1K
位於灣仔軒尼詩道的 [檀島咖啡餅店]始創於1940年的,屹立在香港大半個世紀,經歷多少風霜,仍然能生存嘅老牌茶餐廳,雖然評價好壞參半,但一定會有佢嘅棒埸客,我就由細食到大,一想起食蛋撻飲奶茶,就會諗起檀島,現在已經由第二代經營,食物種類更多元化,例如茶餐廳傳統食物,炒粉麵,焗飯,小炒,自家製麵包蛋糕都非常出色😋😋今晚收工夜咗去,最愛既蛋撻🥧已經賣晒,唯有食住其他嘢頂住檔先🤣🥠▪️拿破崙沿用古法配方,由酥皮,合桃蛋白餅,牛油忌廉組合而成,逐層逐層鋪上去,好用時間同心機,而家唔係太多餅店可以做得到,味道方面酥皮超級香脆,合桃蛋白餅充滿住大量合桃,而旦奶油唔甜香滑,口感豐富🍰▪️香蕉班籣卷蛋瑞士卷蛋就食得多,香蕉班籣口味就第一次試,首先店家好慷慨,卷蛋比正常分量差唔多大成倍,蛋糕軟熟,超級香濃香蕉味,陣陣班籣葉香,唔太甜,我鍾意香蕉味嘅食物,好味🐷▪️焗豬扒飯仍然沿用不鏽鋼焗盤,即叫即製,番茄醬汁、鬆嫩豬扒及黃金炒飯一一做得到位,仲有新鮮蕃茄,洋蔥和融化咗嘅芝士,焗到面層少少焦燶,傳統做法,最好食嘅風味🧆▪️瑞士汁乾炒牛河新鮮即炒夠鑊氣,炒得河粉乾身唔油,牛肉嫩滑,洋蔥和芽菜脆身,調味好好,所有材料

🥠▪️拿破崙

🍰▪️香蕉班籣卷蛋

🐷▪️焗豬扒飯

🧆▪️瑞士汁乾炒牛河
新鮮即炒夠鑊氣,炒得河粉乾身唔油,牛肉嫩滑,洋蔥和芽菜脆身,調味好好,所有材料入晒味,推介

🥪▪️夾心西多士
坊間現在有好多款唔同材料做成嘅西多士,我都係鍾意食最傳統嘅,金黃色炸方包中間夾住厚厚既花生醬,炸好熱辣辣嘅時候加上牛油同糖漿,超正😋非常邪惡嘅組合,誰人能抵擋得住

☕️▪️ 熱奶茶 / 熱咖啡
此店名物奶茶,精選幾款優質茶葉製作茶膽,好香滑,茶味濃郁,奶香悠久,配上最佳拍檔麵包蛋撻,真係會令人飲上癮,咖啡和奶茶的沖制方法一樣,完完全全港式風味

• 合桃拿破崙
  • 西多士
  • 焗豬扒飯
  • 熱奶茶
2023-05-10 181 views
細個成日同屋企人食🏠 今日再訪 食到情懷之外 食物依然保持到水平🍽️成間餐廳都好有香港本土風味 店員好親切 裝修從一而终保留原有裝潢設計 老香港🇭🇰味道💯超想食拿破崙 個日3pm去到但已經賣晒so sad 又多個籍口再去😈 我印象中係好鬆脆同超香核桃味 但今次食唔到🥲✨✨蛋撻號稱有超過100層 有無我就唔知 但酥皮十分鬆脆 好香油酥味 蛋黃餄好香 好嫩滑 但有小小偏甜 路過都可以外賣拎走🥡✨✨香蔥碎牛炒蛋三文治🥪蔥油香十足 加埋大量咸牛肉碎 咸香味 麵包超級鬆軟 ✨✨西多士金黃色表皮 屬於比較薄 熱辣辣上枱 均勻咁溶化左咸香味嘅牛油🧈 加上入面椰香味嘅香甜味好夾✨✨紅豆冰🫘-紅豆蓉係好似紅豆沙咁綿密 仲食得出陳皮香味 真係勁好味 必食‼️✨凍咖啡奶偏多 好滑 經典口味

