2023-03-14 153 瀏覽
朋友請食晏,介紹呢間坐得幾舒服嘅川菜。餐廳一排靠窗嘅卡座好闊落,而且唔食得辣嘅我都食到,食物賣相幾精緻,味道都唔錯。霸王小籠包6隻,皮薄湯汁多,成功夾起無穿。瑪瑙紅油棒棒雞,辣椒油好似裝飾咁放喺上面好特別,不過我唔食得辣,職員即刻協助夾起,個味都唔錯。乾煸四季豆,其實只係小辣,都幾惹味,不過真係只可以食幾條。翡翠黃金蝦球,鹹蛋黃整咩都好味,用咗好多鹹蛋黃,蝦球爽口,好味。拔絲士多啤梨,同相一樣,好壯觀,士多啤梨都幾甜。椰子水。

霸王小籠包6隻,皮薄湯汁多,成功夾起無穿

乾煸四季豆,其實只係小辣,都幾惹味,不過真係只可以食幾條

拔絲士多啤梨,同相一樣,好壯觀,士多啤梨都幾甜

椰子水。

2023-02-13
2023-03-10 109 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• 霸王川莊。•°*”˜.•°*”˜✿ 瑪瑙紅油棒棒雞賣相好特別同好精緻望落去好似透明玻璃其實係用糖漿去整, 而入邊裝住啲辣椒紅油倒晒啲紅油出嚟直接撈落啲雞到, 佢嘅辣又唔係好辣, 係一個涼拌菜✿ 火爆帶子鳳尾蝦佢係一個炒小菜又大大粒嘅帶子同埋爽口嘅鳳尾蝦, 再加埋青椒同西芹, 炒得幾香, 係一個唔錯嘅小菜😗✿ 海王三絲羹佢呢一個三絲羹跟非常足料有好多海蔘絲, 蝦絲同鮑魚絲, 而且湯底嘅質感都好濃調🫠非常鮮味但又好湯底好甜, 話咁快就飲晒✿ 烤北京追皮鴨 (半)我嘅重頭菜絕對係呢一個烤北京追皮鴨雖然話係得半隻鴨, 但其實佢嘅份量都幾多佢嘅鴨肉係勁腍同好脆既鴨皮💕勁香鴨香🫠正 以我最欣賞嘅係佢嘅餠皮, 呢個都絕對係食片皮鴨重要角色之一😂個皮好煙靭, 厚薄適中包埋啲配菜食超正😝忍唔住食多幾舊✿ 南充酸菜桂花魚佢哋嘅桂花魚舊舊都好大舊🫠魚係勁滑酸味亦都夠酸🤤佢仲有薯粉做配料不過如果可以再辣啲嘅話就Perfect啦✿ 白雪燕麥蕃薯佢呢個甜品係幾得意🤭係番薯嚟嘅味道帶有少少甜, 食落去質感好綿同香外邊仲審左啲燕麥嘅碎碎令到口感層次又唔同咗😜優惠價 💴 HK$972✿ 特大新鮮
˜”*°•.˜”*°• 霸王川莊。•°*”˜.•°*”˜

✿ 瑪瑙紅油棒棒雞
賣相好特別同好精緻
望落去好似透明玻璃其實係用糖漿去整, 而入邊裝住啲辣椒紅油

✿ 火爆帶子鳳尾蝦
佢係一個炒小菜

✿ 海王三絲羹
佢呢一個三絲羹跟非常足料
有好多海蔘絲, 蝦絲同鮑魚絲, 而且湯底嘅質感都好濃調🫠
非常鮮味但又好湯底好甜, 話咁快就飲晒

✿ 烤北京追皮鴨 (半)
我嘅重頭菜絕對係呢一個烤北京追皮鴨
雖然話係得半隻鴨, 但其實佢嘅份量都幾多
佢嘅鴨肉係勁腍同好脆既鴨皮💕
勁香鴨香🫠正
個皮好煙靭, 厚薄適中
包埋啲配菜食超正😝忍唔住食多幾舊

