2018-05-23
昨晚七時去食只有我們一枱,水靜河飛,心知不妙,不過一埸嚟到就即本試下,因為記憶之中幾年前嚟過係好好食。打開餐牌,最平的海虎翅$380両,要四両起,咁同老公一人二両差不多啦,雖然覺得有d貴,不過若果足料既話都冇所謂!一上菜,拿個臉盤咁大的砂鍋,不過裏面好少湯,亦唔多覺有乜嘢翅😲😲😲,我同老公對望已經覺得瀨咗嘢!侍應分了之後,拿筷子夾起仲得人驚,全部碎濕濕,一住都夾唔起😱😱😱,之後索性攞匙羹食!第一碗還看見有翅, 第二碗已經差不多是齋湯!味道一般,不是出色也不是差,埋單$1722,講真錢就預咗比,不過真係呃秤兼唔老實!若果我要食碎翅嘅,行過隔離幾間舖頭,$85就有一大鍋可以食!不過俾人搵笨就係一次既啫!今時今日有食評可以寫,咁做生意,唔會有人嚟幫襯!🤬🤬🤬