2024-08-23
中環蘭桂坊度西式或者埃及風既酒吧就見得多,原來當中都有一間日式風格好重,好有日式居酒屋感覺既酒吧佢地就係Yurakucho有樂町未入門口已經feel到佢地舖頭日式味道超重,整個裝修都係濃厚既日式懷舊風格枝豆餐前張食既枝豆,表面調味鹹鹹香香,真係好啱做前菜或者佐酒小食呀帆立具刺身佢地用既帆立貝刺身口感同平時食到既好唔一樣口感比較實在,有彈牙感,相比平時食開既軟綿感唔一樣但係就同樣鮮甜,而且仲有辣椒醬係上面,更深一層提鮮吉列蝦手卷鬆脆既吉列蝦口感豐富,手卷細細個輕食黎講唔錯,唔係大大份圓稚型個種,食落都幾方便南蠻炸雞兩件南蠻炸雞都好大件,加埋蛋白沙律,呢個組合真係好食到欲罷不能,好邪惡呀烤舞茸食返d健康d 既烤舞茸啦大大條舞茸烤到好香,口感爽口,有種清爽感,唔會油膩雞中翼串燒雞味濃郁既雞中翼,燒既時候切開左兩邊單骨,方便食用雪場蟹烏冬雪場蟹肉份量唔少呀!將溫泉蛋同烏冬撈均,煙韌既幼烏冬無論味道定係口感都係一流和牛三文治和牛漢堡三文治,係幾好既主食選擇大福(抹茶 / 芒果)作為酒吧,cocktail當然唔少得,佢地就提供多款比較日式設計既雞尾酒用左斑蘭蘭姆酒、日本生薑利口酒、柚子,上枱既時候
佢地就係Yurakucho有樂町
枝豆
帆立具刺身
佢地用既帆立貝刺身口感同平時食到既好唔一樣
口感比較實在,有彈牙感,相比平時食開既軟綿感唔一樣
但係就同樣鮮甜,而且仲有辣椒醬係上面,更深一層提鮮
吉列蝦手卷
南蠻炸雞
烤舞茸
食返d健康d 既烤舞茸啦
大大條舞茸烤到好香,口感爽口,有種清爽感,唔會油膩
雞中翼串燒
雞味濃郁既雞中翼,燒既時候切開左兩邊單骨,方便食用
雪場蟹烏冬
和牛三文治
和牛漢堡三文治,係幾好既主食選擇
大福(抹茶 / 芒果)
用左斑蘭蘭姆酒、日本生薑利口酒、柚子,上枱既時候仲會即場煙燻處理
口感唔算太烈,唔會苦,味道偏甜,飲落幾舒服
Yakuzaka
呢杯Yakuzaka就用左益力多、抹茶、青蘋果、伏特加酒
味道比較重既係抹茶,酒中帶住非常濃郁既抹茶甘香,再帶d酒烈感,感覺非常特別又有特色