Restaurant: Mokumoku Yakiton (Circle Plaza)
Terms & Details:
2024-02-19 956 views
朋友的推薦下,我們去了銅鑼灣一間串燒店進餐,一進店,一陣熱烤香氣迎面而來,服務員殷勤招呼。我們點了多款不同菜色。1. 牛蒡小吃:這道小吃以清新爽口聞名。牛蒡經過烤製後,質地變得脆嫩,搭配特製的調味料,帶來滿滿的風味。2. 巨峰梳打:這款梳打飲品是一個開胃的選擇。巨峰葡萄的香甜與氣泡水的清爽完美結合,給人一種愉悅的口感。3. 秋葵豬肉卷配山藥蓉:這道菜色給人一種新穎獨特的感覺。秋葵的脆嫩與豬肉的鮮嫩相互融合,再搭配山藥蓉的濃郁口感,讓人驚艷。4. 芫荽肉卷:這道肉卷散發著香味,撲鼻而來。肉質多汁嫩滑,搭配著香氣濃郁的芫荽,給人一種美味的享受。5. 三文魚頭塊:這道熱乎乎的三文魚頭塊入口軟嫩可口。保留了魚頭的原汁原味,讓人可以品味到鮮美的魚肉風味。6. 多春魚:這種魚肉質地細嫩有嚼勁,烤製時能完整保留其原有的風味。多春魚的獨特口感讓人難以忘懷。7. 雞翼串燒:這道雞翼串燒給人一種多重的口感享受。外皮酥脆,內部肉質鮮嫩,咬下一口能嚐到軟骨的Q彈感,既能品味到皮脆肉嫩的美味,也能享受到雞翼帶來的獨特風味。除了美食之外,這家串燒店的環境也是一大亮點。店內的日式元素裝飾營造出輕鬆愉悅的用餐氛圍,讓
我們點了多款不同菜色。

除了美食之外,這家串燒店的環境也是一大亮點。店內的日式元素裝飾營造出輕鬆愉悅的用餐氛圍,讓人在享受美食的同時也能感受到串燒的濃郁氣息。

2024-02-16 595 views
平時大多數見都是專吃牛、雞、蟹等,但豬真的比較少見,這次試了這間位於銅鑼灣專吃豬串燒的餐廳。🍅蒜子蕃茄沙律 $38蕃茄新鮮清甜,配上蒜泥及沙律醋,酸酸味味確實很開胃🐙芥辣八爪魚 $38八爪魚混合了芥末,淡淡的海鮮咸味帶一點辣。🍣刺身盛 $168刺身盛包括帆立貝、牡丹蝦和三文魚,3款都好新鮮🐟三文魚魚頭 $108頗有驚喜的一道菜,三文魚頭經鹽燒,表層充滿焦香味,但仍保持魚肉嫩滑,夾起還見到魚油慢慢滲出。加一點檸檬汁更令魚肉錦上添花。🐷豬腩脂串 $38想不到豬腩脂原來是這樣脆口,外層微微焦香,每一口都充滿油脂香味。🐽豬肝串 $32豬肝再搭配獨特調味,令本身對豬內臟有點抗拒的我都願意試,味道惹味。🐖豬腰 $30豬腰肉質爽口,沒有豬騷味,頗新鮮感的部位。🍢蒜心豬肉卷 $32薄薄的豬肉包裹着被煎香的蒜芯,這個惹味的組合也是第一次品嘗。🐥雞翼串 $38每次吃串燒必點的一道。香脆的雞皮火喉恰當,雞肉仍保留到肉汁。🥒沖繩苦瓜豚肉串 $38又是一道少見的菜色。苦瓜平時都少吃,這個釀沖繩苦瓜又令我對苦瓜改觀。將豬肉入當中再做串燒,苦瓜口感爽脆,感覺去除剛剛的豬肉油膩感。