✿ 南充酸菜桂花魚
佢哋嘅桂花魚舊舊都好大舊🫠魚係勁滑
酸味亦都夠酸🤤佢仲有薯粉做配料
不過如果可以再辣啲嘅話就Perfect啦

✿ 白雪燕麥蕃薯
佢呢個甜品係幾得意🤭係番薯嚟嘅
味道帶有少少甜, 食落去質感好綿同香
外邊仲審左啲燕麥嘅碎碎
令到口感層次又唔同咗😜

優惠價 💴 HK$972

✿ 特大新鮮水果茶
呢杯特大新鮮水果茶,果然名不虛傳😂
真係好大杯🫠入邊有超級多生果
感覺好似好健康, 而且味道又唔會太甜
幾解渴

✿ 柑橘熱情百香果
本身我係勁鍾意飲百香果嘅朋友
佢呢個飲落去好清新因為有柑橘嘅味道
幾開胃

2023-03-07 109 瀏覽
最愛水煮系列 + 無敵靚景 正位於尖沙咀心臟地帶iSquare呢家川菜非常之出色,好適合聚會,閨蜜或者情侶食飯想傾吓,呢個環境計都一流,我哋食嗰日剛好遇上藍天白雲,景色額外漂亮,錦上添花。食物方便佢有唔同嘅午市套餐選擇,今次我哋叫咗個$588套餐。個人最鍾意之選係出品嘅成都水煮桂花魚,乾辣椒配上辣油,辣道剛好,魚片非常足料,質地都好滑,味道可口,賣相精緻。另一度道菜都非常特別,鮮蘆筍配牛舌心,食川菜通常都比較油膩,蒜味可以令成件事冇咁濃郁,蘆筍可以將口入邊嘅辣味同埋油膩嘅感覺降低,食落去好新鮮甜,好舒服。食完之後飲咗杯水果茶,好大杯,配上呢個午市套餐剛剛好
最愛水煮系列 + 無敵靚景 正

食完之後飲咗杯水果茶,好大杯,配上呢個午市套餐剛剛好
突然好想食又辣又夜魅嘅四川菜 所以去咗位於iSquare 25樓嘅霸王川莊 滿足下自己嘅慾望 餐廳景觀一流 望到成個尖沙咀街道 我哋點左二人午市套餐 有三個主食 一個甜品 咁多嘢食都係$398🌶️😍 -🌶️怪味鮑魚 鮑魚肉質肥美 口感嫰滑多汁 配有秘製的甜酸辣汁 濃香美味 每一口都感受到鮮中帶甜的滋味-🦀松露帶子賽螃蟹賽螃蟹同蛋白一齊炒 上面放左好似手掌咁大嘅黑松露 食緊蛋白賽螃蟹嘅時候會食到啖啖帶子 帶子份量非常豐富亦都好彈口 味道一流-🐖四川雙椒燜豬手豬手嘅肉質同豬皮部份炆得好琳 好似食緊棉花糖 入口即溶 豬手配埋雙椒辣汁 辣汁唔算太辣但好惹味-🍡重慶黑糖糍粑黑糖糍粑好黏 好似糯米糍一樣 味道甜甜地好黏口-🍺特色飲品巨型杯身載住雜果茶 有檸檬火龍果等等生果 材料同份量都好豐富 同一pint嘅大啤酒一樣 味道唔算太甜 感覺好似好健康 可以幫助消化
🌶️怪味鮑魚

