跟大家分享一家不期而遇的人氣小店~🕊️ 每一個菜式都令人驚喜,尤其是招牌的handmade pasta!💕餐廳位於西環堅尼地城山市街,裝修以柔和的米白色為主調,用餐環境簡潔舒適。🪑餐廳空間不大,設有5張枱,枱與枱之間的距離寬敞,不會有擠迫的感覺,正好適合和好友一起來享受寧靜溫馨的用餐氛圍!🫶🏻🤍📍堅尼地城✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • 🫧香燒澳洲M7 Bavelle 配忌廉波菜雞油菌焗薯粒 $260 另加+$50這塊牛扒🥩屬於M7級別,肉質鮮嫩爽脆,表面烤得金黃酥脆。配上雞油菌忌廉波菜雞油菌口感濃郁,薯粒也十分入味。😚🫧雞油菌忌廉波菜意大利幼麵 $140意大利幼麵麵條口感Q彈,配上忌廉雞油菌潤澤鮮美,帶有波菜香氣。🤩🤩🫧大閘蟹粉手工飲管粉 $240手工飲管粉口感滑順,加上大閘蟹的蟹粉味道濃郁,香氣四溢,每一口都夾著滿滿蟹粉鮮味,讓人回味無窮。🦀🥰🫧輕煎帶子,萵筍片,魚汁 $128帶子熟度剛好帶香,配上嫩滑的萵筍和鮮美濃郁的魚汁相得益彰。🐠🐟🐬🐳🫧PDS 豆腐提拉米蘇 $80餐廳以嶄新的概念重新演繹傳統的提拉米蘇!🤎🤍 豆腐味道香濃,口感像軟綿綿的雲呢絨,配上脆脆的牛
跟大家分享一家不期而遇的人氣小店~🕊️

✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ •

🫧雞油菌忌廉波菜意大利幼麵 $140
🫧大閘蟹粉手工飲管粉 $240

🫧輕煎帶子,萵筍片,魚汁 $128

🫧PDS 豆腐提拉米蘇 $80
餐廳以嶄新的概念重新演繹傳統的提拉米蘇!🤎🤍 豆腐味道香濃,口感像軟綿綿的雲呢絨,配上脆脆的牛角包雞蛋仔,是一個好吃而且新鮮有趣的嘗試!🥯🧇🥐

🫧Galvanina Bio Fru. I.T. Blood Orange | Lemon $35
濃縮的血橙味和檸檬味果汁🍋,一邊吃濃味的意粉,一邊可以帶來清新滋味。💛🧡

𓆇

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

Pasta de Show
西環堅尼地城山市街1C號地舖

2024-05-01 14 瀏覽
点了蟹乌冬,吃起来就是不太新鲜蟹肉,鸡蛋拌起来挺滑溜,但是味道很淡,整体很一般,加上服务费一个意面185这个味道真的一点都不值……而且服务员态度也很一般……下次不会再来啦!

2024-02-19 53 瀏覽
見依排好多社交媒體網站都有介紹呢間餐廳 我又想去堅尼地城一帶行吓 咁我就透過WhatsApp電話預約訂咗張枱食午餐 餐廳職員好快覆咗我 非常有效率 午餐包咗牛油果椰菜絲沙律同埋龍蝦椰菜花湯 牛油果同埋parma ham點綴咗個沙律。。。本身椰菜撈沙律醬食落一般 有啲膩龍蝦椰菜花湯就正常發揮 份量適中所有餐點都有包咖啡/茶/果汁一杯 我同朋友就揀咗果汁 有菠蘿汁同蘋果汁揀本身覺得前菜一般 但美國肉眼扒一黎就有驚喜外面煎得好香 切開入面係5成熟 無乜根 肉同脂肪分布不錯 可以成塊食落肚 希望依個水準可以繼續keep住另外 蟹粉卡邦尼烏冬蛋黃 烏冬食落有咬口 係我鍾意嘅麵質 不過有更多蟹粉和其他配料會更好 撈埋左一齊之後變咗蛋黃撈麵😬。。。總括而言味道不錯