🍅蒜子蕃茄沙律 $38

蕃茄新鮮清甜,配上蒜泥及沙律醋,酸酸味味確實很開胃

🐙芥辣八爪魚 $38

八爪魚混合了芥末,淡淡的海鮮咸味帶一點辣。

🍣刺身盛 $168

刺身盛包括帆立貝、牡丹蝦和三文魚,3款都好新鮮

🐟三文魚魚頭 $108

🐷豬腩脂串 $38

🐽豬肝串 $32

🐖豬腰 $30

豬腰肉質爽口,沒有豬騷味,頗新鮮感的部位。

🍢蒜心豬肉卷 $32

🐥雞翼串 $38

🥒沖繩苦瓜豚肉串 $38

• 雞翼串
2024-01-17 647 views
繁忙嘅工作中,約咗朋友喺日式居酒屋🏮輕鬆一下,串燒選擇好多,味道出色,裝潢充滿着日式風情,係同朋友傾偈嘅好地方。蒜子蕃茄沙律蕃茄酸酸甜甜,多汁爽口,蒜香味突出,食完好開胃。芥辣八爪魚八爪魚鮮嫩而富有彈性,芥辣增添刺激既微辣風味,令人食欲大增。刺身盛合三款(三文魚/帆立貝/赤蝦)三文魚肉質細嫩,緊實且富有彈性;帆立貝鮮甜,質地滑嫩;赤蝦口感略帶粘粘、彈牙,味道回甜。西班牙產黑豚肩肉串黑豚肩肉油花細膩,具有濃郁既肉香,風味獨特。豬肝串豬肝肉質細膩,醇香四溢,咀嚼時能感受獨特既綿密口感。豚肉鵪鶉蛋豚肉肉質細膩,燒過之後肉汁豐富,充滿肉香味,包住蛋黃濃郁既鵪鶉蛋,精緻滋味,相互襯托。豚肉露筍卷豚肉肉味鮮香,露筍清新爽脆,中和豚肉油脂感。雞翼串外皮經過炭火燒烤後微微焦脆,雞翼肉質鮮嫩多汁、嫩滑。槍魷魚魷魚筒本身質地柔滑且富有彈性,加左特製燒汁燒,味道鮮美,令人回味。巨峰味果味汽酒甜甜地嘅巨峰味,酸度適中,好容易入口。Suntory Draft Beer入口平順甘醇,帶有麥芽香氣,飲完之後清新涼爽。

蒜子蕃茄沙律
蕃茄酸酸甜甜,多汁爽口,蒜香味突出,食完好開胃。

芥辣八爪魚

西班牙產黑豚肩肉串
黑豚肩肉油花細膩,具有濃郁既肉香,風味獨特。

豬肝串
豬肝肉質細膩,醇香四溢,咀嚼時能感受獨特既綿密口感。

豚肉露筍卷
豚肉肉味鮮香,露筍清新爽脆,中和豚肉油脂感。

雞翼串
外皮經過炭火燒烤後微微焦脆,雞翼肉質鮮嫩多汁、嫩滑。
雞翼

巨峰味果味汽酒
甜甜地嘅巨峰味,酸度適中,好容易入口。

Suntory Draft Beer
入口平順甘醇,帶有麥芽香氣,飲完之後清新涼爽。
雞翼
槍魷魚
Happy Friday 今日同朋友仔來了銅鑼灣「Mokumoku Yakiton」Chilli 下,這家串燒店以豚肉為主的串燒店,十分特別,尖沙咀也有分店,我是這家的常客。店內裝修好日式,以木系為主,好有日本居酒屋的感覺。🔸刺身盛|$168刺身十分新鮮,有三文魚、帆立貝,大大隻虎蝦🔸牛蒡|$32牛蒡是餐前的佐酒小食🔸槍魷魚|$188原條槍魷魚🦑,燒的程度剛好,爽脆中帶點煙靭,加上調味適中,鮮甜惹味🔸豬大腸串|$36燒豬大腸一向是我的最愛,這裏的燒大腸不會有異味,燒到外脆內軟入口即化,必食之選🔸豬皮串|$30燒豬皮不是很多地方有得吃,燒好後要立刻品嚐,豬皮煙煙韌韌好有咬口🔸秋葵豬肉卷|$32秋葵豬肉卷,秋葵的水份還保留着,豬肉也燒得剛好,外層有少少焦香,十分惹味🔸雞翼串|$38燒雞翼我鍾意食,雞皮燒到香脆雞肉十分嫩滑🔸Suntory|$68🔸SAPPORO|$58串燒一定要配啤酒,這是常識吧

