餐廳: SP_CE cafe & lounge
資訊:

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑Cp值:🌕🌕🌕🌗🌑•意大利黑松露醬炒滑蛋bagel• $108一攞到嚟就已經有好濃嘅黑松露味好香~~~~真係好足黑松露!!!成pat蛋都有濃濃嘅黑松露味加上個bagel係煎香咗食落去好香口!又有口感!仲要成個bagel都好似漢堡包咁入面有生菜 蕃茄🥗加埋bagel同黑松露蛋好好食😆😆😆😆推推推!!!•意大利黑松露雜菌意粉• $118呢個簡直不得了啦好友黑松露味雜菌又夠足料但如果唔食雜菌嘅人 唔建議嗌呢一個因為真係好多雜菌😂😂😂😂意粉偏淋!如果煮到佢有返啲硬度 會更好食!呢碟嘅黑松露味唔夠bagel嘅香•朱古力咖啡(Mocha)• $52 (凍)我諗無飲開咖啡嘅人呢杯可以試試!!唔會好苦!朱古力味有嘅!個杯身夠特別 用紅酒杯🍷幾chill!!•伯爵茶鮮奶咖啡• $52(凍)伯爵茶可以再濃啲鮮奶味係有嘅!呢杯咖啡無咁濃!所以會推薦呢杯多啲~Ps. 坐出面係有feel好多!不過個到係收加一服務費 所以要注意喇~本人都係鐘意bagel多啲😋

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
Cp值:🌕🌕🌕🌗🌑

•意大利黑松露醬炒滑蛋bagel• $108
一攞到嚟就已經有好濃嘅黑松露味
好香~~~~
真係好足黑松露!!!
成pat蛋都有濃濃嘅黑松露味
加上個bagel係煎香咗
食落去好香口!又有口感!
仲要成個bagel都好似漢堡包咁

唔建議嗌呢一個
因為真係好多雜菌😂😂😂😂
意粉偏淋!如果煮到佢有返啲硬度
會更好食!呢碟嘅黑松露味唔夠bagel嘅香

•朱古力咖啡(Mocha)• $52 (凍)
我諗無飲開咖啡嘅人
呢杯可以試試!!
唔會好苦!朱古力味有嘅!
個杯身夠特別 用紅酒杯🍷
幾chill!!

•伯爵茶鮮奶咖啡• $52(凍)
伯爵茶可以再濃啲
鮮奶味係有嘅!
呢杯咖啡無咁濃!
所以會推薦呢杯多啲~

2022-04-06 88 瀏覽
今次就去咗呢間好有文清風格嘅咖啡店度食嘢,我自己叫咗呢一個黑松露炒蛋貝果!呢一度嘅貝果味道好香,而且夾埋呢一度嘅炒蛋一齊食真係非常之吸引,黑松露嘅香味再加埋好滑嘅炒蛋,真係一個非常之豐富嘅早餐!

2022-04-02 102 瀏覽
Bookmark咗好耐嘅cafe🙃趁要返公司就去試吓~ 西營盤站行十分鐘左右(要上斜)揀咗室外位~ 不過就無鋼琴打卡位喇🙃🥯Black Truffle Scrambled Egg Bagel意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108Signature嚟,基本上每個人食都會叫呢個。呢個炒蛋係炒得好滑嘅🙃Truffle香味都濃郁~ Bagel香脆帶芝士味🥤Iced Cappuccino 😂因為行完車都有啲熱所以先叫凍咖啡,下次真係要提醒自己點都要熱嘅總括來講,其實自己期望過高,佢嘅質素其實算唔錯,有機會嘅話可以試吓其他,如果係鍾意松露味,都值得一試👉🏻SP_CE cafe & lounge (上環)📌上環普慶坊20號地下
Bookmark咗好耐嘅cafe🙃

