餐廳: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
📍TWIST & BUCKLETWIST & BUCKLE 係西班牙churro專門店,喺香港都已經有幾間分店,油條仲係即叫即炸🔥最近見到有好多人post呢間,全部影出嚟都勁靚😍 可以話係人氣打卡必備小食之一~等我又拎部啱啱新買嘅相機去瘋狂打卡先😬📸🌈Rainbow $68呢款係Churro新地杯系列之一,微暖嘅油條配上軟滑雪糕,有種冰火交融嘅感覺❄️🔥好夾呀~最吸引嘅係除咗油條上灑滿彩色嘅糖粉外,連雪糕上面都有好多七彩果味麥片,賣相簡直係💯至於油條炸得香脆而不膩,食落鹹鹹哋咁,用嚟蘸雪糕食味道真係變另一層次🤤但唯一美中不足嘅係由於呢款嘅糖粉較多,所以會覺得太甜,食食吓都忍唔住要飲返杯水😅🍓Strawberry milkshake $48食Rainbow都已經夠邪惡,咁唔爭在飲埋杯milkshake la😈成杯粉紅色,少女心滿滿💗奶味香濃,口感夠smooth,配埋上面d cream,飲落更正🥰𣎴過味道主要都係靠士多啤梨醬,勁似M記士多啤梨奶昔😂同埋要撈勻晒個味先會出,好在d醬勁多,多到飲完之後個底都仲剩好多😝而且呢杯milkshake 都幾大杯,飲完已經飽晒😮‍💨🤭✨整體嚟講,其實d嘢嘅
📍TWIST & BUCKLE

🌈Rainbow $68
Rainbow

🍓Strawberry milkshake $48
Strawberry  milkshake

✨整體嚟講,其實d嘢嘅味道又唔算好特別,可能我期望太高🥲不過勝在款式配搭多,同埋個賣相勁靚,打卡確實一流🫶🏻最重要嘅係我瘋狂打卡之後,雪糕都仲未好溶🤣👍🏻(💗第一次用相機影真係靚好多😆✌🏻)

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️✨

🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜🩷❤️🧡💛💚🩵💙
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
同朋友係尖沙咀食完晚餐但唔夠飽想食甜品就揾到呢間西班牙油條🇪🇸小店有幾個位子可以坐低食🤭但真心推西班牙油條,好好食💞🔺S’MORES $68雪糕係牛奶味,奶味唔係好重外面有一層朱古力脆皮🍫配埋一齊食好正!但西班牙油條真係好好食😋係即叫即炸,脆卜卜,外脆內軟😆油條外面佔上了滿滿的棉花糖但唔會好甜係超級夾💞自己一個成條食哂完全冇問題只是有點飽😹旁邊有燒過棉花糖同朱古力餅,餅就少甜同滯🫡整體自己一個人食呢個有點手忙腳亂,食得油條雪糕就融了🤣🔺Movie Night 2.0 $68呢個新地嘅西班牙油條係士多啤梨加彩針🍓呢個就比較fresh,酸酸甜甜冇咁膩😚同樣都係即叫即炸,好脆!!下面係牛奶軟雪糕🍨奶味都係唔算好重,配料係朱古力脆皮,M&M同爆谷🍫🍿

🔺S’MORES $68

🔺Movie Night 2.0 $68

2023-06-24 164 瀏覽
香港食Churros嘅地方唔係好多本身已經好中意食churros見到有彩色churros 🌈即刻心心眼😍因為可以打卡呀🌈Rainbow Sundae咬第一啖 就知唔係虛有其表雖然唔係好熱 炸完放咗一陣但仍然好香脆 外脆內軟口感一流彩色糖霜唔同顏色 好似有唔同味但我淨係食到紅色係士多啤梨味不過啲糖霜甜甜地係churros好好嘅點綴☺️雪糕溶嘅速度起過我想像影完幾張相已經見到變水味道正常加咗啲士多啤梨醬 酸酸地中和返仲灑咗啲彩色麥片夠晒脆口咬口Churros如果再熱啲🔥加埋凍嘅雪糕🧊“冰火交融”應該超級正!
香港食Churros嘅地方唔係好多

