今天要介紹的餐廳位於黃大仙,是一家台式餐廳。餐廳價錢定位係中間,除左有台式食物食之外間離仲有間同集團既韓國餐廳,有兩個選擇比市民選擇,幾不錯呀。嘆嘆招牌牛肉麵牛肉麵有牛筋、牛腱、甘筍、蘿蔔、娃娃菜,餸菜份量足夠,台灣麵亦好掛湯。鐵路便當配湯 滷水雞脾便當好豐富除左有主角雞脾外仲有昆布湯、蛋、滷豆腐、高麗菜、肉燥飯。主外雞髀既滷水味好夠相信都用左不少時間醃。滷大豬雙拼 係滷豬耳拼滷五花腩,呢款滷水味偏甜係非常入味的,而且有豆腐放低,非常抵食。香酥鹽酥雞雞的份量幾多,都是粒粒大約一口既size,相信係剛剛炸起,食落外脆內嫩。嘆嘆紫薯奶茶紫薯味道偏淡近況飲唔到紫薯味可能係奶茶味太重味。3.6牛乳黑糖芋圓特盛有3.6牛乳加黑糖整成既沙冰做底、配料有牛奶布甸、三色芋圓、珍珠、紫薯等等,兩個人都未必食得哂。嘆嘆 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖🚇港鐵黃大仙站 B3 出口, 步行約1分鐘

嘆嘆招牌牛肉麵

鐵路便當配湯 滷水雞脾

滷大豬雙拼

香酥鹽酥雞

嘆嘆紫薯奶茶
紫薯味道偏淡近況飲唔到紫薯味可能係奶茶味太重味。

3.6牛乳黑糖芋圓特盛

嘆嘆
🚇港鐵黃大仙站 B3 出口, 步行約1分鐘
好耐冇嚟過黃大仙啦!發覺原來黃大仙都開咗好多新嘅嘢食😍經過見到呢一間個餐牌幾吸引😗價錢又唔係話太貴喎😆即刻試吓先!🧊養生燉盅湯個燉湯係椰子🥥紅棗雞湯,除咗個燉湯之外仲會包埋個飯㗎!所以唔使驚唔夠飽😗一打開個湯,超香椰子味!仲要係超多雞肉,啖啖肉😍做湯飯都唔錯🧊紫金雙色QQ球平時去到台灣啲夜市,最鍾意就食地瓜球😍今次食台灣嘢都嗌返個做小食!😆鍾意佢哋唔係淨係得一種味,有兩種顏色🥰仲可以點埋煉奶食冇咁單調!🧊台式鐵鍋 冬天硬係鍾意打邊爐😂食台灣嘢都唔放過!我哋嗌咗麻辣鴨血湯😗鴨血嘅份量都幾多!大大嚿😍再加埋啲配菜落去吸收晒麻辣湯嘅精華🥰梗係唔少得放返個泡麵同埋新竹米粉啦😗會話嗌新竹米粉係必須!唔好睇佢細細個!放咗落去份量都幾多㗎😝🧊 3.6牛乳仙草大盛最後就梗係要叫返個甜品做結尾啦😗有分大盛同埋特盛😆而我哋得兩個人食嘅!所以叫一個大就完全OK啦😆因為大都超級大份!仲有好多嘅配料✨有我最鍾意食嘅芋丸同埋珍珠🔥性格價比:8/10好食程度😋:8.5/10回頭指數💓:8/10 📍嘆嘆 (黃大仙)黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號舖

🧊養生燉盅湯

🧊紫金雙色QQ球

🧊台式鐵鍋

🧊 3.6牛乳仙草大盛

性格價比:8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10

📍嘆嘆 (黃大仙)

