餐廳: Porterhouse - Seafood & Steak
資訊:

2024-04-11 611 瀏覽
最近跟朋友二訪位於中環蘭桂坊高級美食商廈加州大廈內,一家以海鮮、牛扒美饌主打的西餐廳ᴘᴏʀᴛᴇʀʜᴏᴜꜱᴇ。極高樓底,加上落地大玻璃,室內設計充滿時尚感。比較多人留意的要數餐廳那週末半自助ʙʀᴜɴᴄʜ ʙᴜꜰꜰᴇᴛ,但其實晚市選擇也很多。.既然主打海鮮,所以今天晚上特意選了不少海鮮主題的美食。.✿ ᴄᴏꜰꜰɪɴ ʙᴀʏ ᴏʏꜱᴛᴇʀ 💲308/6頭盤先來餐包以及半打澳洲哥芬灣生蠔,肉質是薄身比較爽口那款。.✿ ꜱɪᴄɪʟɪᴀɴ ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ 💲248薄切西西里紅蝦刺身,伴上飛魚籽,香豆,橄欖油和白醬等,擺盤有點像抽象畫一樣,滿有特色。.✿ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ 💲298生和牛他他經餐廳服務員現場席前調製,服務員把餐車推出來,上面有滿滿不同的配料,食客可依個人口味喜好,讓餐廳即場為你調製個人化的和牛他他。.✿ ʟᴏʙꜱᴛᴇʀ ʙɪꜱQᴜᴇ 💲188跟朋友分享了法式龍蝦湯,熱烘烘的湯於席前即加於龍蝦和奶油之內。以龍蝦肉做成的龍蝦濃湯,加上法式奶油,很柔滑惹味。.✿ ꜰᴇᴛᴛᴜᴄᴄɪɴᴇ ᴡɪᴛʜ ʙᴏꜱᴛᴏɴ ʟᴏʙꜱᴛᴇʀ 💲398波
既然主打海鮮,所以今天晚上特意選了不少海鮮主題的美食。
✿ ᴄᴏꜰꜰɪɴ ʙᴀʏ ᴏʏꜱᴛᴇʀ 💲308/6
ᴄᴏꜰꜰɪɴ ʙᴀʏ ᴏʏꜱᴛᴇʀ
ᴄᴏꜰꜰɪɴ ʙᴀʏ ᴏʏꜱᴛᴇʀ

