餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-09 23 瀏覽
正宗韓國味道👅韓叔大排檔,真正讓你感覺置身係韓國🇰🇷一樣!餐廳設計成韓國街邊大排檔嘅風格,充滿韓國地道feel‼️餐廳內外都貼滿咗韓星嘅相片及poster ,讓人一種輕鬆自在、毫不拘謹嘅環境🌈🌟火山芝士熔岩飯滿滿的芝士非常邪惡,再加上雞蛋,撈勻晒來吃,甜甜辣辣好好味😋🌟鐵板泡菜魷魚圈泡菜再加上魷魚圈,非常開胃的小菜🌟甜辣炸雞(半份)炸雞炸得脆卜卜,雞肉亦都鮮嫩。甜辣嘅醬汁令到雞肉好惹味🌟泡菜海鮮炒粉絲上面有青口,蝦同埋魷魚作為配菜,非常豐滿口感突出。🌟草莓牛奶(2人份)擺盤好漂亮,還加上蜂蜜,令到草莓牛奶嘅味道更加鮮甜。🌟韓式鐵板燒生鰻飯這個鰻魚炸到脆卜卜,每一啖咬口倍感滋味。🌟韓式豬頸肉豬頸肉當然是韓國最常見的食材,正宗的味道。

🌟火山芝士熔岩飯

🌟鐵板泡菜魷魚圈
泡菜再加上魷魚圈,非常開胃的小菜

🌟甜辣炸雞(半份)
炸雞炸得脆卜卜,雞肉亦都鮮嫩。甜辣嘅醬汁令到雞肉好惹味

🌟泡菜海鮮炒粉絲
上面有青口,蝦同埋魷魚作為配菜,非常豐滿口感突出。

🌟草莓牛奶(2人份)
擺盤好漂亮,還加上蜂蜜,令到草莓牛奶嘅味道更加鮮甜。

🌟韓式鐵板燒生鰻飯
這個鰻魚炸到脆卜卜,每一啖咬口倍感滋味。

🌟韓式豬頸肉
豬頸肉當然是韓國最常見的食材,正宗的味道。
2024-05-09 17 瀏覽
如果想體驗下韓國地道大排檔feel,可以考慮下韓大叔大排檔。韓大叔醬油拼盤。有醬油蟹、蝦同鮑魚,全部都係用韓國嘅醬油調味。對自家海鮮有信心先敢整呢一道🙂‍↕️烤肉拼盤。豬頸肉拼五花肉,兩種肉都烤得好香。豬頸肉肉質韌度啱啱好,五花肉偏肥但肥瘦相間,配上韓式烤肉醬以及生菜夠地道🥹新推出嘅椰漿柚子年糕,柚子嘅酸香同椰漿嘅濃郁,加上年糕嘅Q彈口感,清新唔膩☺️仲有甜辣炸雞!炸雞肉外脆內嫩,而且醬汁係恰到好處嘅甜辣味道。配埋酒水真係食到停唔到口。最後叫咗人蔘雞湯解解酒滋補一下!價錢公道合理

仲有甜辣炸雞炸雞肉外脆內嫩,而且醬汁係恰到好處嘅甜辣味道。配埋酒水真係食到停唔到口。

最後叫咗人蔘雞湯解解酒滋補一下!價錢公道合理
2024-05-06 42 瀏覽
生菜豬腩肉 - $128想講啲生菜好大塊同清脆好似錯咗重點豬腩肉唔算太肥整得都幾淋加埋生菜可以解吓膩韓式熔岩芝士蛋卷 - $78蛋卷好香好厚實上面仲有唔同嘅芝士醬都幾有驚喜韓大叔牛肉水冷麵 - $98牛肉份量好足而且個調味都幾濃不過個水冷麵個底唔重調味所以加埋牛肉一齊食就啱啱好啦水冷麵麵質唔算特別煙韌如果可以再煙韌啲就完美啦韓大叔醬油拼盤 - $388鮑魚同醬油蝦都好入味醬油溏心蛋都夠溏心醬油蟹就有啲細隻不過食落都幾唔錯唔會過鹹整體嚟講呢個醬油拼盤性價比都算高嘅原味炸雞(半份) - $98同預期嘅炸雞有啲岀入無乜驚喜好彩個炸皮唔算厚食落都唔會太油荔枝真露梳打 - $48荔枝味都幾香唔會好重酒味好易入口-馬格利生米酒 - $98都幾易入口同幾香舖頭係新開的店員都幾有Heart同多嘢講聽講就快會轉Menu遲吓再去食先

