餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-03 22 瀏覽
好喜歡餐廳氣氛播著k pop音樂 熱鬧非常好岩一大班人聚餐傾計必食推介韓大叔醬油拼盤一次過品嚐到幾款海鮮鮑魚 醬油蟹 大蝦 還有溏心蛋入味非常 鮑魚好軟身醬油蟹香濃而不咸 啖啖精華蝦肉質結實又富彈性蝦頭還有滿滿橙黃色的蝦膏鮮味至極同時品嚐到鮮味和醬油的香氣泡菜海鮮豆腐湯這道湯味道酸甜香辣有青口 鮮蝦 豆腐又香又滑非常足料 原味炸雞份量好多即叫即炸 新鮮熱辣外皮香脆 雞肉嫩滑 海鮮煎餅配料有魷魚 蝦仁有椰菜絲 洋蔥 加泡菜點少少魚露同食更惹味傳統泡菜阿朱媽炒年糕煙煙韌韌 好有口感小辣帶一絲甜味整體來說食物選擇多環境 服務俱佳下次一定會再帶朋友來
好喜歡餐廳氣氛

整體來說
食物選擇多
環境 服務俱佳
下次一定會再帶朋友來

當我來到「韓大叔大排檔」這家韓式料理餐廳,我迫不及待地點了一系列精心製作的韓式美食,因為真的很美味,感覺流露滿滿大叔的愛🫰🏻絕對值得一試😋😋韓大叔醬油拼盤是一道豐富多樣的料理,包含了各種醬油製的食品,有醬油蟹、醬油蝦和鮑魚,每道食材本身都非常新鮮,鮑魚極具口感,蝦蟹肉質結實,加入濃郁的醬油味道,每樣菜品都有其獨特的風味和口感,簡直是美食愛好者的天堂。我亦品嚐了一道韓式熔岩芝士蛋卷,這道菜絕對是芝士控的最愛!蛋卷外層煎至金黃酥脆,內部則是濃郁的芝士與熔岩蛋,切開時芝士流出,簡直是口感的極致享受。每一口都帶來了濃郁的奶香和綿密的口感,絕對是必點的美食。接下來是芝士泡菜煎餅,煎餅外皮酥脆,內部軟綿,搭配上香氣四溢的泡菜和融化的芝士,口感豐富多樣。這道菜的酸辣味道與芝士的奶香相互融合,給人一種獨特的風味體驗。泡菜海鮮豆腐湯是一道充滿鮮美海鮮風味的湯品。湯底鮮美濃郁,泡菜的酸辣味道與海鮮的鮮甜味道完美融合,令人回味無窮。豆腐的柔軟口感與海鮮的鮮嫩質感相得益彰,這碗湯絕對能夠讓人在寒冷的冬天暖和身心。原味炸雞半份是一道經典的韓式炸雞。外皮炸至金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。這道炸雞保持了傳統的味道,沒

原味炸雞半份是一道經典的韓式炸雞。外皮炸至金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁。這道炸雞保持了傳統的味道,沒有過多的調味,讓人能夠真正品嚐到雞肉的原汁原味。自行搭配上韓式辣椒醬/蜜糖芥末醬,更能帶來一種獨特的風味體驗。

