餐廳: 宮崎肉本舖
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
去開花展,順便喺附近搵食。🔥呢間燒肉放題就喺維園隔離,日系裝修簡約雅致,半開放嘅座位入面仲可以從高處望到成個維園𠻹,個景真係好開揚好靚,而且2個人都可以坐,又大又舒服,私穩度極高!另外仲有包廂提供,好啱多人聚會!食物方面走高質路線,除咗引入原隻得獎櫻花牛,可以食到各款稀有部位外,其他嘅食材都係日本時令食材,有鹿兒島黑豚、熊本地雞同蔬菜等。🤤今次我哋揀咗A5宮崎牛特上放題,$698/位可以食到6款包括宮崎牛,肩里肌、肩口肉、牛肋肉、內後腿肉、外後腿肉同五花腩。其後可以無限追加外後腿肉同五花腩,仲有超過60款豬、雞、海鮮、野菜、小食同甜品等。😋整體下今次食嘅每樣都好,完全無伏!🥰想食好啲,比貴少少都係值嘅!必點推介:🐂和牛五花腩牛五花油脂均勻,肉質嫩滑,甘香軟腍!今次主力食咗好多片呢!🥟和牛黑松露餃子餃子皮薄,煎到脆卜卜,餡料飽滿又惹味,和牛同黑松露好夾!🍤雜錦天婦羅天婦羅多款野菜同蝦,炸粉薄而香脆,野菜都好新鮮,而且唔會炸得太乾,最like南瓜同菇!🦀松葉蟹肉沙律撻沙律撻有滿滿松葉蟹肉,加埋甜甜嘅沙律醬,好清新開胃!🍮自家製奶凍甜品柚子雪葩同桃味雪糕等幾款都好食,但最鍾意係奶凍,又香又滑

必點推介:

🐂和牛五花腩
牛五花油脂均勻,肉質嫩滑,甘香軟腍!今次主力食咗好多片呢!

🥟和牛黑松露餃子
餃子皮薄,煎到脆卜卜,餡料飽滿又惹味,和牛同黑松露好夾!

🍤雜錦天婦羅

🦀松葉蟹肉沙律撻
沙律撻有滿滿松葉蟹肉,加埋甜甜嘅沙律醬,好清新開胃!

🍮自家製奶凍
甜品柚子雪葩同桃味雪糕等幾款都好食,但最鍾意係奶凍,又香又滑,超重奶味,正!
2024-03-15
  • 和牛五花腩
  • 雜錦天婦羅
  • 自家製奶凍
2024-03-21 725 瀏覽
我最近光顧了一家名為「宮崎肉本舖」的餐廳,他們提供午市半放題的用餐服務。在這裡,我享受了一頓美味的午餐,讓我對這家餐廳留下了深刻的印象。首先,他們的午市半放題提供了90分鐘的用餐時間,讓我有充足的時間品嚐各種美食。他們的放題選擇包括了多種肉類,例如A5宮崎牛、日本雞肉以及日本黑豚,每一款都有獨特的風味。我這次選擇了後腿和牛肉以及和牛五花腩,它們都非常鮮嫩多汁,口感極佳。除了肉類,他們還提供了30款各式各樣的放題美食,包括和牛餃子、吉列廣島蠔和松葉蟹腳茶漬飯等。這些菜餚的味道都非常出色,每一口都讓人回味無窮。今次品嘗了蕎麥面,配搭清爽的醬汁,好合適在品嘗各款燒肉後品嘗。此外,他們還有10多款飲品和甜品可供選擇,例如清新的柚子雪葩、香濃的3.6牛乳奶凍以及各種口味的Calpis梳打。這些飲品和甜品為整餐增添了一絲甜蜜的風味。在環境方面,餐廳位於維多利亞公園對面,享有開揚怡人的景色。這裡的用餐環境非常舒適,讓我感到放鬆愉悅。此外,值得一提的是他們優秀的服務態度。店員們非常友善和專業,他們會細心指導各款燒肉的所需時間,確保每一道菜都能夠烹調得恰到好處。總的來說,我對「宮崎肉本舖」的午市半放題用

除了肉類,他們還提供了30款各式各樣的放題美食,
包括和牛餃子、吉列廣島蠔和松葉蟹腳茶漬飯等。
這些菜餚的味道都非常出色,每一口都讓人回味無窮。
這些飲品和甜品為整餐增添了一絲甜蜜的風味。

