The food of course amazed me and my friends a lot. With carbonara rice cake, the impressive dish, all of us feel impressed and surprised. On top of the food quality, a waiter serves really well by interacting with us and paying attention to their customers attentively. Though I can’t really remember the name of the staff, I would really like to appreciate his service and hope he can continue this practice to give a memorable experience for all his future customers.

2023-10-04
2023-09-23 257 瀏覽
Guru App 號碼唔郁, 去到門口員工態度又差其實可以好聲好氣叫人排隊。 問幾句好似欠左你咁。本身上網睇其他comment 我都覺得冇乜理由 原來真係有員工係咁差態度。 唔會再食
Guru App 號碼唔郁, 去到門口員工態度又差
其實可以好聲好氣叫人排隊。 問幾句好似欠左你咁。

2023-09-23 262 瀏覽
難得見到5洗排隊緊係入去食啦,order左我最鍾意嘅韓風蟹肉塔$158(嗰醬係用左蟹肉、椰菜、青瓜、牛油果、泡菜蛋黃醬整😋)、群蟹派對regular size$163(當然要轉最新出嘅黑芝麻曲奇邊+$39),個邊我覺得有少少甜但係有好濃嘅芝麻味,感覺都幾得意🤣
2023-09-21
2023-09-22 4900 瀏覽
一個沒有在家吃飯的晚上,兩夫妻就在這間人氣韓國炸雞薄餅餐廳吃了一頓簡單而好味的晚餐。不想吃炸雞,反而想吃沙律。這餐廳的沙律選擇不多,只得三款。餐牌上的凱撒沙律雖然賣相不錯,但相對普通,另一款蟹肉塔雖然好味,但上次到來又吃過了,所以點了剩下來唯一的選擇「蜜糖柚子八爪魚沙律」($128)。這沙律份量頗多,材料包括八爪魚、車厘茄、青瓜、櫻桃蘿蔔、飛魚子,巴馬臣芝士和大量沙律菜,拌以味道偏甜的蜜糖柚子沙律醬,開胃又好味。雖然沒吃炸雞,薄餅可是有吃的。「太陽蕃茄芝加哥薄餅」($217/Regular)的芝加哥,其實即是芝心厚批的意思。熱辣辣的薄餅,材料除了最重要的雙倍馬蘇里拉芝士外,還有巴馬臣芝士、芝士條、辣肉腸、意大利香芹、蕃茄和 Maru蕃茄醬外,薄餅外圍的厚身夾心芝士上還灑上了白色的糖霜,整個薄餅既有蕃茄和蕃茄醬的酸,又有芝士的鹹,還有辣肉腸的辣味和糖霜的甜味,各款味道融為一體,讓整個薄餅變得更加好味。極拉絲的芝士,也讓喜歡吃芝士的我相當滿意。飲品就點了少甜版的  Peach Lime Iced Tea($48),味道可能沒有正常版那麼好,但較健康,也夠解渴。都有好一段日子沒來這間餐廳吃薄
都有好一段日子沒來這間餐廳吃薄餅了,這次光顧,仍然很滿意呢!
  • 太陽蕃茄芝加哥薄餅
  • 蜜糖柚子八爪魚沙律
這是第二次造訪Pizza Maru✨第一次有不好的經歷,當時覺得披薩沒有甚麼特別,炸雞不夠熱而且有雪藏味🥶但最近看見大家極力推介,所以決定去其他分店試一試,而這次是去了旺角朗豪坊的分店。🍅太陽芝士芝加哥($207/regular)這次披薩的餅皮非常鬆軟,烤得剛剛好,搭配了一層新鮮的番茄醬,而芝士是這個披薩的亮點之一。上面鋪滿了多種類型的芝士,包括雙倍馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士、芝士條,每一口都能感受到芝士的濃郁和奶香味,簡直是芝士愛好者必點的款式🧀️!另外披薩撒上了糖霜,所以能吃到甜甜的味道🍬🍗首爾醬油咖喱粉炸雞($128/6件)基於上次的不好經歷,所以對炸雞沒有太大期望。但這次的炸雞卻令我另眼相看😍這次炸雞外皮金黃酥脆,炸得不會乾柴,一口咬下去時能感受到脆皮的口感,內裡的雞肉則保持了嫩滑多汁的質感,而且這次非常夠熱🔥👍
這是第二次造訪Pizza Maru✨