店內裝修好日式,以木系為主,好有日本居酒屋的感覺。

🔸刺身盛|$168
刺身十分新鮮,有三文魚、帆立貝,大大隻虎蝦

🔸牛蒡|$32
牛蒡是餐前的佐酒小食

🔸槍魷魚|$188

🔸豬大腸串|$36

🔸豬皮串|$30

🔸秋葵豬肉卷|$32

🔸雞翼串|$38
燒雞翼我鍾意食,雞皮燒到香脆雞肉十分嫩滑

🔸Suntory|$68
🔸SAPPORO|$58
串燒一定要配啤酒,這是常識吧
食晚飯,見到會員有迎新優惠85折,就入咗會。老婆今個月生日,除咗迎新優惠之外,仲有食$600減$300嘅現金券。見到呢個更加着數嘅優惠,眼前一亮,就問店員可唔可以用呢個減$300嘅優惠券。佢話85折同埋減$300係二選一,冇得同時使用。聽到佢咁講,咁冇問題啦!我地就叫多啲嘢食,諗住用減$300嘅優惠券。點知,埋單嘅時候,有個似老細/經理嘅人走過來,佢話店員唔識嘢,又死都話一定要用咗85折迎新優惠先。(因為85折佢可以收貴啲。)其實,優惠券上邊根本冇寫到要用85折迎新優惠先。優惠券喺我手上,我當然有權選擇用邊一張,不過當然有嗰一句「餐廳保留最終決定權」。好囉,俾你贏囉,張單最後比貴咗$170。😡😡😡😡
食晚飯,見到會員有迎新優惠85折,就入咗會。

好囉,俾你贏囉,張單最後比貴咗$170。

😡😡😡😡
2024-05-31
2024-05-27 0 views
燒鳥吃得多!以豬主題的串燒居酒屋試過未?Mokumuko Yakiton是香港首間以豬肉為主打的串燒專門店食豬都可以好刁鑽講究最近推出串燒優惠· 最便宜串燒2串由$26起性價真的比超高啊.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪ꕺ前菜|日式蕃茄($32)清爽開胃· 好適合配串燒吃•ꕺ三文魚刺身($44)赤蝦刺身($34/2隻)刺身新鮮爽緻· 發揮正常⟡.·*.串燒均為2串價格 ꕺ焦糖玉子燒($26)真的有香甜焦糖面· 簡單但好吃!ꕺ雞脾菇串($26)燒到好多汁· 軟軟腍腍ꕺ汁燒絲瓜串($26)絲瓜爽嫩灑滿木魚絲· 不過調味稍重蓋過食材鮮甜ꕺ蜜糖雞肉串($26)雞肉上滿舖滿醬汁· 香濃惹味ꕺ芝士蟹柳棒($26)這個以為很普通的· 卻有驚喜· 芝士大加分ꕺ波棒糖豬腩串($36)打卡必備的豬腩串· 燒完後油脂滲出入口不會太油膩· 富有口感而醬汁香濃ꕺ豬肉蠔卷($116)用豬肉包裹生蠔· 外層燒到乾身香脆蠔肉飽滿多汁而蠔味濃郁ꕺ西班牙夾心肉($76)夾心肉很軟腍· 油香充分ꕺ豬顎骨肉($76)第一次吃的部位· 肉味濃郁·口感帶點彈牙
燒鳥吃得多!
以豬主題的串燒居酒屋試過未?
Mokumuko Yakiton
是香港首間以豬肉為主打的串燒專門店
食豬都可以好刁鑽講究

最近推出串燒優惠· 最便宜串燒2串由$26起
性價真的比超高啊.ᐟ‪.ᐟ‪.ᐟ‪

ꕺ前菜|日式蕃茄($32)
清爽開胃· 好適合配串燒吃

ꕺ三文魚刺身($44)
赤蝦刺身($34/2隻)
刺身新鮮爽緻· 發揮正常

⟡.·*.串燒均為2串價格
ꕺ焦糖玉子燒($26)
真的有香甜焦糖面· 簡單但好吃!