總的來說,我對「宮崎肉本舖」的午市半放題用餐體驗非常滿意。他們提供優質的肉類選擇和精緻的美食,同時環境優美,服務周到。如果你是一位燒肉愛好者,我強烈推薦你來這裡品嚐他們的美食。
  • 九州A5和牛特上套餐
2024-03-11 691 瀏覽
宮崎肉本舖主打日本A5級和牛,定期以一頭牛方式購入,除咗有各款和牛肉外,仲有各種稀有部位呢🤩🤩😙😆🐮A5宮崎牛半放題🐮 $796 (2人份量) A5宮崎牛共有12 片,厚切牛五花腩6片及前腿肉6塊。牛五花厚切,油花極靚,奶香味十足,燒到5成熟左右係最正口感,入口即浴!前腿肉薄片輕燒就可以,輕炙更能保持嫩滑質感,不愧為A5和牛,大滿足呢🥰🥰😘😘和牛外以外嘅沙律,野菜,小食,主食,甜品同飲品都可以QR code 落單, 款式相當豐富, 以下為推薦菜品:🐮自家製A5宮崎牛餃子🐮: 有黑松露醬同辛口,餃子皮薄,肉餡飽滿豐富,而且係用A5和牛製作,必點之選🐮山賊汁A5宮崎牛米餅🐮:山賊汁有啲似燒汁,甜口汁醬配合和牛肉粒,米餅香脆,口感豐富🦪吉列廣島蠔🦪,炸香草雞,炸一口芝士,能登雲海揚:炸物相當出色,香脆不膩,上枱時熱辣辣,即叫即炸🐥辛口雞冠🐥:Q彈爽口,少見嘅食材啊,記得要自己燒熟先食🍮自家製3.6牛乳奶凍🍮:味道香濃,奶味十足嘅Panna Cotta餐廳位於sugar+ 6樓,可以睇到維園景色, 邊食邊欣賞開闊靚景 😊😊🥰🥰宮崎肉本舖地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

🐮A5宮崎牛半放題🐮 $796 (2人份量)

🐥辛口雞冠🐥:Q彈爽口,少見嘅食材啊,記得要自己燒熟先食

宮崎肉本舖
地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

• 山賊汁九州和牛米餅
  • 日式醬燒茄子
  • 柚子雪葩
A5 宮崎牛90 分鐘午市半放題套餐🐮 五花腩、外後腿肉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧兩款牛牛色澤鮮豔紅潤,油花均勻,十分悅目吸睛。五花腩厚身肥美,經燒香後散發出滿溢的牛香,口感爽滑彈牙,油香豐腴而不膩,牛味濃郁出眾,未需另加調味醬料已經非常惹味。外後腿肉薄身而緊緻,食落嚼感十足,肉香滿滿,出色必食之選。前菜種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧前菜有和風沙律、漬物等常見款式,🐧 試了胡麻豆腐菠菜沙律和漬物牛蒡,兩者均十分清爽醒神,作為開胃菜十分不錯。炸物種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸物款式頗多樣化,有香草炸雞、酥炸魷魚、炸餃子等經典日式小吃。🐧 最欣賞餐廳自家製的和我黑松露餃子,餃子皮煎得香口薄脆,內餡濃香又多汁,非常邪惡美味。主食種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧主食除了經典的茶漬飯、冷麵、拉麵之外,餐廳還特別提供山賊汁九州和牛米餅,鹹香帶甘的和牛粒粒與卜卜脆的米餅非常合拍,食落風味十足非常可口,必點推薦👍甜品味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳一共有三款和式甜點提供選擇,包括柚子雪葩、櫻花柏餅和果子以及牛乳奶凍。其中牛乳奶凍由餐廳自家製,誠意十足,食落又滑又嫩,奶香濃厚,高質推介。飲料種類:🐧🐧🐧🐧🐧
A5 宮崎牛90 分鐘午市半放題套餐

🐮 五花腩、外後腿肉

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

兩款牛牛色澤鮮豔紅潤,油花均勻,十分悅目吸睛。

外後腿肉薄身而緊緻,食落嚼感十足,肉香滿滿,出色必食之選。

前菜

種類:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

炸物

主食

甜品

飲料

種類:🐧🐧🐧🐧🐧

飲品可選梳打、汽水、熱茶等,如有興趣亦可加錢下單酒類飲品🍻

🐧❣️餐廳採用全QR code 自助下單❣️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳採用和風日系設計,座位以半開放式單間為主,空間感十足,配搭自然採光照明,感覺明亮又舒逸。