🦀松露帶子賽螃蟹

🐖四川雙椒燜豬手

🍡重慶黑糖糍粑
黑糖糍粑好黏 好似糯米糍一樣 味道甜甜地好黏口

🍺特色飲品

2023-03-03 109 瀏覽
今次來到尖沙咀霸王川莊食午餐🫶🏻之前都來過食水煮魚其他菜式,今次來到試試午餐時段來有什麼選擇😆坐係個到仲可以飽覽香港維港景色❤️。有幾款套餐選擇(二人/四人/六人份),今次揀左二人份的主廚精選午餐 $398💎怪味鮑魚鮑魚切粒呈上,口感彈牙鮮味,加上微辣秘製怪味醬汁包裏每一粒鮑魚更顯惹味🔥。💎松露帶子賽螃蟹滿滿的蛋白配我最愛的黑松露🖤🤍黑松露配咩都係不敗組合!蛋白和帶子炒至嫩滑,加上配香濃黑松露配飯一流‼️。💎四川雙椒燜豬手香辣豬手炆得非常入味😍留意這款會比之前的怪味鮑魚更辣,相信喜歡吃辣的朋友一定會喜歡🫶🏻因為加入青紅辣椒,味道更貼合四川風味,又是配飯一流🔥。💎重慶黑糖糍粑食辣野的必點甜食😚糍粑外皮炸得十分香脆,內裏煙韌軟糯,配黑糖一起吃更加分!。另外見到惠顧以上主廚精選午餐可享特色飲品同款買一送一優惠🥤今次都會點川莊名物—特大新鮮果茶 $78/1🍊🍎🍋買一送一好抵飲 足足有700ml慢慢飲🤣內裏亦有很多水果,可一解辣感🫧

💎怪味鮑魚

💎松露帶子賽螃蟹

💎四川雙椒燜豬手

💎重慶黑糖糍粑

難得放假放平日,約朋友黎尖沙咀食生日飯。朋友話想食酸菜搵間有海景既餐廳,諗起呢間川菜都有靚景,就黎試下啦~餐廳環境闊落,好適合傾下計聚下。見到午市有商務二人午餐,既然係食生日飯就食豪啲啦🥳呢個套餐$972,包左都好多野食啊1️⃣🍗 瑪瑙紅油棒棒雞 呢個冷盤既賣相好精緻🥰,見到手撕上有手拉糖包住紅油😮工夫少啲都做唔到而手撕雞味道好香濃,好香麻醬同花生醬既味道,雞肉都做得好滑,同埋有爽脆既青瓜絲撈埋一齊,味道清新👍🏻2️⃣🍤 火爆帶子鳳尾蝦呢道菜就比較清淡,可以中和番其他菜式😋帶子好大粒鳳尾蝦都好大隻,而且兩樣食材都好新鮮,爽口彈牙。而且仲有露荀同青紅椒一齊炒,夠健康啊~3️⃣🥘 海皇三絲羹呢個湯原來有海蔘絲、鮑魚絲同埋海蝦絲,唔怪得飲落咁滋補😍而且味道好清甜,好岩我地口味😋4️⃣🍖烤北京片皮鴨 (半)估唔到半份既片皮鴨既份量都幾多🫣🫣鴨肉同皮烤得好脆同鴨油味好香,而且唔會太多肥膏😝餅皮係成籠上,而且每塊中間都有張紙隔住,唔怕痴埋一舊,唔食時仲可以蓋住唔會凍晒5️⃣🐠南充酸菜桂花魚酸菜魚我地叫左小辣,辣度剛剛好👌🏻魚肉好厚切,好紮實但又唔會煮得太老太韌🥳湯底味道濃郁,仲有大量酸菜同薯粉,薯粉索晒湯底既味道,好

1️⃣🍗 瑪瑙紅油棒棒雞

2️⃣🍤 火爆帶子鳳尾蝦

3️⃣🥘 海皇三絲羹

4️⃣🍖烤北京片皮鴨 (半)