生菜豬腩肉

醬油蟹就有啲細隻
不過食落都幾唔錯
唔會過鹹
整體嚟講呢個醬油拼盤性價比都算高嘅
原味炸雞(半份)

原味炸雞(半份) - $98

2024-03-29
生菜豬腩肉
韓大叔牛肉水冷麵
2024-05-04 37 瀏覽
經openrice訂座 當日亦收到餐廳whatsapp 確認book位 但都無提過用餐時間得60分鐘 晚餐時段黎講真係太少 如果事前知 唔會選擇呢間餐廳晚飯聚會😅食物質素都好一般 未去到難食 但唔係預期中既韓國菜味道火山芝士熔岩飯 $128賣相唔錯 但食落無咩芝士味 反而同朋友都覺得有椰奶味(?) 味道整體麻麻甜辣炸雞 (半份)$98感覺似KFC雞再淋甜辣醬 但裡面係juicy 味道唔錯 不過唔係自己期望既韓式炸雞韓式鐵板燒護心肉 $188 食落唔似平時出面食既護心肉 味道就同自己係屋企燒肉無分別.. 完全唔值呢個價錢!泡菜煎餅 $68比平時煎餅size細 但覺得岩岩好 可以試多幾樣 味道ok總結:坐得唔耐 味道一般 價錢唔算貴 但唔會想再黎 亦唔會推薦朋友

食物質素都好一般 未去到難食 但唔係預期中既韓國菜味道

火山芝士熔岩飯 $128

甜辣炸雞 (半份)$98

韓式鐵板燒護心肉 $188

泡菜煎餅 $68
比平時煎餅size細 但覺得岩岩好 可以試多幾樣 味道ok

2024-05-03 23 瀏覽
一打開𨋢門,韓大叔呢度嘅餐廳門口乃至餐廳裝修佈置風格幾乎同韓國好多大排檔無異,在地氣氛十足☺️韓大叔醬油拼盤 $388醬油蟹、蝦、鮑魚以及蛋共4款醬油拼盤,跟埋紫菜飯團可以撈埋醬汁黎食,估唔到而家因為走塑連膠手套都唔可以提供了🥹但都阻止唔到呢個拼盤被一掃而空嘅命運烤肉拼盤 $228有豬頸肉以及五花肉,包住生菜再夾埋醬汁蒜片一齊食真係冇得輸,生菜可以平衡返油膩感🙂‍↕️椰漿柚子年糕 $78老闆話係佢哋新推出嘅菜式,年糕係比較幼嗰種,椰漿十分濃厚但加咗柚子又令到成件事幾清爽,好食又抵食🥰甜辣炸雞(半份) $98炸雞約4-5嚿,甜辣味道啱啱好帶點惹味,個人中意有骨嘅部位啫係雞翼雞脾呢啲位,啖啖肉又嫩滑人蔘雞湯(半份) $88半隻雞份量夠2-3個人食,人蔘味道養生健康,雞肉依然保持嫩度紅葡萄柚子真露梳打 $48