仲灑咗啲彩色麥片
夠晒脆口咬口
Churros如果再熱啲🔥
加埋凍嘅雪糕🧊
“冰火交融”應該超級正!
2023-06-23 130 瀏覽
🇭🇰 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists - 又甜又香脆炸Churro口味:4/5服務:3/5環境:4/5性價比:3/5推薦?:🤨服務ok - 我地去到店舖果陣時,距離收舖既時間大約仲有半個鐘頭。我地想買完野食之後坐入去舖頭入面快快手把握時間,坐低食埋佢。但係店員就話已經拖完地唔方便我地dine-in,叫我地企係門口位置食😅😅😅雖然店員同我地講既時候既態度好好,我地亦都諒解,但係無疑的確有啲影響我地既觀感。位置方便就腳 - 近尖東站/尖東酒吧區,舖頭亦對住出面巴士站。如果買takeaway企係門口食其實夜晚人流都多。口味唔錯🤭 - cookie and cream churro with icecream Churro 香脆又有小小朱古力oreo味,仲熱熱地咁食落好好好味! 但係雪糕黎講其實口味偏太甜,老實講有啲唔太夾。但整體因為churro好高質,即使雪糕麻麻地都瑕不掩瑜!價錢 - ~hkd 68一份佢地係openrice app有優惠,可以睇下岩唔岩洗! https://s.openrice.com/Qrbx0Dty1W0地址:TWIST & B
口味:4/5
服務:3/5
環境:4/5
性價比:3/5
推薦?:🤨

價錢 - ~hkd 68一份
佢地係openrice app有優惠,可以睇下岩唔岩洗!

地址:TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
最近見到呢一間專門食西班牙油炸鬼好紅🔥所以都bookmark左要試吓😛當日大概夜晚9:30去到,店入面只有約五個位亦都坐滿晒! 原本諗住叫cookie Monster Churro新地杯🍦($68) 但藍色朱古力醬賣哂所以我地keep左cookie Monster嘅雪糕toppings🍨碎曲奇,可可球同朱古力醬🍫Churro另外揀左白朱古力士多啤梨醬🍓配sprinkles🌈 整體嚟講,外型上係非常之打卡able既🤣Churro都幾脆口🤗醬就偏甜左啲🤭天氣咁熱雪糕溶得好快😛同埋朱古力醬凍左會變硬🍫會令到啲雪糕有少少難”不”🤔

2023-06-05 147 瀏覽
呢間係專賣西班牙油條,有原味Churros同糖衣Churros,亦都有Churros新地杯,配搭非常多。賣相仲好IGable~ 佢地最近係北角有分店,又多咗個地方食Churros啦。尖沙咀分店亦有有幾個座位可以係入面食Summer set 2 $118🌟開心果脆脆 🌟榛子醬配香烤榛子碎 🌟焦糖布甸 🌟檸檬批 呢個set好抵食,一份可以自選四種口味糖衣Churros。我就最鍾意開心果脆脆口味,Churros表面淋滿開心果醬,再灑上粒粒開心果碎,食落好香脆有口感,開心果味濃郁。榛子口味同焦糖布甸會比較甜,檸檬批酸酸甜甜。Churros鬆脆,最好就一炸起就食,呢個時候口感最好🌟𝑹𝒂𝒊𝒏𝒃𝒐𝒘 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆𝒔 $68好IGable 既一款甜品,Churro上沾滿紅、黃、綠、藍、紫色砂糖,好似彩虹咁好colorful,雪糕淋咗好多士多啤梨醬,再加上彩色既麥片,味道唔算好甜,增加口感,Churro好鬆脆,配埋雪糕一齊食一凍一熱,冰火交融。不過都建議坐底食,唔會整到成手都係

Summer set 2 $118
🌟開心果脆脆
🌟榛子醬配香烤榛子碎
🌟焦糖布甸
🌟檸檬批

🌟𝑹𝒂𝒊𝒏𝒃𝒐𝒘 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆𝒔 $68
2023-06-03 127 瀏覽
I was attracted by their IG post saying that there’s a buy-1-get-1 gift box campaign as their IG got 10K followers 🤩 $188 can have 12 pieces of glazed churros 😝Once I arrived, I ordered 2 boxes of glazed churros. Then I saw the lady started making churros by making it in shape and putting it into the oil👀 freshly made churros are ready for glazing😋😋😋 and tailor-made for me with my choice of churros🤤 They were still crunchy when I got home and had 2 in a row 😍 My favourite is Pistachio Crunch a

My favourite is Pistachio Crunch and Azel Lah!