🍅太陽芝士芝加哥($207/regular)

🍗首爾醬油咖喱粉炸雞($128/6件)

2023-08-27 469 瀏覽
幾年前曾去荃灣店食過一次, 今次再同朋友再去旺角分店試下這間韓式風味的西餐廳.我們3人只是點了一個細pizza&一份細炸雞(共有6件)&3柸飲品,合共五百幾蚊. 這個價位偏中高檔,食物份量也算適中.Pizza 🍕: 太陽蕃茄芝加哥~簡單食材芝士,蕃茄,辣肉腸,必須熱食才能達到拉絲效果. 涼了就不好食. 芝士味道濃.炸雞🐔🐓: 蜂蜜蒜呢炸雞上菜時已聞到強烈的蒜味反而食唔到蜂蜜的清香(有少少甜蜜), 相比同類型的韓式炸雞店.雞肉嫩滑有汁是必食推介飲品: mango passion iced tea(芒果熱情果味冰茶)~味道正常,少許偏甜🤭pink berry ade & mango grapefruit ade ~朋友仔都覺得少許偏甜,冰溶化後就剛剛好🤣用餐時間: 90分鐘 整體來說, 上菜速遞大約20分鐘左右, 90分鐘內想慢慢享受有少少趕. 職員服務一般,不太主動加水,但是準時提醒你夠鐘要離開😅 另外,點餐要用英語溝通,主力外藉店員.

Pizza 🍕: 太陽蕃茄芝加哥~

炸雞🐔🐓: 蜂蜜蒜呢炸雞

飲品:

用餐時間: 90分鐘

2023-08-12
生日
🍕🍕🍕星期五晚上無得book台要walkin,三個人6:00去大約等一個鐘餐廳坐位其實好迫硤,唔係話可以舒舒服服食野吹水既餐廳,限時90分鐘,但到60分鐘既時候會快快手手執野吹你埋單,感覺唔好👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻漁夫蕃茄燴海鮮($208)一盤有藍青口、虎蝦、帶子、魷魚,係用左蕃茄醬加意大利香芹做醬汁,海鮮都好大好足料,亦算新鮮,而且配有脆包一齊食都好夾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蜂蜜牛油秘製炸雞($118-六件)炸雞黎到都好熱,應該係即叫即炸,炸雞正常size,炸份唔厚,秘製汁有牛油所以好香,蜂蜜唔算甜,味道岩岩好泡菜海灣芝加哥薄餅($213)Menu 列哂餡料出黎:mozzarella cheese,芝士條,芝士忌廉mousse ,洋蔥,磨菇,鮮蝦,蟹肉棒,菠蘿,粟米,燈籠椒同火腿,加埋泡菜蛋黃醬同牧場醬,甘多芝士甘多料想唔好食都難,基本上啖啖都好惹味薄餅厚度適中,係有蜜糖杏仁邊,亦都有糖霜,好少地方可以食到甜pizza,都好值得試下👍🏻👍🏻👍🏻
🍕🍕🍕

漁夫蕃茄燴海鮮($208)

蜂蜜牛油秘製炸雞($118-六件)