韓大叔醬油拼盤 $388

烤肉拼盤 $228

椰漿柚子年糕 $78

甜辣炸雞(半份) $98

人蔘雞湯(半份) $88

紅葡萄柚子真露梳打 $48
2024-05-02 19 瀏覽
一出𨋢門,並不是華麗設計,而係設計成韓國街邊大排檔嘅風格,充滿韓國地道feel‼️餐廳內外都貼滿咗韓星嘅相片及poster ,比人一種輕鬆自在、毫不拘謹嘅環境❤️一定要先嚟個「人蔘雞湯」,啱晒滋補養生嘅我,未開始飲,已經好香人蔘味,雞湯非常濃郁,雖然有啲雞油喺面,但完全唔會有油膩感所以我都好快就清咗兩大碗「蜜糖芥茉炸雞」炸衣唔會甩皮甩骨,炸到好鬆脆,同時好有效咁鎖住肉汁,令到啲雞肉好嫩滑juicy,重點係個蜜糖芥末醬勁好食呢個醬簡直係加分位❤️「韓式豬手」呢份豬手完全係我杯茶,一啲肥膏都冇,超正肉質係好有彈性,塊豬皮係Q彈的,沾埋燒汁,夾埋生菜蒜頭粒一齊食,更加有🇰🇷風味「芝士王烤排骨」燒烤汁酸酸甜甜,味道同平時係西餐廳食嘅一樣,韓式嘅味道比較濃啲,好岩配韓國啤酒🍻仲有埋熱溶芝士,幸好芝士味唔會太濃,食落唔會覺得膩‼️草莓奶昔串串上面有一粒韓國士多啤梨,同埋蜂巢,甚有睇頭 打卡一流‼️味道亦100分💯 甜度岩岩好依間韓式大排檔既有風味,性價比又高,下次約埋一班朋友嚟吹水,再飲埋啤酒炸彈啱晒🤩

餐廳內外都貼滿咗韓星嘅相片及poster ,
比人一種輕鬆自在、毫不拘謹嘅環境❤️

一定要先嚟個「人蔘雞湯」,啱晒滋補養生嘅我,
未開始飲,已經好香人蔘味,雞湯非常濃郁,
雖然有啲雞油喺面,但完全唔會有油膩感

所以我都好快就清咗兩大碗

「蜜糖芥茉炸雞
炸衣唔會甩皮甩骨,炸到好鬆脆,
同時好有效咁鎖住肉汁,令到啲雞肉好嫩滑juicy,
重點係個蜜糖芥末醬勁好食
呢個醬簡直係加分位❤️

「韓式豬手」
呢份豬手完全係我杯茶,一啲肥膏都冇,超正

肉質係好有彈性,塊豬皮係Q彈的,
沾埋燒汁,夾埋生菜蒜頭粒一齊食,更加有🇰🇷風味

「芝士王烤排骨」
燒烤汁酸酸甜甜,味道同平時係西餐廳食嘅一樣,
韓式嘅味道比較濃啲,好岩配韓國啤酒🍻
仲有埋熱溶芝士,幸好芝士味唔會太濃,
食落唔會覺得膩‼️

草莓奶昔
串串上面有一粒韓國士多啤梨,同埋蜂巢,
甚有睇頭
打卡一流‼️
味道亦100分💯 甜度岩岩好

依間韓式大排檔既有風味,性價比又高,
下次約埋一班朋友嚟吹水,再飲埋啤酒炸彈啱晒🤩
2024-04-29
  • 草莓奶昔
  • 韓式豬手
  • 人蔘雞湯
2024-05-02 19 瀏覽
今日放工去銅鑼灣行下,見到一間韓國菜幾吸引,就去試下這間韓大叔大排檔.環境韓式設計,佈滿韓國歌手、啤酒廣告poster,燈光唔太光,幾有feel,很適合朋友約會聊天。韓大叔醬油拼盤 ($388)拼盤有生鮑魚、蟹、蝦和糖心蛋,以韓國醬油同酒生醃將以上食物入味,加上有紫菜拌飯,將紫菜飯放進蟹殼入邊,與蟹膏混和,鮮味十足。韓式糯米雞(全隻) ($178) 雞肉十分之嫩滑,加上有少許糯米飯,煙韌十足,增加口感。加上雞皮上帶有芝麻,增添香味,芝麻香味喺口入面散發。芝士泡菜煎餅 ($78)芝士拉絲,加上泡菜香辣,香脆的薄餅底。韓式炸雞炒年糕 ($88)香脆外皮加上酸甜韓式辣醬,十分惹味。年糕煙靭。傳統鍋物 ($128)飲左酒,食左炸物,最後飲一口濃濃的牛骨湯,加上清甜嫩滑的蘿蔔,作為一個完美的結尾。韓國炸彈 ($68

韓大叔醬油拼盤 ($388)

韓式糯米雞(全隻) ($178)

芝士泡菜煎餅 ($78)
芝士拉絲,加上泡菜香辣,香脆的薄餅底。

韓式炸雞炒年糕 ($88)
香脆外皮加上酸甜韓式辣醬,十分惹味。年糕煙靭。

傳統鍋物 ($128)