Pistachio Crunch is full of crashed pistachio😍 it’s so tasty!

Azel Lah is covered with Nutella with chopped hazelnut. I can’t stop eating even I was full from my lunch 🤣
Box set
Box set
  • Churro Gift Box
2023-06-01 94 瀏覽
小c妹同朋友仔食完飯 飽飽地 最岩食返個飯後甜品消消滯🤰咁岩係附近見到呢間好出名既西班牙油炸鬼🤩即刻決定要試試佢🥰開心果脆脆吉拿棒(38) 追加雪糕(+20) 配焦糖醬(free) 💰58Churros本身炸得好脆 就咁食都已經好好食🥰再加埋開心果糖衣同開心果碎 成件事超夾超開心果💚開心果控小c妹表示好滿足😋追加埋軟雪糕🍦一啖冰🧊一啖火🔥 超爽‼️但要留意既係啲焦糖醬 溶得比想像中快🫣各位豬仔食既時候要小心啲呀~🤭
小c妹同朋友仔食完飯 飽飽地 最岩食返個飯後甜品消消滯🤰

追加埋軟雪糕🍦一啖冰🧊一啖火🔥 超爽‼️
但要留意既係啲焦糖醬 溶得比想像中快🫣
各位豬仔食既時候要小心啲呀~🤭
開心果脆脆吉拿棒  追加雪糕
細個皇太后👩‍👧成日同我講,見到彩虹係幸運🍀咁我今次一定好幸運啦💫𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨上面既𝐓𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠𝐬,有彩虹咁多隻色🌈我打完卡📸仲可以食埋😋唔止幸運,仲有幸福呀🥰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Churro Gift Box ($188)可以揀𝟔款口味 • 𝟑款手工醬料 𝐆𝐢𝐟𝐭 𝐁𝐨𝐱🎁既𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬係𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐒𝐢𝐳𝐞👶🏻傳統製法發酵麵糰,即叫即炸🔥新鮮炸起既𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬最好食😋食落外皮脆脆,中間少少煙韌💫表面先沾上砂糖,再加𝐓𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠𝐬,外表即時再升級💃🏻最驚喜係當晚食都仲係脆卜卜💥.以下就係我揀左既𝟔款口味💁🏻‍♀️▫️開心果脆脆 : 脆上加脆💥▫️士多啤梨朱古力配彩虹糖碎 : 少女心大爆發💗▫️抹茶配七彩果味麥片 : 𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥 • 最靚🌈▫️檸檬批 : 仲加即刨橙皮,雙重香氣🍊🍋▫️️榛子醬配香烤榛子碎 : 係金莎🧧▫️焦糖布甸 : 依款建議即場食🍮.▫️𝟑款手工醬料 (𝟒揀𝟑)𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚榛子醬 • 海鹽焦糖 • 焦糖牛奶雖然勁鍾意食朱古力🤎但係焦糖牛奶醬出面比較少見,所以我今次放棄朱古力🍫.~•~•~•~•~•~•~•~•
細個皇太后👩‍👧成日同我講,見到彩虹係幸運🍀
咁我今次一定好幸運啦💫
𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨上面既𝐓𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠𝐬,有彩虹咁多隻色🌈
我打完卡📸仲可以食埋😋
唔止幸運,仲有幸福呀🥰
Churro Gift Box