部分單間鄰近落地玻璃,客人可邊享受燒肉,邊欣賞維多利亞公園的美景,十分寫意怡人。

🐧❣️餐廳設有可外借洗手間❣️

🐧❤️結語:宮崎牛高質又美味,誠意推薦

2024-01-28 755 瀏覽
🍖 Recently, I had the pleasure of dining at Miyazaki Niku Honpo, a Japanese semi-buffet restaurant that came highly recommended by a friend. We opted for the A5 Miyazaki Beef (90-minute lunch semi-buffet) priced at $398 (plus an additional charge). The quality of the food was exceptional, with the highlight being the top-quality beef.Here are some of the dishes we enjoyed as part of the set:1️⃣ Japanese Chicken Offal:Indulge in a variety of flavorful chicken offal dishes, including the spicy chick

1️⃣ Japanese Chicken Offal:
Indulge in a variety of flavorful chicken offal dishes, including the spicy chicken kidney, tangy chicken crown, savory black pork cheese sausage, and crispy chicken skin dumplings.

2️⃣ Japanese Vegetables:
Savor a selection of fresh and seasonal Japanese vegetables, including Kyoto onions, sweet potatoes, pumpkin, assorted vegetables, green peppers, and okra.

3️⃣ Salads:
Enjoy the Miyazaki Meat Honpo Japanese-style salad, cabbage salad, sesame tofu spinach salad, and tomato salad with soy sauce-pickled radish and burdock.

4️⃣ Appetizers:
Treat yourself to a range of delectable appetizers, such as edamame, Hiroshima oysters, fried herb chicken, homemade A5 Miyazaki beef dumplings with black truffle sauce (spicy), spicy cod roe-stuffed chicken wings, deep-fried calamari rings, fried quail eggs wrapped in bacon, bite-sized fried cheese, Noto Unkai tempura, and Japanese-style soy sauce-glazed eggplant.

5️⃣ Rice Dishes (Using Japanese Rice):
Savor the Matsuba crab meat tea-infused rice, A5 Miyazaki beef rice cakes in mountain thief sauce, and natural rice.

6️⃣ Noodle Dishes:
Choose from the A5 Miyazaki beef tsukemen, Miyazaki spicy noodles (with chicken and egg), Kyushu sesame tossed noodles, and buckwheat noodles.

7️⃣ Desserts:
End your meal with refreshing treats like yuzu shaved ice, homemade 3.6 milk jelly (limited availability), and traditional Japanese confectionery kashiwa mochi.

8️⃣ Beverages:
Quench your thirst with a variety of drinks, including Calpis lychee soda, Calpis white peach soda, Calpis green apple soda, Calpis mandarin soda, canned Coca-Cola, canned sugar-free Coca-Cola, Kobe Tea House iced oolong tea, and Kobe Tea House iced green tea, as well as hot genmaicha.

💰 The total bill came to $398 per person, excluding a 10% service charge.

🥩 Miyazaki Niku Honpo offers an exceptional dining experience, showcasing the finest Miyazaki beef and a wide variety of delicious dishes. With its stylish ambiance and attention to detail, it's a restaurant that guarantees a memorable culinary journey.
2024-01-26
3天前 0 瀏覽
今日食位於銅鑼灣既宮崎肉本舖既半自助日式燒烤午餐,價錢唔算貴但係食物非常吸引。首先係套餐包埋既兩款日本和牛肉:牛肩肉和外後腿肉,兩款都係有著美美的雪花,一睇就知個油脂比例幾完美,各有三塊燒到七成熟已經食得,香到只需要點鹽吃已經好惹味,滿口的油脂香味,餸飯一流任食包括左超過20款小食,仲有幾款可以點黎燒,例如雞冠,燒到脆口又香口,味道一流仲有不少既炸物同熟食可以點,主中最好味一定係呢個炸芝士同埋炸蠔,呢度既炸物特別出色!!
今日食位於銅鑼灣既宮崎肉本舖既半自助日式燒烤午餐,
價錢唔算貴但係食物非常吸引。