傳統泡菜阿朱媽炒年糕是一道經典的韓式炒年糕菜品。年糕煮至彈牙,搭配上豐富的蔬菜和泡菜,口感豐富多樣。這道菜的酸辣味道與年糕的Q彈口感相互融合,讓人吃得津津有味。

最後是桂花鳥龍水果茶,這是一種清新的飲品。桂花的芬芳香氣融入到水果茶中,帶來一種花香的香甜味道。這杯茶不僅解渴,還能夠帶來一種放鬆身心的感覺。

總的來說,「韓大叔大排檔」的菜品給人留下了深刻的印象,這頓韓式料理的用餐體驗絕對令人滿意。無論你是韓食愛好者還是想要嚐鮮的人,這家韓式料理餐廳絕對值得一試。

韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
2024-03-31 26 瀏覽
今次同朋友去銅鑼灣試咗一間叫做「韓大叔大排檔」嘅餐廳,而我真係要話,食物實在太正啦!首先要講嘅就係佢哋嘅韓大叔醬油拼盤,入面有蟹、鮑魚同蝦,每樣都新鮮得嚟,而且醬汁都好入味。我特別鍾意佢哋嘅蟹,肉質鮮甜彈牙,令人回味無窮。如果你鍾意湯嘅話,一定要試下佢哋嘅泡菜海鮮豆腐湯。湯底鮮味濃郁,有泡菜嘅酸辣味同海鮮嘅鮮甜,再加埋豆腐嘅綿密口感,真係一碗令人滿足嘅湯。韓式豬頸肉係我另一個極力推薦嘅菜式。豬頸肉經過特別嘅調味,烤得外脆內嫩,每一口都充滿咗濃郁嘅豬肉香氣,真係令人難以忘懷。如果你鍾意炸物,一定要試下佢哋嘅原味炸雞。炸得香脆嘅雞皮外,嘅雞肉仍然保持住嫩滑多汁,真係一絕。同埋佢哋嘅煎餅都好好味,配上辣魚露更加增添咗味道嘅層次感。如果你鍾意飲酒,一定要試下佢哋嘅韓國炸彈。啤酒加燒酒嘅組合,真係一款適合夜晚放鬆嘅飲品。最後,如果你想要飲下一杯清爽嘅飲品,我推薦紅葡葡柚子梳打。呢杯梳打有著紅葡萄嘅酸甜味道,非常開胃清爽,而且好解渴。「韓大叔大排檔」係一間非常出色嘅餐廳。食物新鮮美味,特色菜式豐富多樣,而且價錢亦都相對合理。服務態度友善,環境舒適,適合同朋友或家人一齊去享受美食。

2024-03-24 56 瀏覽
今日去了永光中心新開的韓式餐廳,風格豪邁有啲似韓國大排檔嘅風格。阿豬媽炒年糕$78,韓國街邊嘅風味,入口都幾香辣,加上口感煙韌嘅年糕,好送酒!原味炸雞半份$98,韓國最受歡迎嘅食物,外皮香脆,雞肉粉嫩多汁,旁邊有一個蜜糖芥辣及一個自家製嘅辣醬,風味十足。韓式海鮮煎餅加辣味魚露$88,做法同傳統嘅有啲不一樣,表面更加香脆,更加焦香,餡料亦比預期中多。韓大叔醬油拼盤$388,有醬油蟹,醬油蝦,鮑魚及雞蛋,材料非常豐富,用料新鮮,調味剛剛好,唔會死鹹,醬汁帶出鮮味,個醬油蟹入口,好鮮甜味美,食嘅時候可以將肉及蟹膏伴入紫菜及米飯,好食到食唔停口。韓國必叫嘅人蔘雞$88,呢度份量可以叫半分,咁就唔怕食唔晒,雞上枱用個匙羹已經可以撥開,骨頭都已經化開,個湯有少少藥材味及人參味,再加上糯米好滋潤。牛肉石鍋飯$108,材料非常豐富,一片片牛肉放在面,個石頭鍋煮得夠熱,米飯伴上各種食材,吃到焦香又香濃郁。
外賣送餐
2024-03-22 64 瀏覽
今日同姪女食韓國野,佢表示好滿意,而且仲有韓國feel, 有「a just si 」為我們服務🥰「真露蒸蠔」特別野😍先用鋼桶放上原隻未開封生蠔,再加上一支真流,用火燒上大慨10分鐘,師父再為我們打開生蠔食用🤓 正呀!新鮮!「韓大叔醬油拼盤」這款拼盤有蝦 有蟹 有鮑魚 加多隻流心蛋😄 好豐富喔! 濃厚醬油味,最欣賞係鮑魚♥️ 另外再配上紫菜飯,我們將蟹肉加上伴隨食,正!正!「芝士泡菜煎餅」就像中式薄餐一樣☺️「韓式熔岩芝士蛋卷」 蛋卷厚厚的配上熔岩芝士有拉絲感😊「韓大淑牛肉水冷麵」 份量唔野少,食極都有😂🤣「荔枝梳打」「芒果真露梳打」 備註:🔺3月尾前都有85折呀🔺大叔大排檔是無錯的😊全男班👍🏻

「芝士泡菜煎餅」就像中式薄餐一樣☺️
「韓式熔岩芝士蛋卷」 蛋卷厚厚的配上熔岩芝士有拉絲感😊
「韓大淑牛肉水冷麵」 份量唔野少,食極都有😂🤣
「荔枝梳打」
「芒果真露梳打」