✨蛋撻

✨凍咖啡
奶偏多 好滑 經典口味
香蔥碎牛炒蛋三文治
西多士
香港探店|灣仔|茶餐廳|檀島咖啡餅店台灣的朋友來到香港,問我茶餐廳怎麼吃才算最地道?當然是要來檀島咖啡餅店!先說說他們的裝修,真的很地道,聽說許多電影都是在這裏取景。他們家的西多士真的好好吃!淋上糖漿,黃金的多士夾着煉奶和花生醬,一啖一滋味!我也很推薦他們家的紅豆冰,甜甜的煉奶配搭相粒粒紅豆,是夏日香港的最佳消暑良品。別忘了,餐廳外面還有餅店的這一個部份,建議大家買買他們的曲奇和叉燒酥,也是不錯的旅遊手信。——————為食分界線——————📍 檀島咖啡餅店 (軒尼詩道) (灣仔)灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
香港探店|灣仔|茶餐廳|檀島咖啡餅店

台灣的朋友來到香港,問我茶餐廳怎麼吃才算最地道?

當然是要來檀島咖啡餅店!
先說說他們的裝修,真的很地道,聽說許多電影都是在這裏取景。

他們家的西多士真的好好吃!
淋上糖漿,黃金的多士夾着煉奶和花生醬,一啖一滋味!

——————為食分界線——————
📍 檀島咖啡餅店 (軒尼詩道) (灣仔)
灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓

人均消費: $80
2023-05-09 106 views
茶餐廳|檀島咖啡餅店|灣仔—————————————🫶🏼極品蛋撻酥皮好多層 唔會油膩入面蛋漿蛋香重 而且唔會過甜—————————————🫶🏼 合桃拿破崙四層酥皮三層加左核桃蛋糕忌廉中間食到粒粒核桃 口感豐富—————————————🫶🏼 焗豬扒飯即叫即焗 夠曬熱🔥炒飯底 唔會太濕太乾啱啱好有大大舊番茄 撈飯食一流豬扒唔乾 而且切好咗方便大家食————————————————————————📍 灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓————————————————————————Overall 💗💗💗💗#茶餐廳 #香港茶餐廳 #food #delicious #hk #hongkong #eatwithfoodiez
茶餐廳|檀島咖啡餅店|灣仔

📍 灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓

————————————————————————

Overall 💗💗💗💗

2023-05-09 95 views
👧🏻😋👅🍽✨遠近馳名傳統餅店-檀島咖啡餅店🇭🇰 灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓 🇭🇰-☕️以前係灣仔返工時不時都會買蛋撻黎食, 今次突登黎食tea試埋其他野, 果然係出名傳統餅店☕️除左堂食, 仲有賣禮盒裝檀島巧手牛油蛋卷-🥧極品蛋撻💯酥脆撻皮包住高身滑溜嘅蛋漿, 極品!-🍰合桃拿破崙✨第一次食港式拿破崙, 4層酥皮夾住3層核桃蛋白霜, 中間再有少少cream痴住, 甜甜地脆脆地超好味-🍜常餐 - 沙爹牛肉煎蛋撈丁面💯湯既食得多, 撈既第一次, 流心蛋黃撈埋沙嗲汁食丁麵正, 牛肉夠腍又入味-🧋飲品 ✨傳茶室既茶底係冇得輸, 整檸茶奶茶都係一百分💯 大大杯同小食一齊食襯晒-🍔爆料菠蘿包💯雙層午餐肉, 番茄, 炒蛋夾左落菠蘿包,個包好軟熟, 菠蘿皮又夠酥脆, 仲要甜甜地同料勁夾-🥪馬來咖央西多士✨本身想食朱古力但咁岩冇晒, 咖央係糖漿襯托下更突出, 薄牛油同鬆化西多係絕配-
👧🏻😋👅🍽✨
遠近馳名傳統餅店
檀島咖啡餅店
🇭🇰 灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓 🇭🇰
☕️除左堂食, 仲有賣禮盒裝檀島巧手牛油蛋卷
🥧
極品蛋撻
💯酥脆撻皮包住高身滑溜嘅蛋漿, 極品!