ꜱɪᴄɪʟɪᴀɴ ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ ᴄᴀʀᴘᴀᴄᴄɪᴏ

✿ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴇᴇꜰ ᴛᴀʀᴛᴀʀᴇ 💲298

✿ ʟᴏʙꜱᴛᴇʀ ʙɪꜱQᴜᴇ 💲188
ʟᴏʙꜱᴛᴇʀ ʙɪꜱQᴜᴇ

波士頓龍蝦寬條麵身有點像手工意粉,彈性十足。濃郁的龍蝦汁,搭配上已去殼,方便進食的新鮮波士頓龍蝦肉,味道更加豐富。

✿ ʀɪʙ ᴇʏᴇ ꜰᴜʟʟ-ʙʟᴏᴏᴅ ᴡᴀɢʏᴜ ᴄᴀʀʀᴀʀᴀ (ɴᴇᴡ ᴢᴇᴀʟᴀɴᴅ) 💲378 + ᴄʀᴇᴀᴍᴇᴅ ꜱᴘɪɴᴀᴄʜ +💲88
紐西蘭400日殼飼純種和牛肉眼扒食材調味優質,鮮嫩多汁,五成熟入口即化。另外個人也很喜歡額外點選一些ꜱɪᴅᴇ ᴅɪꜱʜ 與牛扒一起享用。選了忌廉奶油菠菜,份量比想像中多,建議需要留肚享用。
ᴄʀᴇᴀᴍᴇᴅ ꜱᴘɪɴᴀᴄʜ
2天前 0 瀏覽
今晚去了中環一間餐廳「Porterhouse」食晚飯,我們叫了:🍽️ 魚子雪馬丁尼🥖 餐前麵包🦪 澳洲哥芬灣生蠔新鮮、豐滿、滋味鮮美的澳洲哥芬灣生蠔,好味道🍽️ 薄切生和牛片嫩滑多汁,口感鮮美的薄切生和牛片,配上火箭菜、黑松露醬及榛子,十分美味🥣 法式龍蝦湯配帕縣森芝士多士濃郁香濃的法式龍蝦湯搭配脆皮帕縣森芝士多士,絕妙的味蕾享受🇺🇸 美國 USDA PRIME板腿牛柳(200G)細嫩多汁、口感豐滿的美國USDA PRIME板腿牛柳,肉質細膩,散發出濃郁的牛肉香氣,讓人愛不釋口🐮 澳洲 M5和牛里脊(200G)優雅滑嫩、脂肪均勻分佈的澳洲M5和牛里脊,肉質鮮美,口感豐富,帶來絕妙的牛肉享受🍟 任食薯條無窮無盡、金黃酥脆的任食薯條,美味可口,讓人無法抗拒的美食享受🍧 意式濃縮咖啡伴雲昵拿雪糕濃郁烘焙香氣與綿密奶脂交織,意式濃縮咖啡與香濃雲昵拿雪糕結合,口感豐富,帶來濃厚甜蜜的感覺🍰 柚子芝士蛋糕清新柔滑,柚子香氣與芝士的濃郁融合,口感細緻🍷 紅酒
今晚去了中環一間餐廳「Porterhouse」食晚飯,
我們叫了:

🍽️ 魚子雪馬丁尼
🥖 餐前麵包
🦪 澳洲哥芬灣生蠔
新鮮、豐滿、滋味鮮美的澳洲哥芬灣生蠔,好味道
🍽️ 薄切生和牛片
🥣 法式龍蝦湯配帕縣森芝士多士
濃郁香濃的法式龍蝦湯搭配脆皮帕縣森芝士多士,絕妙的味蕾享受
🇺🇸 美國 USDA PRIME板腿牛柳(200G)
🐮 澳洲 M5和牛里脊(200G)
🍟 任食薯條
🍧 意式濃縮咖啡伴雲昵拿雪糕
🍰 柚子芝士蛋糕
清新柔滑,柚子香氣與芝士的濃郁融合,口感細緻
🍷 紅酒
3天前 0 瀏覽
星期日梗係要食嗰靚靚brunch,呢間餐廳主要食西餐同海鮮,雖然就冇酒店咁多選擇,但係勝在貴精不貴多,見全場爆滿就知嘢食高質海鮮區都幾多選擇,而且有專人幫你夾,感覺性比較衛生啲,而且龍蝦任食絕對係可以回本生蠔🦪:雖然細細隻,但係幾飽滿鮮甜龍蝦🦞:超級爆膏青口🐚:好鮮嫩食左好多隻龍蝦包🦞:有龍蝦包有驚喜喎,夠爽彈前菜有好多款芝士🧀,沙律🥗,cold cut🍖,全部都好有質素意粉醬汁比較奶香creamy,每啖意粉都吸收晒醬汁嘅精華熱食區焗龍蝦🦞:有多一種選擇嘅食法,有滿滿嘅芝士超級香口燒豬腩肉🐷:個皮好脆,肉質有彈性燒牛肉🐮中規中矩甜品區極力推薦Tiramisu同crème brûlée

海鮮區
生蠔🦪:雖然細細隻,但係幾飽滿鮮甜
龍蝦🦞:超級爆膏
青口🐚:好鮮嫩食左好多隻
龍蝦包🦞:有龍蝦包有驚喜喎,夠爽彈

前菜
有好多款芝士🧀,沙律🥗,cold cut🍖,全部都好有質素

意粉
醬汁比較奶香creamy,每啖意粉都吸收晒醬汁嘅精華

熱食區
焗龍蝦🦞:有多一種選擇嘅食法,有滿滿嘅芝士超級香口
燒豬腩肉🐷:個皮好脆,肉質有彈性
燒牛肉🐮中規中矩

甜品
極力推薦Tiramisu同crème brûlée

已不是第一次光顧蘭桂坊這餐廳, 適逢母親節前夕, 更有八折優惠,當然與愛人不可錯過, 再來一試它的假日Brunch, 水準不但保持, 而且也有新花款, 保持水準的是生蠔任食, 今次是時令的愛爾蘭生蠔, 雖然略細size但是鮮味一流, 而龍蝦仲有急凍和芝士焗兩款任食, 更有一個龍蝦焗伊麵, 龍蝦飽, 甚至有龍蝦肉即煮意大利粉, 實在是龍蝦控不可錯過, 當然甜品也是他的主打, 除有各款精緻蛋糕和生果外仲有蜂蜜和芝士, 實在令這兩小時多的用餐完全沉浸在歐洲的感受!

