2013-01-18
見網友食評10食8讚,有部份還勁讚~~便約大伙一探虛實!!先試了幾個大家力讚推介:1)米通鯪魚球:的確食落好脆(因有米通),內幾彈牙,還不錯2)馳名滷水鳳爪大腸:味道ok,但細碟到.鬼.....太細碟了吧 = =3)珍寶炸錦滷雲吞:個名無呃你,真係珍寶,肉部份細粒到...幾乎食唔倒,塊雲吞皮大到....so,你會見佢好似好大碟,其實無得食 是次不推薦這個菜了,因炸野好難唔好食,炸野例牌跟個酸甜辣的汁,so無咩技術可言.就係炸雲吞而已.個人意見覺得個雲吞 炸得一般般4)又是大家勁讚的蝦子撈麵:真係有夠'大碟'~~陰公!!平心而論,真係無大家講到咁鬼好食,佢係咪真係用竹昇壓的就無人知 啦,反正你又食唔出,當普普通通食個撈面.但作為普普通通ge撈面,又稍嫌佢貴左小小5)水蟹粥-來了個中鍋,因為4個女仔食而已:粥底好綿,水蟹有兩隻(都算落足料,始終水蟹肉質真係好水,無咩肉質同鮮味,水蟹應該係咁掛~~本人無咩研究),至於講到味道,就真係好一般,,好一般,so,這個不試也罷。不推薦6)最後因為大部份餸都好細碟,4女仔又叫多個鼓椒炒蜆和干炒牛河:鼓椒炒蜆普通貨色,不吃也罷。干炒牛河:強烈的濃味,但
先試了幾個大家力讚推介:
1)米通鯪魚球:的確食落好脆(因有米通),內幾彈牙,還不錯
6)最後因為大部份餸都好細碟,4女仔又叫多個鼓椒炒蜆和干炒牛河:鼓椒炒蜆普通貨色,不吃也罷。干炒牛河:強烈的濃味,但還是可以吃的,咁傳統的干炒牛河搞成咁,大廚訓著左了吧~~
題外話/補充資料:
至於有食評指出該店員工和老板服務態度差,本人觀察,原因應該在於店舖好好生意,人手又不足的情況下出現.是次我們食7--到8點多,服務態度當然不可用讚來形容,但中規中矩,可接受~~