Hiring
$16,000-$19,500
Monthly (Negotiable)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2024-03-10 848 views
其實今次都係第二次食,上一次記憶係好食,所以今次再嚟呢度食多次😎首先不得不講一個小插曲,我係門口排隊等前邊嘅人留低個名等位,而我喺後邊亦都有其他食客喺我後邊排緊隊。當佢前邊嘅顧客過咗之後,到我突然間同我講我有冇排隊,第一下我未反應到,我話我book咗位,估唔到下一句係同我講話後邊個個都排緊隊book 左位。我先再答佢,我係有排隊亦都輪到我。可能人流比較多,侍應都比較煩躁,但係呢個即刻體驗有少少輕微不愉快。位置同環境嚟講都係舒服,文青風格。餐牌亦都清晰Mark咗邊幾款特別多人叫😋揀咗個沙律係佢推薦既— 芒果蟹肉沙律🥗作為一個沙律,我同朋友都覺佢落得太多洋蔥,搶左蟹同芒果味,沙律菜亦都較少,蟹肉極都唔夠鮮甜。同我以往食過嘅其他餐廳比較唔算出色大蝦冬陰功(小)份量真係好足,好彩冇叫個大嘅🤣湯唔算多料,但係酸酸辣辣好開胃👍🏻😋😋入邊有啲草菇都唔錯凍泰式奶茶 同 蝶豆花椰子奶蓋~兩樣比較極端,首先泰式奶茶非常濃,好香,真係好似泰國飲嘅奶茶咁👍🏻值得一叫👍🏻相對另外一杯蝶豆花椰子奶蓋,未知係咪因為揀咗少甜?飲落去係完全冇味道,似飲普通奶,亦冇好大奶香味,唔推薦👎🏻香辣蟹蒜油炒麵首先睇落去好多蟹肉,

位置同環境嚟講都係舒服,文青風格。

餐牌亦都清晰Mark咗邊幾款特別多人叫😋

揀咗個沙律係佢推薦既— 芒果蟹肉沙律🥗

芒果蟹肉沙律

大蝦冬陰功(小)
份量真係好足,好彩冇叫個大嘅🤣
湯唔算多料,但係酸酸辣辣好開胃👍🏻😋😋
入邊有啲草菇都唔錯
大蝦冬陰公  (小)

凍泰式奶茶 同 蝶豆花椰子奶蓋~

香辣蟹蒜油炒麵
首先睇落去好多蟹肉,但蟹肉係完全唔夠鮮甜,另外粟米芯亦都普通。
但係調味唔錯,味道啱胃口亦都炒得幾香,麵質有啲似日式拉麵,幾特別😋
香辣蟹蒜炒麵

食完正餐之後,我哋叫埋個甜品🍮
芒果糯米飯
芒果真係幾香甜👍🏻蝶豆花糯米飯亦都顏色幾吸引,加埋椰漿,送到上嚟既時候熱辣辣,咬落好香甜😋
芒果糯米飯

整體菜式好壞參半,如果鍾意打卡同食新式既泰國嘢,呢度都係一個值得一食嘅地方👍🏻
大蝦冬陰公  (小)
香辣蟹蒜炒麵