備註:
🔺3月尾前都有85折呀
🔺大叔大排檔是無錯的😊全男班👍🏻

2024-03-21 32 瀏覽
朋友話想食韓國嘢, 搵到呢間餐廳, 門口裝飾充滿韓國感覺, 店內裝修陳設亦同樣韓feel, 去韓國旅行前可以先感受一下韓國風味!醬油鮑魚鮑魚煮得好入味, 完全吸收晒秘製汁既味道, 但仲保留住本身鮮味, 冧中帶爽口彈牙, 仲要超大隻, 啖啖肉! 芝士炸雞 (全份)顏色吸引, 雞皮超級鬆脆, 雞肉嫩滑, 好似慢煮雞肉咁, 肉汁充滿整件雞, 加埋香噴噴芝士, 多多都食得落泡菜煎餅韓式煎餅特色係餅邊脆, 餅底軟綿綿, 口感滑滑彈彈, 加上魚露, 辣辣甜甜鹹鹹, 味覺衝擊明洞燒汁牛肉粉絲牛肉經煎香, 有鐵板燒既味道, 粉絲吸收左湯汁既味道, 兩樣配合一齊食, 絕配!泡菜海鮮豆腐湯泡菜湯濃味, 微辣, 超嫩滑豆腐配爽口魷魚, 如果加白飯變湯飯可能仲正!荔枝梳打顏色通透清新, 邊飲邊滲出荔枝香味, 好飲又解
醬油鮑魚

芝士炸雞 (全份)
泡菜煎餅
明洞燒汁牛肉粉絲
泡菜海鮮豆腐湯
荔枝梳打
顏色通透清新, 邊飲邊滲出荔枝香味, 好飲又解
2024-03-07
2024-03-21 40 瀏覽
韓式食物潮流一路都冇間斷過,不過有時韓燒食到悶都想轉下口味,今次試一間叫韓大叔大排檔,就係韓國版嘅居酒屋居酒屋飲啤酒梗係唔少得而啤酒最佳拍檔就係炸雞,叫咗原味,而且我哋兩個人,仲可以特別叫半份,好貼心。炸雞係一貫韓式嘅做法,粉漿唔太厚。表皮脆口又唔會過龍,仲提供咗蜜糖芥末同韓式辣醬兩種,兩樣都好好味而呢度嘅招牌菜就係醬油海鮮拼盤:分別有醬油蟹醬油蝦同鮑魚,鮑魚有啲似日式嘅味醂煮鮑魚,但呢款再腍D再入味D。蝦就勁爽口。而且仲跟咗紫菜麻油飯,將啲蟹膏蟹肉唧哂出嚟,用紫菜包住D麻油飯一齊食,好食到停唔到口海鮮煎餅,細細份好適合兩個人食。有韭菜魷魚蝦,餡料豐富,餅邊煎到香脆,同樣係送酒必備人蔘雞湯,可以叫半份,雞湯比响韓國飲嘅更濃,糯米飯都特別入味,基本上隻雞已經炆到一入口啲肉就化開,湯頭溝埋啲糯米飯好滿足牛肉石鍋飯,加上韓式大醬,少少辣,將米飯壓向煲邊,就可以做到脆皮嘅效果泡菜阿朱媽炒年糕,呢個嘅辣度有啲料到,但係亦都越食越過癮,酒都可以飲多幾杯整體味道唔錯,份量都夠,而且可以有半份order,靈活性大,方便人少嘅時候都可以試多幾樣嘢
今次試一間叫韓大叔大排檔,就係韓國版嘅居酒屋
居酒屋飲啤酒梗係唔少得

