餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-25 7 瀏覽
有個friend話喺銅鑼灣一間新開嘅韓國餐廳同啲大叔傾偈傾得好投契,叫我去嗰度食吓韓國菜,點知啲韓國菜都幾好食喎🤝🤝前菜有泡菜、芽菜、和紫菜🤩大叔部隊鍋好耐冇食過部隊鍋😛😛😛入面有滿滿的配料🥹🥹火腿、餐肉、蔬菜和年糕😋😋全部放入湯底中,讓湯的味道更加濃郁。喝著熱騰騰的湯汁,配上香噴噴的白飯😍😍😍🤩傳統泡菜阿朱媽炒年糕年糕的口感彈牙有嚼勁,搭配上酸甜的泡菜,味道更加豐富。這道菜酸辣開胃,適合作為開胃菜或下酒菜🥳🥳🥳🤩草莓牛奶這個甜品是由新鮮的草莓和濃郁的牛奶混合而成,口感醇厚,味道清新。它的甜度剛剛好,不會過於甜膩👍👍👍

前菜有泡菜、芽菜、和紫菜

🤩大叔部隊鍋

🤩傳統泡菜阿朱媽炒年糕

🤩草莓牛奶
2024-04-22 62 瀏覽
剛在銅鑼灣人氣街 (登龍街)  找到一間新韓國駐進餐廳,  [韓大叔大排檔] ,  約了朋友去試試.店內播放著 K-pop 韓曲, 一股韓風正在吹.韓派 fans  聚會好輕鬆, 大排檔五光十色,  食物非常豐富.  我們先叫了兩枝冰涼飲品, 荔枝真露梳打, CASS  啤酒 , 冰涼順暢,  好好飲.餐牌內有好介紹, 大叔招牌菜, 韓氣必食推介, 前菜, 炸雞, 飯 麵, 小食,年糕,...............價錢中等.  先食原味炸雞 (半份), 即點即炸, 上檯熱辣辣.   雞肉好嫩好 juicy,  外皮炸得香脆, 惹味. 全部無骨, 啖啖肉.   配上蜜糖芥茉, 韓式辣醬, 自由添加.韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦,  鮑魚, 糖心蛋.  濃郁的醬油浸透各款食物.  美味.侍應送來紫菜拌飯, 進食醬油食物同時可以伴上米飯.我來先吃醬油蝦,  蝦肉鮮甜彈牙, 濃郁的醬油汁,  加添了蝦肉鮮味.   鮑魚夠稔有鮑味.    加上醬油汁, 感覺更滑.枱面上備有韓國調味料, 可以自助調味. 戴上膠手套, 把紫菜自制飯團, 紫菜碎香口又酥脆, 口感不俗.再吃醬油蟹, 正宗韓國美食
剛在銅鑼灣人氣街 (登龍街)  找到一間新韓國駐進餐廳,
[韓大叔大排檔] ,  約了朋友去試試.
店內播放著 K-pop 韓曲, 一股韓風正在吹.
韓派 fans  聚會好輕鬆,
大排檔五光十色,  食物非常豐富.
原味炸雞 (半份)
韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦, 鮑魚, 糖心蛋
侍應送來紫菜拌飯, 進食醬油食物同時可以伴上米飯.
紫菜拌飯
鮑魚夠稔有鮑味.    加上醬油汁, 感覺更滑.
枱面上備有韓國調味料, 可以自助調味.
再吃醬油蟹, 正宗韓國美食, 蟹肉不多, 但非常鮮甜.
吃過醬油海鮮, 來個韓式傳統鍋物, 牛肉熱湯, 味道超正, 內有牛肉片, 牛味濃.
韓式傳統鍋物
傳統泡菜阿朱媽炒年糕,  糸我們最愛的街頭小吃,  圓柱形年糕炒得軟嫩, 更吸調味, Q彈香辣口感好煙韌.
傳統泡菜阿朱媽炒年糕
韓式熔岩芝士蛋卷,  賣相好靚,  配上金屬鏟子, 方便各自分切,
蛋卷糸芝士和蛋混合, 口感軟綿綿富香濃芝味.
韓式熔岩芝士蛋卷
韓大叔大排檔, 自由輕鬆,  帶出街頭小食風味,  滿足哂我們的要求.
原味炸雞 (半份)
韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦, 鮑魚, 糖心蛋
紫菜拌飯
韓式傳統鍋物
韓式熔岩芝士蛋卷
2024-04-20 35 瀏覽
餐廳位置在銅鑼灣登龍街,旁邊有地鐵站和巴士站,交通幾方便。環境以韓式大排檔為主題,有少許歌舞廳既感覺,有唔少韓國明星海報和一直播放熱門韓國歌曲,都幾有氣氛。韓大叔醬油拼盤($388)拼盤有生蟹、蝦、鮑魚和流心蛋,以醬汁生醃,海鮮食落新鮮,醬汁醃製下鮮香惹味,味道還原到韓國正宗味道,絕對係「盜飯小偷」,拼盤有附紫菜飯,配搭食用大飽口福。韓式糯米雞(全隻)($178)雞肉表面鋪滿芝麻,雞身內裏藏有糯米,雞肉食落除了有芝麻香味外,還有淡淡的糯米香味,雞身有少許辣油,食落都幾過癮,而且份量唔少,好適合一大班人分享。韓式傳統鍋物($128)韓國傳統湯飲 - 雪濃湯,以牛骨熬製清湯,飲用前可適量攪拌,湯底牛骨味濃郁,但濃而不膩,飲落有種暢快既感覺,飲左酒再飲熱湯都幾舒暢。芝士泡菜煎餅($78)配料主要係芝士和雜菜,上面有少許泡菜配搭食用,亦有附特調醬汁可供沾用。韓式炸雞炒年糕($88)有四隻韓式炸雞翼,底下鋪滿炒年糕,炸雞翼外皮炸得香脆,內裏肉質鮮嫩,沾滿韓式辣醬,十分惹味可口。芒果真露梳打($48)韓國炸彈($68)