意大利黑松露醬炒滑蛋貝果 $108
Signature嚟,基本上每個人食都會叫呢個。

🥤Iced Cappuccino

👉🏻SP_CE cafe & lounge (上環)
📌上環普慶坊20號地下
@sp__ce 黑松露愛好者必去💛被黑松露滑蛋瀑布貝果燒咗咁耐終於去咗!🥯但最印象深刻反而係個黑松露意粉,但整體都好食~不過完全不滿點解要收我服務費,嗰時得兩台客但真係無服務,水都自己針,真金白銀俾錢嘅我就覺得呢40幾蚊唔係好抵啦🙂同埋要行超耐上山,攰死😂Black Truffle Scramble Egg Bagel 🥯108 👌Very打卡able~Bagel烘得正常香脆,🤤炒蛋瀑布食落都幾滑身黑松露味都算濃,㨴開滑蛋中間仲有啲配料~😈但Bagel同炒蛋中間搽左一層偏甜膩的沙律醬,🥵食落好搶黑松露味,我就不太中意醬料同食到尾會有啲流,整體都可一試,不過可能期望太高,反而覺得唔算太驚艷啦🤓Black Truffle w/Mushroom Pasta 🍝$118👍雖然好愛黑松露但本身都擔心又意粉又貝果會不會味道好重複~但完全無後悔!🥰係印象超深刻嘅黑松露意粉!😘貝果同意粉二揀一嘅話一定無條件揀意粉!出色太多~煙靭有咬口嘅手工意粉,配上creamy嘅黑松露醬汁,加埋好多菇菇配料同炒香左嘅洋蔥絲🧅🍄真心超好味🤤All Day Breakfast🌞 $128 👍正常出去食ADB嘅價錢😂但材料
@sp__ce 黑松露愛好者必去💛

被黑松露滑蛋瀑布貝果燒咗咁耐終於去咗!

同埋要行超耐上山,攰死😂

All Day Breakfast🌞 $128

👍正常出去食ADB嘅價錢😂但材料真係新鮮又好豐富~
Parma Ham、煙三文魚都有好幾塊,足料~不過食完黑松露炒蛋對入邊嘅普通炒蛋就還好啦,但其他嘢都超好味,幾抵食🤤

Ice Americano $43

🥲有啲偏酸唔係太鍾意。唔試無損失可以慳翻~同埋呢個價錢都算少少貴

Green Tea Latte $46

👌🏻正常好普通,😂唔試無損失可以慳翻~

📝超級推薦黑松露意粉,
應該絕對會為黑松露意粉再食!抱住支持小店嘅心盡可能嗌多啲嘢食,唔想4月20後啲舖頭執得7788,但老老實實見到收咗40幾蚊服務費但杯水都係我自己針,落單就去櫃檯落,就真係覺得好唔抵,可能我比較師奶😂Anyway又黃又好食~推介大家去試。🤧(6.5/10)
  • Black Truffle Scrambled Egg Bagel
Lasagna Bolognese 💰118比較乾身 食落千層麵層同層中間既餡唔算話多 口感唔夠豐富 正正常常~Black Truffle Scramble Egg Bagel 🥯 💰108呢個係大家去都會試既Bagel,一上檯已經好香黑松露味👀 炒蛋食落亦好香松露味之餘夠滑身 但食多少少略嫌有少少膩 而個bagel 食落就冇乜驚喜🤧Crab Guacamole 🥑 💰138呢一個都係呢度必食之一😚 但呢個真係冇介紹錯! 我同fd子都覺得好好食😋佢蟹肉牛油果同個芝士脆片好match🤩 而且蟹肉味好岀,牛油果亦無苦味 但又唔會令其中一樣食物喧賓奪主又可以突顯到每樣食物嘅味道😳另外啲配菜加蕃茄仔配埋面頭個醬都岀色 大推呢個!🤓Baileys Latte (Set drink +💰30)第一次飲熱既baileys latte,但有幾好飲喎😳 佢唔會好甜,亦有少少咖啡嘅香味 奶味偏重~~Espresso Tonic 💰58杯tonic都幾好飲😳 啡底唔會有豆嘅燶味 好易入口 飲落易都有fresh既感覺😚Ps 我哋去嗰日有落雨,坐正open area 都見到有啲昆蟲😰 但戶外真係冇辦法,如果撞正