5️⃣🐠南充酸菜桂花魚
酸菜魚我地叫左小辣,辣度剛剛好👌🏻魚肉好厚切,好紮實但又唔會煮得太老太韌🥳湯底味道濃郁,仲有大量酸菜同薯粉,薯粉索晒湯底既味道,好好食😘

6️⃣🍠白雪燕麥蕃薯
呢個蕃薯甜品比較少見😋黃芯蕃薯同紫芯蕃薯都有,黃芯既甜度稍為高少少~蕃薯煮得好軟,外面包住燕麥碎碎,仲有少少砂糖同糖霜灑係碟面,可以自己調較想食幾甜😝

套餐仲包左兩杯特飲,我地就揀左
7️⃣🍹特大新鮮果茶
果茶夠fresh,有好多生果係入面,有火龍果,士多啤梨,橙同西柚。味道唔會太甜,解渴又解膩😘

8️⃣🍸 柑橘熱情百香果
呢杯梳打都好清新,柑橘同百香,酸酸甜甜好開胃😝

另外餐廳包既玄米茶好香,仲有紅棗圓肉等等人材料等等👍🏻👍🏻
2023-02-28 2986 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗尖沙咀調查呢間新派川菜,餐廳坐擁270度維港景色,一邊睇住海景一邊品嚐美食,成件事好chill🍽️主廚精選午餐 $398 (Lunch set for 2)🦪怪味鮑魚📸表示個鮑魚切到細細粒再放返上個殼度,加咗啲青椒紅椒,仲有沙律菜伴碟,個擺盤好靚🙋🏻‍♂️表示個鮑魚食落好鮮甜,有少少辣,雖然佢叫怪味鮑魚,但食唔出有幾怪,應該話食到陣獨特嘅味,同個鮑魚夾嘅🥚松露帶子賽螃蟹📸表示可能有吃貨會覺得賽螃蟹只係食蛋白好似唔抵食,而呢個賽螃蟹面頭有黑松露,就咁睇都覺得矜貴,佢入面仲加咗瑤柱同桂花魚一齊整,足料之餘仲高級咗好多🙋🏻‍♂️表示個賽螃蟹食落好嫩滑,瑤柱同桂花魚帶出咗鮮味,桂魚花食落有口感,加埋黑松露更能帶出味道層次,好啱用嚟餸飯🍖四川雙椒燜豬手📸表示個豬手一碟有7-8嚿,面頭鋪滿青椒同紅椒,好colorful,睇見好開胃🙋🏻‍♂️表示個豬手燜得軟腍,食落每啖都充滿collagen,開頭食嗰時唔辣,但個辣味之後會慢慢滲出嚟,after taste好正🍽️重慶黑糖糍粑📸表示個糍粑炸到金黃色,面頭灑上黃豆粉同黑糖醬,賣相吸晴🙋🏻‍♂️表示個糍粑食落外層香脆,內層好煙韌,黑糖醬唔會好

🦪怪味鮑魚

🥚松露帶子賽螃蟹

🍖四川雙椒燜豬手

🍽️重慶黑糖糍粑
📸表示個糍粑炸到金黃色,面頭灑上黃豆粉同黑糖醬,賣相吸晴
🙋🏻‍♂️表示個糍粑食落外層香脆,內層好煙韌,黑糖醬唔會好甜,蘸埋黃豆粉令到個糍粑食起上嚟減低油膩感,呢個甜品圓滿咗成個lunch set
八寶茶
⚠️套餐奉送𢇃苗白飯兩碗,另外餐廳提供嘅八寶茶絕對唔可以錯過,佢用咗玄米茶底配上菊花,桂圓,紅棗,陳皮,杞子,甘草同冰糖,飲落清甜,味道好特別