韓大叔醬油拼盤($388)

韓式糯米雞(全隻)($178)

韓式傳統鍋物($128)

芝士泡菜煎餅($78)

韓式炸雞炒年糕($88)

芒果真露梳打($48)

韓國炸彈($68)
2024-04-17 29 瀏覽
新開幕嘎時候堂食嗰陣時感覺幾好,但外賣咗兩次都覺得好差,上次一份水冷麵105 一嚿面+1隻鮑魚水冷麵湯淡 無乜味 鮑魚唔錯 記得第一次吃過炸雞都幾好 今次外賣自取$98得個四舊雞賣相都不是太好失望

2024-04-17
25 分鐘 (外賣自取)
2024-04-16 43 瀏覽
上openrice搵野食,見到佢有醬油蟹所以黎試下,之前係第二間韓國餐廳試過醬油蟹好好食。但呢間d醬油蟹令人好失望,又細隻,得個咸字無蟹既鮮味,又無膏又無乜肉,少肉到另加既紫菜飯都無乜蟹肉可以撈個海鮮煎餅無乜海鮮,煎得唔脆唔香口,淋既部隊鍋麵味道中規中矩,但無部隊鍋feel,頂多似自己買包韓國麵煮完再加左少少餸,但要成百幾蚊真係唔抵食全晚最好係杯荔枝梳打,真係有荔枝味呢間無下次,已經唔係性價比問題,係食物質素真係差
個海鮮煎餅無乜海鮮,煎得唔脆唔香口,淋既
全晚最好係杯荔枝梳打,真係有荔枝味