午餐包咗牛油果椰菜絲沙律同埋龍蝦椰菜花湯
牛油果同埋parma ham點綴咗個沙律。。。
本身椰菜撈沙律醬食落一般 有啲膩

2024-02-18
龍蝦椰菜花湯
美國肉眼太陽蛋+西班牙手工麵包
蟹粉卡邦尼烏冬蛋黃
  • 美國肉眼,太陽蛋,西班牙手工麵包
餐廳唔係超級大 vibes幾cozy🌤️份量都偏細 就算我一個女仔食都覺得有少少唔夠飽 可能要額外加小食 Set lunch係包埋 蘑菇湯 超級濃郁既菇味 同埋仲包埋杯野飲🥤大概$150-200 一個人 價錢算係正常 依家出街閒閒地食個飯都差唔多👀💰香草明太子醬米型粉配三文魚腩🌿($135)香草味唔係好出 明太子味都幾香 cream底🌟 米型粉都幾重蛋味🍳 唔係義大利飯咁淋 依然保持意粉各種口感同埋味道 三文魚腩好肥美🍣 睇得出係高質食材 而且三文魚既肥油味滲入個粉到 令到個粉好香 但係三文魚塊有少少太薄西班牙蛋餅配流心芝士、港式叉燒、西班牙麵包🫕($125)蛋餅早餐 幾樣嘢幾夾😍 叉燒本身係幾好食 但係可能配西班牙火腿會更加調得出個鹹味 芝士係用左burrata 可惜芝士無咩流心 如果放係但裡面會更加好係蛋裡面有薯仔 薯仔同蛋混為一體 痴埋一齊 淡唔係好重口味 🥔味道:💚💚.75/5📍Pasta de Show (西環)地址:西環堅尼地城山市街1C號地舖
餐廳唔係超級大 vibes幾cozy🌤️

香草明太子醬米型粉配三文魚腩🌿($135)
香草味唔係好出 明太子味都幾香 cream底🌟
米型粉都幾重蛋味🍳 唔係義大利飯咁淋

西班牙蛋餅配流心芝士、港式叉燒、西班牙麵包🫕($125)
蛋餅早餐 幾樣嘢幾夾😍
叉燒本身係幾好食 但係可能配西班牙火腿會更加調得出個鹹味

味道:💚💚.75/5

📍Pasta de Show (西環)
地址:西環堅尼地城山市街1C號地舖
今日心血來潮,去咗間意大利餐廳,一試成主顧呀!一入座就點咗幾款招牌。先講番個「藍青口」,勁爽口又甜美,好有夏日海邊嘅感覺,啲多士脆到喇叭聲,一啖青口一啖多士,正到不得了👌😊。接住嚟個「忌廉白酒寬條麵」,啲蟹肉足料,一條條麵似捉住醬汁唔放,口口都係鮮味!講到鮮嘅,又點可以錯過「西班牙麵包」呢?芝士香味四溢,真係讓人心花怒放。講真,我最著迷嗰個「大閘蟹粉手工飲管粉」,啖啖蟹肉咁豐富,飲管粉又滑又煙韌,好像上天堂嘅感覺!而家啲餐廳仲有搞”PDS豆腐Tiramisu'咁古怪嘅甜品?豆香滑溜,跟住Croffle雞蛋仔鬆脆嘅對比,簡直是完美嘅結局!喂,記住啊,去呢間餐廳一定要叫啲意粉系嘅食物,因為佢哋嘅手工麵,真係好有水準!每一度食物都食得出廚師嘅用心同熱情,真係過隱個癮!下次再約班朋友去,就算需要排隊等位,都值得!🍝👍🤤