▪Churro Gift Box ($188)
可以揀𝟔款口味 • 𝟑款手工醬料
𝐆𝐢𝐟𝐭 𝐁𝐨𝐱🎁既𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬係𝐌𝐢𝐧𝐢 𝐒𝐢𝐳𝐞👶🏻
傳統製法發酵麵糰,即叫即炸🔥
新鮮炸起既𝐂𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬最好食😋
食落外皮脆脆,中間少少煙韌💫
表面先沾上砂糖,再加𝐓𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠𝐬,外表即時
再升級💃🏻最驚喜係當晚食都仲係脆卜卜💥

以下就係我揀左既𝟔款口味💁🏻‍♀️
▫️開心果脆脆 : 脆上加脆💥
▫️士多啤梨朱古力配彩虹糖碎 : 少女心大爆發💗
▫️抹茶配七彩果味麥片 : 𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥 • 最靚🌈
士多啤梨朱古力配彩虹糖碎

▫️檸檬批 : 仲加即刨橙皮,雙重香氣🍊🍋
▫️️榛子醬配香烤榛子碎 : 係金莎🧧
▫️焦糖布甸 : 依款建議即場食🍮
焦糖布甸
Churro Gift Box

▫️𝟑款手工醬料 (𝟒揀𝟑)
𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚榛子醬 • 海鹽焦糖 • 焦糖牛奶
𝐍𝐮𝐭𝐞𝐥𝐥𝐚榛子醬 • 海鹽焦糖 • 焦糖牛奶

🔺部份款式係𝐕𝐞𝐠𝐠𝐢𝐞 / 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐧💚
🔺另外亦有加雪糕/ 奶昔款式,更滿足,又更岩打卡📸

外賣自取
2023-05-26 128 瀏覽
叫咗個movie night 2.0,下次唔會再叫。首先,佢啲churros好食嘅,熱同脆,油啲就預咗,不過嗰層士多啤梨藥水味朱古力coating加一堆好似擺咗好耐嘅彩色朱古力米碎碎,完全破壞咗個churros,食落勁似嘉頓士多啤梨夾心威化餅,如果你鐘意食嗰隻味,可以挑戰下。配咗個朱古力dip脆皮加雪糕,上面又痴住啲擺咗好耐嘅爆谷粒,同M&M粒,雪糕食落冇乜味,好似奶都冇,朱古力脆皮又好似冇乜味,8蚊M記脆皮筒都好食過佢。早知叫churros好過,仲可能原味算,其他真係免。順帶一提,唔建議堂食,鋪細位少其次,由於係炸嘢,成間鋪油煙味,唔攰嘅就企出去食,味覺可能fresh啲 😅

Movie Night 2.0
2023-05-22 81 瀏覽
記得好耐之前幫襯過一次,同朋友咁岩經過,店舖細細,位置都算偏僻,仲屹立不倒,都有唔少人幫襯。患有選擇困難症,揀完一輪都係選擇最穩陣嘅榛子味 hazel lah $38。因為仲好飽所以無要雪糕。churros 本身炸得好鬆脆,又唔會太乾,玉桂粉嘅味道亦唔錯,加上榛子醬同花生好夾,有一種食緊金莎嘅感覺😂。喺香港食churros 通常都係餐廳賣得唔平,呢種外賣小店都值得支持,見到都幾多人幫襯,希望繼續做得住😀。

• Hazel  Lah
2023-05-21 1514 瀏覽
💖 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (尖沙咀)✨尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我冇諗過原來玉桂條都可以有咁多唔同嘅配搭😱以前成日見到呢間小食店大排長龍🥵都唔明點解可以咁好食,直至今日同 @fin.foodie 行過見到你平時少人就去咗排隊買🤭-Movie Night 2.0🍬 $68我自己其實好鍾意食彩針😆我有陣時真係會走去烘焙店嗰度買一包就咁食🤣另外我仲好鍾意食脆皮朱古力醬,呢一個Movie night就啱晒我啦,又有乳酪又有彩針又有脆皮朱古力醬,一次過滿足晒我三個願望🤤呢一個肉桂條沾上咗少少士多啤梨朱古力醬然後再沾上彩針,味道會比較甜🥰不過乳酪雪糕就可以中和左,整體個感覺唔會太膩都ok😏-Stawberries and Cream🍓 $58可能因為天氣熱嘅關係所以好快就差唔多溶哂🙈不過用咗嘅士多啤梨果醬同埋乳酪就好似飲緊士多啤梨奶昔咁🍧,呢一個肉桂條食落去就同上面嗰款有少少唔同,玉桂味比較突出😝呢兩款我自己都好鍾意🤓想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有