首先係套餐包埋既兩款日本和牛肉:牛肩肉和外後腿肉,
兩款都係有著美美的雪花,一睇就知個油脂比例幾完美,各有三塊

燒到七成熟已經食得,
香到只需要點鹽吃已經好惹味,滿口的油脂香味,餸飯一流

任食包括左超過20款小食,
仲有幾款可以點黎燒,例如雞冠,燒到脆口又香口,味道一流

仲有不少既炸物同熟食可以點,
主中最好味一定係呢個炸芝士同埋炸蠔,呢度既炸物特別出色!!
2024-05-06
提供🇯🇵日本直送A5和牛🐂嘅日式燒肉放題店🌟宮崎肉本舖🌟,喺銅鑼灣Sugar+!除咗🐂日本和牛之外,其他食材大部份都係由🇯🇵日本直送,確保顧客食到同九州本店一樣嘅風味👍🏻!🐂特上放題 A5宮崎牛 $698肩里肌 - 帶粗油花,薄切入口特別嫩!外後腿肉 - 油香、口感均佳,亦帶濃濃嘅肉香!內後腿肉 - 赤身得嚟入口軟柔冇筋,肉味出眾!五花腩 - 厚切,一入口即爆出源源不絕嘅油香!牛肋肉 - 勁軟嫩,甘香可口!肩口肉 - 油脂甘甜味好出!🐖黑豚五花|黑豚頸肉|雞腿肉|雞頸肉和牛以外嘅肉品,同樣產自日本!有多款口味可供選擇!🥟自家製九州和牛黑松露餃子|雞皮餃子肉品以外要重點推介嘅菜式,爆油爆汁嘅和牛黑松露餃子,仲有勁香雞油味嘅雞皮餃子,都係必食嘅推介!🥗宮崎肉本舖和風沙律|和風蕃茄|和風茄子和風系列前菜,酸酸甜甜咁,開胃又解膩!🥗淮山松葉蟹肉沙律|冷豆腐龍蝦沙律|胡麻豆腐菠菜沙律一口size嘅沙律仔,輕盈零負擔,又可以試到唔同款式!🍤芝麻手羽先|酥炸魷魚|能登雲海揚|一口芝士燒肉以外,都有唔少熟食嘅選擇!🥤飲品|甜品大量日本直送嘅梳打、乳酸、雪糕、甜品等!

🐂特上放題 A5宮崎牛 $698

肩里肌 - 帶粗油花,薄切入口特別嫩!
外後腿肉 - 油香、口感均佳,亦帶濃濃嘅肉香!
內後腿肉 - 赤身得嚟入口軟柔冇筋,肉味出眾!
五花腩 - 厚切,一入口即爆出源源不絕嘅油香!
牛肋肉 - 勁軟嫩,甘香可口!
肩口肉 - 油脂甘甜味好出!

🐖黑豚五花|黑豚頸肉|雞腿肉|雞頸肉
和牛以外嘅肉品,同樣產自日本!有多款口味可供選擇!

🥟自家製九州和牛黑松露餃子|雞皮餃子

🥗宮崎肉本舖和風沙律|和風蕃茄|和風茄子
和風系列前菜,酸酸甜甜咁,開胃又解膩!

🥗淮山松葉蟹肉沙律|冷豆腐龍蝦沙律|胡麻豆腐菠菜沙律
一口size嘅沙律仔,輕盈零負擔,又可以試到唔同款式!

🍤芝麻手羽先|酥炸魷魚|能登雲海揚|一口芝士
燒肉以外,都有唔少熟食嘅選擇!

🥤飲品|甜品
大量日本直送嘅梳打、乳酸、雪糕、甜品等!
老銅一直食肆林立,而糖街Sugar+絕對係新貴! 宮崎肉本舖口碑不錯,選用有證書的A5宮崎和牛,而 午市的A5宮崎牛半放題 CP值夠高,人均僅$398,價錢親民,品質絕對有保證,仲有90分鐘時間任食! A5宮崎鮮嫩,每一片都散發著油香,入口即化!A5宮崎牛(6片)和牛雪花分佈得不錯,香滑的口感令人上癮! 6片後腿肉薄片味道濃而不膩!
另外,仲有任點既各款美食,真係令人目不睱給! *炸物:包括三款廣島蠔,香草雞,一口芝士, 夠香脆,炸皮夠薄! *雞內臟 :提供 七味雞腎、辛口雞冠,雞腎同雞冠等等,今次試左雞腎,好脆口!*沙律:選擇多多!今次選了冷豆腐龍蝦沙律/和風蕃茄沙律,好fresh 又解膩*A5宮崎和牛餃子: 咬落爆汁!好JUICY!和牛味出色!ENCORE之選*A5和牛拉麵:和牛有濃厚的肉香。驚喜之作!連個湯都帶有牛香!*甜品:自家制3.6特濃牛乳奶凍令人印象最深刻!奶滑!