韓國炸彈 ($68
2024-05-01 27 瀏覽
剛剛從日本回來,腦海一路浮現泡菜及韓式醬油蟹,唔食唔可以了。韓大叔醬油拼盤,這個是超值之選,真的必點,醬油蟹很多膏非常鮮味,蟹肉甜美,醬油的味道鹹鹹甜甜味道不錯;鮑魚醃製得很入味,鹹鮮味很足,肉質軟熟但帶有點點咬口;蝦肉質彈牙,味道有點像醬油版的泰式生蝦;溏心蛋已經索滿了汁,但不會只有鹹味做得不錯;紫菜飯大家不要忘記,紫菜的鹹香味跟飯最配合的,加上蟹膏更是一絕。韓式熔岩芝士蛋捲,蛋捲的密度很高,質地結實,味道甜甜的,蛋的香味也吃得出來,芝士是完全覆蓋蛋捲,邪惡的芝士跟蛋捲是這樣的跟蛋捲是這樣的配合的。海鮮煎餅,煎餅煎得香口,餅不會太乾太粉,差不多每啖也吃到海鮮,最重要是海鮮是有鮮味的,很多以前吃的會是海鮮沒有味的,畫龍點睛是這個泡菜,加少許已經使味道提升了。原味炸雞半份,炸雞的分量十足,炸粉不會太厚,雞肉嫩滑,跟甜辣醬一起吃味道不錯。韓式豬五花炒年糕,豬肉片分量很多,五花肉是半肥瘦,肉質嫩帶點咬口,年糕煙煙靭靭很有口感,味道偏辣的很惹味。人參雞湯半份,上枱時很熱,這個我可以用藥膳粥來形容帶點雞湯的鮮味及少許人參的甘味,感覺很平和很補身的,雞肉嫩滑可口。Paldo甜米露,冰凍飲品,味道甜
Paldo甜米露,冰凍飲品,味道甜美。
味道: 極力推介
環境: 韓味濃
衛生: 尚可
服務: 殷勤親切
價錢: 超值
2024-04-28 26 瀏覽
今年有諗過去韓國食醬蟹,最後都係冇時間去,唯有係香港食。韓大叔醬油拼盤✨醬油蟹啲膏幾鮮甜。✨醬油蝦質地軟腍。✨鮑魚有酒香,口感彈牙。✨紫菜拌飯,紫菜微鹹,和飯拌勻令人愛不釋手。海鮮煎餅煎餅面頭鋪滿海鮮,口感腍腍地,煎餅的邊微焦脆。韓式熔岩芝士蛋捲蛋捲拉絲,入口已經有濃烈鹹香的芝士味,而蛋捲厚實帶甜。原味炸雞 (半份)炸雞炸至香脆可口,仲有兩種醬汁點。韓式豬五花炒年糕年糕形狀係長條型,很索汁。食第一條覺得有甜有辣,再食會覺得香辣,口感煙韌。豬五花肥美多汁。人蔘雞湯雞湯質地很濃,雞肉很嫩滑,糯米吸收雞湯和人蔘的精華,口感軟身,味道清甜。桂花烏龍水果茶百香果味道幾濃,茶清香。Paldo甜米露味道似薏米水。男店員笑容親切,不時遞上餐具和濕紙巾,又會送上凍水,服務窩心又親民。
今年有諗過去韓國食醬蟹,最後都係冇時間去,唯有係香港食。
韓大叔醬油拼盤
✨醬油蟹啲膏幾鮮甜。
✨醬油蝦質地軟腍。
✨鮑魚有酒香,口感彈牙。
✨紫菜拌飯,紫菜微鹹,和飯拌勻令人愛不釋手。
海鮮煎餅
煎餅面頭鋪滿海鮮,口感腍腍地,煎餅的邊微焦脆。
韓式熔岩芝士蛋捲
蛋捲拉絲,入口已經有濃烈鹹香的芝士味,而蛋捲厚實帶甜。
原味炸雞 (半份)
炸雞炸至香脆可口,仲有兩種醬汁點。
韓式豬五花炒年糕
人蔘雞湯
桂花烏龍水果茶
百香果味道幾濃,茶清香。
Paldo甜米露
味道似薏米水。
2024-04-27 11 瀏覽
朋友在外國返黎,點都約出來吹水,可以坐低飲杯野傾下計,見他食咩都無所謂,之後相約銅鑼灣食韓國野,他又有興趣,去到之後場地又闊落,店員又夠客氣,餐牌上的食物都算多款,有醬油蟹、炸雞、鍋飯、煎餅、部隊鍋等等。【桂花鳥龍水果茶】清新香氣的桂花配烏龍,再加入水果,令入口清新而不會太濃味,入口清甜清新解膩。【醬油蝦】醬油蝦非常大隻,每隻蝦頭都爆哂膏,仲啖啖肉,肉質爽口彈牙,加上獨特醬汁配方,真係食得津津有味。【芝士炸雞(半份)】芝士味香濃,食炸雞真係配啤酒是一流,每件炸雞都外酥裡嫩,勁啖啖肉又嫩滑,而且好少脂肪。【海鮮煎餅】海鮮煎餅真是真材實料,內裡有蝦、八爪魚、蟹肉、泡菜等等,勁多料,好吃又實際,外皮又脆口。【辣炒韓式豬五花粉絲】帶點辣辣又甜甜的醬汁非常開胃,再把豬肉與醬料混合均勻,也可以加入蔬菜拌炒,仲有帶點煙煙韌韌的粉絲撈埋一起食真是絕配。