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
2023-02-23 103 瀏覽
有人無意中留意到呢間川菜,見到環境都幾靚,所以同朋友去試下。入到黎都見到幾乎滿座。一坐低,STAFF已經為我地倒茶同問我地需唔需要叫片皮鴨,因都需要要45分鐘。我地4人叫左半隻片皮鴨,水煮魚,小籠包同辣子雞等等。片皮鴨既皮唔厚,而且油脂好平均,唔會太多肉,感受唔到個皮,特別放係中間係脆皮,咬落去係有聲。值得再食呢個片皮鴨。水煮魚睇落好似好辣,但其實只有唔太辣,不過就愈食愈麻同咸。魚既肉質都正常,唔會太淋,而且可以有4款配料揀,當中牛肚配呢個辣係幾惹味。至於辣子雞係比水煮魚更加辣,但雞皮係炸得非常脆口,食到後尾係辣到食唔到。小籠包就正常,皮算薄但就唔多肉汁係裹面。呢餐飯最大既賣點係有個靚景,望住靚景食咩都加曬分。

呢餐飯最大既賣點係有個靚景,望住靚景食咩都加曬分。
2023-02-17
2023-02-19 103 瀏覽
想食川菜但今日是情人節,當然一定要去有View的餐廳啦🤪朋友就帶我去尖沙咀iSQUARE 25樓的「霸王川莊」食lunch 🥰 「霸王川莊」四周圍繞海景,而且座位又闊落🤭 餐廳的茶是八寶茶,有甘草、桂圓、杞子、玄米、菊花、陳皮等..玄米味香濃.. 幾好飲又清熱解毒巧健康🤭 餐前三小食(木耳, 萵筍,酸甜魚) 酸甜魚好有有驚喜,炸得皮脆肉嫩又香口,味道酸甜醬酸很開胃😋😋 瑤柱鮮魚羹,足料啖啖都魚肉同瑤柱😚歌樂山辣子雞,花椒麻香味香濃;雞肉炸得香脆可口🤭🤭 正宗四川回鍋肉,腩片厚切,有鑊氣,巧惹味! 最後來一個霸王小龍飽😍😍

瑤柱鮮魚羹,足料啖啖都魚肉同瑤柱😚

歌樂山辣子雞,花椒麻香味香濃;雞肉炸得香脆可口🤭🤭

正宗四川回鍋肉,腩片厚切,有鑊氣,巧惹味!

最後來一個霸王小龍飽😍😍

位於國際廣場25樓高檔海景川菜館霸王川莊,全餐廳270度維多利亞海景,裝修高雅有格調,座位闊落舒適,最重要系服務好,所有員工有禮貌有笑容,只要有需要一示意立刻有人過來服務。午市套餐霸王三小碟清甜爽口萵筍,蒜蓉涼拌木耳,最驚艷的是甜酸炸魚,一點都不腥,甜酸可口超級好食。瑤柱鮮魚羹魚羹用料十足,鮮滑的魚肉,配上切碎的菇粒,好多瑤柱,配上少少芫茜,好鮮味。正宗四川回鍋肉(套餐價:HKD 158)五花肉肥瘦相間,肉質嫩滑,配上辣椒、耶菜、青椒一起炒有鍋氣,辣度微辣帶小小甜味,相當野味,符合廣東人偏甜的口味。歌樂山辣子雞(套餐價:HKD 178)超級香辣辣子雞,雞肉去骨,炸到酥脆,配上大量乾辣椒🌶️,食落口相當香辣,越食越想食,越食越開胃,食埋成碗飯,辣得好過癮。八寶茶最後飲杯八寶茶解解辣,非常完美的午餐。

午市套餐

霸王三小碟

瑤柱鮮魚羹

正宗四川回鍋肉(套餐價:HKD 158)

歌樂山辣子雞(套餐價:HKD 178)