天花佈滿乾花裝飾的台式輕食咖啡店,設有打卡位之餘價錢還很合理。而且有好多選擇,如台式主食、火鍋、便當、特飲花茶、甜品等等🚂 鐵路便當 (配肉燥飯&醃菜&鹵蛋&昆布湯)❋ 台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)$72有五款便當可供選擇,我選了三寶,有我喜愛的台灣腸,鹽酥雞挺酥脆,菜脯和肉燥飯一起吃口感豐富,而肉燥不是全肥,不會太油膩。昆布湯有點清淡但足料。🧆 肉燥高麗菜 $38有少少驚喜,平時不太好肉燥都覺得好好味~🗻 戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>(凍)$38賣相像藍天白雲下的富士山🗻底層是藍橙乳酪沙冰,在上面鋪上奶蓋,增添了不同的層次感。☕️ 草莓百香果紅茶(熱) $48採用阿薩姆紅茶、錫蘭紅茶、祁門紅茶以及大吉嶺紅茶四大紅茶混合而成。附上蜜糖,有點酸酸甜甜的感覺🍰 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48一層層的千層蛋糕,班戟皮好薄好軟熟,加上珍珠煙煙韌韌,有口感又不會太甜,但茶味不算太重。🥛 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88(手工QQ芋圓,3.6牛乳黑糖沙冰,香草雪糕,珍珠,黑糖紅豆麻糬,牛奶布丁,紅豆)十分豐盛的芋圓特盛,非常足料,份量都挺多,其中三色芋圓甜度都不高,有煙韌口感,還

🚂 鐵路便當 (配肉燥飯&醃菜&鹵蛋&昆布湯)
❋ 台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)$72

🧆 肉燥高麗菜 $38
有少少驚喜,平時不太好肉燥都覺得好好味~

🗻 戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>(凍)$38

☕️ 草莓百香果紅茶(熱) $48

🍰 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48

🥛 3.6 牛乳黑糖芋圓特盛 $88
十分豐盛的芋圓特盛,非常足料,份量都挺多,其中三色芋圓甜度都不高,有煙韌口感,還有奶味重的牛奶布丁都很不錯。
鐵路便當-台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)
肉燥高麗菜
戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>
草莓百香果紅茶
3.6 牛乳黑糖芋圓特盛
鐵路便當-台南三寶(鹽酥雞翼&肉羹&台灣腸)
肉燥高麗菜
戀 ♡ 富士山(日)<奶蓋藍橙乳酪特飲>
草莓百香果紅茶
3.6 牛乳黑糖芋圓特盛
2023-12-16 18 瀏覽
黃大仙真係好多野食,今次揀左呢間環境好靚,好有氣氛的台式餐廳,岩晒打卡同gathering的好地方。有火鍋、便當、麵、甜品等等,勁多選擇。🍱鐵路便當配湯🔸滷水雞脾 $69賣相好豐富的便當,雞脾勁大隻,滷得非常入味,鹹度適中,肉質嫩滑。而海帶湯都幾足料。🍧嘆嘆甜品套餐$58🔸抹茶千層奶蓋蛋糕 🍰千層蛋糕食到一層層的煙韌口感,欣賞佢食落吾會太甜。🔸清零消脂手工花茶☕️(手工花茶)由法國粉紅玫瑰,荷葉茶,山楂,胎菊,決明子,檸檬所製成。幾fresh,泡耐少少就會濃d。台南捲餅🔹韓式燒牛肉捲餅$48平時食開肉鬆同芝士嘅配搭,今次見有牛肉,幾有新鮮感,捲餅皮比較厚身,入面好多牛肉。

🍱鐵路便當配湯🔸滷水雞脾 $69

🍧嘆嘆甜品套餐$58
🔸抹茶千層奶蓋蛋糕 🍰
千層蛋糕食到一層層的煙韌口感,欣賞佢食落吾會太甜。

🔸清零消脂手工花茶☕️(手工花茶)

台南捲餅🔹韓式燒牛肉捲餅$48

2023-12-16
  • 清零消脂手工花茶
  • 抹茶千層奶蓋蛋糕
  • 台南捲餅🔹韓式燒牛肉捲餅
  • 鐵路便當配湯🔸滷水雞脾
2023-12-16 12 瀏覽
黃大仙經上次水浸後已經復生,所以同朋友黎行下,見到係北館G層入面,有間幾大間嘅食店,初初睇以為只係得韓餐,但另一邊原來食台灣野。比較少係香港食到台式鍋湯,選了黑蒜牛骨湯底加星級套裝,本以為湯底只係得牛骨,但原來入面好多肉,都好林,而且食到最後勁入味。仲有香酥肉羹配蕃薯條,真係好有台灣感覺。甜品又幾特別喎,千層蛋糕面層係麻糬感覺。話說見到隔離枱叫左招牌鐵路便當飯盒同埋手工茶,勁吸引呀。睇黎下次都要試吓啦。

