話平時係有碎葱係和牛入面,今次用左堆炒雜菜伴碟取而代之,更多樣化,翠玉瓜、茄子、本菇,多重口感!▪️凍喬麥麵最後點埋喬麥麵,凍食麵質會更有口感,仲有蛋醬點

想搵間餐廳同男友慶祝紀念日,大家異口同聲話好掛住日本野,就搵到呢間居酒屋🏮係Yoho mall入面,餐廳裝潢令人感覺置身係日本咁,餐牌食物種類好多,燒物、串燒、刺身壽司等都有齊!

▪️池魚王薄切 伴 加拿大海膽刺身

▪️燒羊鞍

▪️鐵板炒雜菜

▪️和牛薄燒150g

▪️凍喬麥麵
最後點埋喬麥麵,凍食麵質會更有口感,仲有蛋醬點