呢間無下次,已經唔係性價比問題,係食物質素真係差
2024-03-31
2024-04-14 65 瀏覽
|韓大叔醬油拼盤|除咗有醬油蟹,仲有有鮑魚同蝦、好入味鮮甜,蟹肉滑溜~鮑魚好大隻非常爽口~|海鮮煎餅|佢呢個薄餅唔係好厚個種,薄薄地,有啲似餅乾乾,上面有一啲椰菜同埋海鮮,即叫即焗熱辣辣上菜,送酒一流~|原味炸雞(半份)|啲雞肉大大件好有肉汁,外皮炸到非常香脆~|泡菜海鮮豆腐湯|泡菜豆腐湯裏面有青口,所以帶有海鮮香味,再加上用味噌同泡菜調味~豆腐十分嫩滑,特別美味~|傳統泡菜阿朱媽炒年糕|年糕好煙靭,年糕嘅形狀下長條型,唔太粗唔太幼,仲滲入咗泡菜嘅美味~|韓式石榴覆盆子雞尾酒真露|呢杯嘢飲有得玩有得飲~將覆盆子果汁倒入真露,味道酸酸甜甜非常開胃開胃~
|韓大叔醬油拼盤|

|海鮮煎餅|

|原味炸雞(半份)|
啲雞肉大大件好有肉汁,外皮炸到非常香脆~

|泡菜海鮮豆腐湯|

|傳統泡菜阿朱媽炒年糕|

|韓式石榴覆盆子雞尾酒真露|
  • 醬油蟹
最近開咗間新嘅韓國菜,終於約到朋友去試吓,每款嘢食都唔錯❤️❤️❤️前菜醬油拼盤絕對令人驚艷。拼盤中包含了醬油蝦、醬油蟹、鮑魚和糖心蛋,每一樣都展現了醬油的獨特風味。醬油蝦和醬油蟹都帶來了鮮美的海鮮味道,鮮嫩多汁。鮑魚的彈牙口感和濃郁的醬油調味相得益彰,而糖心蛋則帶來了絲滑的口感和濃郁的蛋香😍😍韓式豬頸肉豬頸肉肉質鮮嫩多汁,搭配著韓式調味料,口感豐富且味道鮮美。這道料理的烤製方式保留了肉質的原汁原味😁😁韓式鐵板燒牛仔骨牛仔骨經過燒烤後,肉質鮮嫩多汁,搭配韓式醬料和蔬菜,帶來了豐富的口感和風味。鐵板燒的烹調方式保持了肉質的嫩度和香氣😋😋仲要每個侍應都好有禮貌,真係好似去咗韓國,同大叔一齊好啱傾!🤣🤣🤣