仲有香酥肉羹配蕃薯條,真係好有台灣感覺。

甜品又幾特別喎,千層蛋糕面層係麻糬感覺。

• 抹茶千層奶蓋蛋糕
台灣菜是小編其中一樣很喜歡的菜式!這次來到地鐵站旁邊的黃大仙中心覓食😋➸招牌鐵路便當盒: 古祖鐵路滷豬排 | $72 | 9/10便當盒好有台灣風味🇹🇼配菜有滷蛋 滷豆腐 娃娃菜 湯 和肉燥飯旁邊的菜圃和花生滷蛋特別入味!滷豬排因為索了一點汁所以層炸皮不會很乾如果店家可以先切一切滷豬排就更方便了🙈➸蜜桃紅茶(熱)| 跟餐免費就是正常的味道👌🏻有蜜桃香和蜂蜜電子下單也有像少甜/少冰/少奶的選擇➸凍黑白配芋圓 | 跟餐+$38誰說一個人吃飯吃不了甜品!少少的一碗份量剛好黑白是豆腐花和仙草🤣配奶茶底感覺芋頭味的芋圓味道最突出~#foodstepsinhk_黃大仙 #foodstepsinhk_台灣菜

招牌鐵路便當盒: 古祖鐵路滷豬排

➸凍黑白配芋圓 | 跟餐+$38
凍黑白配芋圓
誰說一個人吃飯吃不了甜品!少少的一碗份量剛好
黑白是豆腐花和仙草🤣配奶茶底
感覺芋頭味的芋圓味道最突出~

招牌鐵路便當盒: 古祖鐵路滷豬排
凍黑白配芋圓
2023-12-13 14 瀏覽
打卡一流☺️ 高質素台灣菜!餐廳裝潢雅致,坐得好舒適,環境乾淨企理,食物選擇豐富,質素高,好抵食!人流多,好受歡迎🤗二人晚市消費:$344 不設加一服務費𝑭𝒐𝒐𝒅招牌牛肉麵 ($92)✨牛肉肉質有咬口 鮮嫩多汁,搭配著入味的湯頭和彈牙的麵條,湯頭鮮美濃郁,融合了多種香料和調味料,好惹味🤤🤤台式明爐鍋-濃香番茄牛肋條湯 ($88)✨湯底鮮紅濃郁,散發出番茄的天然甜味,牛肋條好大件,肉質鮮嫩,有嚼勁😋 與湯底完美融合,帶來豐富的口感和美味。還另外加配了白飯、粟米、雞蛋、生菜和雙式餃子(高麗菜和韭菜鮮肉)非常飽肚3.6牛乳仙草芋圓大盛 ($68)✨好大碗沙冰😆 口感綿密細膩,入口即化,牛乳的濃郁香甜與仙草的清香完美結合,帶來涼爽香甜的味道。配料好豐富😍 有仙草、紫薯泥、芋圓、黑糖珍珠,口感好豐富招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕 ($48)✨必點甜品!千層蛋糕軟滑細緻,與濃郁的奶茶及黑糖味道完美融合,每一口都帶來濃郁的茶香和甜蜜的滋味。頂部的奶蓋層濃郁滑順,增添了獨特的口感和濃郁的奶香味道,加上彈牙珍珠好好味😋𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌檸檬水✨