泡菜海灣芝加哥薄餅($213)
2023-08-10 543 瀏覽
2個人食叫左個 火辣秘製炸雞同韓國烤肉芝加哥pizza,炸雞方面平時叫開蒜香甜辣同芝士粉,今次食塞呢個味真係返唔到轉頭,雖然有少少偏辣,但個醬完全唔失望!好好食!而chicago pizza 都算係signature,今次叫牛小排,但肉方面就有d太咸,仲有既係…個雞上檯再食完哂,pizza先會黎到…等左半個鐘,眼見隔離檯都係咁既情況,pizza食到一半就俾人話夠鐘要走人。我就拿拿臨啪哂佢,不過2個人既話確實有d太漏,因為cheese真係你做唔到既夠,上檯冇耐,耐既皮同底既cheese仲會分離,好難一啖咬到哂上下地去食,呢part又係失色左dd,話哂pizza Maru食pizza但pizza就等勁耐,同埋好快就散件。下次可能試其他分店可能會好d

下次可能試其他分店可能會好d
旺角🇭🇰 人氣韓國pizza炸雞店🫨🍕喺香港有好多分店 但次次經過都一定有人排隊嘅韓國pizza炸雞店 聽講佢啲pizza拉絲好勁😂 不過今次就試下佢個lunch menu先 淨係叫左意粉、飯同一個pizza 無叫到炸雞🤣.🍕海螺蒜香牛油意粉 $𝟭𝟬𝟴 🆙呢個意粉好香牛油味同蒜香味🫣 每一啖都好掛汁同好入味 唔會突然有一啖好淡味😶‍🌫️ 不過海螺份量唔係好多~.🍕青醬蒜蝦意粉 $𝟵𝟯 🆗蝦🦐都幾大粒 青醬都足夠 但比較之下都係牛油意粉略勝一籌🙊.🍕芝味泡菜牛肉焗飯 $𝟵𝟲 🆗面頭個層芝士同泡菜可以做到少少拉絲效果 不過略嫌佢啲飯無味🙈 .🍕意式燉海鮮薄餅 $𝟭𝟯𝟴 (𝟵" 𝙧𝙚𝙜𝙪𝙡𝙖𝙧) 🆗呢間餐廳出名pizza好拉絲 不過我呢個做唔到人地拉絲個效果🤔 但味道係唔錯嘅 配料都好多 佈滿晒個pizza.📍Pizza Maru🗺️旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖..#mytaste_韓國菜#mytaste_西餐#mytaste_旺角 #mytaste_銅鑼灣 #mytaste_元朗 #mytaste_荃灣 #mytaste_屯門 #mytaste_尖沙咀
旺角🇭🇰 人氣韓國pizza炸雞店🫨🍕

#mytaste_旺角 #mytaste_銅鑼灣
#mytaste_元朗 #mytaste_荃灣
#mytaste_屯門 #mytaste_尖沙咀
2023-08-01 420 瀏覽
同細女去旺角行街,行行吓好肚餓,見到經常排長龍嘅Pizza Maru無人排隊,就入去食吓。香港地少人多嘅關係,座位係非常非常迫😂。叫咗個雞同Pizza,食落又唔覺得要咁樣排隊🤣。💛蜂蜜蒜泥炸雞$123(6件)個味道我覺得麻麻,我誤會咗佢用蒜泥嚟醃雞,原來唔係😂,佢有好多蒜泥喺舊雞度,配埋蜂蜜個味道有啲古怪🤣。❤️辣肉滿溢經典薄餅$138呢個薄餅唔錯,好Juice,芝士亦都可以拉絲,餅底比較薄,但好味。服務🤵🏻服務一般。環境🌉檯與與之間非常非常之近,店舖內好迫,坐得唔舒服,店員成日都會整到我張凳。

💛蜂蜜蒜泥炸雞$123(6件)

❤️辣肉滿溢經典薄餅$138

服務🤵🏻
服務一般。

環境🌉
2023-07-10
2023-07-31 291 瀏覽
⭐️推介度:9/10人氣韓式炸雞配pizza店Pizza真係超好食Pizza入面仲有拉斯芝士,韓式燒肉嘅味都好出,整體好惹味炸雞外脆內軟勁Juice炸雞真係冇得輸,芝士味唔算好濃,但係炸雞本身炸得好好👍🏻都好好食青口個汁勁Yummy青口都算幾新鮮,配埋佢個秘製辣汁,又係惹味之作食完充滿能量,要返去現實世界啦
⭐️推介度:9/10