2024-01-11 46 瀏覽
入到這家餐廳,環境簡約又唔失格調,match到個個位靚緻,就算食完Pasta都唔想走呀🍝。頂頂先,我踩到一碟雞油菌忌廉波菜意粉,簡直夠晒口感!意粉嘅彈牙啱啱好,同埋幼麵掛汁超正,整合到啲忌廉香濃得黎唔油膩,啖啖都惹味到不得了,真係撈到一啲又一啲嘅!跟住叫咗份蟹粉卡邦尼烏冬,啱啱好嘅煙肉香口又脆,同個濃郁蟹粉蛋汁黏合得剛剛好,箇中味道層次豐富得黎又唔會錯漏,不過我個人更加鍾意手工意粉嗰種滋味。試完意粉,再轉戰甜品,黑松露奶油薯蓉喺方便入口嗰陣有d rustic feel,但係嗰個香濃truffle真係完美嗰陣味覺新鮮感犀利過黑刀🖤。最後,雪糕和牛角包雞蛋仔就略嫌普通,但係口感上嗰碎趣味仍然挽回一局。總括來講,餐廳交出嘅意粉答卷100%中箭🎯,連甜品都有驚喜,絕對係意粉控必試嘅聖地!下次仲要約埋三五知己,再嚟開開心心食一輪!😋👌🍴

2023-12-12 51 瀏覽
今天來到西環的這間小店。首先,紅蝦意式炸飯球配番茄龍蝦醬絕對是一道讓人驚艷的開胃菜。炸飯球外酥內軟,散發著香氣四溢的米飯和鮮美的紅蝦口感完美結合,讓人一口接一口。搭配番茄龍蝦醬,酸甜的滋味為整道菜式增添了一層豐富的層次感。接著,烤牛骨髓配肉醬西班牙手工麵包引起了我對美食的無限遐想。牛骨髓的鮮嫩滋味在烤製過程中更加突顯,搭配濃郁的肉醬和香氣撲鼻的西班牙手工麵包,每一口都讓人陶醉其中。這道菜式給人一種豪華而又滿足的享受,絕對是肉食愛好者的必點之選。PDS鮮魚湯帶來了一股清新的海洋風味。湯底濃郁而清爽,鮮魚的鮮美完美地釋放在湯中,令人回味無窮。這道湯品不僅帶來了舌尖上的滿足,更讓人感受到大自然的恩賜。大閘蟹粉手工飲管粉是一道讓人驚艷的創意料理。飲管粉的口感彈牙,搭配著鮮美的大閘蟹粉,每一口都彷彿在品嚐海洋的濃縮精華。這道菜式不僅味道獨特,也展現了廚師對食材的巧妙搭配,讓人大呼過癮。香燒澳洲羊頸柳是一道散發著撲鼻香氣的主菜。嫩滑多汁的羊肉與獨特的香燒醬相得益彰,每一口都讓人愛不釋手。這道菜式的味道豐富而深邃,絕對是一場舌尖的盛宴。最後,開心果雪糕配牛角包雞蛋仔為這頓美食之旅畫下完美的句點。開心
今天來到西環的這間小店。

最後,開心果雪糕配牛角包雞蛋仔為這頓美食之旅畫下完美的句點。開心果雪糕的濃郁香甜與牛角包雞蛋仔的酥脆口感形成了極致的對比,讓人愛不釋口。這道甜點既給人帶來了幸福的甜蜜,又讓人回味無窮。

2023-12-06 45 瀏覽
.[🇭🇰香港- 西環 @pasta._de._show ].專食手工意粉嘅小店🍝 店員話佢哋晚餐供應嘅意粉用咗三種唔同嘅dough去炮製, 有啲會蛋香重啲/ 彈牙啲…最欣賞係有港色fusion嘅意粉配搭, 味道都幾唔錯喎! 下次再嚟試吓其他款式嘅意粉🥰📸 1️⃣ 烤牛骨髓 配肉醬同西班牙手工麵包2️⃣ 芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋3️⃣ 大閘蟹手工飲管粉.🔻🍽 Pasta de Show📌 地址: 西環堅尼地城山市街1C號地舖.#tummysreadyatsaiwan #tummysreadyforwestern #tummysreadyforitalian #tummysreadyforpasta

[🇭🇰香港- 西環 @pasta._de._show ]