前菜

韓式豬頸肉

韓式鐵板燒牛仔骨
2024-04-11 28 瀏覽
我最近和朋友一起去了銅鑼灣逛街,意外發現了一家新開的韓國餐廳。這家餐廳的菜式看起來非常精緻,價格也相宜。餐廳的裝潢則採用了當地大排檔的風格,用啤酒作為佈置,讓人彷彿置身於韓國的風情之中。火山芝士熔岩飯 $128 每一口都帶有濃郁的芝士味,配上熱騰騰的米飯,味道甜甜地,好特別。芝士炸雞 $178外酥內嫩,每一塊雞肉都包裹著濃郁的芝士,咬下去時,外層的酥脆和內部的軟嫩完美結合。生菜豬腩肉 $128豬腩肉炒得剛剛好,搭配特製的醬料,配上生菜的脆爽口感,非常開胃。韓式熔岩芝士蛋卷 $78蛋卷中夾著芝士和其他配料,熱騰騰的蛋卷,內裡濕潤軟嫩,有拉絲嘅效果。人蔘雞湯 $88雞肉入口即溶,連骨都可以咬爛,湯汁濃郁,滋補又美味。韓式鐵板燒牛仔骨 $138 肉質鮮嫩多汁辣拌醬鮑魚水冷麵 $108冰涼爽口的冷麵,而配上辣拌醬、流心蛋和鮑魚,口感獨特。桂花烏龍水果茶 $68 + 荔枝梳打 $38
火山芝士熔岩飯 $128
芝士炸雞 $178
生菜豬腩肉 $128
韓式熔岩芝士蛋卷 $78
人蔘雞湯 $88
雞肉入口即溶,連骨都可以咬爛,湯汁濃郁,滋補又美味。
韓式鐵板燒牛仔骨 $138
肉質鮮嫩多汁
辣拌醬鮑魚水冷麵 $108
冰涼爽口的冷麵,而配上辣拌醬、流心蛋和鮑魚,口感獨特。
桂花烏龍水果茶 $68 + 荔枝梳打 $38
2024-04-08
呢排一直想食韓國菜就去左「韓大叔大排檔」。韓大叔大排檔的環境舒適,店員服務態度都友善熱情。好彩同朋友約早左食晚飯。大約六點半就全店坐滿人了~但氣氛更熱鬧了,相當似置身韓國。🌟會有一份韓式前菜率先送上(韓式泡菜、大豆芽、涼拌海帶)🌟韓式鐵板燒生鰻魚鰻魚燒得岩岩好,肉質厚實,鰻魚非常香口脆身,燒嘅方式不但保留到鰻魚的鮮甜亦令鰻魚整個香氣出晒嚟,絕對大推!🌟人蔘雞湯入面有半隻雞,分量超多,雞不但嫰滑亦燉得好入味,有好香的人參味和藥材味。我同朋友都非常鍾意呢個湯!🌟海鮮煎餅海鮮煎餅偏軟身,煎餅上鋪滿多款材料,包括魷魚、泡菜等等,口感豐富鮮美。點上少許魚露會令煎餅味道更突出! 🌟韓式芝士炒雞可以一次過食哂炒雞芝士加年糕,年糕煙韌,醬汁味道調得剛剛好,年糕口感非常好。雞肉嫰滑,加上芝士一齊食,非常惹味。🌟韓式熔岩芝士蛋卷蛋卷上鋪滿澎湃的芝士,可以按自己喜愛的size切開蛋卷,每啖都食到濃郁的芝士味,趁熱食芝士味會更香濃!🌟紅葡萄柚子梳打 &荔枝梳打紅葡萄柚子梳打有清新的紅葡萄味又帶點柚子酸甜的口感,非常清爽又可以解油膩感
呢排一直想食韓國菜就去左「韓大叔大排檔」。
🌟會有一份韓式前菜率先送上(韓式泡菜、大豆芽、涼拌海帶)
🌟韓式鐵板燒生鰻魚
🌟人蔘雞湯
🌟海鮮煎餅
🌟韓式芝士炒雞
🌟韓式熔岩芝士蛋卷
🌟紅葡萄柚子梳打 &荔枝梳打
今日約咗朋友食飯,突然好想食韓國嘢,就揀咗呢間餐廳。黎到依間餐廳,門面設計已經非常有韓國嘅氣氛。裏面嘅擺設亦都跟韓國嘅餐廳擺放,而且不停播放住K-Pop音樂,真係好似去左韓國食飯咁😂服務人員都非常有禮貌,有詳細介紹餐廳嘅嘢食,亦都為我哋準備左拌菜同埋一陣食飯可能用到嘅調味料,服務就到。🍴人蔘雞湯(半份)雞湯有淡淡的人蔘味,雖然雞肉煲到好腍,但係雞肉食落口仍然好嫩滑。加埋雞裏面嘅糯米一齊食,食落去好暖胃。🍴海鮮煎餅煎餅嘅邊煎到好脆。海鮮配料都多,加埋裏面微辣但又酸甜嘅泡菜食,會越食越開胃。🍴明洞燒汁牛肉粉絲粉絲食到好彈牙,加埋燒汁食,真係好滋味😋而且牛肉煮得啱啱好,唔會太老。🍴韓式芝士炒雞呢個菜真係好邪惡! 用韓式甜辣醬連同炸雞件同埋年糕一齊炒,再係面頭加上香濃芝士,我同朋友真係食唔停口!🍴韓式鐵板燒生鰻魚鰻魚燒到超香,而且外面嗰層燒到勁脆,再加埋個鰻魚汁,真係冇得頂!🍹荔枝梳打、紅葡萄柚子梳打我哋分別嗌咗兩杯嘢飲,我杯荔枝梳打偏甜,但係又好濃郁嘅荔枝味。反而朋友叫嗰杯洪葡萄柚子梳打,略帶少酸,再加上有果粒,口感唔錯!
今日約咗朋友食飯,突然好想食韓國嘢,就揀咗呢間餐廳。