八寶茶
最後飲杯八寶茶解解辣,非常完美的午餐。
四川回鍋肉
歌樂山辣雞子
2023-02-13
四川回鍋肉
歌樂山辣雞子
2023-02-18 2177 瀏覽
[ 霸王川莊 ]今日去開尖沙咀,間唔中都想食餐好,決定嚟呢間有海景睇嘅霸王川莊食野😋商務二人午餐 電子支付7折優惠價 $972✿ 瑪瑙紅油棒棒雞冷盤味道好清新,雞肉鮮甜美味。配上香濃的芝麻醬加青瓜,好開胃。隨碟有一粒用糖製既辣油,鐘意再辣d,打碎去攪拌即可,好精緻🥰🥰✿ 火爆帶子鳳尾蝦🦐🦐原粒大大隻嘅帶子,味道鮮甜,蝦肉潔白,尾殼鮮紅,形似鳳尾。✿ 海皇三絲羹🥄🥄用料豐富,有蝦肉、帶子&魚肉,湯底清甜,濃度適中。✿ 烤北京片皮鴨🦆 (半)油脂分量少嘅北京嫩鴨,達致皮脆肉嫩,油膩感較輕,個人好喜歡😝喺健康同美食中取得微妙平衡,配以醬汁、青瓜、京蔥&熱辣辣既皮一齊食🥹好滿足。✿ 南充酸菜桂花魚🐟 (辣) 食川菜點少得食酸菜魚,呢個酸菜魚好足料😋,有好多魚片。酸菜十分醒胃,桂花魚油而不膩,鮮嫩可口,仲有薯粉喺底部,吸盡酸菜嘅精華✨✨✿ 白雪燕麥蕃薯🍠🍠一粒粒熱烤蕃薯加少少椰絲,作為飯後甜品一流。✿ 特大新鮮果茶🍋🍓🍊 $78食完辣嘢飲果茶解辣啱哂,夠晒大杯,果茶亦不會太甜。✿ 荔枝椰果有氣檸檬水🍹$68好香荔枝味,仲有粒粒椰果,鍾意飲有氣嘅不妨一試。總結🫦相信大家對四川菜都唔會陌生,但要搵一
[ 霸王川莊 ]

商務二人午餐 電子支付7折優惠價 $972
✿ 瑪瑙紅油棒棒雞

✿ 火爆帶子鳳尾蝦🦐🦐
原粒大大隻嘅帶子,味道鮮甜,蝦肉潔白,尾殼鮮紅,形似鳳尾。

✿ 海皇三絲羹🥄🥄
用料豐富,有蝦肉、帶子&魚肉,湯底清甜,濃度適中。

✿ 烤北京片皮鴨🦆 (半)

✿ 南充酸菜桂花魚🐟 (辣)

✿ 白雪燕麥蕃薯🍠🍠
一粒粒熱烤蕃薯加少少椰絲,作為飯後甜品一流。

✿ 特大新鮮果茶🍋🍓🍊 $78
食完辣嘢飲果茶解辣啱哂,夠晒大杯,果茶亦不會太甜。

✿ 荔枝椰果有氣檸檬水🍹$68
好香荔枝味,仲有粒粒椰果,鍾意飲有氣嘅不妨一試。

總結🫦
相信大家對四川菜都唔會陌生,但要搵一間高質素而又有靚景睇嘅,個人非常推薦呢一間,因為各方面都唔會令你失望😀。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
霸王川莊
地址: 尖沙咀彌敦道63號國際廣場25樓2501號舖
電話:21100575
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 白雪燕麥蕃薯
  • 烤北京片皮鴨(半隻)
生日book左黎呢度食晏 剩係有個景都抵食唔知係咪有預約到,所以可以坐到近窗邊既位😍望到海景既feel好正 一邊食一邊望海幾chill❤️🔸八寶茶幾特別,職員話食完辣野最岩飲❤️🔸霸王三小拼-蒜蓉木耳-蒜蓉萵筍-杭州煙燻魚(好鐘意個味道,甜甜地又好香脆)🔸瑤柱鮮魚羹有魚,瑤柱同蛋白絲,成個湯好清甜 暖暖地飲落肚好舒服😋🔸歌樂山辣子雞🌶️ 🌶️ 🌶️一上枱見到成碟辣椒就知道好辣,餐牌都標明有三隻辣椒仔,但出面食開既通常唔會好辣,所以都覺應食得到,只係估唔到真係辣到要嗌凍嘢飲🤣但係都冇後悔嘅 因為炸得好香口同埋好入味🔸正宗四川回鍋肉🌶️ 回鍋肉喺餐牌上面只有一隻辣椒仔,所以佢嘅辣都相對冇咁辣 但係都好香 椰菜溝埋辣椒香油變得好惹味 回鍋肉肥瘦適中 🔸荔枝椰果有汽檸檬水🍀總結個景好靚好光猛 打卡一流 地方乾淨 食得辣既可挑戰下呢度其他辣度勁既小食 講得三個辣既真係唔係講笑😂