Lasagna Bolognese 💰118

Crab Guacamole 🥑 💰138

另外啲配菜加蕃茄仔配埋面頭個醬都岀色 大推呢個!🤓

Espresso Tonic 💰58

Ps 我哋去嗰日有落雨,坐正open area 都見到有啲昆蟲😰 但戶外真係冇辦法,如果撞正落雨,驚昆蟲嘅建議揀返室內坐😳😳
$250 (早餐)
① 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙎𝙘𝙧𝙖𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡 🥯( $98)// 超澎湃嘅黑松露炒蛋完美包裹住麥製貝果🥯,貝果麥香好濃同時帶啲芝士碎碎嘅鹹香好食!!🧀表面仲有少少熱融芝士不過唔算好食到,最緊要係蛋炒得好嫩滑勁香~//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑② 𝙄𝙩𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙈𝙚𝙖𝙩𝙗𝙖𝙡𝙡 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 🍝// 記得第一次食𝙎𝙥_𝙘𝙚嘅𝙄𝙩𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙈𝙚𝙖𝙩𝙗𝙖𝙡𝙡 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙋𝙖𝙣𝙞𝙣𝙞 覺得幾好所以今次再𝙚𝙣𝙘𝙤𝙧𝙚(●´ϖ`●) 店家用咗手工意粉所以比起坊間批發嘅意粉更加煙韌有咬口🤏🏻,一份意粉都有5大粒肉丸,每粒都有鎖住肉汁而且口感好實在🥰~加埋以𝙘𝙖𝙛𝙚嚟講份量食得飽肚係難得嘅事哈哈,食完真係大滿足𝙮𝙖𝙮𝙮𝙮🥳 //𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌖③ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($52)④ 𝙁𝙡𝙖𝙩 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 ($42)// 凍飲會用個紅酒杯裝住成件事即刻𝙪𝙥𝙜𝙧𝙖𝙙𝙚咗🍷,味道正常,而𝙁𝙡𝙖𝙩 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚味道偏𝙣𝙪𝙩𝙩𝙮帶微苦,正正常常無伏的ᕕ ( ᐛ ) ᕗ//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑.🐻‍❄️SP_CE cafe & lounge
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑

𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌖

③ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($52)
𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚

④ 𝙁𝙡𝙖𝙩 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 ($42)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑

🐻‍❄️SP_CE cafe & lounge (上環)
上環普慶坊20號地下

🍮#aiii_foodie
#aiiifoodie_sheungwan #aiiifoodie_上環
  • 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙃𝙖𝙯𝙚𝙡𝙣𝙪𝙩 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
2022-03-14 169 瀏覽
✨Black Truffle Scramble Egg Bagel💰118💫評分: 7.4/10📝呢款喺呢間店最出名嘅打卡黑松露炒蛋bagel,炒蛋都幾滑,淡淡truffle味,bagel 烘得幾香脆, 幾濃芝士味,無話好驚喜,不過啲款bagel幾特別唔係平時食開煙韌嗰隻✨Black Truffle w/ Mushroom Pasta💰118💫評分: 7.8/10📝sauce唔算好creamy,不過都重黑松露味,意粉食落係比較幼身嘅蛋面,呢款手工面都係第一次食,有好多好多菇🍄🍄🍄!✨Spaghetti w/ Avocado with Pesto💰136💫評分: 8/10📝牛油果🥑份量都好多,超大粒嘅蕃茄仔,意粉質地同上面嗰款黑松露係一樣,牛油果Mix香草醬比較杰身,但係食落好fresh同健康,配埋簡單嘅調味覺得係幾match✨Salmon Fillet w/ Mixed Vegetable💰138💫評分: 7/10📝三文魚皮脆肉嫩,配埋菜同菇,正常發揮,價錢有少少貴,可以叫其他特別啲嘅嘢食~𝕊ℙ_ℂ𝔼 𝕔𝕒𝕗𝕖 & 𝕝𝕠𝕦𝕟𝕘𝕖📍上環普慶坊20號地下(中環🚇D1出口行7分鐘就到)💫評分
💫評分: 7.4/10