6天前
🌸《Porterhouse · 自助餐 · 中環》-🍽️ Surf and Turf Dinner Buffet以全自助形式可以任食意大利前菜、冰鎮海鮮(愛爾蘭生蠔、長腳蟹、龍蝦等)、和牛肉扒、即煮意粉、熱葷及甜品✨ 款式多、質素高,即刻同大家睇下有咩食🥳GO‼️-以自助形式提供以下食物:-🔹 海鮮櫃枱生蠔、龍蝦、青口、長腳蟹同蟹鉗等海鮮不停refill,最搶手既生蠔就算夾完,都好快會補返,唔洗驚無得食👍🏻餐廳有特別調製過cocktail sauce,食落比較厚身creamy,唔係一般傳統既紅色cocktail sauce,幾特別-🔸 廚師精選沙律多達10幾款沙律,大家可以試下邊隻最岩自己😂-🔹 精選特級意式凍肉及芝士拼盤芝士同凍肉都各自有大概三至五種可以任食,搭配沙律一齊食,唔洗咁寡👍🏻-🔸和牛肉扒 推薦‼️超靚和牛雪花,食落入口即溶,唔會有筋,加上佢地既peppercorn sauce,真係好好食👍🏻-🔹燒羊架羊架岩岩好五成熟,有少少羊臊味,岩曬鐘意食羊既朋友🥳-📍 Porterhouse - Seafood & Steak (中環)中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓-#food
🌸

多達10幾款沙律,大家可以試下邊隻最岩自己😂

🔹 精選特級意式凍肉及芝士拼盤

🔸和牛肉扒 推薦‼️
🔹燒羊架

羊架岩岩好五成熟,有少少羊臊味,岩曬鐘意食羊既朋友🥳
中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓
#foodbitxh_central #香港美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #自助餐 #任食龍蝦 #半自助餐 #semibuffet #中環好去處 #中環美食
6天前 0 瀏覽
Portherhouse 最近推出左全新既dinner buffet 每逢星期日夜晚5-9pm 性價比好高 絕對值得一試💯🌟Surf and Turf Dinner Buffet供應無限量既新鮮海鮮有生蠔🦪,波士頓龍蝦,愛爾蘭蟹,青口同海蝦全部都好新鮮同refill 得好快仲有多款冷盤熱盤中式係有龍蝦伊面同蒸魚西式就有pasta,紅油燴牛肉,熱溶芝士薯條等另外都有多種🧀同ham 最欣賞係沙律吧🥗 多不同種類可以選擇有Panzanella Salad , Lentil Bean Salad同Greek Salad等肉類仲有澳洲 M5同M7 和牛,pork belly 同羊架等 另外必須留位食甜品甜品吧每款甜品都勁吸睛又好味💯
每逢星期日夜晚5-9pm
性價比好高 絕對值得一試💯