🍰

爆料菠蘿包

🥪
馬來咖央西多士

2023-05-06 121 views
本人對老字號茶記情人獨鍾,依間茶記嘅大名,聽過好多次,今次終於入去食🤣🤣🤣#大推介蛋撻超正,蛋撻皮勁酥脆,一定要係啱啱出爐個陣食,熱辣辣最好味🤤#利申我唔鐘意食蛋撻😂但都覺得正 #瑞士汁炒牛河 $78乾炒牛河平時食得多,但瑞士汁真係first try,唔錯👍🏻仲要勁有鑊氣既牛河,真心正!牛肉片大大塊,無流料🫢#咖央厚西多士 $45中間流心既西多好有驚喜,一啲都唔會dry,勁厚身😂2條友食啱啱好~#合桃拿破崙 $14好少茶記會有拿破崙食,仲要係合桃,幾特別,係呢度既特色🤣🤣🤣好脆口~鐘意茶記既你記得like~💜

#大推介蛋撻

#瑞士汁炒牛河 $78

#咖央厚西多士 $45

#合桃拿破崙 $14

鐘意茶記既你記得like~💜
聽講呢度嘅拿破崙好出名就嗌個。❤️拿破崙餅脆,合桃香,口感實淨。加上少少忌廉,甜甜哋。見餅櫃d卷蛋大大塊幾吸引又嗌個鮮香蕉斑蘭卷蛋試下。❤️鮮香蕉斑蘭卷蛋好厚身,份量十足!👍🏻賣餅姐姐話我知係用2磅新鮮香蕉整12件卷蛋。真材實料,無添加。一入口——嗯~😍食到香蕉嘅原味,有斑蘭香,唔會好甜。香蕉同斑蘭嘅味道好夾😋。忌廉唔會好漏。唔似出面果d香蕉蛋糕食得出香味同甜味都好假,應該係落左香精。❤️蛋撻餅皮用了酥皮製,十分酥脆可口😋。蛋呈金黃色,十分吸引😍有蛋香。賣餅姐姐話原味曲奇入面有果jam餡;朱古力曲奇入面有朱古力餡。我同朋友五點左右到,去到見原味曲奇賣晒,剩返朱古力曲奇,想試都冇得試😭,惟有嗌個朱古力曲奇啦。❤️朱古力曲奇鍾意佢獨立包裝,買黎送比朋友/同事啱晒👍🏻!重有成隻手咁大塊!賣餅姐姐話我知原來餐廳樓上有工場,所有包餅都係自己出產。欣賞👍🏻不像大集團用機器大量製造。這裏的一包一餅都是師傳親手造,充滿人情味,是別處吃不到的味道。❤️鮮茄豬扒燴意粉除了鮮茄還有洋蔥。意粉軟硬適中。酸甜新鮮蕃茄為意粉添上水份。豬扒有幾塊,份量多。朋友另外嗌左雞肉腸同炸雞肶。❤️炸雞肶🍗即叫即炸,皮脆肉嫩juicy🤤。
聽講呢度嘅拿破崙好出名就嗌個。
❤️拿破崙餅脆,合桃香,口感實淨。加上少少忌廉,甜甜哋。

見餅櫃d卷蛋大大塊幾吸引又嗌個鮮香蕉斑蘭卷蛋試下。
❤️鮮香蕉斑蘭卷蛋
好厚身,份量十足!👍🏻

❤️蛋撻

❤️朱古力曲奇

❤️鮮茄豬扒燴意粉

朋友另外嗌左雞肉腸同炸雞肶。

❤️炸雞肶🍗
即叫即炸,皮脆肉嫩juicy🤤。連平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食埋塊雞皮!🙊

❤️熱檸茶
茶夠濃,沖多幾杯都重得!