💫評分: 7.8/10

💫評分: 8/10

💫評分: 7/10

𝕊ℙ_ℂ𝔼 𝕔𝕒𝕗𝕖 & 𝕝𝕠𝕦𝕟𝕘𝕖
📍上環普慶坊20號地下
(中環🚇D1出口行7分鐘就到)

💫評分: 7.6/10
💬每次由上環去普慶坊都要行好多樓梯,環境係幾chill,餐廳比較細,坐出邊打卡係幾好,黑松露嘅嘢食冇想像之中咁有驚喜,反而係食個環境同埋比較簡單嘅Cafe嘢食,嘢食portion真係cafe size,唔會話有好多款嘅選擇,就算lunch time都係散叫,之前同同事食lunch過嚟呢邊,好似可以逃離下鬧市嘅繁囂,如果可以喺附近行吓都幾舒服

❣️再訪?🄼🄰🅈🄱🄴

#sp__ce #sp_ce #bagelhk #bagelhongkong #上環 #sheungwancafe #上環美食 #西環 #西營盤#sheungwancafe #西營盤美食 #香港美食 #café #cafehopping #cafe #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffee #hkcoffeelover #hongkongcafe #hongkongcafes #cafehopping #cafehoppinghk #followforfollow #foodieblog #truffle #黑松露炒蛋 #黑松露
🌀性價比超高 勁澎湃既黑松露炒蛋🌀📌𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐒𝐜𝐫𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐬 𝐄𝐠𝐠 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥 $98超大份既炒蛋!多到驚人仲有好香既黑松露味蛋好幼滑 總之就真係好好好好好食可以無限encore!裡面仲有好新鮮既蔬菜同番茄,令到個黑松露蛋唔會咁膩🤓🤓而且!個bagel都好唔錯!少少煙銀面頭仲有芝士, 香脆香脆鹹鹹地係好難忘既味道啊🥺🥺🥺🥺另外叫左兩杯嘢飲📌𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞想講呢杯真係好好飲!有Honey Coffee既cafe唔多!今次係第一次試無唸過蜜糖同齋啡可以咁夾🥺🥺飲落唔係平時既死甜 而係蜜糖既蜜香如果想飲齋啡 但係又怕太苦 又唔係飲平時死甜既齋啡呢杯真係可以一試其實另外杯Flat white都好好飲不過杯honey coffee 實在太出色而掩蓋了🤓環境:6.9/10食物:8.4/10服務:7.3/10
🌀性價比超高 勁澎湃既黑松露炒蛋🌀
超大份既炒蛋!多到驚人
仲有好香既黑松露味
蛋好幼滑 總之就真係好好好好好食
而且!個bagel都好唔錯!少少煙銀
面頭仲有芝士, 香脆香脆鹹鹹地
係好難忘既味道啊🥺🥺🥺🥺

不過杯honey coffee 實在太出色而掩蓋了🤓

環境:6.9/10
食物:8.4/10
服務:7.3/10
多次見到呢間cafe的廣告既然出開上環黎踫下運氣小店位置唔算多有露天亦有室內的坐外面影相會仲靚但因已滿只好坐室內環境雖然少暗 但因有窗打入黎的陽光坐靠窗位置都幾舒服的朋友未到前我叫左杯earl grey飲下係茶包來的 都要40幾 就唔係太抵飲當然唔少得叫個招牌黑松露滑蛋bagel! ($98)滿滿的滑蛋 很香的黑松露都唔錯 唔係就咁擺少少係面呃你的係每啖蛋都有黑松露 喜歡黑松露的朋友一定岩晒口味不過味道唔算話好濃 香香地滑蛋都合格的 未至於超級滑 個貝果係有烤過 少少脆面的 有少少難切 食落都ok架整體黎講係一間幾適合同朋友chill下既cafe仔食物唔算好出眾 但有水準之餘係幾打卡able下午茶歎個bagel吹下水 值得一來
多次見到呢間cafe的廣告
環境雖然少暗 但因有窗打入黎的陽光
坐靠窗位置都幾舒服的