另外,仲有任點既各款美食,真係令人目不睱給!

甜品:自家制3.6特濃牛乳奶凍令人印象最深刻!奶滑!

2024-05-04 0 瀏覽
宮崎肉本舖位於銅鑼灣Sugar+,日式燒肉放題店供應高質嘅日本和牛!其他放題食材大部份由日本直送,質素有保證!特上放題  A5宮崎牛 $698本自宮崎嘅日本A5和牛,脂肪含量高,份佈均勻,齋睇賣相已經令人食指大動!頭盤包括肩里肌、外後腿肉、內後腿肉、五花腩、牛肋肉、肩口肉,入口即綿化嘅和牛油香,令人欲罷不能!只需簡單加少少鹽花就得,實屬佳品!雞皮餃子|自家製九州和牛黑松露餃子|日式免治雞肉軟骨棒雞皮餃子香煎晒外層就食得,雞油香包住軟綿嘅豬肉餡,風味實在太正,係和牛以外嘅MVP!和牛黑松露餃子肉香出眾兼juicy,不可不嗌!雞頸肉|雞腿肉|黑豚頸肉|黑豚五花同樣來自日本嘅雞肉同埋豚肉,雞頸肉爽嫩多汁,屬必點嘅items之一!前菜類有海量嘅前菜可供選擇,一口size嘅設定,可以試到好多款,正!特別推介和風蕃茄,解膩一流,可瞬間回復戰鬥力,食幾多和牛都冇有怕!炸物宮崎肉本舖嘅炸物都真係唔錯,做到香脆而不油膩!飲品及甜品有多款日本梳打同埋日本雪糕可供選擇!
特上放題  A5宮崎牛 $698

雞皮餃子|自家製九州和牛黑松露餃子|日式免治雞肉軟骨棒
雞頸肉|雞腿肉|黑豚頸肉|黑豚五花
前菜類
炸物
宮崎肉本舖嘅炸物都真係唔錯,做到香脆而不油膩!
飲品及甜品
有多款日本梳打同埋日本雪糕可供選擇!
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。宮崎肉本舖.高質半自助燒肉午餐。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤宮崎肉本舖,是朋友推介的餐廳午市去食,是半自助放題形式有靚景亦有私隱度幾近全景觀式的大窗,非常怡人店子位於銅鑼灣,對shopping 人而言非常就腳 在Openrice 訂座星期一至五就送甲羅燒正!我們選了頂級的A5宮崎牛 ($398@)半自助以手機下單,食物選項非常多我們先來一ROUDN 果汁特飲荔枝乳酸梳打 +白桃乳酸梳打味道香甜清爽,好適合配燒肉 餐廳已準備好吃燒肉的醬料細心的,份量很足A5宮崎牛鮮嫩多汁,口感極佳。非常喜歡日本的高質和牛一吃就是香滑的口感牛五花厚切,油花美麗到震牛味十足,油份香,是滿滿的令人滿意入口就是邂逅了高質和牛的感動輕炙微焦半熟,最正!所以,牛的質素好,只要基本的鹽已很好吃送的甲羅燒好有誠意絕對是物有所值香濃的蟹膏配以米通餅可說是靈魂伴侶蟹香入晒餅中,突出了香濃鮮脆比配薯片更出色清爽的前菜不能少我們點了:胡麻豆腐漬物牛蒡宮崎肉本舖和風

雜感女生   好味日記

˚*宮崎肉本舖.高質半自助燒肉午餐*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

宮崎肉本舖,是朋友推介的餐廳

午市去食,是半自助放題形式

有靚景亦有私隱度

幾近全景觀式的大窗,非常怡人

店子位於銅鑼灣,對shopping 人而言非常就腳

在Openrice 訂座

星期一至五就送甲羅燒

正!我們選了頂級的A5宮崎牛 ($398@)半自助
以手機下單,食物選項非常多

我們先來一ROUDN 果汁特飲

荔枝乳酸梳打 +白桃乳酸梳打

味道香甜清爽,好適合配燒肉

餐廳已準備好吃燒肉的醬料

細心的,份量很足

A5宮崎牛

鮮嫩多汁,口感極佳。
非常喜歡日本的高質和牛

一吃就是香滑的口感

牛五花厚切,油花美麗到震

牛味十足,油份香,是滿滿的令人滿意

入口就是邂逅了高質和牛的感動
輕炙微焦半熟,最正!