二人晚市消費:$344 不設加一服務費

招牌珍珠奶茶奶蓋蛋糕 ($48)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
檸檬水✨

2023-12-12 14 瀏覽
又到咗搵好嘢食嘅時間,經過見到呢間台式嘢食好多人,就同屋企人揀咗呢間入去食,依到除左環境舒適之外,落單都係用QR code,非常方便⭐️台式明爐鍋 - 豆乳豬仔骨湯 豬仔骨嘅味道完全滲入咗喺個湯底度,加埋 豆乳,令到個湯底非常之清爽,而我哋加咗$60,配上升級套餐,有花甲、肥牛、花枝、竹枝、豆腐、生菜、金針菇同甜品,最值得讚嘅係花甲同埋肥牛,牛肉新鮮,花甲香甜,除此之外,佢仲可以「自由配」,有額外40樣嘅嘢食俾你在點,例如牛肩胛、黑毛豬同虎蝦等,而嚟到打邊爐,泡麵當然唔少得,所以我都點左佢,泡麵完全吸收咗湯底嘅精華,正⭐️鐵路便當 配 滷水雞髀佢個飯加咗滷肉,而且滷肉數量多,可以完整撈晒成個飯,而且個滷水雞髀個size都好大,滷水味香,加埋滷肉係一個唔錯嘅配搭⭐️芝士肉鬆卷餅呢個係一款台南嘅卷餅,濃濃嘅蛋香包住成個蛋餅嘅外層,入面仲充滿咗肉鬆同芝士,口感彈牙,充滿層次

⭐️台式明爐鍋 - 豆乳豬仔骨湯

⭐️鐵路便當 配 滷水雞髀

⭐️芝士肉鬆卷餅
2023-12-12 17 瀏覽
帶位話韓式無位得台式 果邊有,食物吾可以撈亂order 。點知之後發現吾係果回事,格隔枱新入個客一坐低就叫要韓式menu,職員就即俾個menu佢,我問職員可吾可以order多個炸雞,佢又話吾得,我已經order 咗台式。同佢地反映話帶位姐姐有誤導成份,佢地問都無問就話吾會,無咁嘅事。上菜人員係無聲無息係枱邊涉d食物俾你.除咗壺菓茶,其它食物温度吾夠熱,只係暖。其實都見到有一位職員係好熱心,佢好有禮貌,見有客問menu嘅問題,會耐心解釋同介紹,但全場得佢一個係咁。
。上菜人員係無聲無息係枱邊涉d食物俾你
.除咗壺菓茶,其它食物温度吾夠熱,只係暖。

2023-12-09
2023-12-10 39 瀏覽
今日同朋友食飯,諗住見OpenRice 有好多好評,諗住試吓,就入咗去食,點知中咗個大伏,餐廳員工服務態度惡劣,朋友個餐等咗成個鐘都未嚟,中間追問咗4次都無人理,當時餐廳食飯人數唔多,都有4,5個員工做緊嘢,但個個都停話好忙,唔得閒送餐,仲同其他員工講唔洗理,啲食物唔好食,份量又少,飲品好難飲,最後等咗成個半鐘都送唔齊,因為我哋趕時間要走,埋單嗰時個員工擺出唔想做嘅樣,真係貼錢買難受,千祈唔好食佢。
2023-12-10 31 瀏覽
全部係呢間餐廳寫好評嘅foodies, 一律可以back list。咁難食嘅餐廳可以寫到咁好食?係平時食開屎定點?13:30到餐廳,少員工要等一陣先安排到位置好正常。入到去叫咗野食,14:30都未黎齊。但只係講緊好普通嘅食物,而且餐廳當時人數不多。 14:00 遲過我哋嘅隔籬枱有碟嘢食上咗。 到14:15佢哋同員工講佢哋冇落呢份餐。員工收走之後擾攘一排,發現係我哋枱。就咁放返落黎比我地。 啲炸物凍晒就咁比我地。我一氣之下要求取消。全間餐廳唯一一個正常嘅員工好快幫我取消咗。 諗住想買另一個餐個甜品就埋單,前後分別撳咗四次鐘啲員工全部扮聽唔到。仲要好晦氣咁講,我哋都好忙連廁所都冇得去。你公司安排差就可以攞客人嘅食物開玩笑? 最後收錢嗰陣仲好意思問:食物黎齊晒?我鄧唯一一個正常員工可憐。喺呢間餐廳食嘢,簡直係浪費時間同金錢!我鄧唯一一個正常員工可憐喺呢間餐廳食嘢,簡直係浪費時間同金錢。等左成個幾2個鐘咩都冇食到。好心做唔住,就執咗佢啦。等你地班人仲係到讚嘆呢間野好好食?收錢做野都唔係咁啦嘛?

最後收錢嗰陣仲好意思問:食物黎齊晒?