❤️紅豆冰
紅豆🫘夠多,口感粉。不會太甜。

真係好耐無食過一間咁難食嘅茶餐廳🙏🏼🙏🏼🙏🏼係Netflix睇完電影《月滿軒尼詩》見到張學友同湯唯成日係呢間茶餐廳到嘆下午茶🫖第二日收工即刻去試下呢間茶記最出名係蛋撻 不過要收工時間前先有我就無機會試到 🙌🏻一入到鋪頭已經唔係咁舒服餐廳比較焗 唔光猛 而且啲檯面餐具都有啲痴笠笠不過算啦 食得舊式茶記就唔可以怕污糟💩呢樣野問題唔大一坐底 睇緊menu就比侍應催落單☠️其實個下個場得幾檯客仔唔係急住要落單出菜嘅環境但個侍應就逼住我地未揀好仲要比佢「Zeep」咗聲🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😅真係未食野已經忟忟地🤡叫咗一個晚餐 一個常餐沙嗲牛晚餐$80 一個餸味道只能用合理嚟形容而且個餸出餐個時只係微溫😃咁我不如襯隔離This this rice算🍚常餐仲離譜 無其他客落單 都要等差唔多3 4個寺 點知連個麵都未煮熟公仔麵都做到al dente🙏🏼🙏🏼 佩服佩服仲要個湯係唔夠熱浸淋個麵👏🏻仲慘過食學校canteen 大快活下午茶 牛肉又酸又臭 🤮沙嗲味亦唔香濃絕對無回頭⋯
真係好耐無食過一間咁難食嘅茶餐廳🙏🏼🙏🏼🙏🏼

牛肉又酸又臭 🤮
沙嗲味亦唔香濃
絕對無回頭⋯
2023-04-27 171 views
一心諗住去嘆個下午茶,得來一肚氣😤。入去坐低,即叫雞批、蛋撻、熱奶茶。15秒都唔使,已放在枱上,心知不妙,摸下個雞批完全係凍嘅,咬一口完全唔係嗰回事,即刻叫個服務員過來,問佢個雞批凍㗎?佢話係喎🤔當時我都唔知俾咩反應佢,只好快啲食完個蛋撻同奶茶埋單走人😖😖😖😖,至於蛋撻同奶茶只係正常嘢。埋單$52。其實這個價錢我可以吃個下午茶餐😠後記:我都係第一次食凍嘅雞批,如果喜歡吃雞批的朋友仔都明白,入邊個汁如果係凍嘅話好似啫喱咁好難食😩我最不滿意,係佢哋嘅態度😡
一心諗住去嘆個下午茶,得來一肚氣😤。
入去坐低,即叫雞批、蛋撻、熱奶茶。
我最不滿意,係佢哋嘅態度😡
2023-04-27
Tea
餐廳介紹🧑🏻‍🍳:這間是超過80年歷史的茶餐廳,本地人一致認為最正宗最有回憶的茶餐廳,店內充滿懷舊港風,店員態度好,不會給予你壓力點餐,亦都具有人情味,美食正宗高質!美食介紹🍔:🍴 蛋撻 酥皮蛋撻的外皮香脆,一層一層的酥皮,切開一半是明顯看到那層次感,加上香濃的蛋漿,是「酥皮控」在港必食的蛋撻🥧😋: 9.5/10🍴 拿破崙這個一定是小時侯的回憶,傳統手作拿破崙的製作過程繁複,以三層酥皮、多層合桃蛋白餅、多層牛油忌廉,口感十分豐富,現在市面上越來越少😋: 9/10🍴 瑞士汁炒牛河 乾炒牛河就吃得多,瑞士汁炒牛河是比較特別,鮮牛的比例很多,而瑞士汁的味道濃郁,相比起乾炒牛河較沒有那麼油膩,而炒河炒得很香口惹味,另外可以叫店員拿辣椒醬給你,加上辣椒醬會更惹味,而不會太辣,不太吃辣的都能吃得到😋 : 8.5/10🍴 港式奶茶正宗的港式奶茶並不是只有紅茶葉製成的,而是用不同茶葉混合而成的,所以每間茶餐廳的港式奶茶都有不同質素,而這間的茶味很香濃,而不會苦澀,無論是凍奶茶還是熱奶茶,都能喝得出港式奶茶的香濃細滑,建議喝港式奶茶一定要熱的,再轉「茶走」,意思是加煉奶下去,味道會更加細滑😋: 8/10
餐廳介紹🧑🏻‍🍳:

😋 : 8.5/10

🍴 港式奶茶
😋: 8/10
2023-04-25
$50 (Tea)
  • 合桃拿破崙
  • 蛋撻
2023-04-23 173 views
Lunch喺灣仔好多選擇,今日就嚟咗食呢間,喺灣仔都算出名嘅茶餐廳叫咗個常餐-雞扒米粉配個茶走,港式瑞士汁牛河佢呢度出名嘅冰鎮奶茶,另外仲叫多兩個新鮮出爐嘅蛋撻!常餐嘅雞扒啱啱煎起,食落去夠晒鮮嫩多汁,配埋個米粉$50真係好抵食港式瑞士汁牛河鑊氣十足,牛肉亦都有好多舊,超級入味,河粉亦都唔會太碎!奶茶奶味濃郁啱晒我口味!新鮮出爐嘅蛋撻係多層嘅酥皮蛋撻,夠晒香脆而且內涵亦都夠甜味!蛋味夠香濃,非常推薦!