人氣韓式炸雞配pizza店

Pizza真係超好食
Pizza入面仲有拉斯芝士,韓式燒肉嘅味都好出,整體好惹味

炸雞外脆內軟勁Juice

青口個汁勁Yummy
青口都算幾新鮮,配埋佢個秘製辣汁,又係惹味之作

食完充滿能量,要返去現實世界啦
2023-07-03 973 瀏覽
成日經過都見到呢間野要排好長隊,本身我又唔係好鍾意食pizza,所以真係會有啲卻步,但係個fd生日想食,所以我都有第一次。去到一如既往既要排隊,拎左飛先,就去朗豪坊個到行下,行左一陣就差唔多到我地。因為我未食過,啲fd都係推介佢個pizza同埋炸雞,pizza我想講既係真心好味,佢勁彈口,食落有拉絲既感覺,份量都好夠3個人食,我多數食一塊就會好仔,食唔到第2塊,另外炸雞都比我預期中出色,佢啲醬料好入味,又炸到脆一脆
2023-06-26 593 瀏覽
最初係係尖沙咀間分店食,試完之後一試難忘,依家每次棍食韓式pizza,,第一下都係會諗起呢間,因為實在係太好食!韓國烤肉芝加哥薄餅 $213我一般食pizza 唔中意厚邊,但對呢間既厚邊pizza 完全唔抗拒,因為有超多芝士,用左雙倍mozzarella cheese & Parmesan cheese,連批邊都有,一拉起果下成個芝士瀑布咁🤩 呢度既薄餅口感同坊間唔同,用上十幾款榖物製作,對比一般既pizza 麵糰會更健康🥰 餡料方面都好滿意,牛小排好juicy, 韓式烤肉係韓式醬隻味,甜甜地,好好食😋韓式海鮮炒年糕 $96有得揀卡邦尼醬或者韓式辣醬,我揀左傳統既韓式辣醬,口味偏甜,唔食得辣既朋友仔都可以一試。年糕煮得剛剛好,相當軟糯,另外有粉絲、青口、魷魚,好足料👍🏻

韓國烤肉芝加哥薄餅 $213

韓式海鮮炒年糕 $96
  • 韓國烤肉芝加哥
食物吸引就揀呢間餐廳同朋友食生日飯😆餐廳主打多款韓國特色𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒及秘製炸雞🍗招牌邪惡𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒做到超拉絲效果🧀可以滿足到芝士愛好者😍因為只有兩個人食就冇叫到但除左𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒之外🍕炸雞都一樣大受歡迎蜂蜜牛油秘製炸雞🍯🧈🍗叫左半份炸雞,外皮香脆,表面灑上大量蜂蜜牛油粉,每隻炸雞食到香味濃郁的牛油味🧈,加上甜甜的蜂蜜🍯配搭好夾,岩晒我口味😋蟹肉飛魚籽意粉🦀🍝意粉表面鋪上蟹肉🦀,其他配料有蟹肉棒,飛魚籽,洋蔥🧅,蘑菇🍄及火箭菜,意粉口感煙韌彈牙,撈勻奶油忌廉汁令扁意粉好掛汁超𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞𝕪,啖啖蟹肉,更估唔到食落辣辣地好惹味🌶️,意粉份量唔少,最後仲食剩返少少😂韓風蟹肉塔🦀對蟹情有獨鍾的我必會叫黎試試,一上枱原來比想像中大份,滿滿蟹肉🦀中間夾住牛油果🥑,青瓜🥒及椰菜,加入泡菜蛋黃醬及酸忌廉醬,配上薄身黑米烤薄餅🫓,將一小匙蟹肉塗上烤餅一齊食口感豐富😋,忍唔住食完一件接一件🤭𝕐𝕦𝕫𝕒 𝕊𝕠𝕦𝕣 𝕀𝕔𝕖𝕕 𝕋𝕖𝕒 & ℙ𝕖𝕒𝕔𝕙 𝕃𝕚𝕞𝕖 𝕀𝕔𝕖𝕕 𝕋𝕖𝕒 🍹兩杯都飲到淡淡柚子味及桃味,唔太甜,非常解膩餐廳提供多款食物選擇,會定時更換餐牌增加新鮮感,用餐時間限𝟡𝟘分鐘,尤其是飯餐時間人頭湧湧,真係要
食物吸引就揀呢間餐廳同朋友食生日飯😆