2023-11-28 17 瀏覽
雖然係小店,但餐牌都好多元化,各款台式料理一應俱全,而且價錢合理 嘆嘆套餐C $138嘆嘆招牌牛肉麵 +$20湯頭濃郁唔油膩,牛肉同牛筋都煮到幾軟腍,鮮嫩多汁桂花蜜桃鳳梨甘萱茶套餐飲品選擇豐富,水果茶味道清新3.6牛乳黑糖芋圓特盛+$40一碗包括3.6牛乳黑糖沙冰、牛奶布甸、三色芋圓、珍珠、香草雪糕同紅豆,份量十足明爐台式鐵鍋湯 $88湯底有5款,麻辣鴨血湯香辣不嗆,鴨血入口滑嫩,完全冇腥味大滿足套餐 +$40包括牛肉、米粉、豆腐、枝竹、生菜、金菇、雞髀菇同是日甜品

嘆嘆套餐C $138
嘆嘆招牌牛肉麵 +$20
湯頭濃郁唔油膩,牛肉同牛筋都煮到幾軟腍,鮮嫩多汁

桂花蜜桃鳳梨甘萱茶
套餐飲品選擇豐富,水果茶味道清新

3.6牛乳黑糖芋圓特盛+$40

明爐台式鐵鍋湯 $88
湯底有5款,麻辣鴨血湯香辣不嗆,鴨血入口滑嫩,完全冇腥味
  • 3.6牛乳黑糖芋圓特盛
2023-11-19 9 瀏覽
應朋友邀約過來黃大仙吃個lunch這個就在黃大仙中心北館 是一間台式美食店 位置不大 品種還是很多選擇的 出品也可以說到台式美食 離不開紅燒牛肉麵 也是這家店的招牌 還有珍珠奶茶我們order了「招牌鐵路便當盒」包括:台式肉燥飯&紫菜粟米湯&鹵水豆腐溏心蛋&鹵水雞翼 鹵水味好濃「招牌紅燒牛肉麵」湯好濃郁 牛肉好軟 適合我這種口味重的「鹽酥雞」好脆好酥好香「牛乳黑糖芋圓特盛」芋圓有點硬 但是紅豆珍珠雪糕沙冰一起吃的口感太爽了
應朋友邀約過來黃大仙吃個lunch
我們order了
「招牌鐵路便當盒」
「招牌紅燒牛肉麵」
湯好濃郁 牛肉好軟 適合我這種口味重的
「鹽酥雞」
好脆好酥好香
「牛乳黑糖芋圓特盛」
芋圓有點硬 但是紅豆珍珠雪糕沙冰一起吃的口感太爽了
  • 招牌牛肉麵
放假最鍾意同閨蜜去發掘打卡cafe,今日就搵咗一間喺黃大仙中心入面既「嘆嘆」,主打台式輕食、奶蓋千層蛋糕、手打芋圓甜品、咖啡等等,重點係見到餐牌既價錢非常經濟,岩哂我呢啲小資女。餐廳環境好靚,餐廳走文青森系風,有種入咗花花世界嘅感覺,座位都幾寬敞舒服。滋潤椰子雞湯配紫菜白飯好耐冇飲阿媽靚湯,點知發現原來呢度有燉盅湯可以嗌,而且仲有好多款湯可以揀,簡直花多眼亂。我就揀咗椰子雞湯,好清甜,而且無味精,勁健康🫶🏻燉左咁耐既雞肉仲好滑溜,撈埋紫菜飯一齊食好正,大推!小食叫咗兩款脆香甜不辣第一次食炸既甜不辣,炸衣好酥脆,好鍾意呢個口感,煙煙韌韌,沾左甜醬更加好食。花雕醉雞翼醉雞翼經過冷藏之後肉質比較偏實,食得出微微花雕酒味,味道唔算好濃烈,無論鍾唔鍾意酒味嘅人都會覺得呢款雞翼好食。黎到我期待已久既招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕,千層蛋糕上面係多到滿瀉嘅奶蓋同埋黑糖珍珠,賣相非常吸引。奶蓋好滑,充滿奶味,黑糖珍珠煙煙韌韌,千層蛋糕做得好靚,班戟皮好薄,每層都夾住忌廉,但又唔會覺得好漏,超級正,果然係招牌菜。嘆嘆抹茶紅豆大盛估唔到係咁大份,兩個人share食都冇問題,3.6牛奶抹茶沙冰做底,上面有抹茶凍、