🌟Surf and Turf Dinner Buffet

供應無限量既新鮮海鮮
有生蠔🦪,波士頓龍蝦,愛爾蘭蟹,青口同海蝦
全部都好新鮮同refill 得好快

仲有多款冷盤熱盤
中式係有龍蝦伊面同蒸魚
西式就有pasta,紅油燴牛肉,熱溶芝士薯條等
另外都有多種🧀同ham
最欣賞係沙律吧🥗 多不同種類可以選擇

肉類仲有澳洲 M5同M7 和牛,
pork belly 同羊架等

另外必須留位食甜品
甜品吧每款甜品都勁吸睛又好味💯

Porterhouse 新推出海陸空自助晚餐,價錢已包括無限暢飲果汁、汽水、咖啡、茶。每枱每人送一隻鮑魚,又可以食盡生蠔、龍蝦、琵琶蝦和肉類!仲有甜品!夠晒開心! 飲品方面選了店員推薦的Fruit punch 。而bartender更特別教我調製一杯咖啡香、酒味和甜味都好平衡的Espresso Martini,是晚好滿足!📋 SURF N’ TURF DINNER BUFFET $698(Every Sunday 5pm to 9pm)(includes free-flow juices , soft drinks, coffee , tea )🦞 海鮮bar: 有生蠔、波士頓龍蝦、琵琶蝦、蟹腳、龍蝦鉗、海蝦、甜酸醬青口🍖 肉類bar:有香烤澳洲和牛、脆皮意式豬腩卷、羊架、芝士烤波士頓龍蝦🥘 熟食bar:蒸魚、龍蝦麵、紅酒燉牛肉、水牛城炸雞、千層麵湯,而且更有廚師即場主理36個月帕爾瑪芝士胎意大利麵及倒上熱溶芝士的炸薯條🥗 沙律bar:素菜意大利麵、紫椰菜&橙沙律、小扁豆沙律、希臘沙律、酸種麵包、蜂巢蜜糖、菠蘿、士多啤梨等等🍮 甜品bar:麵包布甸、紅蘿蔔蛋糕、朱古力蛋糕、士多

(Every Sunday 5pm to 9pm)

🦞 海鮮bar:
有生蠔、波士頓龍蝦、琵琶蝦、蟹腳、龍蝦鉗、海蝦、甜酸醬青口

🍖 肉類bar:
有香烤澳洲和牛、脆皮意式豬腩卷、羊架、芝士烤波士頓龍蝦

🥘 熟食bar:

🥗 沙律bar:

🍮 甜品bar:
麵包布甸、紅蘿蔔蛋糕、朱古力蛋糕、士多啤梨意式奶凍、咖啡撻、amaretto蛋糕、蘋果批、木糠布甸、莓批、gelato

+$128 for free-flow of prosecco, house red and white wines, rose wine and Asahi

+$188 for free-flow of prosecco, house red and white wines, rose wine and Asahi and selected premium whiskies

+$228 for free-flow of the above plus Laurent Perrier Champagne

_______________

_______________
2024-05-08 0 瀏覽
Porterhouse - Seafood & Steak (中環)中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓我最近去了Porterhouse - Seafood & Steak,享受了他們的早午自助餐。這家餐廳位於中環,地理位置非常方便。進入餐廳後,我被舒適的環境和寬敞的用餐區所吸引。首先,我被他們的海鮮選擇所震撼。他們提供了龍蝦、長腳蟹、青口和生蠔等多種海鮮選項。這些海鮮都非常新鮮,而且新鮮度得到了保證。我特別喜歡他們的龍蝦和長腳蟹,肉質鮮嫩多汁,口感絕佳。而且,他們的青口和生蠔也很新鮮,能夠滿足喜愛海鮮的人的口味。除了海鮮,他們還提供了各種美味的熟食。我嘗試了他們的炸雞和焗龍蝦,兩者都令人驚艷。炸雞外皮酥脆,內部肉質嫩滑,非常美味。焗龍蝦則是絕對的享受,龍蝦肉鮮嫩多汁,搭配特製的醬汁,味道更加濃郁。當然,甜品是這個自助餐的一大亮點。他們提供了種類繁多的甜品,每一樣都獨具特色。我嘗試了他們的巧克力蛋糕、水果塔和焦糖布丁,它們都非常美味。巧克力蛋糕濃郁香甜,水果塔酸甜可口,而焦糖布丁則是柔滑香濃,令人垂涎欲滴。無論你喜歡何種甜品,你都能在這裡找到適合自己的。總的來說,我對Porter
中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓

總的來說,我對Porterhouse - Seafood & Steak的早午自助餐印象非常深刻。他們提供了多種新鮮的海鮮選擇,美味的熟食和豐富多樣的甜品。服務人員也非常友好和專業,讓我有一個愉快的用餐體驗。如果你對海鮮和牛扒有興趣,我強烈推薦你來這裡嘗試一下。無論是與家人、朋友還是商務聚會,這裡都是一個不錯的選擇。

