2019-03-28 377 瀏覽
呢間錦華牛雜喺同一條有幾間分店,街頭嗰間仲要長期好多人排隊,所以立刻排隊先!就咁望只會見到一條隊,但其實係需要俾咗錢先排隊攞嘢食,我地都排咗幾分鐘先發現到。現場只係有個好細嘅牌寫住點餐區,所以大家去嘅時候記得俾錢先。前前後後大概花咗十五分鐘,終於拎到嘢食,我就叫咗一個細牛雜試下,朋友有叫配菜類,主要都係啲打邊爐經常食到嘅食材。其實叫咩都好,處理手法都係大同小異。佢都係煮熟啲食材,之後淋返咖哩汁再加辣醬。牛雜種類大約五至六種,食落唔腥。等嘢食嘅時候,老闆話佢地係用中藥煮過啲牛雜,所以先唔腥。牛雜尚算有味道,但必須要加返咖哩汁先有比較多層次嘅味道。朋友就叫左雜菇,菜,芝士腸等等,但煮得太淋,食材嘅原味已經無咗,所以食落只係食到咖哩汁嘅味道。總括而言,呢間舖頭嘅牛雜比一般配菜類好食,但回頭率唔高,名過於實。

牛雜尚算有味道,但必須要加返咖哩汁先有比較多層次嘅味道。

2019-03-18
15 分鐘 (外賣自取)