2024-03-12
今日黎同大家試間新嘢😉!呢間韓大叔大排檔開業大約一個月到~裝修係幾有韓國地道燒肉舖嘅感覺😗!一入到餐廳,就有熱情嘅店員歡迎你🤣~總括嚟講,整個服務同衛生都唔錯☺️~餐廳雖然唔算好大,但欣賞佢哋冇將啲枱擺到好迫,感覺冇咁擠擁😌~係幾啱黎同朋友邊傾偈~邊飲返兩杯🍻!✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388拼盤有一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻醬油鮑魚同埋一隻溏心蛋🙆🏻‍♀️~總括嚟講,唔會覺得啲海鮮有任何腥味,食落都新鮮嘅(返到屋企冇肚痛🤣)!不過隻醬油蟹size有啲細,啲腳又唔齊,有啲甩皮甩骨🙈⋯ 而且唔係好多蟹膏,係遜色咗啲🥹~我同友人都一致覺得,蟹同鮑魚調味實在太鹹😥,一定要撈飯食先得!個鮑魚幾彈牙嘅,救返少少分數🥹⋯反而隻溏心蛋就冇乜醬油味,得好重嘅麻油味😂~$388黎講⋯我覺得可以將個資源分配喺其他食物上面喇🥹⋯✨原味炸雞(半份)🍗 $98炸雞好夠熱,調味啱啱好☺️~皮好脆,雞肉又唔會炸到好乾,幾Juicy,推介大家試吓😋!✨韓式牛肉飯卷 $78普通gimbap~冇乜特別😂!有少少嫌佢落得太多蜜糖芥茉醬,搶晒個飯卷嘅味😕~個人覺得冇醬會好食啲🥹✨荔枝梳打 $38✨紅葡萄柚子梳打 $38兩杯梳打都

✨ 韓大叔醬油拼盤🦀🦐🥚 $388

✨原味炸雞(半份)🍗 $98

✨韓式牛肉飯卷 $78

✨荔枝梳打 $38
✨紅葡萄柚子梳打 $38
兩杯梳打都唔會好甜,可以幫手清嘢食嘅油膩感,都有需要嗌嘅🤣

P.S.🫶🏻
記得喺OpenRice訂座,有全單八五折優惠啊🥳!

CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸

🔖 #韓大叔大排檔 (銅鑼灣)
📞 84819684
🔍 銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
  • 原味炸雞
2024-03-20 26 瀏覽
今日朋友約去韓國玩先發覺原來有段時間冇食韓國菜🇰🇷即刻約埋去「韓大叔大排檔」先😊餐廳位於銅鑼灣中心地段☺️主打正宗韓國料理☺️播放住韓文歌感覺特別親切😆今晚我地點左以下喜愛既料理😋依家仲有全單8折好抵食😬韓大叔醬油拼盤裡面有蟹🦀醬蝦🦐鮑魚及雞蛋🥚全部味道剛剛好唔會過咸😊將蟹膏蟹肉拌入紫菜飯好夾😋鮑魚肉質爽滑彈牙☺️原味炸雞🐥炸漿薄薄👍熱辣辣雞皮夠酥脆可口😆海鮮煎餅🫓加入左魷魚圈蝦仁及韭菜煎成蛋餅😊蛋香撲鼻!泡菜海鮮豆腐湯味道較辣好惹味😬鍋中除左泡菜豆腐外☺️仲有我喜愛既韓國🇰🇷粉絲☺️飲完都幾飽肚🥰韓式關東煮🍢有魚糕🍥獅子狗卷、入面既白蘿蔔煮至淋身又入味夠清甜😋飲品揀咗韓國米酒🥰飲落微甜帶米香😍真係好啱同朋友傾偈食飯飲呀🤩

原味炸雞🐥炸漿薄薄👍熱辣辣雞皮夠酥脆可口😆

海鮮煎餅🫓加入左魷魚圈蝦仁及韭菜煎成蛋餅😊蛋香撲鼻!

韓式關東煮🍢
2024-03-18 25 瀏覽
朋友book咗間新開韓國餐廳,位於銅鑼灣🔥韓大叔大排檔餐廳裝潢好有大排檔特色,牆上放上很多酒樽擺設,餐牌食物種類多選擇,飲品又多,睇吓我地點咗乜?坐低即時點番支🔸️馬格利生米酒我地真係好鐘意飲米酒,哩隻又香又容易入口🔸️韓大叔醬油拼盤有一隻醬油蟹🦀2隻醬油大蝦🦐2隻醬油鮑魚及一隻溏心蛋每款味道很入味,撈埋紫菜飯更加美味😋🔸️泡菜海鮮豆腐湯喜歡吃辣必點🌶🌶🌶裡面有泡菜,蝦,魷魚,青口及豆腐,哩個湯如配埋白飯食一流呀👍🔸️海鮮煎餅裡面有蝦,魷魚,面上有泡菜,吃落有層次感,餅皮煙煙靱靱🔸️原味炸雞( 半份)有大大4件炸雞,外皮很香脆,肉質唔會過乾,配埋旁邊2款醬汁更惹味😋🔸️韓式關東煮(5款)份量都很多,韓式關東煮第一次食餸吓酒都唔錯總括哩度食物唔錯,越夜氣氛越好,店員服務好好👍依加餐廳做緊新開張優惠,係openrice訂枱可享晚市全單有85折,優惠至三月尾👍真心好抵食
朋友book咗間新開韓國餐廳,位於銅鑼灣🔥韓大叔大排檔