蟹肉飛魚籽意粉🦀🍝
蟹肉飛魚籽意粉

韓風蟹肉塔🦀
韓風蟹肉塔

兩杯都飲到淡淡柚子味及桃味,唔太甜,非常解膩

餐廳提供多款食物選擇,會定時更換餐牌增加新鮮感,用餐時間限𝟡𝟘分鐘,尤其是飯餐時間人頭湧湧,真係要有耐性排隊至可以入去用餐🍴😂

2023-06-12
蜂蜜牛油秘製炸雞
蟹肉飛魚籽意粉
韓風蟹肉塔
2023-06-14 799 瀏覽
整體而言,可以一試,但沒有下次😉同樣價錢值得更好🫠等枱都等咗足足60分鐘😵‍💫值得一讚嘅係上菜速度比預期中快(約10分鐘就接二連三地上菜)👍🏻Grilled Potato Chicken Chicago $213整體黎講個組合同調味都幾特別個邊熱食時有拉絲,小脆👍🏻但凍咗之後有啲韌🫠但啲雞有啲老,食開雞胸嘅我都覺得食到有啲攰😅薯角並沒有特別加分,如若先炸再焗可能會好啲Honey Butter + Snowy Cheese Fried Chicken 🍗 $223芝士味道略淡,大家都係另外再點醬食(想食芝士嘅,建議去返BHC)蜂蜜牛油都可以,調味好似蜂蜜牛油杏仁肉質部分參差不齊,有幾件幾鮮嫩,有啲就柴過Pizza啲雞肉😵‍💫Porcini mushroom risotto $173正常發揮,但呢個價位嘅expectation會更高🤪Marinated Deep-fried Baby Octopus $96新鮮炸完上枱(朋友上次食話唔熱的)但炸衣過厚,八爪魚得個啲啲,基本上唔係好食到彈牙嘅肉肉🫠Lychee Makgeolli HH $58有新鮮荔枝肉嘅味道,米酒味道唔出十分容易入口,4款
整體而言,可以一試,但沒有下次😉
同樣價錢值得更好🫠
等枱都等咗足足60分鐘😵‍💫

整體黎講個組合同調味都幾特別
個邊熱食時有拉絲,小脆👍🏻但凍咗之後有啲韌
🫠但啲雞有啲老,食開雞胸嘅我都覺得食到有啲攰
😅薯角並沒有特別加分,如若先炸再焗可能會好啲

蜂蜜牛油都可以,調味好似蜂蜜牛油杏仁

Porcini mushroom risotto $173
正常發揮,但呢個價位嘅expectation會更高🤪

新鮮炸完上枱(朋友上次食話唔熱的)
但炸衣過厚,八爪魚得個啲啲,基本上唔係好食到彈牙嘅肉肉🫠

Lychee Makgeolli HH $58
有新鮮荔枝肉嘅味道,米酒味道唔出
十分容易入口,4款飲品中最值得推薦👍🏻👍🏻

HH Strawberry Mekgeolli HH $58
士多啤梨同米酒味道都較淡,同系列嘅其他更值得一試😶

Honey Yuze Ade $48
正常嘅柚子梳打,無乜特別😶

Pink Berry Ade $48
有士多啤梨香嘅梳打,味道正常👍🏻
2023-06-13
  • Lychee Makgeolli