📸
1️⃣ 烤牛骨髓 配肉醬同西班牙手工麵包
2️⃣ 芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋
3️⃣ 大閘蟹手工飲管粉
🔻
🍽 Pasta de Show
📌 地址: 西環堅尼地城山市街1C號地舖
Overall a very disappointing dining experienceMy friend and I went for dinner on a weekday.  A group of five were seated next to us; they were half drunk and very noisy. The restaurant itself was quite small so the noise was overwhelming and we could not talk at all.Most ridiculous of all was that when I tried to order wine, the waiter informed us that the restaurant has not obtained its liquor license. The taste of the pasta and appetisers was average with quite small portions.  We waited for a
The taste of the pasta and appetisers was average with quite small portions.  We waited for a whole hour for the main course while the group of five, being quite close to the waiter, were served much quicker.
The mediocre quality of food, coupled with an unpleasant environment, lukewarm service and heft price, was a great put-off and I would not recommend the restaurant.
2023-11-15
2023-11-25 1017 瀏覽
過左7點全場爆滿無book位嘅只能明天請早講緊嘅係位於堅尼地城嘅Pasta de show手工意粉店一打開餐牌已經樣樣想食配套餐嘅話正好可以樣樣試到🤭是日頭盤忌廉藍青口脆麵包藍青口超級嫩滑👍👍👍個忌廉汁用黎蘸麵包啱啱好但其實麵包就咁食都已經好好味呢個頭盤看似簡單但就好有驚喜輕煎帶子。萵荀片。魚汁個魚汁實在係成道菜嘅靈魂所在鮮味得黎完全無腥味反而有少少果仁香🥰🥰🥰帶子自然係嫩滑萵荀片爽口PSD鮮魚湯試過魚汁後令我對鮮魚湯更期待!果然不負所望魚湯同樣鮮美濃郁有如龍蝦湯般滿滿海鮮滋味👍👍👍是日南瓜湯呢度個南瓜湯真係可以令人有種溫暖幸福嘅感覺❤️如絲稠般柔滑口感一試難忘大閘蟹粉手工飲管粉係大閘蟹粉絕美嘅金黃色!除左表面沾滿左蟹粉飲管粉內都灌滿左蟹粉鮮味大爆發!手工飲管粉彈牙唔軟爛芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋辣味嘅意粉比較少見呢款辣味其實比較輕主要係麻香味牛脷軟淋雙槽粉掛汁能力佳開心果雪糕。牛角包雞蛋仔睇英文仲以為係而家常見嘅牛角包窩夫點知係真。雞蛋仔好驚喜!酥香脆口開心果雪糕轉左海鹽雪糕外面用左糖蔥餅嘅白餅皮包住旁邊仲真係有糖蔥好特別!豆腐tiramisu外型完全認唔出但入口就有濃濃豆腐味同
過左7點全場爆滿