黎到依間餐廳,門面設計已經非常有韓國嘅氣氛。

🍴人蔘雞湯(半份)

人蔘雞湯(半份)

🍴海鮮煎餅

🍴韓式芝士炒雞

韓式芝士炒雞

🍴韓式鐵板燒生鰻魚

韓式鐵板燒生鰻魚

🍹荔枝梳打、紅葡萄柚子梳打

人蔘雞湯(半份)
韓式芝士炒雞
韓式鐵板燒生鰻魚
  • 紅葡萄柚子梳打
今日睇完社交媒體網站d foodie 介紹去咗食人哋啲片影到啲醬油蟹好豐富實際上隻蟹細過半個手心一粒膏都冇收$258韓式原味炸雞 半份得四小件 $98 其中兩隻係雞翼 細個m記脆香雞翼又乾又細件個成品衰過食kfc芒果燒灼酒 得陣藥水味泡菜煎餅唯一叫做發揮正常服務態度都麻麻舉手問下斟水搵侍應埋單啲侍應都好似唔係好想幫串串共咁食到一肚氣總之整體質素真係好一般 唔好抱太大期望 要小心選擇...
今日睇完社交媒體網站d foodie 介紹去咗食

串串共咁
食到一肚氣

總之整體質素真係好一般
唔好抱太大期望
要小心選擇...
2024-04-03
2024-04-05 49 瀏覽
我最近到韓大叔大排檔品嚐了他們的醬油拼盤,還點了泡菜海鮮豆腐湯、原味炸雞等等,非常美味。韓大叔醬油拼盤包括醬油蟹、醬油蝦、鮑魚和紫菜拌飯。蟹肉鮮嫩多汁,蟹黃濃郁。醬油的味道與蟹肉完美融合,帶來豐富的口感和濃郁的醬油風味。蟹肉易於剝離,吃起來非常方便。蝦肉鮮甜彈牙,搭配著濃郁的醬油汁,味道更加豐富。鮑魚肉質鮮嫩,醬油的滋味與鮑魚的鮮甜完美結合,帶來一種令人驚艷的口感。紫菜拌飯搭配著香脆的紫菜和各種調味料,給人一種滿足感。傳統泡菜阿朱媽炒年糕年糕炒得軟嫩,搭配著泡菜和各種蔬菜,味道鮮美。這道菜有著辣辣的口感和豐富的香氣,非常適合喜歡辣味的食客。海鮮煎餅煎餅外皮煎得金黃酥脆,內部餡料豐富多樣,包括海鮮和蔬菜。煎餅口感鬆軟,味道鮮美,是一道美味的下酒菜。泡菜海鮮豆腐湯這碗豆腐湯是一道美味的湯品。湯的湯底以泡菜為基礎,搭配新鮮的海鮮和豆腐。湯的口感濃郁,泡菜的酸辣味與海鮮的鮮味相得益彰。原味炸雞(半份)炸雞外皮炸得酥脆金黃,內部肉質鮮嫩多汁。雞肉本身的味道很香濃,搭配著酥脆的外皮,給人一種非常滿足的口感。韓式熔岩芝士蛋捲蛋捲軟綿,芝士融化在蛋捲中,帶來濃郁的芝士味道。每一口都充滿了甜蜜的滋味。桂

韓大叔醬油拼盤

海鮮煎餅

泡菜海鮮豆腐湯

原味炸雞(半份)