滋潤椰子雞湯配紫菜白飯

小食叫咗兩款
脆香甜不辣

花雕醉雞翼

嘆嘆抹茶紅豆大盛
估唔到係咁大份,兩個人share食都冇問題,3.6牛奶抹茶沙冰做底,上面有抹茶凍、糯米糍仔、紅豆、鯛魚燒同埋雲呢拿雪糕,抹茶口味好濃郁,口感清新,仲好香牛奶味,好鍾意食抹茶凍,健康又唔肥,非常推薦。

餐廳連飲品都做到好精緻,我哋叫咗「夢」
即係士多啤梨藍橙乳酪沙冰,呢杯飲品好高顏值,糖果色好岩打卡,沙冰唔會死甜,飲得出士多啤梨乳酪味好濃👍🏻

蘋果青檸草莓烏龍茶
採用左台灣凍頂烏龍茶做底,加入咗蘋果青檸草莓,烏龍茶茶膽香濃,仲有陣好香水果味,餐廳仲配咗龍眼花蜜,而且配搭得好好,仲好養生,好鍾意。
上次去黄大仙北館,食左間唔錯既韓國菜🇰🇷嗰次發現隔離係一間台灣菜,一直都好想試下❤️今次終於帶埋男朋友去試下喇🥰餐廳環境好靚好有特色💕而且座位夠闊落,坐得舒服😌絕對係打卡同飯聚之選🤭❥ 嘆嘆招牌牛肉麵 $88湯底濃郁惹味🥰麵質粗身幾煙韌有彈性,吸湯能力唔錯😋牛肉入量多,夠厚身,牛味好重🐮🥬鍾意食牛既話呢碗麵真係大滿足~想再encore呀😚✨✨❥ 古祖滷肉飯 拼 滷水雞翼 $68大大碟飯!雞翼有4隻,配滷水汁味道一定唔會差🥰 肉質嫩滑😆滷肉切左粒,肥瘦均勻,撈飯食一流😚呢個配搭好夾啊👍🏻👍🏻❥ 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48賣相勁吸引‼️‼️有淡淡既茶香味☕️✨珍珠口感煙韌,千層蛋糕柔軟而且夠薄皮,配上奶蓋同黑糖醬,口感味道都好豐富!❥ 芝士奶蓋海鹽櫻花焦糖布丁 $42布甸口感Q彈綿密,配上芝士奶蓋同海鹽焦糖既味道,甜而不漏,好好食🤤👍🏻❥ 嘆嘆紫薯奶茶 $38味道唔錯,紫薯味道幾濃厚,但又唔會蓋過奶茶味!唔會太甜😌❥ 嘆杯Dirty $48Dirty兩層顏色分明🤎先品嚐上層既espresso☕️慢慢再飲埋下層既奶,質地好細滑💕
上次去黄大仙北館,食左間唔錯既韓國菜🇰🇷
嗰次發現隔離係一間台灣菜,一直都好想試下❤️
今次終於帶埋男朋友去試下喇🥰

餐廳環境好靚好有特色💕
而且座位夠闊落,坐得舒服😌
絕對係打卡同飯聚之選🤭

❥ 嘆嘆招牌牛肉麵 $88

❥ 古祖滷肉飯 拼 滷水雞翼 $68
大大碟飯!雞翼有4隻,配滷水汁味道一定唔會差🥰 肉質嫩滑😆
滷肉切左粒,肥瘦均勻,撈飯食一流😚
呢個配搭好夾啊👍🏻👍🏻

❥ 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕 $48
賣相勁吸引‼️‼️
有淡淡既茶香味☕️✨

❥ 芝士奶蓋海鹽櫻花焦糖布丁 $42

❥ 嘆嘆紫薯奶茶 $38
味道唔錯,紫薯味道幾濃厚,但又唔會蓋過奶茶味!唔會太甜😌

❥ 嘆杯Dirty $48
Dirty兩層顏色分明🤎