所以,牛的質素好,只要基本的鹽已很好吃
送的甲羅燒好有誠意

絕對是物有所值
香濃的蟹膏配以米通餅

可說是靈魂伴侶

蟹香入晒餅中,突出了香濃鮮脆

比配薯片更出色
清爽的前菜不能少

我們點了:

胡麻豆腐

漬物牛蒡

宮崎肉本舖和風沙律

既清新了口腔,又增強了食慾!ha!

日本高質的放題,不能不吃拉麵

這款 A5宮崎牛一之藏牛骨湯拉麵

是有水準之作

湯底香濃,牛味重,拉麵夠爽

是不能錯過的選擇

蟹肉與飯粒比例均勻

味道以蟹鮮為主

可以是中上之作

吉列廣島蠔

重型炸物,蠔汁與香氣衝擊味蕾

是即點即炸要即吃的作品

香脆好食!
九州胡麻冷麵

重點在麵質爽,胡麻惹味

吃了肉肉與濃香,來一口真清爽

日式醬燒茄子

回歸日式基本,醬茄子這道菜

家常而實在

好食又下飯

特別推介,用心製作

餃子大隻,黑松露味很不錯

要是食力強大的

其他值得一吃的亦包括:酥炸魷魚、芝麻手羽、七味雞腎

最後來1杯奶凍、柚子雪葩

甜美的完成這天的午餐
以質素及選擇而言,這裡的任點選項是非常有水準的

cp值高於一般旺角的日式放題

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆
2024-04-23 47 瀏覽
今日同朋去了這裡,因為朋友突特別喜歡這裡,這裡主打日本A5級和牛,定期以一頭牛方式購入,除咗有各款和牛肉外,仲有各種稀有部位可供選擇!除似之外這裡食物款式有差不多60款選擇之多,食物質責絕對能滿足到朋友嘅要求!而個日系裝修簡約雅致,景觀開揚望到成個維園,座位又大又舒服,私穩度極高!今次點了A5宮崎牛半放題,用上A5宮崎牛特上放題,一次性供應了,肩里肉、肩口肉、牛肋肉、內後腿肉,還有在放題可再追加的五花腩及外後腿肉落單後就最快上了這碟A5宮崎牛,望上去嘅油花,每塊都十分均勻飽滿,店員亦會建議先外後腿肉及肩里肉先,因為油份沒有其他咁高,讓你體驗油脂個種由淺入深感覺,每次將和牛放在鐵板上就見到個火變得強大,一次性供應嘅和牛牛香味十足,燒到5成熟,正是入口最正嘅口感,牛心、蜂巢肚這些特式部位都要一嘗,落單用apps自己攪掂,轉頭就出沒有漏單,所以好快就放滿了枱上,之食完再追加個人推介,自家製A5宮崎牛餃子,有兩款分別用上黑松露醬和辛口口味製作,餃子皮薄,肉餡飽滿肉汁豐富,都係用A5和牛製作,兩款都係必點之選吉列廣島蠔,炸得十分香口,咬開廣島蠔十分飽滿;香草雞炸雞同樣出色份量剛好,外脆內軟,其他
今日同朋去了這裡,因為朋友突特別喜歡這裡,

吉列廣島蠔,炸得十分香口,咬開廣島蠔十分飽滿;香草雞炸雞同樣出色份量剛好,外脆內軟,其他炸物亦相當出色,入口香脆不膩,上枱時熱辣辣,最緊要是即叫即炸,以最新鮮嘅味道供給客人

除了和牛外亦有日本🇯🇵雞肉,不同位置都可以選擇、日本黑豚等都可以不停追加,
還有餐牌內的野菜全由日本直送,白粟米就都係必食推介,加上小量牛油在鐵板上燒,份外惹味!