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #打卡 #hkinfluenerce #hkkol #food #foodpic #yum
Nice Porterhouse in LKF Central❤️🍽🥂🍾..放工想落蘭桂坊鬆一鬆,唔一定要飲酒既,去食飯同樣都可以好chill 好relax✨,今次就同朋友去左中環蘭桂坊一幢高質美食商廈🏢 California Tower 一間時尚裝潢走輕奢風的Porterhouse, 食一頓西餐🍽🍷。由行政總廚👨🏻‍🍳 Michael Bolam 主理,主打時令海鮮、優質牛扒,以及精選單點A LA CARTE 美食,更不能錯過週末早午自助餐,吃過質素也不賴呢!🔸大蝦凱撒沙律 $208大蝦、三文魚籽、香草麵包粒、凱撒沙律醬羅馬生菜好清新,好清爽。🔸波士頓龍蝦闊條麵 $398 自家製意大利麵、海鮮白蘭地忌廉汁龍蝦新鮮超彈牙,意粉吃得到的al dente。🔸日本赤地550 日殼飼純種和牛眼扒 $518Full-Blood Wagyu Rib Eye (Nagospharma)配Red Wine Sauce 和牛肉質好嫩滑,油脂豐滿充滿油脂香🖤,一咬滿口油香充斥口腔。Add-on: 🔹烤牛骨髓配黑松露醬 +$168Roasted Bone Marrow (表面香脆金黃 配包一絕)🔹炸薯條 Pl

🔸大蝦凱撒沙律 $208
大蝦、三文魚籽、香草麵包粒、凱撒沙律醬
羅馬生菜好清新,好清爽。

🔸波士頓龍蝦闊條麵 $398

自家製意大利麵、海鮮白蘭地忌廉汁
龍蝦新鮮超彈牙,意粉吃得到的al dente。

🔸日本赤地550 日殼飼純種和牛眼扒 $518
配Red Wine Sauce

Add-on:
🔹烤牛骨髓配黑松露醬 +$168

🔹炸薯條 Plain +$88 (口感淋中帶脆 滿有薯香)
🔹蒜蓉百里香烤蘑菇 +$88 (滿有香草Thyme & Garlic)

🔸White 白酒 (Wachau 瓦豪)$148
Rudi Pichler, Federspiel, Riesling 2022
🔸Rose 粉紅酒 (Provence 普羅旺斯)$148
Chateau D'esclans, Whispering Angel 2022

碰杯🍷 吃個牛扒🍽。。有景、有酒、有魔術、有帥哥、有音樂,仲有我。。這個晚上一樂也!cheersss
×××[Porterhouse - Seafood & Steak]×××
©中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓

Weekend 同閨蜜去食Brunch, 今日揀選去Porterhouse食海鮮早午自助餐, 之前晚飯都來食過,服務及食物都高質。今次龍蝦, 生蠔, 長腳蟹,高質牛肉肉任食,真係好底。沙律吧有數十款沙律,凍火腿,芝士,肉枱有Wagyu 牛肉, 脆皮火烤豬肉卷, 仲有芝士焗龍蝦。海鮮檔更精彩,一定要食Lobster Roll, 大大個龍蝦鉗做餡料,麵包香脆。秘製青口,凍龍蝦🦞好多膏好肥味。長腳蟹,生蠔源源不絕,非常新鮮。熱葷有蒸魚,龍蝦意大利粉,炸雞,咖喱豬肉等等。甜品有兩款雪糕及不同種類蛋糕,有經典傳統的蛋糕款及多類甜品,非常滿足。