【桂花鳥龍水果茶】

【醬油蝦】

【芝士炸雞(半份)】

【海鮮煎餅】

【辣炒韓式豬五花粉絲】
2024-04-26 12 瀏覽
銅鑼灣永光中心出名多食肆,走進這家韓式餐廳《韓大叔大排檔》,裝潢走大排檔風格,提供的菜式集傳統和現代口味,還原韓國風情🥢韓式豬手 - 半肥瘦不太油膩,入口軟嫩有咬口,沾上豆醬再用生菜包著嚟食就係最好嘅食法🥢韓大叔醬油拼盤 - 拼盤有醬油蟹、醬油蝦、鮑魚、溏心蛋和紫菜拌飯,餐廳用上自家製醬油調味,味道不會過鹹,蟹和蝦都非常鮮甜,而鮑魚就口感彈牙,撈埋紫菜拌飯嚟食就啱晒味!🥢海鮮煎餅 - 煎餅非常脆口,餡料有泡菜、魷魚和蝦肉等,沾少少魚露會更美味🥢牛肉石鍋飯 - 牛肉軟嫩夠juicy,加上韓式大醬和其他配料拌勻,食落有少少辣非常好味,鍋底仲會食到飯焦,有驚喜!🥢人參雞湯 (半份) - 半份份量都差不多有半隻雞,湯頭清甜帶有少少人參味,加上糯米、栗子等食材,滋補又暖身🥢韓式鐵板燒護心肉 - 以鐵板上鑊氣十足,護心肉肉質鮮嫩,豬味濃郁,蘸上韓式醬汁更好味🍹紅葡萄柚子梳打/草莓梳打 - 果味清新,甜度恰好