坐低即時點番支
🔸️馬格利生米酒
我地真係好鐘意飲米酒,哩隻又香又容易入口

🔸️韓大叔醬油拼盤
有一隻醬油蟹🦀2隻醬油大蝦🦐2隻醬油鮑魚及一隻溏心蛋
每款味道很入味,撈埋紫菜飯更加美味😋

🔸️泡菜海鮮豆腐湯

🔸️海鮮煎餅
裡面有蝦,魷魚,面上有泡菜,吃落有層次感,餅皮煙煙靱靱

🔸️原味炸雞( 半份)

🔸️韓式關東煮(5款)
份量都很多,韓式關東煮第一次食
餸吓酒都唔錯

2024-03-13
  • 泡菜海鮮豆腐湯
  • 韓大叔醬油拼盤
琴日叫咗個外賣,真係食到一肚氣!個所謂海鮮煎餅真係唔見到有啲咩海鮮,個粉漿完全唔知咩事,睇圖就明。泡菜牛肉豆腐湯,嚟到又冇泡菜又冇豆腐,剩係得個辣醬煮嘅發到好大嘅粉絲,牛肉同翠玉瓜,非常非常之油,入邊仲要好多鑊燶🫠 鰻魚飯卷,個汁好鹹,鰻魚細到可能得2cm ×2cm,但舊飯就大到有拳頭一半,最可惜就係一夾就成舊飯卷散晒原味炸雞,最正常就係個炸雞,炸得好脆,而且都仲幾Juicy呢間餐廳真係不知所謂,睇完啲相同review以為係OK,但送到嚟真係無言咗。我真係懷疑個廚房唔識煮嘢食,一係個廚師嗰日唔喺度,係替工煮。希望餐廳見到我呢個review,請好好改進一下。
琴日叫咗個外賣,真係食到一肚氣!

原味炸雞,最正常就係個炸雞,炸得好脆,而且都仲幾Juicy

希望餐廳見到我呢個review,請好好改進一下。
泡菜牛肉豆腐鍋
鰻魚飯卷
海鮮煎餅
2024-03-17
60 分鐘 (外賣送餐)
2024-03-18 22 瀏覽
韓大叔醬油拼盤$388呢個醬油拼盤包左一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻鮑魚、一隻雞蛋同埋紫菜拌飯~唔使擔心個醬油會好鹹 食落甜甜地!店員建議將醬油蟹嘅蟹肉同蟹膏落落個紫菜拌飯度撈勻嚟食!食落同韓國嘅味一樣🥹蝦都好細心咁樣開左邊 而且鮑魚好淋好易咬👍🏻芝士泡菜煎餅$78泡菜既發酵味唔會太重!配埋煎餅食一流!韓式熔岩芝士蛋卷$78識拉絲既雞蛋卷🤤韓大叔牛肉水冷麵$98牛肉水冷麵配埋泡菜食一流🤤真露蒸蠔$138店主煮嗰時倒咗成枝燒酒去蒸😯食嗰時可以點魚露 食落一啲都唔腥 好鮮好甜😋荔枝梳打$38飲落好清新!唔會有香精味~芒果真露梳打$48酒味唔會太重 唔太飲酒既人都會飲到!店員仲會問使唔使要多shot😂鍾意酒嘅可以request返~店員仲話因為3月係soft opening 所以去到3月尾都會有全單85折~
韓大叔醬油拼盤$388

芝士泡菜煎餅$78
泡菜既發酵味唔會太重!配埋煎餅食一流!