韓式熔岩芝士蛋捲

桂花烏龍水果茶
茶的口感清新,帶有淡淡的茶香和水果甜味,非常適合消除飯後的油膩感。

韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
2024-04-04 32 瀏覽
朋友星期日約我去銅鑼灣食午餐。上到去有驚喜,餐廳的氣氛好有韓國的風味。韓大叔醬油拼盤 : 個醬油蟹入晒美味的醬油。因為蟹係生浸,蟹肉超滑,好正。鮑魚同樣係醬油處理,鮑魚軟滑入味,醬油𧎚加埋白飯一齊食都幾唔錯。🥰🥰海鮮煎餅:煎餅香口柔軟,已經調好了味。加埋蜆肉,魷魚的海鮮味同埋少許泡菜的辛辣,味道豐富。原味炸雞:絕對夠晒大件。剛剛炸起香脆,但雞肉仍然嫩滑 juicy, 好正😊傳統泡菜阿朱媽炒年糕 : 年糕煙靱,完全沾滿泡菜汁同醬汁,好惹味。泡菜牛肉豆腐湯 : 火辣加熱,飲到全身熱騰騰。紅葡萄柚子梳打 :食咗辣野飲番又凍又有氣的紅葡萄柚子,𣈱快,清涼。食完真係再凍的天氣都唔驚。

泡菜牛肉豆腐湯 : 火辣加熱,飲到全身熱騰騰。

食完真係再凍的天氣都唔驚。
  • 韓大叔醬油拼盤
  • 原味炸雞
  • 泡菜牛肉豆腐湯
2024-04-04 28 瀏覽
同朋友去完銅鑼灣Shopping,大家都想食韓國野,於是上網揾下邊間正先,搵到呢間剛新開無耐,見啲相同價錢轉抵,去試下先.......韓大叔大排檔係銅鑼灣登龍街28號永光中心樓上,佈置還原韓國大排檔風,坐得幾舒服,枱面放滿韓國調味料。菜式幾多樣化,醬油系列、煎餅、炸雞、熱湯、炒年糕,飲品有各款真露,水果梳打,果汁等。店員先送上韓風前菜 (辣豆芽,海帶, 泡菜),之後向我地推介各款美食。我地款款都想食,揀左好多款啊😁!..🍽阿豬媽炒年糕 $78韓國大排檔風味,配合韓國甜辣醬入口香辣惹味,年糕size大小剛好,口感煙韌..🍽原味炸雞*半份 $98炸雞係必點的韓國菜,半份份量足2人分享,外皮炸得好香脆,肉質夠嫩,配上甜辣及芥末醬,好滋味。..🍽芝士泡菜煎餅 $78煎餅有鮮菇、濃厚芝士,泡菜,外脆內軟,點辣味魚露,滋味倍增。..🍽 泡菜海鮮豆腐湯 $98鍋仔細細,原來好足料,熱辣辣,泡菜湯底,滿滿的海鮮食材,青口/鮮蝦/豆腐/魷魚,微辣湯底用來做泡飯也不錯。..🍽韓大叔醬油拼盤$388喜歡食醬油刺身系列係必點這菜式!1個拼盤有齊醬油鮑魚、醬油蝦及醬油蟹,及雞蛋。食材新鮮,醬油醃得夠入味,將蟹糕

