Hiring
$16,000-$19,500
Monthly (Negotiable)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2月去完泰國翻嚟香港之後每星期都會至少食一餐泰菜,呢間係其中一間🐷炭燒豬頸肉🐷一嚟到見到好大份,就咁食已經好好食好入味,再點埋酸辣青醬,個味更加出又幾開胃🦐泰式虎蝦金邊粉🥚炒金邊粉一直都係我最鍾意嘅泰國菜式,金邊粉夠鑊氣,整體味道偏甜,好似泰國食嘅咁🦀藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯🍍深藍色嘅炒飯好特別,炒飯mix埋提子乾、肉鬆、腰果、蟹肉,好足料,鹹鹹甜甜,味道同口感都好特別🥭芒果糯米飯🍚糯米飯同樣加咗蝶豆花,藍紫色好啱影相,加咗蝶豆花嘅糯米飯比平時嘅更加煙韌,椰汁味好香🧋泰國珍珠奶茶奶蓋🥛奶蓋好厚身好濃郁,似係平時台灣啲厚奶蓋,奶蓋更加突出到奶茶嘅香甜,下半part就係泰國當地飲到嘅味道甜甜地咁

🐷炭燒豬頸肉🐷
炭燒豬頸肉