ꕺ雞脾菇串($26)
燒到好多汁· 軟軟腍腍

ꕺ汁燒絲瓜串($26)
絲瓜爽嫩灑滿木魚絲· 不過調味稍重蓋過食材鮮甜

ꕺ蜜糖雞肉串($26)
雞肉上滿舖滿醬汁· 香濃惹味

ꕺ芝士蟹柳棒($26)
這個以為很普通的· 卻有驚喜· 芝士大加分

ꕺ波棒糖豬腩串($36)
打卡必備的豬腩串· 燒完後油脂滲出
入口不會太油膩· 富有口感而醬汁香濃

ꕺ豬肉蠔卷($116)
用豬肉包裹生蠔· 外層燒到乾身香脆
蠔肉飽滿多汁而蠔味濃郁

ꕺ西班牙夾心肉($76)
夾心肉很軟腍· 油香充分

ꕺ豬顎骨肉($76)
第一次吃的部位· 肉味濃郁·口感帶點彈牙
2024-05-21 8 views
銅鑼灣| Mokumoku Yakiton . ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳: Mokumoku Yakiton 地址: 銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈7樓.▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 來到銅鑼灣,朋友說想食串燒,腦海即時浮現了這家店,之前去過了尖沙嘴店,非常滿意,這次就來銅鑼灣💫 . 店內裝潢走日式居酒屋路線,木系設計,環境舒適,跟朋友來吃過串燒, 小酌幾杯就最適合不過,店員態度親切,有很多推介給我們,用餐愉快 💫 . 今晚就來過串燒之夜 「Moku Moku」在日文意指煙霧,就如製作串燒的輕煙。這裡主打以日式豚肉串燒為主,提供不同豚肉,其中白金豚更是高質之選,當然亦有其他肉類提供,刺身、海鮮等, 包準滿意就是啦😎.▪️牛蒡 日式牛蒡漬物,面頭灑上白芝麻,夏天清爽又開胃.▪️刺身盛三點 牡丹蝦,三文魚、帆立貝,新鮮肥美,牡丹蝦肥大肉厚,帆立貝彈牙.▪️豬肝串燒後豬肝入口甘香,結實中帶點粉粉感覺,醬汁惹味,入口驚喜.▪️西班牙黑豚豬頸肉更加爽滑彈牙,食落啖啖肉.▪️七味豬心串微辣,厚切口感不錯,味道鹹香軟嫩,口感爽口彈牙,送酒的話更佳💫.▪️卷雞軟骨串入口焦香,肉質嫩中帶脆,飽滿多汁 .▪️豚肉蒜
▪️牛蒡
日式牛蒡漬物,面頭灑上白芝麻,夏天清爽又開胃
▪️刺身盛三點
▪️豬肝串
燒後豬肝入口甘香,結實中帶點粉粉感覺,醬汁惹味,入口驚喜
▪️西班牙黑豚豬頸肉
更加爽滑彈牙,食落啖啖肉
▪️七味豬心串
▪️卷雞軟骨串
入口焦香,肉質嫩中帶脆,飽滿多汁
▪️豚肉蒜芯卷
以豚肉包裹着蒜芯,外軟內脆
▪️芝士翠玉瓜
芝士味咸香,翠玉瓜爽脆多汁
▪️三文魚魚頭
鹽燒後逼出油香,肉質入口更加嫩滑
🍇巨峰梳打
🍹乳酸汽酒
2024-05-08 31 views
閒中都係需要杯杯佢,日式風格餐廳,拍拖仔飲兩杯,真的唔好太舒服啦,前菜係蒜子番茄沙律、芥末八爪魚,開開胃,魚生刺身,正式打開個胃,叫做6款串燒,豚肉既唔同搭配,最中意九條葱豚肉卷同豚肉芫荽卷,咬一啖多汁,燒既火候剛剛好;原條槍魷魚,魷魚筒入邊夾埋櫻花蝦,提升一個鮮甜層次,唔錯。
好耐冇打過食評,基本上逼到我打嘅……都係d 好extreme嘅情況,一係就好好食,一係就好差……見有一段時間冇食過串燒,就上網睇下附近有乜嘢串燒店,咁啱見到呢間繁忙時間都有得book,就決定試一試。6點上到去,一坐低有個黑口黑面嘅女店員就話限時120分鐘。可能因為得我地一枱客人,所以d店員都好肆無忌憚咁大聲傾計說笑,但對住客人又黑口黑面,仲有個男店員就企係度眼金金望住我地,想慢慢睇menu都覺得周身唔舒服。佢有個特價餐牌,寫住2串幾多幾多錢咁,我地本身以為嗰2串係可以叫唔同款既串燒,到落單嘅時候男店員先同我地講嗰2串串燒一定要同一個款,咁我地都覺得冇辦法啦,就話我哋再諗一諗先。諗好再叫男店員落單,我地叫兩串雞翼串,兩串鰻魚串,個男店員話,“兩串雞翼串,兩串鰻魚串……今次係真架啦嘛?” 哩嗰特價餐單冇寫明兩串串燒一定要同一個款,到佢同我地講番話要同一個款嘅時候其實我地都冇投訴啲乜嘢,洗唔洗咁串咀?我本身優惠訂購平台有coupon,問佢地係咪可以用,但原來只係主餐牌先可以用coupon,“特價餐牌”唔可以用,但個男店員話可以幫我儲分。不過去到埋單嗰陣都係無人幫我儲分,不過算啦,哩啲咁嘅垃圾

