2014-07-07
1959 瀏覽
間鋪真係幾有特色,好細,得15,16個位,其中5~6個位係吧台,幾有日本feel既.(我地坐4人台後尾要搭台.)一張單落一碗面,自己畫既,有正常size同大size.大size貴8蚊,剩係多左麵配料唔會多既.叫左一個沾面同蕃茄豚骨拉麵.沾面有紫菜,叉燒,菠菜,洋蔥. 叉燒有陣微微既炭燒味,唔錯既,佢好在如果你覺得個湯太濃可以自己控制沾落湯到既時間.有分涼麵同熱既麵,涼麵要等多5~6分鐘,大熱天時我都係等左涼麵,係牆上面有教你點食尼個沾麵會比較正宗,我個人認為可以放左落個湯到去先再夾起身食,而唔係夾住佢黎沾,因為佢個湯碗唔係好深,如果夾住佢沾就會搞到上面果D冇咩味.蕃茄豚骨拉麵有菠菜,沖絲,叉燒((叉燒味道同沾都果D差唔多,應該只係切法唔同.)尼個我剩係試左兩啖,個湯係有蕃茄味,但硬係覺得佢有D公仔麵湯feel,唔知係咪我試唔真啦.果日去到咁岩有小食送,自家制豚肉.豬肉同椰菜絲係入面炸,奇怪既係出面個汁唔鹹,鹹既係入面D餡.真係好鹹.最後都冇食哂.尼間拉麵都唔錯既,小食就唔會再試,拉麵既話都會特登去試下其他款既.
叫左一個沾面同蕃茄豚骨拉麵.
沾面
有分涼麵同熱既麵,涼麵要等多5~6分鐘,大熱天時我都係等左涼麵,係牆上面有教你點食尼個沾麵會比較正宗,我個人認為可以放左落個湯到去先再夾起身食,而唔係夾住佢黎沾,因為佢個湯碗唔係好深,如果夾住佢沾就會搞到上面果D冇咩味. 蕃茄豚骨拉麵
尼個我剩係試左兩啖,個湯係有蕃茄味,但硬係覺得佢有D公仔麵湯feel,唔知係咪我試唔真啦. 果日去到咁岩有小食送,自家制豚肉.豬肉同椰菜絲係入面炸,奇怪既係出面個汁唔鹹,鹹既係入面D餡.真係好鹹.最後都冇食哂. 尼間拉麵都唔錯既,小食就唔會再試,拉麵既話都會特登去試下其他款既.