叫咗個常餐-雞扒米粉配個茶走,

雞扒米粉

港式瑞士汁牛河鑊氣十足,
港式瑞士汁牛河
牛肉亦都有好多舊,超級入味,河粉亦都唔會太碎!
奶茶奶味濃郁啱晒我口味!

2023-04-16
Lunch
雞扒米粉
  • 酥皮蛋撻
  • 凍奶茶
  • 熱奶茶
餐廳:檀島咖啡餅店地點:灣仔軒尼詩道菜式:茶餐廳餐牌:星期六下午兩點有下午茶餐,下午茶炒粉麵飯餐,常餐,全日早餐,出前一叮麵餐,燒味套餐,咖哩套餐,亞洲粉麵飯,麵包,西餅,多士,三文治,小食等等,超多選擇。叉燒燒鴨瀨粉 $76叉燒同燒鴨每樣五塊,叉燒好瘦,燒鴨塊皮好多汁,另上獨立包裝甜酸醬比你點燒鴨食。瀨粉幼身偏硬。伴有一條菜心同蔥花。呢個價錢可以半價叫紅豆冰。瑞士雞髀拼雜果沙律 $52瑞士雞髀連上髀,超入味,雞肉都嫩,適合重口味人士如我。雜果沙律係撈左滿滿沙律醬既椰果,菠蘿,車厘子等罐頭水果粒,開胃之選。紅豆冰 $33紅豆冰好大杯,重點係下底勁多紅豆,甜度適中而且原粒紅豆多,有咬口。椰奶又香又滑,飲完超飽!極品蛋撻 $11果然係極品蛋撻,肉眼已經可以見到多層酥皮,脹卜卜,酥皮真係入口即化,唔覺油膩。入面蛋漿係暖暖地,有蛋香,滑溜又唔會過甜,呢個價錢超抵食。合桃拿破崙 $14從來都唔知原來茶餐廳都有拿破崙食。合桃拿破崙係四層酥皮包住三層加左核桃既蛋糕同少量忌廉,酥皮唔係薄脆個款,而係比較硬同厚實帶脆口,蛋糕有少少似牛油蛋糕,中間食到粒粒核桃,呢款懷舊小食真特別,當然同而家西式拿破崙唔同
餐廳:檀島咖啡餅店
地點:灣仔軒尼詩道
菜式:茶餐廳

叉燒燒鴨瀨粉 $76
叉燒燒鴨瀨粉

呢個價錢可以半價叫紅豆冰。

瑞士雞髀拼雜果沙律 $52

紅豆冰

紅豆冰 $33

極品蛋撻 $11

合桃拿破崙 $14
合桃拿破崙

從來都唔知原來茶餐廳都有拿破崙食。合桃拿破崙係四層酥皮包住三層加左核桃既蛋糕同少量忌廉,酥皮唔係薄脆個款,而係比較硬同厚實帶脆口,蛋糕有少少似牛油蛋糕,中間食到粒粒核桃,呢款懷舊小食真特別,當然同而家西式拿破崙唔同。
今餐既極品蛋撻真心非常出色,絕對推介。
2023-04-22
Lunch
紅豆冰
2023-04-22 75 views
放工約咗同事去灣仔電腦廣場買嘢,買完嘢經過檀島咖啡餅店,同事食過呢間食物唔錯,不如一齊食埋晚飯先走。餐廳屬於老字號,裝修設計也帶着懷舊風格。鴛鴦炒飯,而家好多餐廳都唔會供應,發覺這間餐廳有得食,立即叫嚟試吓,鴛鴦炒飯具有鮮艷的顏色和豐富的味道:雞絲配以番茄的鮮甜,蝦仁配白汁的香滑。蛋炒飯底粒粒分明配燴汁雙拼上桌,真的色香味俱全!干炒雞絲伊麵,大大碟份量十足,材料有雞絲、冬菇絲、韭黃,炒得夠鑊氣,伊麵加上蠔油醬汁炒得好夠味。花生醬西多士:金黃香脆的外層,內裡夾著花生醬,塗上牛油和糖漿,淡淡都滋味無窮!蛋治烘底,麵包烘得外脆內軟,夾著嫩滑的蛋,口口都充滿蛋香!紅豆冰:啖啖的紅豆香加上順滑濃郁的淡奶,超美味!咸檸七:味道甜中帶咸,冰涼清爽!