藍青口超級嫩滑👍👍👍
個忌廉汁用黎蘸麵包啱啱好
但其實麵包就咁食都已經好好味
呢個頭盤看似簡單但就好有驚喜

輕煎帶子。萵荀片。魚汁
個魚汁實在係成道菜嘅靈魂所在
鮮味得黎完全無腥味
反而有少少果仁香🥰🥰🥰
帶子自然係嫩滑
萵荀片爽口

PSD鮮魚湯
試過魚汁後
令我對鮮魚湯更期待!
果然不負所望
魚湯同樣鮮美濃郁
有如龍蝦湯般滿滿海鮮滋味👍👍👍

是日南瓜湯
呢度個南瓜湯真係可以令人有種溫暖幸福嘅感覺❤️
如絲稠般柔滑口感
一試難忘

大閘蟹粉手工飲管粉
係大閘蟹粉絕美嘅金黃色!
除左表面沾滿左蟹粉

呢款辣味其實比較輕
主要係麻香味
牛脷軟淋
雙槽粉掛汁能力佳

開心果雪糕。牛角包雞蛋仔
睇英文仲以為係而家常見嘅牛角包窩夫

難怪一位難求!
2023-11-21
  • PDS鮮魚湯
2023-11-23 63 瀏覽
見到係蕃茄仔姊妹店,都有返咁上下期望🤔週末中午時段去,餐廳比預期中細,但係都空無一人,入去仲有陣唔知坑渠定垃圾味🫠本身比人地相入面既雞蛋仔甜品吸引左,不過好似晚市先有供應,午市餐牌選擇較少🥲套餐有檸檬椰菜沙律或者是日餐湯,聽到話係紅菜頭湯,出到黎係椰菜花忌廉湯😅▪️ 蟹粉卡邦尼烏冬 蛋黃(6.5/10)💲168鋪滿左蛋黃同埋蟹粉,食到有蟹肉同蟹殼,都知真材實料,可惜整體比較淡味,就算有幾舊肥煙肉粒,都吊唔起個味🫣烏冬偏扁軟身,個人鍾意煙韌嗰種👉🏻👈🏻▪️ 意式香辣肉醬雙槽粉 迷你漢堡扒(7/10)💲140薄薄既一塊漢堡扒,中間釀左啲芝士,感覺香口🧐第一次聽同見雙槽粉,應該都係手工嘢黎🤨口感都帶點咬口,係微辣蕃茄肉醬味,唯獨係份量有啲少🤫🔎 整體評分(6.5/10)

檸檬椰菜沙律

▪️ 蟹粉卡邦尼烏冬 蛋黃(6.5/10)💲168

蟹粉卡邦尼烏冬 蛋黃

▪️ 意式香辣肉醬雙槽粉 迷你漢堡扒(7/10)💲140

意式香辣肉醬雙槽粉 迷你漢堡扒

🔎 整體評分(6.5/10)
呢間主打手工意粉既小店埋藏係堅尼地城一角有點不起眼😅 但係今日就專程為左佢既Pasta黎試下😋 規模不大但係有小店既一種溫暖感❤️ 除左Pasta意外 調味同埋用料令我好有驚喜🥰 感覺好似走入意大利街頭隨便一間小店既誠意同新鮮🇮🇹 有Fusion既創意配搭但係烹調方式保留了意式的傳統🤪 好適合晚餐來個小聚⭐️ PDS Caesar Salad 🥗首先賣相好Elegant地用左牛油生菜同炸野菜苗🥬配上溫泉蛋同埋巴馬臣芝士增添了鹹香味值得一讚加添了Anchovies既鮮好有意式漁港既感覺🎣⭐️ PDS Fish Soup 🐟絕對係Signature既必試🤤 用上本地鮮魚熬煮保留了魚味既濃郁🌊 鍾意口感比較貼近中湯既清澈🤗用上西式泡沫既技巧但係唔會太多Cream破壞魚既鮮味👍🏻⭐️ Bone Marrow, Beef Ragu, Chapata de Cristal 🦴牛骨髓帶香濃既牛味同埋油香🤪配上微辣既蕃茄肉醬配上麵包就唔會太膩🍅 係好道地既家庭口味⭐️ Seared Scallops, Celtuce, Fish Sauce 🐚帶子口感好新鮮配上萵荀好Refreshing 💚 Fish Sauc
PDS Caesar Salad
⭐️ PDS Caesar Salad 🥗
PDS Fish Soup
⭐️ PDS Fish Soup 🐟
帶子口感好新鮮配上萵荀好Refreshing 💚 Fish Sauce 令到帶子既鮮味更突出有層次🤩
Crab Meat Carbonara, Egg Yolk
⭐️ Crab Meat Carbonara, Egg Yolk 🦀
手工既麵條口感偏硬但係掛汁能力一流😊滿滿金黃色既蟹黃真係好邪惡🧡 鹹度恰到好處係好出色既Fusion配搭🌍
⭐️ Aus Lamb Neck Fillet, Creamy Spinach Girolle Potatoes 🐑