我本身優惠訂購平台有coupon,問佢地係咪可以用,但原來只係主餐牌先可以用coupon,“特價餐牌”唔可以用,但個男店員話可以幫我儲分。不過去到埋單嗰陣都係無人幫我儲分,不過算啦,哩啲咁嘅垃圾餐廳加上咁嘅垃圾服務質素,我都唔想返轉頭問佢。
2024-03-29 43 views
來到銅鑼灣這家日式串燒居酒屋,入門已感覺到一陣燒肉味,地道和式裝修佈局,有日式小店感。先來飲品,開開口胃:淺間梅子酒及梳打水。餐前小食:牛蒡和蒜子蕃茄~清爽涼快。日本菜必食的美味魚生:刺身盛三款~有甜蝦,帶子,三文魚,用料有水平,蝦鲜甜,帶子滑,三文魚油香,各有不同口感。串燒:冬菇~乾身而帶濃郁菇味,配搭木魚粉,口味更高。九條蔥豚肉卷~芳香日本九條蔥捲入薄豚肉内,口感味覺同現。雞翼串~烤烹火侯控制得宜,皮脆肉嫩,入口甘香。豬肝串~爽口有嚼感,無豬肝騷味亦不油膩。雞軟骨串~鹹鹹香香,軟骨有咬口,有煙韌感,伴清酒好選擇。三文魚魚頭~燒烤後有炭火香味,香噴噴,魚肉就滑嫩,厨師手功到位。不知不覺又完結了這頓串燒美食。

先來飲品,開開口胃:

淺間梅子酒及梳打水。

餐前小食:

牛蒡和蒜子蕃茄~清爽涼快。

日本菜必食的美味魚生:

串燒:

冬菇~乾身而帶濃郁菇味,配搭木魚粉,口味更高。

九條蔥豚肉卷~芳香日本九條蔥捲入薄豚肉内,口感味覺同現。

雞翼串~烤烹火侯控制得宜,皮脆肉嫩,入口甘香。

豬肝串~爽口有嚼感,無豬肝騷味亦不油膩。

雞軟骨串~鹹鹹香香,軟骨有咬口,有煙韌感,伴清酒好選擇。

不知不覺又完結了這頓串燒美食。

2024-03-26 28 views
約左朋友聚一聚, 搵左間串燒居酒屋, 呢度串燒好食, 仲有多款日本酒及啤酒, 傾下食下, 好享受!鮮甜蕃茄大大個超甜蕃茄, 配上蒜泥及沙律醋, 甜甜酸酸, 開胃醒神.刺身盛分別有三文魚, 甜蝦同埋帆立貝, 顏色光澤, 味道新鮮, 三文魚肥美鮮甜, 超厚切, 甜蝦同帆立貝厚肉彈牙!豬肝串肉質綿綿, 絕無異味, 配秘製醬汁.豬肚串外皮微微煙韌有咬口, 內裡爽口, 口感十足.秋葵豬肉卷秋葵脆口, 外層薄豬肉包卷, 雙重口感.雞翼串功力十足, 燒到皮脆肉嫩, 香噴噴, 加少少鹽已經足夠提鮮.三文魚頭外皮燒到脆卜卜, 肉質嫩滑, 絕無魚腥味, 啖啖肉, 配青檸醋汁, 鮮味可口.
鮮甜蕃茄
刺身
豬肝串
肉質綿綿, 絕無異味, 配秘製醬汁.
豬肚串
外皮微微煙韌有咬口, 內裡爽口, 口感十足.
秋葵豬肉卷
秋葵脆口, 外層薄豬肉包卷, 雙重口感.
三文魚頭
2024-03-20
Type of Meal
Dinner
2024-03-22 16 views
今日放左工想去relax一下,就想起呢間豬肉串燒專門店,好在我地有book定位,因為黎到既時候都已經幾多人,餐廳帶有日本風格,就好似日本d居酒屋一樣。前菜, 芥辣八爪魚前菜係清新既蕃茄。濃郁的芥末和鮮味八爪魚令人十分開胃,八爪魚入口鮮甜,口感爽脆彈牙。剌身盛 剌身盛有三文魚、甜蝦同埋帶子,幾款刺身都好新鮮,三文魚好肥美,而帶子就帶有海水味。三文魚魚頭三文魚煎到外皮香脆,內裡肉質依然保持鮮嫩,魚油甘香。豬顎骨、豬肝串豬顎骨串帶有豬肉的香氣和口感,肉質爽滑, 豬肝在完全熟透的情況下仍然保持著嫩滑的口感。秋葵豬肉卷秋葵豬肉卷結合了豬肉的鮮嫩和秋葵的爽脆,口感豐富,味道鮮美。雞翼串雞翼烤至金黃色,外皮脆卜卜,雞肉嫩滑。

前菜, 芥辣八爪魚

前菜係清新既蕃茄。

剌身盛

三文魚魚頭

三文魚煎到外皮香脆,內裡肉質依然保持鮮嫩,魚油甘香。

豬顎骨、豬肝串

秋葵豬肉卷

雞翼串

雞翼烤至金黃色,外皮脆卜卜,雞肉嫩滑。
2024-03-18 23 views
今晚同老公去左銅鑼灣mokumoku食日式串燒 蕃茄沙律,清新開胃,蕃茄唔太酸,雪到凍哂好多汁!配牛蒡漬物刺身三味分別係帆立貝刺身,三文魚刺身,虎蝦,全部都好新鮮!豆腐油揚好食,唔同港式炸豆腐,呢個燒豆腐外脆內嫩,而且仲好多汁! 加上醬汁同木魚,成個味道非常足夠而且好香燒豬肩肉你非常高質的燒豬肉! 豬肩肉邊緣位燒到帶點焦香,本身肉質都非常鮮嫩,咬落一丁點都唔乾,味道仲好惹味!!燒雞翼,燒雞軟骨,好食,有肉汁,少焦香,調味剛好!蘆筍卷,爽!燒三文魚頭,香!
今晚同老公去左銅鑼灣mokumoku食日式串燒

蕃茄沙律,清新開胃,蕃茄唔太酸,雪到凍哂好多汁!配牛蒡漬物
刺身三味

分別係帆立貝刺身,三文魚刺身,虎蝦,全部都好新鮮!
豆腐油揚

燒豬肩肉

燒雞翼,燒雞軟骨,好食,有肉汁,少焦香,調味剛好!

蘆筍卷,爽!

燒三文魚頭,香!