山賊汁九洲和牛米餅亦都十分美味,山賊汁配上帶點甜口汁醬嘅和牛肉粒,加上香脆米餅,口感十分豐富
而不得不提的就是這裡的甜品,尤其是自家製3.6牛乳奶凍,入口香滑奶味香濃,真係要留口一試,還有日本森永MOW雪糕,同樣奶味濃厚,口感更是順滑細緻

飲品都有不同選擇,個人較喜歡白桃乳酸梳打,白挑味道濃郁
整體用餐時店員不時會將幫你收走已完之器皿,讓你可以再有位置追加食物,食物等待時間不會太耐,師傅完成店員跟住上枱,所以食熟食時要小心被燙到
另記得訂位時備註要靠窗,咁你就可以邊食邊享受無敵風景位置!
2024.04.15【04.15  生日開心燒肉@銅鑼灣 宮崎肉本舖】為慶祝生日P姐姐一早做好攻略原來她今天帶我來的日式燒肉聽她說在Openrice 訂座在星期一至五惠顧就送甲羅燒選的是$398 A5宮崎牛我們吃的是90分鐘午市限定半放題12點,人未太多空間感充足晴天加上維園景觀令環境更開揚最愛日式燒肉鐵網每人6片宮崎牛看著由生變熟滿滿和牛油香一口咀嚼十分滿足由於又開始On diet所以雖然是半放題共有30款燒肉,野菜、沙律,小食,飯麵,甜品及飲品可供選擇但我們還是挑一點想吃的才於QR Code下單山賊汁九州和牛米餅這個豐富醬汁和牛 和 脆脆米餅配合很好P姐姐 極愛 九州胡麻冷麵而我就點了A5宮崎牛一之藏牛骨湯拉麵牛骨湯味濃喜歡拉麵的朋友絕對推薦宮崎肉本舖和風沙律 及 胡麻豆腐菠菜沙律在吃了濃味和牛後絕對是清新之選清新味蕾後又可以試試 自家製九州和牛黑松露餃子日式醬燒茄子,酥炸魷魚,芝麻手羽先,香草雞炸雞白桃乳酸梳打 與 荔枝乳酸梳打柚子雪葩 與 奶凍完美的飯後飲品與甜品更多生日很想和您慶祝身體健康祝君安好整體味道:♥♥♥♥♡環境:♥♥♥♥♡服務:♥♥♥♥♡衛生:♥♥♥♥♡抵食:♥♥♥
為慶祝生日

在吃了濃味和牛後
絕對是清新之選

清新味蕾後
又可以試試 自家製九州和牛黑松露餃子
日式醬燒茄子,酥炸魷魚,芝麻手羽先,香草雞炸雞
酥炸魷魚

芝麻手羽先
香草雞炸雞
  • 柚子雪葩
  • 奶凍
$398 A5宮崎牛(90分鐘 午市限定半放題)A5宮崎牛厚切牛五花腩6片真係好厚切,而且唔花腩嘅油花均勻好靚!食落去有入口即溶及溶化嘅感覺好幸福!外後腿肉6片這個比五花腩,更加厚切!色澤鮮嫩,入口嫩滑,質素好高!這個半放題仲有沙律🥗小食、漬飯、冷麵、拉麵、甜品同、飲品等等都任食丫!吉列廣島蠔,炸皮非常之香脆,一咬落去廣島蠔非常鮮嫩,亦都有蠔汁出嚟!之後一口氣叫咗六隻😃山賊汁A5宮崎牛米餅,香脆米餅配上和牛咁食好滋味!自家製A5宮崎牛餃子👍🏻矜貴嘅黑松露醬配A5和牛去包餃子!矜貴又滋味!宮崎辣麵佢呢啲拉麵份量細細地非常之好,唔會太飽,可以食到好多款宮崎拉麵小小辣配埋雞絲同埋雞蛋好惹味!A5宮崎牛一之藏牛骨湯拉麵這個用黃牛去整嘅拉麵牛肉非常之腍,而且牛骨湯味牛味香濃,拉麵夠煙靭!甜品仲有柚子雪糕及自家製3.6牛乳奶凍柚子雪糕🍧酸酸甜甜口味清新非常之開胃解膩,非常啱食完燒肉食!自家製3.6牛乳奶凍,奶味香濃非常之滑溜!而家餐廳仲做緊優惠星期一至五 Openrice 訂座送甲羅燒🌟🌟甲羅燒倒上鵪鶉蛋之後燒,燒完之後連埋脆米餅一齊食,味道香濃~米餅又香脆🍱宮崎肉本舖 (銅鑼灣)📍📌銅鑼灣糖街2
$398 A5宮崎牛(90分鐘 午市限定半放題

厚切牛五花腩6片

外後腿肉6片
這個比五花腩,更加厚切!色澤鮮嫩,入口嫩滑,質素好高!

山賊汁A5宮崎牛米餅,香脆米餅配上和牛咁食好滋味!

宮崎辣麵

甜品仲有柚子雪糕及自家製3.6牛乳奶凍
自家製3.6牛乳奶凍,奶味香濃非常之滑溜!