🍹紅葡萄柚子梳打/草莓梳打 - 果味清新,甜度恰好
2024-04-26 36 瀏覽
今晚表弟帶我去銅鑼灣  韓大叔大排檔,  講明請我食韓國街頭小食.  真係好期待要試下.    餐廳在樓上, 門外韓式打扮.店內掛有韓文彩色招牌, 幸好表弟明白大電視播放著 韓文 Video, 氣氛熱鬧.  店內韓國飲料, 酒品也不少.   大家可以參觀大排檔食品, 自選喜好.  無拘無束.我們先來CASS  啤酒 同荔枝真露梳打,   碰碰杯.   隨著吃口  傳統泡菜阿朱媽炒年糕,  炒年糕有嚼勁,  味道少辣而惹味, 同在韓國食不相上下.  接著吃另一馳名 韓式炸雞,  表弟叫了原味.   炸雞上檯熱騰騰.  伴有兩種醬汁:  蜜糖芥茉及韓式辣醬, 炸雞 外皮炸得香脆, 已去骨,  吾油膩, 非常香口. 我又叫了  韓大叔醬油拼盤,  醬油蝦,  蟹, 鮑魚, 糖心蛋.  這都是大排檔內的高檔食品,   送到時一看, 真係好鮮明又有份量,  配上紫菜拌飯, 一定吃到飽.醬油蝦,  SIZE  都算大隻,  蝦肉浸滿醬油汁,  好味.  糖心蛋, 流心蛋汁好口感.每人一隻 鮑魚,  稔稔 滑滑有鮑味.    戴上膠手套食, 吾會弄污手.   韓國米飯白滑可口,   紫菜又香脆, 把
店內掛有韓文彩色招牌, 幸好表弟明白
大電視播放著 韓文 Video, 氣氛熱鬧.
我們先來CASS  啤酒 同荔枝真露梳打,   碰碰杯.
CASS 啤酒 同荔枝真露梳打
傳統泡菜阿朱媽炒年糕
韓式炸雞
炸雞 外皮炸得香脆, 已去骨,  吾油膩, 非常香口.
韓大叔醬油拼盤, 醬油蝦, 蟹, 鮑魚, 糖心蛋
糖心蛋, 流心蛋汁好口感.
韓國米飯白滑可口,   紫菜又香脆,
把紫菜自製飯團,  伴上醬油蟹一起食, 正宗韓國風味.
再來個韓式傳統鍋物, 牛肉熱湯,
有不少牛肉片, 牛味濃.  暖暖的湯, 頂好味.
最後叫了  韓式熔岩芝士蛋捲,  韓國街頭必食芝士蛋捲,  好軟糯, 正.
CASS 啤酒 同荔枝真露梳打
傳統泡菜阿朱媽炒年糕
韓式炸雞
韓大叔醬油拼盤, 醬油蝦, 蟹, 鮑魚, 糖心蛋
2024-04-26 18 瀏覽
就算下雨天☔都要食好嘢😍約上朋友去吃頓韓式料理!主角: 韓大叔醬油海鮮拼盤🦀🦐🐚HKD$388新鮮海鮮生醃入味,調配好韓式醬油拌勻醃漬,鮑魚有嚼口。蝦肉已經醃制很入味軟糯的口感,螃蟹🦀也一樣已經很入味,蟹肉糯口,我也是直接吸咬入口,雞蛋🥚也好吃😋芝士🧀炸雞🍗 HKD$98炸雞外皮脆口,裡面的雞肉軟嫩,這個很贊!韓式豬手水冷面🍜 HKD$88豬手肉軟糯,麵條冰冰涼涼很適合現在吃。韓式牛小排🥩炒年糕 HKD$98牛小排先煎香的,用酸甜醬炒勻韓國年糕,再加入牛排一起上菜,年糕軟糯香甜。韓式熔岩芝士🫕蛋卷HKD$78芝士很香,熔岩漿一樣的芝士淋在煎好的雞蛋卷上面,然後一起吃是不錯的好吃😋韓式豬手🐖 HKD$88豬手肉包生菜🥬點鹹醬汁提升滋味,韓式吃法。最後說說很贊的馬格利生米酒🍶配蜂巢2粒 🍯米酒香醇清香,容易入口,咬一咬蜂巢,味道清甜醇厚香,等於可以2種飲法。一大壺酒是2個人可以喝很久,一碗接一碗。98加48蜂巢2粒都不錯的選擇👍
就算下雨天☔都要食好嘢😍
約上朋友去吃頓韓式料理!

主角: 韓大叔醬油海鮮拼盤🦀🦐🐚HKD$388
新鮮海鮮生醃入味,調配好韓式醬油拌勻醃漬,
鮑魚有嚼口。蝦肉已經醃制很入味軟糯的口感,

芝士🧀炸雞🍗 HKD$98
炸雞外皮脆口,裡面的雞肉軟嫩,這個很贊!

