2016-05-31 2538 瀏覽
嚟到澳門 我地都有去哩度食下野的 由於我地周圍去食野 所以大約四點半就到哩度了 因為時間還是尚早的關係 所以都唔係太多人 嘿嘿😁我地叫左馬介休炒飯 紅酒煏牛尾 炒蜆😋😋馬介休炒飯 有鹹鹹的味道 而且飯粒分明 又不是很油 原來這兩樣夾埋嚟食都幾好味的哈哈 紅酒煏牛尾 有很淡的紅酒味 其實可以多返少少 牛尾方面煮得很軟很腍 還有一些薯仔做配菜 整體來說 煮得好入味 但如果紅酒味能濃郁點 會較好🙂🙂 炒蜆 原來都幾多架喎 哈哈好野👏🏽👏🏽好開心啊 整碟都是滿滿的 整碟蜆肉的殻都是打開的 沒有一粒是無打開的 要讚👍🏽👍🏽蜆肉好大粒好新鮮好好味啊 個汁的味道好特別 會愈食愈多 撈飯其實是一流 個汁有點辣辣的 但又有點令人好開胃的感覺 哈哈 一個唔食辣的人其實都可以接受到 好正 下次再來會再encore 椰青 好大個好甜好好飲啊 入面又多椰青水 椰青肉又唔會好硬 真係正喎 仲好過香港個啲餐巾都印有小木偶呢 好可愛啊😍😍

我地叫左馬介休炒飯 紅酒煏牛尾 炒蜆😋😋

紅酒煏牛尾