🍱宮崎肉本舖 (銅鑼灣)
📍📌銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓
2024-04-23 28 瀏覽
午市半放題$398提供90分鐘的用餐時間,有好足夠的時間品嚐各種美食🌟🌟在Openrice 訂座重會送埋甲羅燒 (優惠一至五適用)。👍🏻👍🏻👍🏻午市半放題包括有宮崎牛共有12 片,厚切牛五花腩6片及前腿肉6塊。厚切五花腩,色澤鮮豔紅潤,油花極靚,油香豐腴而不膩,入口即溶🤩後腿肉薄片輕輕燒就已經可以,口感嫩滑質感,A5和牛真係與別不同👍🏻🥹和牛外以外嘅沙律,野菜,小食,主食,甜品同飲品都可以任食,任點任吃, 款式相當豐富!又可以用QR code 落單,感覺非常方便!🌟山賊汁A5宮崎牛米餅:🌟甜口汁醬配合和牛肉粒,米餅香脆,口感豐富,好有層次!🌟吉列蠔🦪:完全唔腥,好少放題店能夠提供甘高質素😁🌟炸魷魚🦑食材新鮮, 一啲都唔會好韌 🌟炸香草雞,炸一口芝士:炸物相當出色,香脆不膩,上枱時熱辣辣,即叫即炸。🌟自家製A5宮崎牛餃子: 有黑松露醬🤩餃子皮薄,肉餡飽滿豐富,而且係用A5和牛整👍🏻必點丫!🌟3.6牛乳奶凍:🤩味道香濃,口感非常幼滑😊🍱宮崎肉本舖 (銅鑼灣)📍📌銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

午市半放題
溶🤩

又可以用QR code 落單,感覺非常方便!

🌟吉列蠔🦪:完全唔腥,好少放題店能夠提供甘高質素😁

🌟炸魷魚🦑食材新鮮, 一啲都唔會好韌

🌟3.6牛乳奶凍:🤩味道香濃,口感非常幼滑😊

🍱宮崎肉本舖 (銅鑼灣)
📍📌銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓

2024-04-18 40 瀏覽
今日中午經過銅鑼灣,見到Sugar +有一間燒肉店舖:宮崎肉本舖好多人推薦,於是就到朋友來試試🤩一去到已經見到門口放滿左證書,即刻加左好多分,今次我地叫左午市半放題套餐,每位都係$398,食足90分鐘👍超級抵食和牛雪花超靚,油脂分泌旺盛🤩我地燒到7成熟左右,已經入口即融,超滿足😌除左和牛,店舖仲有超過30款小食提供,全部都可以用QR code落來,我地就叫左以下幾款來試:😈吉列廣島蠔睇得出即叫即炸,極之出色,咬落去肉汁爆曬出嚟😈松葉蟹肉茶漬飯用料上乘,好鮮甜😈自家製A5宮崎牛餃子(黑松露醬)餃子🥟超飽滿,肉餡仲要用上A5和牛,必叫之選😈山賊汁A5宮崎牛米餅超具特色,冇諗過米餅竟然可以同牛肉粒咁夾,再加上秘製山賊汁,別有一番風味😈宮崎肉本舖和風沙律/牛蒡漬/和風蕃茄沙律/胡麻豆腐菠菜沙律沙律同前菜都好新鮮同清爽,解膩一流, 唔經唔覺就食咗咁多前菜😈Calpis 乳酸梳打(白桃)果味豐富,解渴一流因為我哋係用OpenRice訂位,餐廳仲送咗甲羅燒俾我哋,蟹膏非常多🎉食完真係捧住肚走消費價錢:二人💰876,一人💰438餐廳名稱:宮崎肉本舖 (銅鑼灣)餐廳地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar

😈吉列廣島蠔
睇得出即叫即炸,極之出色,咬落去肉汁爆曬出嚟

😈松葉蟹肉茶漬飯
用料上乘,好鮮甜

😈自家製A5宮崎牛餃子(黑松露醬)
餃子🥟超飽滿,肉餡仲要用上A5和牛,必叫之選

😈山賊汁A5宮崎牛米餅

😈Calpis 乳酸梳打(白桃)
果味豐富,解渴一流

消費價錢:二人💰876,一人💰438

餐廳名稱:宮崎肉本舖 (銅鑼灣)
餐廳地址:銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 6樓
  • 蟹味噌甲羅燒