朋友未到前我叫左杯earl grey飲下
係茶包來的 都要40幾 就唔係太抵飲

當然唔少得叫個招牌黑松露滑蛋bagel! ($98)
滿滿的滑蛋 很香的黑松露

食物唔算好出眾 但有水準之餘係幾打卡able
下午茶歎個bagel吹下水 值得一來
2021-12-15
2022-02-19 227 瀏覽
好似好打卡able 嘅黑松露炒蛋bagel,可能本身無咩好高expectation 所以ok炒蛋比較水,都可以算滑嘅,蛋味唔重,truffle 味都一樣唔係好重🙈more like gimmicky?蛋下面有幾塊生菜同蕃茄Bagel 烘得好脆,唔係行chewy 路線另外叫左杯cappuccino,我咁唔飲咖啡嘅人都覺得佢幾稀🤣易入口lol?但真心想飲咖啡嘅都幾大機會失望Overall: a pretty chill cafe,但只係average
黑松露炒蛋bagel

蛋下面有幾塊生菜同蕃茄
Bagel 烘得好脆,唔係行chewy 路線

Cappucino
但真心想飲咖啡嘅都幾大機會失望

#foodchaser_hk📍上環 SP_CE cafe & lounge🥳🥳🥳呢間Cafe嘅特色係設有露天座位,如果天氣唔凍又或者下晝有陽光嘅時候就最適合喺出面坐低chill下👍🏻👍🏻除此之外,Cafe仲係動物友善餐廳🐕,歡迎大家帶毛孩一齊放鬆一下🐈舖頭裏面設有霓虹燈俾大家打卡✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽Spicy Beef Sausage Spaghetti $118意粉啱啱好夠彈牙,唔係overcooked嗰隻,辣辣哋嘅蕃茄醬配Beef Sausage都幾夾,而且份量都足夠👍🏻🍽Smoked Salmon Bagel $98因為個人比較prefer三文魚,所以Bagel嚟今次都係嗌左三文魚做toppings🐟特別嘅係佢個bagel都算煙韌,整體來講好食🍽Green Tea Latte (Hot) $46✨✨✨✨✨✨✨✨✨食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️📍 SP_CE cafe & lounge店舖地址:上環普慶坊20號地下營業時間:星期一至日 1000-2200查詢/預約電話:96227071**免加一服務費🥰🥰🥰**最新營業時間改動建議各位foodchasers出
#foodchaser_hk

店舖地址:上環普慶坊20號地下
營業時間:星期一至日 1000-2200
查詢/預約電話:96227071
**免加一服務費🥰🥰🥰
**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰

重溫其他推介:

📌同區美食
#foodchaserhksheungwan

📌同類美食
#foodchaserhkcafe

#上環美食 #上環cafe #上環好去處

#美食 #香港美食 #香港好去處 #打卡 #拍拖好去處

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #instafood #eeeeeats #forkyeah #foodintheair #foodinspiration #delish #eating #eatingfortheinsta #elle
2020-12-02
  • Spicy Beef Sausage Spaghetti
💎總評分:7.5/10-普慶坊一帶好多有特色嘅隱世cafe,呢個area少高樓大廈較寧靜,感覺好Chill好舒服,今次小編嚟到喺角落頭嘅SP_CE,設有室外座位係間寵物友善Cafe🐶,水泥牆裝修,簡約設計,仲有一部鋼琴歡迎客人演奏一曲🎹,打卡一流。1️⃣ Black Truffle Scrambled Egg Bagel $98餐廳必叫嘅signature,scramble egg勁大份完全cover晒底下嘅生菜同蕃茄🍳,賣相澎湃之外,嚟到時仲冒住煙傳來陣陳truffle香🤤。炒蛋滑嫩有蛋味,落足料啖啖都食到truffle味道。Bagel表面煙韌有咬口,裏面香軟,夾埋蔬菜同蛋食🥬,味道一流。2️⃣ Crab Guacamole $138另外叫左一個sharing snacks,蟹肉🦀同牛油果🥑新鮮,配doritos食一流。另外有半碟係生菜同蕃茄🍅,用甜醋調味,清新健康。3️⃣ Iced Latte $48用酒杯代替一般咖啡杯🍷,質素不錯。除左環境夠chill之外😚,認真推介小店嘅scrambled egg,見其他食客叫左另一主打truffle pasta,望落都好正😋,二訪小編必試。-環境服務:⭐
💎總評分:7.5/10