2024-03-15 22 views
2024年2月20日 星期二今晚放工之後突然好想食下串燒,所以同老婆去左銅鑼灣既mokumoku,好彩去到既時候仲有位,坐多一陣間成間餐廳已經坐滿人好快我哋就已經叫左想食乜,店員一點完餐就送上前菜蕃茄沙律,係原個蕃茄黎,已經切好左方便進食,味道酸酸地幾開胃,同個醬汁幾夾,上面仲有葱花添之後有牛蒡漬物,咬落爽脆又多汁,加埋芝麻更加好食呢個係刺身三味,分別有三文魚、帆立貝同蝦,全部都好新鮮,而且三文魚好厚切,咬落去都充滿油份,帆立貝加埋檸檬汁一齊食感覺更加突出鮮味之後有豆腐油揚,外皮炸得好香脆,裏面嘅豆腐就好香滑,淋上嘅醬汁味道啱啱好,唔會太過鹹,仲有木魚增加口感然後有西班牙黑豚肩肉串,非常多肉汁,而且食落去唔會太韌,調味啱啱好,食完都唔會覺得好口渴再嚟係雞翼串,雞皮燒得好香,咬落去脆卜卜,而且個口唔會有好多雞油,裏面嘅雞肉仍然保持嫩滑,唔需要太多調味都已經好好食跟住有雞軟骨串,同樣地上面加上左少少調味粉,食落幾惹味,軟骨脆口呢個係蘆筍豬肉卷,一片片豬肉包住成條蘆筍黎燒,燒完之後蘆筍仍然多汁,豬肉完全唔韌,同蘆筍嘅味道好夾,而且食完都唔覺得好油膩添最後仲有三文魚魚頭,識食嘅話就知道邊個部位
2024年2月20日 星期二

之後有牛蒡漬物,咬落爽脆又多汁,加埋芝麻更加好食

最後仲有三文魚魚頭,識食嘅話就知道邊個部位最滑溜,用嚟送酒一流,而且唔需要點醬汁魚頭都已經好夠味

埋單每人大約三百幾蚊,好似去咗日本一轉咁,食當地正宗嘅日式居酒屋
2024-02-20
2024-03-14 21 views
日前,財政司司長陳茂波公布財政預算案2024,今年不會再派發電子消費券,派糖規模大減8成。身為星斗市民,每天所花的一分一毫更需精打細算,開源節流,省除無必要開支。位於銅鑼灣的「Mokumoku Yakiton」是一家日式豚肉串燒專門店,主打即叫即燒出「熱」騰騰的美味串燒。逢星期六至四,各款特色串燒及小食低至半價優惠,加$98更可任飲High Ball,即使大吃大喝也不怕「傷荷包」,適合親朋好友歡聚。環境:✨店內裝潢設計主要走親民的日本居酒屋路線,掛着各式各樣的海報,配搭木桌椅,同時設有板前座位,可欣賞師傅燒製食物,氣氛輕鬆舒適。服務:✨當日剛踏入晚市,人流不斷,上菜節奏明快。食物:🐟 刺身盛 ($168)✨一共三款新鮮刺身,包括清甜的帶子、軟綿的牡丹蝦及滑溜的三文魚。🐟 三文魚魚頭 ($108)✨三文魚魚頭經切塊和被油炸,油脂豐富營養高,香脆可口,可作下酒小菜。🍢 串燒✨西班牙黑豚肩肉串 ($38):帶微微焦香,肉間脂肪較多油花,不乾柴。✨秋葵豬肉卷 ($32):入口軟腍的豚肉包裹着秋葵,增添一份獨特的草香。✨九條蔥豚肉卷 ($34):裹上清香的九條蔥,口感多了一份爽脆。✨雞翼串 ($

環境:

服務:
✨當日剛踏入晚市,人流不斷,上菜節奏明快。

食物:
🐟 刺身盛 ($168)

🐟 三文魚魚頭 ($108)

🍢 串燒
✨秋葵豬肉卷 ($32):
入口軟腍的豚肉包裹着秋葵,增添一份獨特的草香。
✨九條蔥豚肉卷 ($34):
裹上清香的九條蔥,口感多了一份爽脆。
✨雞翼串 ($38):
雞皮緊緊包覆口感彈韌的雞肉,咬下去肉汁緩緩滲出。
✨冬菇 ($28):
圓滾的鮮冬菇,以蔬菜平衡油膩的肉食。

🥃 柚子檸檬酒$65
🥛 乳酸梳打$38
🍅 前菜 ($32)
🐙 芥辣八爪魚 ($38)
Type of Meal
Dinner