• Brunch
2024-05-02 0 瀏覽
自從上次食過porterhouse 的晚餐後,對呢間餐廳大大加分,因為不論食物、環境及服務都很好,所以同朋友再來這裏吃weekend brunch,這裏的brunch 是海鮮為主題,所以海鮮豐富,深得我心,所以都坐無虛席! Spectacular Seafood brunch( $598/成人)($279/小童) 海鮮種類非常多,冷盤就有生蠔、龍蝦、青口、大蝦、蟹腳及蟹鉗,因為我好鍾意食海鮮,所以每款都試少少,海鮮非常的新鮮,龍蝦鮮味,肉質爽口彈牙,鮮味滿分👍🏻;青口配上泰式醬汁,辣辣地好惹味;生蠔海水味滿滿,鮮甜😋吃完冷盤海鮮基本上已飽了一半😂而除了海鮮外,前菜也是非常吸引,多種沙律前菜、煙三文魚、cold cut、芝士、醃菜等以供選擇。若果鍾意熱食的朋友,也有很多選擇,龍蝦就有2款口味,分別是芝士及芝士磨菇焗龍蝦、紅酒炖牛肉、韓式炸雞、中式蒸魚、牛柳、羊架、即煮意粉等,還有龍蝦湯!選擇多又美味😋早午餐甜品當然唔少得,新鮮水果、各式甜品蛋糕,例如panna cotta ,cheese cake , cream brûlée,tiramisu 等都有,仲有雪糕,每人都可以找到心頭好~頭
Spectacular Seafood brunch
( $598/成人)($279/小童)
頭好🤩🥂2-hr free-flow booze ($228)
習慣吃早午餐要喝一點sparking wine, 是習慣,也是愛好,這裏當然也有提供,只要加$228就可以2小時無限暢飲Prosecco, 紅白酒、朝日啤酒等,而且店員都好熱烈為你添酒,我的酒杯就沒有一刻是沒有酒的,斟得很勤快🤣
  • 龍蝦湯
  • 龍蝦
2024-05-01 60 瀏覽
Porter House嘅海鮮早午自助餐,每位$598。食物真係幾豐富。佢哋嘅海鮮選擇多,而且新鮮。有龍蝦🦞、長腳蟹🦀、蝦🦐、青口同生蠔🦪等等。龍蝦肉質好鮮嫩,長腳蟹肉飽滿,蝦同青口都好甜美,生蠔更係帶出海水嘅鮮味。食海鮮都抵😋唔止有海鮮,佢哋仲有一個烤肉專區。呢度嘅烤肉肉質嫩滑多汁,每一口都有炭燒嘅香味。不論係牛肉、豬肉,佢哋烤得啱啱好,鍾意食肉肉嘅你應該都好滿足🥩🍖另外,佢哋仲有即煮意大利麵、熱溶芝士、精選沙律、凍肉拼盤同甜品等等選擇。即煮意大利麵煮得啱啱好,有彈牙嘅口感,仲可以自己揀醬料同配料。熱溶芝士係一個令人垂涎嘅美食,芝士香濃,好好味。精選沙律新鮮,凍肉拼盤有好多款肉類嘅選擇。可以嚐到唔同口感同風味嘅肉類。甜品方面,有好多款,包括蛋糕🍰、布甸🍮、水果🍉同埋雪糕🍦。唔止食物好出色,Porter House餐廳嘅服務都好好。工作人員友善熱情,令人感到舒適同滿意。

甜品方面,有好多款,包括蛋糕🍰、布甸🍮、水果🍉同埋雪糕🍦。

蘭桂坊除左酒吧就係多不勝數嘅高級餐廳,而今日就去左Porterhouse 食晚餐🙆🏻‍♀️ 雖然最多人推薦係佢地嘅weekend brunch,但其實單點餐牌上嘅選項都唔錯架👌🏼餐廳以海陸美饌為主題,嚴選世界各地嘅牛扒、海鮮同時令食材🐟 酒類亦一應俱全、紅白酒、雞尾酒、氣泡酒等放曬喺酒櫃上任君選擇😌 Porterhouse has one of the most recommended semi buffets in HK, but I came here today to try some of their a la carts items which revolves around meats and seafood. 店內裝潢走高貴優雅嘅路線,一整排嘅大玻璃窗嘅透光度十足,加上幾米高嘅樓底同半開放式廚房令用餐環境舒適闊落無壓迫感🖼️ 6點左右黎到環境依然好光猛充滿自然光,日落後變得好有情調,最適合帶埋另一半黎享受美酒佳餚👩🏻‍❤️‍👨🏻They had a half open kitchen and big windows to make the interior feel more

They had a half open kitchen and big windows to make the interior feel more spacious and bright. After the sunset, the place is lit with dim yellow lights, which shifts it to a romantic ambiance.