羊肉控制得好嫩滑🥩羊味濃郁但唔算騷 肉汁滲曬入底下既菠菜同薯仔好惹味🥔
PDS Tofu Tiramisu
⭐️ PDS Tofu Tiramisu 🍰
係Deconstruct 版本既Tiramisu好有創意🎨 豆腐口味既Mousse比起意大利原版加添了一份清新但係同Pistachio好配合🤍 配上Croffle 版本既雞蛋仔🧇酥脆既口感配上蛋糕好平衡
⭐️ Chocolate Fondant, Sea Salt Ice Cream 🍫
濃郁嘅流心朱古力蛋糕啱晒我呢個朱古力控🤎配上海鹽雪糕既清新感同埋爆炸糖既點綴💥口感好豐富
Galvanina Bio Limonata
⭐️ Galvanina Bio Limonata 🍋
濃郁既口味配上清新既檸檬汁感覺好Refreshing 💛
PDS Caesar Salad
PDS Fish Soup
Crab Meat Carbonara, Egg Yolk
PDS Tofu Tiramisu
Galvanina Bio Limonata
  • Bone Marrow
  • Beef Ragu
  • Chapata de Cristal
  • Seared Scallops
  • Celtuce
  • Fish Sauce
  • Crab Meat Carbonara
  • Egg Yolk
  • Aus Lamb Neck Fillet
  • Creamy Spinach Girolle Potatoes
  • Chocolate Fondant
  • Sea Salt Ice Cream
最近去了堅尼地城一間主打手工意粉的小店,他們家的意粉每日新鮮製造,配上自家製醬汁,充滿特色!..PDS鮮魚湯 $80餐廳用上原條紅衫魚製作,加上蕃茄薯仔,整體味道非常咸鮮,而且吃到魚蓉,認真足料!.芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋 $160超級喜歡!麻香醬汁超級惹味,牛筋膠質豐富有咬口,而牛脷比牛筋更重味但亦不會過鹹,口感彈牙!喜歡牛筋的絕對不可以錯過啊🐮.大閘蟹粉手工飲管粉 $240手工飲管粉比雙槽粉更有咬口!大閘蟹粉份量頗多,陣陣鮮味🦀✨.PDS豆腐提拉米蘇 $80可能是我吃過豆腐味最出的甜品🤣 提拉米蘇像輕身忌廉,質感很light,甜品附上雞蛋仔形狀的croffle,非常特別呢~
.PDS鮮魚湯 $80

.芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋 $160

.大閘蟹粉手工飲管粉 $240
手工飲管粉比雙槽粉更有咬口!大閘蟹粉份量頗多,陣陣鮮味🦀✨

.PDS豆腐提拉米蘇 $80
2023-11-17 41 瀏覽
🍴PDS 鮮魚湯 $80法式魚湯 主要材料用咗蕃茄 紅衫魚 薯仔再blend埋一齊 飲到魚嘅鮮味同蔬菜嘅甜味 仲一啲都唔腥🤤🍴輕煎帶子 蒿荀片 魚汁 $128帶子表面輕輕煎到焦香 內面仲保持嫩滑😋 魚汁味道新鮮 一齊食好夾 萵荀片食落好fresh 🍴烤牛骨髓 肉醬 西班牙手工麵包 $130見到d人都推薦呢個所以我地都嗌左~ 牛骨髓烤到表面香脆 將牛骨髓連同肉醬抹係麵包上面一齊食 牛脂好香連埋肉醬嘅茄香令牛骨髓食落無咁膩👍🏻🍴蟹粉卡邦尼烏冬 蛋黃 $168蟹粉卡邦尼係好少見嘅組合 蟹粉好有鮮味同白汁同半熟蛋味道好夾 鳥冬好嫩滑仲好掛汁 ❤️🍴芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋 $160雙槽粉係外型好似長通粉嘅一種意粉但無咁厚身 口感會比較好 麻香意粉就好似中西fusion菜 特別得黎又幾ok 牛筋牛脷食落好柔軟🍴雞油菌菠菜意大利幼麵 $140整體意粉嘅味道唔會好濃味 清得黎唔會好淡 令到雞油菌嘅味道好突出 🍴開心果雪糕 牛角包雞蛋仔 $68開心果雪糕 唔會過甜 開心果味香濃 牛角包整成嘅雞蛋仔食落外層更加香脆仲好香牛油味
🍴PDS 鮮魚湯 $80