2️⃣ Crab Guacamole $138
Crab Guacamole

3️⃣ Iced Latte $48
用酒杯代替一般咖啡杯🍷,質素不錯。

環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐⭐⭐
題外話/補充資料: 🚗 條街有少量咪錶,大部份人都直接泊街,假日中午較難揾位,容易抄牌,但係泊街應該係唯一選擇。
2022-01-27
Crab Guacamole
2022-01-25 226 瀏覽
鍾意食黑松露嘅一定唔可以錯過無論bagel 定意粉都係咁好食仲要試埋個ginger latte!!!!幾特別!星期六日去 當行下山 打個卡 幾chill🤤☕️Ginger Latte $48 📊7/10其實我本人都唔太鍾意食薑 甚至都幾抗拒但係依杯ginger latte 我又接受得到!佢嘅薑味係好香 飲落唔會有辛辣感 而整體係甜甜地 而又不失咖啡嘅甘苦味👍🏽🥃Honey Lemon With Sparkling Coffee $52 📊5/10唔知大家有冇飲過檸啡🤔佢就係加左sparkling同埋甜甜地嘅檸啡 正常 🥯Black Truffle Scrambled Egg Bagel $98 📊7.5/10黑松露滑蛋大份到蓋過曬全部配菜(cheese🥬🍅) 勁誇張個炒滑蛋火喉岩岩好 最重點係黑松露比得勁大方 落得勁重手好似揸住一舊黑松露直接咬咁😂Bagel唔係好煙靭果種 比較似普通麵包好好食 泥到必食🍝Creamy Black Truffle with Mixed Mushroom Fresh Spaghetti $118 📊7/10好特別嘅地方係佢用手工意粉 佢係幼身而又軟硬適中 仲
鍾意食黑松露嘅一定唔可以錯過
無論bagel 定意粉都係咁好食
仲要試埋個ginger latte!!!!幾特別!
星期六日去 當行下山 打個卡 幾chill🤤

☕️Ginger Latte $48 📊7/10
其實我本人都唔太鍾意食薑 甚至都幾抗拒
但係依杯ginger latte 我又接受得到!

黑松露滑蛋大份到蓋過曬全部配菜(cheese🥬🍅) 勁誇張
個炒滑蛋火喉岩岩好 最重點係黑松露比得勁大方 落得勁重手
好似揸住一舊黑松露直接咬咁😂
Bagel唔係好煙靭果種 比較似普通麵包
好好食 泥到必食
好特別嘅地方係佢用手工意粉 佢係幼身而又軟硬適中 仲有d蛋香!
而個黑松露汁當然都係相當濃郁 好大方 好食

🧀Cheese Omelette with Spanish $108 📊7/10
佢嘅omelette真心好出色 再配埋少少cream🧅去整嘅波菜餡 好食 cheese味都幾濃!
個包係脆內軟果種 👍🏽

Overall 🔥7/10
會唔會再去: 鍾意黑松露嘅朋友 一定要去
※位置/環境※餐廳位置有少少山卡啦。由西營盤A1出口出,向東華醫院方向行,經過東華醫院正門,再向前走,左手邊會見到有條樓梯仔,呢度就係普慶坊,沿著樓梯向上走,走到最盡就會見到sp_ce雖然位置係有啲山卡啦,但就係因為咁,環境顯得更加遠離煩囂同寧靜,適合chill一chill♡佢有indoor同少少outdoor位置,餐廳唔算好大好spacious,適合少人既組合來訪。成日都full house,所以有心的話記得要預早等位或book定位。※食物※因為之前試過好幾次摸門釘,所以好記得sp_ce以前唔開星期一,突然發現佢最近星期一都有營業!*\(^o^)/*即刻黎嘆個Green Monday!但礙於疫情,今次選擇左外賣自取,原來openrice外賣自取仲有折添!好抵食!1.意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel ☆☆☆☆☆呢間既黑松露炒蛋應該都出晒名架喇!應該都唔使多講。的而且確,個蛋炒得好靚!個生熟度啱啱好!唔會太生太水,亦唔會過熟太硬。推疊出黎既滑蛋紋路層次分明,望住都好有治癒感。配上大量黑松露醬,個盒都未打開已經陣陣好香既黑松露香氣飄溢而出。食落去,每啖都係又香又滑嫩既炒蛋同黑松露,確係出色的
※位置/環境※
餐廳位置有少少山卡啦。
由西營盤A1出口出,
向東華醫院方向行,
經過東華醫院正門,再向前走,
左手邊會見到有條樓梯仔,呢度就係普慶坊,
沿著樓梯向上走,走到最盡就會見到sp_ce