韓式豬手水冷面🍜 HKD$88
豬手肉軟糯,麵條冰冰涼涼很適合現在吃。

韓式牛小排🥩炒年糕 HKD$98
牛小排先煎香的,用酸甜醬炒勻韓國年糕,
再加入牛排一起上菜,年糕軟糯香甜。

韓式熔岩芝士🫕蛋卷HKD$78

韓式豬手🐖 HKD$88
豬手肉包生菜🥬點鹹醬汁提升滋味,韓式吃法。

最後說說很贊的馬格利生米酒🍶配蜂巢2粒 🍯
米酒香醇清香,容易入口,咬一咬蜂巢,
味道清甜醇厚香,等於可以2種飲法。
一大壺酒是2個人可以喝很久,一碗接一碗。
98加48蜂巢2粒都不錯的選擇👍
韓式豬手
韓式豬手水冷麵
馬格利生米酒配蜂巢2粒
2024-04-26 7 瀏覽
最近不停追韓劇,見到啲韓式美食真係好吸引,夜晚即刻捉老公去食韓國菜開心一下。上網搵到間新開韓國餐廳,位於銅鑼灣樓上店,餐廳格局有點大排檔風格,令人感覺放鬆心情。紅葡萄柚子梳打入口有陣陣葡萄柚子清香,酸酸甜甜,消暑解渴。醬油蝦醬料很香卻不會蓋住蝦子的鮮甜,蝦肉軟滑鮮嫩,名付其實的白飯神偷,調味可口,新鮮好吃的讓我意猶未盡。醬油鮑魚味道鮮甜,肉質爽口又彈牙,浸在微甜而惹味的醬油中散發著淡淡清香,保持食材原有的鮮香。牛肉石鍋飯石鍋上有生蛋黃、濃郁醬香的半生熟牛肉、輕爽涼拌的波菜、紅蘿蔔、豆芽菜等配菜,最後用石鍋上的熱力拌勻材料,拌飯底部脆脆的鍋巴,滋味滿溢,牛肉鮮嫩可口。韓式傳統鍋物原來係韓式牛骨清湯,入口有濃郁牛骨清香,清甜而不油膩,湯料有牛肉、白蘿蔔等,牛肉鮮嫩可口,蘿蔔清甜,韓國鍋物真的最得我歡心。

紅葡萄柚子梳打
入口有陣陣葡萄柚子清香,酸酸甜甜,消暑解渴。

醬油蝦

醬油鮑魚

牛肉石鍋飯

韓式傳統鍋物
2024-04-25 37 瀏覽
我去過了無數次韓國,吃盡當地美食,竟然在香港找到了在韓國居酒屋的感覺門面已經有大家喜歡的韓星頭像好像在迎接你一樣,內裡裝修滿佈了韓國啤酒樽做裝飾,播放著K-Pop音樂,坐位,環境,氣氛,猶如置身於韓國居酒屋,好正特別一讚服務員態度很好,又靚仔餐牌很多選擇,當然友愛喜歡人蔘雞湯,冷麵和芝士炸雞先上飲品,荔枝梳打,桂圓花烏龍茶辣拌醬鮑魚水冷麵這個我十分愛吃的一道菜,鮑魚很新鮮,微辣伴冷麵,口感清涼開胃,必吃之選火山芝士熔岩飯香濃芝士整個鋪滿炒飯上,熱辣辣,超級香濃入味人蔘雞湯人蔘味濃,雞肉很嫩滑韓式熔岩芝士蛋捲朋友最愛,這個比較重芝士濃味,蛋捲內亦佈滿香濃芝士芝士炸雞熱辣辣香濃,芝士撲鼻,炸雞香脆鮮嫩,食不停口韓式鐵板燒牛仔骨鐵板上熱辣辣,牛仔骨醬料醃得夠入味,帶出鮮肉牛味濃每道菜都美味吸引,沒有挑剔可言,再加上環境氣氛,沒有時間去旅行的我,可以到這間餐廳來滿足自己韓國癮

特別一讚服務員態度很好,又靚仔

餐牌很多選擇,當然友愛喜歡人蔘雞湯,冷麵和芝士炸雞

先上飲品,荔枝梳打,桂圓花烏龍茶

辣拌醬鮑魚水冷麵

火山芝士熔岩飯
香濃芝士整個鋪滿炒飯上,熱辣辣,超級香濃入味

人蔘雞湯
人蔘味濃,雞肉很嫩滑

韓式熔岩芝士蛋捲
朋友最愛,這個比較重芝士濃味,蛋捲內亦佈滿香濃芝士

芝士炸雞
熱辣辣香濃,芝士撲鼻,炸雞香脆鮮嫩,食不停口

韓式鐵板燒牛仔骨
鐵板上熱辣辣,牛仔骨醬料醃得夠入味,帶出鮮肉牛味濃

2024-04-08