🍴輕煎帶子 蒿荀片 魚汁 $128

🍴烤牛骨髓 肉醬 西班牙手工麵包 $130

🍴蟹粉卡邦尼烏冬 蛋黃 $168

🍴芝士焗麻香雙槽粉配牛筋牛脷溫泉蛋 $160

🍴雞油菌菠菜意大利幼麵 $140

🍴開心果雪糕 牛角包雞蛋仔 $68
2023-11-16 467 瀏覽
距離堅尼地城站B出口只需3分鐘既路程,就可以到達呢一間門口咁精緻既西式餐廳,門面以米白色為主,比人一種好舒服既感覺👍🏻入面環境整體偏細,只有5張枱,不過枱與枱之間既距離都好寬敞,所以都坐得好舒適,一啲都唔覺得逼👍🏻餐廳主要都係以木色、白色為主要,本人超鐘意呢一種裝修,簡簡單單就好,唔會太眼花繚亂👍🏻我地到餐廳既時候只係6點半左右,所以暫時一個人都冇,不過當時間一過左7點鐘就開始陸續多人!好快就滿座!好彩我地早左少少到🤣🤣睇下餐牌先,選擇唔係真係話好多,主食只有7款,不過最特別既係主食+$150就可以有齊晒頭盤、餐湯、配菜同甜品,都幾抵下,大家都可以試下咁樣叫🥳凱撒沙律,一上菜已經覺得好特別🤩同係其他餐廳食開既凱撒沙律完全唔同!生菜一啖食落去係滿滿新鮮蔬菜既鮮甜味,且口感爽脆又多汁,配埋溫泉蛋同巴馬臣芝士令口感更加豐富,超開胃😋同埋炸椰菜苗有驚喜🤩味道好特別,超入味!雖然係炸但一啲都唔覺油膩仲覺得突顯左椰菜苗既鮮甜味!好完美既組合💯蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃,西式餐廳一定會有既卡邦尼,但配烏冬都係第一次見,所以就叫左黎試下🤣意外地都幾夾,烏冬食落去柔軟又有彈性,好有咬口,而且每一條都好入味,濃
PSD凱撒沙律
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃,西式餐廳一定會有既卡邦尼,但配烏冬都係第一次見,所以就叫左黎試下🤣意外地都幾夾,烏冬食落去柔軟又有彈性,好有咬口,而且每一條都好入味,濃濃既蟹粉味同蛋黃味都充滿左成個口腔,真係令人食極都停唔到口🤤依家食完仲覺得夾過意粉🤣
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)
長西蘭花
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)長西蘭花,牛肋骨我覺得真係必叫,首先可以好輕易咁切到(好重要),食落去肉質超~軟熟超~鮮嫩又多汁!每一啖都充滿左牛肉濃郁既味道!配埋醬汁令味道更加豐富,真係令人回味無窮😭旁邊既係長西蘭花,真係好長🤣佢既莖部爽脆之餘且嚼勁十足,而且食落去比普通西蘭花更鮮甜美味🤤💯
PDS豆腐提拉米蘇
PDS豆腐提拉米蘇,大家冇睇錯,呢個真係豆腐提拉米蘇黎!一上菜既時候我都嚇親,完全顛覆左我既想像🤣好特別🤣睇落去好似奶油咁,不過食落去就口感柔滑細膩,帶有豆腐既甜味同淡淡咖啡既香氣,配埋旁邊既雞蛋仔令每一啖都充滿左層次感,真係好特別好神奇既感覺🤣
Galvanina Bio fru .IT. Blood orange & Lemon,即是果汁氣泡飲品,但唔係一般既氣泡水!佢係用超高品質既水果既果汁同果肉,配搭埋羅馬之源既天然氣泡水,出到黎就係風味獨特既有機飲料🤩一開蓋聞落去已經覺得香氣濃郁,再試飲一口果味濃郁,而且口感清爽,不會過於刺激好易入口👍🏻

成個用餐體驗都好好,又坐得舒適服務又好價錢又合理,對得住食物質素👍🏻而且每一樣食物都好有驚喜好特別🤣真係會想試晒成個餐牌佢!真係強烈推薦大家經過附近都要去試下🔥
2023-11-15
PSD凱撒沙律
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)
長西蘭花
PDS豆腐提拉米蘇