雖然位置係有啲山卡啦,但就係因為咁,
環境顯得更加遠離煩囂同寧靜,適合chill一chill♡

佢有indoor同少少outdoor位置,
餐廳唔算好大好spacious,
適合少人既組合來訪。
成日都full house,
所以有心的話記得要預早等位或book定位。

※食物※
因為之前試過好幾次摸門釘,
所以好記得sp_ce以前唔開星期一,
突然發現佢最近星期一都有營業!*\(^o^)/*
即刻黎嘆個Green Monday!

但礙於疫情,今次選擇左外賣自取,
原來openrice外賣自取仲有折添!好抵食!

1.意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel ☆☆☆☆☆
意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel

呢間既黑松露炒蛋應該都出晒名架喇!應該都唔使多講。
的而且確,個蛋炒得好靚!
個生熟度啱啱好!唔會太生太水,亦唔會過熟太硬。
推疊出黎既滑蛋紋路層次分明,望住都好有治癒感。
配上大量黑松露醬,個盒都未打開已經陣陣好香既黑松露香氣飄溢而出。食落去,每啖都係又香又滑嫩既炒蛋同黑松露,確係出色的。

仲值得欣賞係佢個Bagel,
一切落去,刀下已經感覺到外皮既薄脆。
個Bagel 完全做到外面香脆,入面煙韌有嚼勁既感覺。其實淨係個Bagel都好好食。

2.牛油果青醬鮮蛋意粉☆☆☆☆
牛油果青醬鮮蛋意粉

呢一個絕對係另一Green Monday開心之選。
牛油果同pesto個味道好夾。
加埋多種菇類同蕃茄仔,味道質感豐富多層次。所以唔好淨focus係黑松露炒蛋,其實呢個都好好味!
外賣自取
意大利黑松露醬炒滑蛋Bagel
牛油果青醬鮮蛋意粉
2022-01-19 152 瀏覽
假日嘅中午十分推薦大家來太平山街呢個小區☀️ 比較少車少高樓大廈有種外國比較Chill的感覺🌬可以感受下陽光嘅舒適 今日隨意揀左一間Cafe 室外位置已經比人坐左😅 裡面唔算太多座位 但尚算舒適 💙Menu睇落比較普通 係一般Cafe既款式 🍽 但味道有驚喜比起一般Cafe出色呢⭐️ All Day Breakfast 🌤All Day Breakfast嘅配搭通常大同小異💫但技巧就試得出真功夫💪🏻 炒蛋Creamy但唔會太油同水汪汪🍳 烤過嘅法包 半溶既芝士🧀同Parma Ham 係好平凡既配搭😅 但組合埋一齊這有點法式三文治的風味🇫🇷⭐️ Spicy Beef Sausage Spaghetti 🍝意粉唔係手工做所以唔係太大期望🌝 不過唱得十分加分🍅辣中帶點蕃茄的鮮味🌶 加上香腸帶點芝士的鹹香 令味蕾十分豐富💕⭐️ Plum Sparkling 🫐好有特色Fusion感的一杯咖啡☕️ Espresso的苦意外地和酸梅的酸澀好Match😋 入口的味道混合了兩者的精粹又不會太衝擊💜

All  Day  Breakfast

⭐️ All Day Breakfast 🌤