生日book左黎呢度食晏 剩係有個景都抵食

🔸八寶茶
幾特別,職員話食完辣野最岩飲❤️

🔸霸王三小拼
-蒜蓉木耳
-蒜蓉萵筍
-杭州煙燻魚(好鐘意個味道,甜甜地又好香脆)

🔸瑤柱鮮魚羹
有魚,瑤柱同蛋白絲,成個湯好清甜 暖暖地飲落肚好舒服😋

🔸歌樂山辣子雞🌶️ 🌶️ 🌶️

🔸正宗四川回鍋肉🌶️

🔸荔枝椰果有汽檸檬水

🍀總結

2023-02-17 86 瀏覽
【靚景🌊好食中菜😋】早前帶阿媽去I square 食晏望住個維港靚景 大片落地玻璃 景觀一流一邊傾偈食美味嘅片皮鴨、酸菜魚仲有超巨大杯嘅水果茶~ 爽~~!哩個午餐set樣樣都好食 用電子支付仲有七折🔹商務二人午餐(原價$1388 |用電子支付$972)🔸瑪瑙紅油棒棒雞手撕雞本身撈咗芝麻醬、醋等調味料,仲夾咗d青瓜絲。篤穿個棒棒糖,拌勻入面啲紅油嚟食,味道更香辣惹味。🔸火爆帶子鳳尾蝦哩個好正!d帶子、蝦又大又爽甜,好新鮮,連蘆筍甜椒一齊炒,非常健康好食!❤️🔸海皇三絲羹有海參、蝦仁、菇切成絲,好精緻,都幾大碗,飲完暖胃飽肚。🔸烤北京片皮鴨皮好脆呀!充滿鴨油香!配青瓜、京蔥、烤鴨醬包埋食好正。薄餅皮夠薄,食多幾件都ok。🔸南充酸菜桂花魚Yummy❤️!d魚係好滑!籐椒嘅麻香味突出,酸菜夠酸帶有甜味,可選辣度。底下仲有薯粉,條條都入哂味,好食。🔸白雪燕麥蕃薯甜品都好出色!係好綿滑嘅甜薯、紫薯,好香!又唔會太甜。🍹2杯紅白餐酒或特色飲品我一時大意叫咗杯1300ml水果茶😂😂,真係超級大杯!不過真心爽!因為佢茶底清爽唔澀、內有半杯新鮮水果,加上甜度唔高,慢慢傾完飲其實都幾正。
【靚景🌊好食中菜😋】
早前帶阿媽去I square 食晏
望住個維港靚景
大片落地玻璃 景觀一流
一邊傾偈
食美味嘅片皮鴨、酸菜魚
仲有超巨大杯嘅水果茶~ 爽~~!
哩個午餐set樣樣都好食
用電子支付仲有七折

🔹商務二人午餐(原價$1388 |用電子支付$972)

