2023-11-16 467 瀏覽
距離堅尼地城站B出口只需3分鐘既路程,就可以到達呢一間門口咁精緻既西式餐廳,門面以米白色為主,比人一種好舒服既感覺👍🏻入面環境整體偏細,只有5張枱,不過枱與枱之間既距離都好寬敞,所以都坐得好舒適,一啲都唔覺得逼👍🏻餐廳主要都係以木色、白色為主要,本人超鐘意呢一種裝修,簡簡單單就好,唔會太眼花繚亂👍🏻我地到餐廳既時候只係6點半左右,所以暫時一個人都冇,不過當時間一過左7點鐘就開始陸續多人!好快就滿座!好彩我地早左少少到🤣🤣睇下餐牌先,選擇唔係真係話好多,主食只有7款,不過最特別既係主食+$150就可以有齊晒頭盤、餐湯、配菜同甜品,都幾抵下,大家都可以試下咁樣叫🥳凱撒沙律,一上菜已經覺得好特別🤩同係其他餐廳食開既凱撒沙律完全唔同!生菜一啖食落去係滿滿新鮮蔬菜既鮮甜味,且口感爽脆又多汁,配埋溫泉蛋同巴馬臣芝士令口感更加豐富,超開胃😋同埋炸椰菜苗有驚喜🤩味道好特別,超入味!雖然係炸但一啲都唔覺油膩仲覺得突顯左椰菜苗既鮮甜味!好完美既組合💯蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃,西式餐廳一定會有既卡邦尼,但配烏冬都係第一次見,所以就叫左黎試下🤣意外地都幾夾,烏冬食落去柔軟又有彈性,好有咬口,而且每一條都好入味,濃
PSD凱撒沙律
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃,西式餐廳一定會有既卡邦尼,但配烏冬都係第一次見,所以就叫左黎試下🤣意外地都幾夾,烏冬食落去柔軟又有彈性,好有咬口,而且每一條都好入味,濃濃既蟹粉味同蛋黃味都充滿左成個口腔,真係令人食極都停唔到口🤤依家食完仲覺得夾過意粉🤣
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)
長西蘭花
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)長西蘭花,牛肋骨我覺得真係必叫,首先可以好輕易咁切到(好重要),食落去肉質超~軟熟超~鮮嫩又多汁!每一啖都充滿左牛肉濃郁既味道!配埋醬汁令味道更加豐富,真係令人回味無窮😭旁邊既係長西蘭花,真係好長🤣佢既莖部爽脆之餘且嚼勁十足,而且食落去比普通西蘭花更鮮甜美味🤤💯
PDS豆腐提拉米蘇
PDS豆腐提拉米蘇,大家冇睇錯,呢個真係豆腐提拉米蘇黎!一上菜既時候我都嚇親,完全顛覆左我既想像🤣好特別🤣睇落去好似奶油咁,不過食落去就口感柔滑細膩,帶有豆腐既甜味同淡淡咖啡既香氣,配埋旁邊既雞蛋仔令每一啖都充滿左層次感,真係好特別好神奇既感覺🤣
Galvanina Bio fru .IT. Blood orange & Lemon,即是果汁氣泡飲品,但唔係一般既氣泡水!佢係用超高品質既水果既果汁同果肉,配搭埋羅馬之源既天然氣泡水,出到黎就係風味獨特既有機飲料🤩一開蓋聞落去已經覺得香氣濃郁,再試飲一口果味濃郁,而且口感清爽,不會過於刺激好易入口👍🏻

成個用餐體驗都好好,又坐得舒適服務又好價錢又合理,對得住食物質素👍🏻而且每一樣食物都好有驚喜好特別🤣真係會想試晒成個餐牌佢!真係強烈推薦大家經過附近都要去試下🔥
2023-11-15
PSD凱撒沙律
蟹粉卡邦尼烏冬,蛋黃
慢煮蜜餞美國牛肋骨(2人用)
長西蘭花
PDS豆腐提拉米蘇