韓式熔岩芝士蛋卷$78
識拉絲既雞蛋卷🤤

韓大叔牛肉水冷麵$98
牛肉水冷麵配埋泡菜食一流🤤

真露蒸蠔$138

荔枝梳打$38
飲落好清新!唔會有香精味~
芒果真露梳打$48

2024-03-17 15 瀏覽
朋友想食韓國野就黎試下新開嘅餐廳book左630 早左10分鐘到就話正常我地有個半鐘用餐 俾多10分鐘地到8點 已經感覺怪怪到左8點就話提醒我地仲有幾分鐘 有客人到左我地就急急腳走見倒出面有幾張吉枱 同門口根本無人等其實我地明白餐廳生意難做 要做多枱客但真係甘做真係有d肉酸....講番食物芝士炸雞 炸得好嘅肉都好嫩 不過咸左d年糕 係幼身嘅 味道正常 個醬如果濃稠d會更好雪龍湯 係牛骨湯足料嘅 不過較油 好似同我上次喺韓國飲嘅唔一樣 印象係湯係白d 不過唔記得影相泡菜煎餅 係滿意嘅食物 煎得香脆
朋友想食韓國野就黎試下新開嘅餐廳

到左8點就話提醒我地仲有幾分鐘 有客人到左
我地就急急腳走
見倒出面有幾張吉枱 同門口根本無人等

其實我地明白餐廳生意難做 要做多枱客
但真係甘做真係有d肉酸....

講番食物
芝士炸雞 炸得好嘅肉都好嫩 不過咸左d

年糕 係幼身嘅 味道正常 個醬如果濃稠d會更好

雪龍湯 係牛骨湯

泡菜煎餅 係滿意嘅食物 煎得香脆

環境雖然唔算好靚,但個feel 真係好似去咗韓國大排檔咁!韓大叔醬油拼盤醬油蟹既鮮味,鮑魚嘅煙靭口感,鮮蝦嘅肉汁,爽、甜、滑😋正!海鮮煎餅🫓海鮮多,煎餅香脆味濃,加埋醬料,滿意👍🏻傳統泡菜阿豬媽炒年糕泡菜味濃郁,年糕煙靭,加上配菜,都幾正宗😁😁原味炸雞🍗半份冇得頂嘅係個芥末醬,令到個炸雞昇華晒😋😋😋泡菜牛肉豆腐湯泡菜濃郁,原汁原味,所以我要加少少鹽花,令肉味和豆腐味更加出。桂花烏龍水果茶桂花和烏龍味道,只是比較細杯😂梅子果醋梳打好味,梅子味濃🥳🥳
環境雖然唔算好靚,但個feel 真係好似去咗韓國大排檔咁!

韓大叔醬油拼盤
醬油蟹既鮮味,鮑魚嘅煙靭口感,鮮蝦嘅肉汁,爽、甜、滑😋正!

海鮮煎餅🫓
海鮮多,煎餅香脆味濃,加埋醬料,滿意👍🏻

傳統泡菜阿豬媽炒年糕
泡菜味濃郁,年糕煙靭,加上配菜,都幾正宗😁😁

原味炸雞🍗半份
冇得頂嘅係個芥末醬,令到個炸雞昇華晒😋😋😋

泡菜牛肉豆腐湯

桂花烏龍水果茶
桂花和烏龍味道,只是比較細杯😂

梅子果醋梳打
好味,梅子味濃🥳🥳
2024-03-11 64 瀏覽
好耐都冇食韓國菜,今日就同朋友去咗銅鑼灣登龍街韓大叔大排檔,聽個名就好似以前啲舊式小店🤣餐廳又的確係帶給人有一種親切感,服務員好友善,雖然第一次去食,但都覺得好親切。首先叫咗餐牌必食嘅醬油拼盤,揀咗醬油蝦,我其實幾鍾意食生蝦,新鮮又鮮甜,醬油鮑魚彈牙又入味😋海鮮煎餅,呢個最好趁熱食,海鮮舖面,餅底都煎到脆脆地幾香口,不過凍咗就會冇咁脆,所以要盡快食。韓式牛肉飯卷非常足料,一口一飯卷,有一種好滿足嘅感覺。傳统泡菜阿朱媽炒年糕,呢個係比較辣少少,但係又忍唔住係咁食。原味炸雞,半份都幾大份,外層脆卜卜,新鮮炸起熱辣辣,肉質嫩滑。食韓國嘢就比較濃味,又有啲辣,飲番杯凍嘅桂花烏龍水果茶即刻透心涼。另外草莓牛奶又香又滑,配上蜂巢甜甜地夠晒特別,打卡仲好靚。