蛋治烘底,麵包烘得外脆內軟,夾著嫩滑的蛋,口口都充滿蛋香!

紅豆冰:啖啖的紅豆香加上順滑濃郁的淡奶,超美味!

咸檸七:味道甜中帶咸,冰涼清爽!
經過這麼多年,終於去了著名的檀島咖啡餅店😂 店內的裝潢充滿懷舊風格,讓人不禁想起香港的舊日時光。🌼 拿破倫這款拿破倫是一個很好的驚喜!餅皮鬆軟,內餡則是香甜可口的卡士達醬,既濃郁又滑順。外層的糖霜為整體口感增色不少,讓人回味無窮。🌼 蛋撻 (忙著吃,忘了拍 😂) 蛋撻是這家餅店的招牌之一,果然名不虛傳。撻皮酥脆,不油膩;蛋撻餡料滑嫩,香氣濃郁。每一口都讓人懷念港式茶餐廳的美好滋味。🌼 菠蘿油這款菠蘿油的表現也相當出色。麵包表面酥脆,內部鬆軟,而奶油則是恰到好處的濃郁口感。搭配熱茶或咖啡,是簡單而美味的享受。🌼 沙爹牛通沙爹醬的味道濃郁,不過牛肉有一點點rough。份量適中

🌼 拿破倫

🌼 蛋撻 (忙著吃,忘了拍 😂)

🌼 菠蘿油

🌼 沙爹牛通

沙爹醬的味道濃郁,不過牛肉有一點點rough。份量適中
2023-04-18 112 views
灣仔出名多歷史悠久地道既港式茶餐廳,好多遊客黎香港都必定會嘆下果間茶記既人氣食品。呢間檀島咖啡餅店就係其中一間懷舊老字號,當中酥皮蛋撻、菠蘿包、西多士最為人熟悉,每日新鮮出爐,大受港人歡迎,每日好快賣完就無!【蝴蝶酥 & 拿破崙餅 】兩款酥皮都非常大件抵食,每一層都層次分明😋【鮮香蕉斑蘭卷蛋 】店員推介必試鮮香蕉斑蘭卷蛋,因為唔係用香蕉油而係用新鮮香蕉🍌整架,非常鬆軟好味😋果然無介紹錯!【 夾心西多士】熱辣辣呈上既西多煎到金黃色,上面放左塊牛油,香味撲鼻,非常之滋味!【 菠蘿海鮮炒飯 】食左咁多甜點,黎一個夠鑊氣既菠蘿海鮮炒飯同埋茶記凍飲真係大滿足!😋❤️小編最滿意既係,呢間港式茶餐廳既staff非常主動友善,小編最欣賞就係呢種親切感!❤️得閒會再黎試今次賣晒未能食到既人氣菠蘿油哦~😄🫶🏻分數:(10分滿分💛)味道:8價錢:9環境:8服務:9(以上評分只是小編個人口味而已)💥 檀島咖啡餅店 (軒尼詩道) 📍 灣仔軒尼詩道176-178號地下及閣樓#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastr

【蝴蝶酥 & 拿破崙餅 】
兩款酥皮都非常大件抵食,每一層都層次分明😋

【鮮香蕉斑蘭卷蛋 】

【 夾心西多士】

【 菠蘿海鮮炒飯 】

分數:(10分滿分💛)
味道:8
價錢:9
環境:8
服務:9
(以上評分只是小編個人口味而已)

#美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #手機食先 #平民美食 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#餐廳推介#假日好去處#灣仔美食#茶餐廳推介#港式茶餐廳#蝴蝶酥#拿破崙餅#鮮香蕉斑蘭卷蛋