🍽阿豬媽炒年糕 $78
韓國大排檔風味,配合韓國甜辣醬
入口香辣惹味,年糕size大小剛好,口感煙韌
🍽原味炸雞*半份 $98
🍽芝士泡菜煎餅 $78
🍽 泡菜海鮮豆腐湯 $98
🍽韓大叔醬油拼盤$388
喜歡食醬油刺身系列係必點這菜式!1個拼盤有齊醬油鮑魚、醬油蝦及醬油蟹,及雞蛋。食材新鮮,醬油醃得夠入味,將蟹糕拌紫菜飯就最正,鮮味無窮!
🍽韓大叔牛肉水冷麵
韓國冷麵係我食韓國菜必點菜。尤其喺夏天,喜歡食冰涼又煙煙靭靭嘅蕎麥冷麵,麵汁微咸,味道剛好,呢個仲有好入味嘅牛肉添!
🍹飲品揀左荔枝梳打及芒果梳打
各$38
果味清新,是韓式炸物的完美配搭飲品。
只要成為Storellet會員
就可以喺旗下餐廳韓大叔大排檔
享有迎新優惠*晚市$50 現金券x4
同*全單85折
真係好抵喎🤩🤩
最近同老友去銅鑼灣行街再搵午餐,我又想起剛剛去完韓國嘅美食去咗銅鑼灣新店韓大叔大排檔,去到門口感覺好似去咗韓國一樣所有設計就是韓式風味餐廳座位舒適又闊落午市套餐都有不同選擇有韓國最受歡迎嘅食物炸雞、豆腐湯等等坐底一陣先來上個韓式前菜有大豆芽菜、韓式泡菜、涼拌海帶荔枝梳打 $38芒果梳打 $38兩杯梳打味道好清新飲後非常解油膩感傳統泡菜阿豬媽炒年糕 $78微辣味道但不覺得辣少少甜味配上煙煙韌韌年糕,口感非常好韓大叔醬油拼盤 $388 有蝦、 醬油蟹 、鮑魚及流心蛋蝦、鮑魚味道剛剛好配埋紫菜撈飯最好食醬油蟹非常鮮味鮑魚軟淋易入韓大叔牛肉水冷麵 $98蕎麥麵Q彈水冷麵條口感帶有嚼勁彈牙入口清新爽口且有飽肚感泡菜海鮮豆腐湯 $98湯非常惹味帶少咸,有青口、蝦嫩滑豆腐配爽口尢魚原味炸雞半份半份有4件金黃色入口脆到卜卜聲一點都不覺得油膩有兩款醬分別蜜糖芥 及韓式辣味兩者味道點上炸雞都好夾芝士泡菜煎餅最面有蔥花。餅邊煎到香脆,芝士好香有拉絲配埋泡菜餡料一起食,夠滋味又豐富口感3月尾都會有全單85折店員很有禮招呼很好味道、賣相、價錢、服務都很不錯下次要再去食 韓大叔大排檔 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號
去到門口感覺好似去咗韓國一樣
所有設計就是韓式風味餐廳
座位舒適又闊落
午市套餐
都有不同選擇

有韓國最受歡迎嘅食物炸雞、豆腐湯等等
坐底一陣先來上個韓式前菜

有大豆芽菜、韓式泡菜、涼拌海帶

荔枝梳打 $38
芒果梳打 $38
兩杯梳打味道好清新
飲後非常解油膩感
傳統泡菜阿豬媽炒年糕 $78

微辣味道但不覺得辣
少少甜味配上煙煙韌韌年糕,口感非常好

韓大叔醬油拼盤 $388

有蝦、 醬油蟹 、鮑魚及流心蛋
蝦、鮑魚味道剛剛好
配埋紫菜撈飯最好食

醬油蟹非常鮮味

鮑魚軟淋易入
韓大叔牛肉水冷麵 $98

蕎麥麵Q彈水冷麵條口感帶有嚼勁
彈牙入口清新爽口且有飽肚感

泡菜海鮮豆腐湯 $98

湯非常惹味帶少咸,有青口、蝦
嫩滑豆腐配爽口尢魚
原味炸雞半份
半份有4件
金黃色入口脆到卜卜聲
一點都不覺得油膩

有兩款醬分別蜜糖芥 及韓式辣味

兩者味道點上炸雞都好夾
芝士泡菜煎餅

最面有蔥花。餅邊煎到香脆,
芝士好香有拉絲
配埋泡菜餡料一起食,夠滋味又豐富口感

3月尾都會有全單85折
店員很有禮招呼很好

味道、賣相、價錢、服務都很不錯
下次要再去食

韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
2024-03-28