🔸瑪瑙紅油棒棒雞

🔸火爆帶子鳳尾蝦

🔸海皇三絲羹
有海參、蝦仁、菇切成絲,好精緻,都幾大碗,飲完暖胃飽肚。

🔸烤北京片皮鴨

🔸南充酸菜桂花魚

🔸白雪燕麥蕃薯
甜品都好出色!係好綿滑嘅甜薯、紫薯,好香!又唔會太甜。

🍹2杯紅白餐酒或特色飲品
2023-02-17 65 瀏覽
覇王川莊在這邊高處望出去,感到舒服。我同家姐叫左套餐先有前菜有木耳、燻魚、萵筍。瑶柱鮮魚羹味道清清的魚羹,內裡好多江瑤柱,魚肉滑👉唔會有腥味,配搭芫荽粒更香。正宗四川回鍋肉🌶️食落係有啲辣,回鍋肉切薄片,肥瘦適中,蔬菜吸收到醬汁,係濃味但唔咸,配上白飯一流。一壺八寶茶甘草、紅棗、𣏌子,龍眼肉、冰糖、初菊、陳皮、玄米。蘇杭煙燻魚感覺鯇魚肉嘅嫩、咬到魚皮嘅脆、濃厚嘅酸甜味醬汁🤤(只有一條魚骨,啱我哋唔識食魚嘅人😜)
覇王川莊
在這邊高處望出去,感到舒服。
我同家姐叫左套餐
先有前菜
有木耳、燻魚、萵筍。

瑶柱鮮魚羹

正宗四川回鍋肉🌶️

一壺八寶茶
甘草、紅棗、𣏌子,龍眼肉、冰糖、初菊、陳皮、玄米。

蘇杭煙燻魚
感覺鯇魚肉嘅嫩、咬到魚皮嘅脆、濃厚嘅酸甜味醬汁🤤
(只有一條魚骨,啱我哋唔識食魚嘅人😜)
講開霸王川莊,之前有去過旺角朗豪坊分店,兩間裝修風格好唔同。尖沙咀尼間裝修風格高尚,加上可以遠眺維港景,景觀一流!餐廳推出唔同新派川菜,保證令大家可以享受到不一樣的川菜。 ⦁八寶茶🍵入座後,餐廳會為每人準備一杯四川養生茶 - 八寶茶,入面有玄米、杞子、紅棗等材料,味甘清香,用黎消滯就最好不過。✨店員建議:茶可以焗耐少少,消滯效果更強。 - Lunch Set for 2 - $398⦁怪味鮑魚🌶️將鮑魚、彩椒全部切粒,再加埋自家製既怪味醬汁一齊炒。味道酸甜帶點麻辣,食落口感豐富。 ⦁松露帶子賽螃蟹滿滿既蛋白上面鋪左黑松露醬,超級香。入面仲有帶子片、魚片,兩樣都好嫩滑。 ⦁四川雙椒燜豬手🌶️🌶️睇落就覺得非常入味,仲配有青紅辣椒,味道比起怪味鮑魚辣好多。雖然辣得誇張,但食落膠質好重,配飯一流! ⦁重慶黑糖糍粑尼款外皮非常香脆,但煙韌感唔算好夠。黑糖汁唔算好甜,一個人食晒都可以!😜 ⦁白飯 🍚🍚 - 飲品 -⦁特大新鮮水果茶700mL 原價$78⦁柑橘熱情百香果 原價$68因為買一送一既優惠,所以只付$78就有兩杯飲品‼️兩杯都好飲,如果怕辣既朋友,建議嗌700mL既水果茶,味

⦁八寶茶🍵

⦁白飯 🍚🍚

- 飲品 -
⦁特大新鮮水果茶700mL 原價$78
⦁柑橘熱情百香果 原價$68
因為買一送一既優惠,所以只付$78就有兩杯飲品‼️兩杯都好飲,如果怕辣既朋友,建議嗌700mL既水果茶,味道唔會好甜,最重要係夠大杯,解辣唔錯 👍🏻!另外我係想試柑橘熱情百香果,尼個搭配味道酸甜,都幾開胃,甜度較水果茶甜!

✨任何惠顧,可享700mL或以下的特色飲品,買一送一‼️

特色飲品