新英倫周打蜆湯 $178
New England Clam Chowder
呈奶白色嘅湯底濃稠幼滑🫕 將豐厚嘅忌廉同蜆肉融為一體,加上韭蔥、薯仔同黑椒點綴令味道更有深度🤌🏼
The soup was so creamy and smooth, with a large amount of clams, potatoes, leeks and black pepper for more depth.

波士頓龍蝦寬條麵 $398
Fettuccine with Boston Lobster
波士頓龍蝦肉質結實彈牙,絲絲分明🦞 鹹香嘅精華同富蛋香嘅自家製寬條麵相得益彰,每啖都注滿鮮香🌊 特調醬汁以酸甜嘅蕃茄、清香嘅白藺同濃厚嘅忌廉製成,配搭粒粒龍蝦肉締造出色香味俱全嘅意粉🍝
The house-made pasta was al dente, covered with a thick creamy brandy bisque. The Boston lobster was fresh and firm, adding some extra umaminess to the dish.

紐西蘭400日穀飼純種和牛肉眼扒 $378
NZ Rib Eye Full-Blood Wagyu
餐廳更精心挑選出嘅和牛以穀物餵飼足400日🌾 比起一般穀飼牛油花分佈更均勻,而且食落略帶甜味😙 肉扒質感軟腍嫩滑、脂肪經過煎烤後完全融化,為肉汁添加一絲甘香🥩 加埋紅酒汁有助解膩,同時帶出撲鼻嘅肉香👍🏼
This cut from a 400-day grain fed New Zealand Wagyu had the perfect meat to fat ratio and was so tender and soft. The additional savouriness from red wine jus helped to alleviate any heaviness.

蘇維翁白葡萄原汁 $98/枝
Sauvignon Blanc Juice
白葡萄來自法國嘅Gaillac,透過真空過濾嘅方式濃縮果汁🥤 佢哋標榜無添加,完美保留到酸中帶甜,細緻悠長嘅獨特香氣🍇 加上微弱嘅氣泡感夠曬清爽,就算佢無酒精都足以令人沈醉🤭
This nonalcoholic sparkling drink used the compressed juice taken from French grapes. It was sweet, sour and fizzy, super refreshing on a summer day!
2024-04-26 75 瀏覽
之前同朋友來過兩次食Weekend Brunch Buffet ,非常滿意今次專登帶爸爸來,點知今日有幾款必試美食都沒有提供!選擇少左,如麵包蟹、羊架/羊排、鮑魚、翡翠螺等都沒有,有點失望!今次嘅生蠔亦都好細隻,但係味道可以。其他海鮮同食品味道一樣美味,爸爸都算滿意,但我就有少少失望比起之前嘅體驗!反而今次值得一讚他們的員工非常細心,亦不停有幫我地添加酒水,不用叫才做。希望再來,但可能要先問吓海鮮是否全有提供,才考慮!
今次專登帶爸爸來,點知今日有幾款必試美食都沒有提供
希望再來,但可能要先問吓海鮮是否全有提供,才考慮!
2024-04-21
2024-04-25 60 瀏覽
最近生意不錯,有回升的趨勢,越來越忙,當然開心!開心的同時,就要吃美食慶祝⼀下啦!姐姐介紹去Porter House吃晚餐,果然質素好呀!我們吃得好滿足,服務員又服務好,貼心又有善,價錢貴少少都值得!薄切西西里紅蝦$248⼀向好喜歡吃西西里紅蝦,因為蝦香勁突出。大廚加了飛魚籽和橄欖油,味道好特別!法式龍蝦湯 $188服務員好貼心,知我們Share,預先分開裝湯。龍蝦勁香勁重味,非常好喝!白酒蜆肉意粉$318意粉有勁濃的蜆肉鮮味,蜆肉勁多勁大粒!柚子蛋糕$98最後要吃微酸的柚子蛋糕,加上雪糕更好食!

姐姐介紹去Porter House吃晚餐,果然質素好呀!

薄切西西里紅蝦$248

法式龍蝦湯 $188

白酒蜆肉意粉$318

意粉有勁濃的蜆肉鮮味,蜆肉勁多勁大粒!

柚子蛋糕$98

最後要吃微酸的柚子蛋糕,加上雪糕更好食!