✨尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

-Movie Night 2.0🍬 $68

-Stawberries and Cream🍓 $58

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-05-21
  • Movie Night 2.0
2023-05-18 70 瀏覽
學校咁啱係附近,朋友介紹就嚟試下呢間。佢入選左米芝蓮2023㗎!CRÈME BRÛLÉE ($38)望落好簡單,冇咩顏色,食落勁甜!個味中文係叫焦糖布甸,咬落真係有一塊薄薄嘅焦糖層起咗出嚟😍churros本身非常之脆,又唔太硬,亦唔會有好多碎👍🏻有醬cover嘅部分會淋啲,外脆內軟;其餘嘅部分係脆條嘅,而且仲會有砂糖係上面,每一啖都好甜😋好滿足🥹回味指數:⭐⭐⭐⭐⭐已經諗好下次嚟嗌邊款啦🤗

CRÈME BRÛLÉE ($38)

回味指數:⭐⭐⭐⭐⭐
已經諗好下次嚟嗌邊款啦🤗
Crème Brûlée
2023-05-18
下午茶
Crème Brûlée
2023-05-15 114 瀏覽
這間位於尖沙咀的小食店,連米芝蓮都推薦,主打正宗的西班牙Churro,店內約有六個堂食座位,牆身掛滿色彩繽紛的油畫。開放式設計的廚房能欣賞到製作過程。所有Churro均即點即製,新鮮熱辣。除了原味外,還有十一款創意的升級糖衣口味,亦有奶昔及Churro新地杯。Cookies and Cream - $68環狀的Churro金黃酥脆充滿肉桂香,塗滿香甜的白朱古力醬,黏滿密密麻麻的OREO餅乾碎,份量超多的北海道牛乳雪糕幼滑富奶香,一層薄脆的朱古力醬、威化餅和OREO好有層次,甜而不膩。Azel Lah - $38濃郁香滑的榛子醬佈滿一粒粒香烤榛子碎好有口感。Pistachio Crunch - $38塗滿濃稠的開心果醬,蘸滿開心果脆脆,充滿自然的果實清香。

Cookies and Cream
Cookies and Cream

Cookies and Cream - $68
Azel Lah & Pistachio Crunch
Azel Lah

Azel Lah - $38
濃郁香滑的榛子醬佈滿一粒粒香烤榛子碎好有口感。
Pistachio Crunch

Pistachio Crunch - $38
塗滿濃稠的開心果醬,蘸滿開心果脆脆,充滿自然的果實清香。
2023-05-13
下午茶
TWIST & BUCKLE剛榮登《香港澳門米芝蓮指南2023》必比登推介名單,主打西班牙經典美食Churros卻於云云香港小食中突圍而出。除了傳統原味Churros蘸肉桂砂糖之外,亦可以追加多款醬料或升級糖衣,再配以奶昔或新地杯千變萬化,更有禮盒裝適合與親朋戚友分享或作為散水餅。Glazed Churros ($38)有Cookies & Cream、Crème Brûlée、Marshmallow、Pistachio Crunch、Purple Sweet Potato、Lemon Pie等共十一款口味,一如既往即點即炸外酥內軟, HAZEL LAH外層榛子醬遇熱後變得更加軟滑濃稠,份量充沛並佈滿香烤榛子碎簡單而滿足。COOKIES AND CREAM ($68)Churros外層裹上白朱古力醬再蘸上OREO碎,甜度偏高實在無可厚非,但對我而言仍屬合理範圍,與雪糕冷熱交融但冰感較重可更軟滑綿密,淋上朱古力醬形成脆皮,再配以OREO夾心餅及威化卷口感豐富。

Glazed Churros ($38)
HAZEL  LAH

COOKIES AND CREAM ($68)
COOKIES  AND  CREAM
HAZEL  LAH