餐廳: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🍨𝑪𝒐𝒐𝒌𝒊𝒆𝒔 𝑴𝒐𝒏𝒔𝒕𝒆𝒓 $68西班牙油炸鬼,即叫即炸,脆卜卜,藍色醬超搶眼,但系其實系色素並冇味😂,下面系可可球Oreo 🍪朱古力🍫雪糕🍨,超邪惡😈,熱啦啦既𝒄𝒉𝒖𝒓𝒓𝒐配雪糕冰火交融,絕對一試難忘,而且外貌非常𝒆𝒚𝒆 𝒄𝒂𝒕𝒄𝒉𝒊𝒏𝒈,絕對𝒊𝒈𝒂𝒃𝒍𝒆
🍨𝑪𝒐𝒐𝒌𝒊𝒆𝒔 𝑴𝒐𝒏𝒔𝒕𝒆𝒓 $68

外賣自取
Twist & Buckle💚Cookies Monster $68人均消費: $34 (2人)-吉拿棒比想像中脆🤤Cookie Monster藍色有啲多色素 🥺但都幾好味嘅😋佢嘅朱古力唔係朱古力醬🍫而係嗰啲脆皮朱古力 雪糕好重牛奶味🍦係真係食到啖啖 都係牛奶味🥛唔會話食到 就咁係雪糕嘅質感 之後佢仲有好多可可球同有啲曲奇🍪仲有1塊Oreo 不過啲波波黐住咗個脆皮朱古力同埋雪糕有啲難去𢳂🥺·以上食評 純粹根據個人口味而寫所以帶返頭盔先👷🏽 -21/2/2023 ate-有興趣嘅朋友仔 可以試吓👇🏽TWIST & BUCKLE (尖沙咀)💚尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖· 好味程度:🌕🌕🌕🌕🌑抵食程度:🌕🌕🌑🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌗🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌗🌑🌑·#od尖沙咀覓食之旅 #od食掃街 #od食西式嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
Twist & Buckle💚
Cookies Monster $68
人均消費: $34 (2人)

吉拿棒比想像中脆🤤
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-02-21
2023-03-03 884 瀏覽
Simply the best churros in town🥨Twist & Buckle TST@twistandbuckle As a true churros lover, when I found out there’s a churros specialist store in town, I knew that I have to go to try it someday👌🏻And I wasn’t disappointed at all💯Twist & Buckle in Tsim Sha Tsui offers a various favours of churros, from typical "EL CHURRO ORIGINAL" dusted with cinnamon sugar, to glazed ones like pistachio crunch and lemon pie. I went there after a pretty decent dinner on a Thursday night, so we went for churro sun
@twistandbuckle

Twist & Buckle in Tsim Sha Tsui offers a various favours of churros, from typical "EL CHURRO ORIGINAL" dusted with cinnamon sugar, to glazed ones like pistachio crunch and lemon pie. I went there after a pretty decent dinner on a Thursday night, so we went for churro sundae this time🍦

They got like 8 types of special churro sundae and we chose the below 2❤️

🍡S’mores $68
Toasted marshmallow with 🍫chocolate sauce. Everything is toasted till half-melted which tastes like haven😋it is very sweet I can guarantee y’all! But it worths every bit of sweetness and calories👌🏻While the lady was toasting the churro and marshmallow, we were able to look at the whole process, which was the part that I simply enjoyed❤️

🍪Cookies and cream $68
White chocolate, Oreo crumbs, wafer, and chocolate sauce🍫you gonna LOVE it if you are an Oreo lover! It’s a sundae with Oreo all over both the ice cream and the churro🥨it’s even sweeter than S’mores I will say.

Imma try a box of churros for my next visit tho to really taste the original churros with chocolate sauce😋

Bible rating: 8.5/10

📍Location : 29-31 Chatham Rd S, Tsim Sha Tsui
S’mores
Cookies and cream
2023-03-02
S’mores
Cookies and cream
  • Cookies  and  Cream
好香呀!Churros 甜味的油炸鬼,這𥚃味道多樣化,總有一款合你心意,如果覺得不夠甜還可以加點朱古力醬或蜜糖。一盒六件迷你版,有曲奇味,朱古力味,開心果脆脆,士多啤梨味和榛子味等。這裏小店經營,有幾個座位。

2023-02-28
10 分鐘 (外賣自取)
特色西班牙churros賣相勁靚,成日都見到有人黎打卡🥹 今次專登留肚過黎食甜品,終於試到喇😆!餐廳既churros有多種口味選擇,可以搭配奶昔或雪糕新地,仲要即叫即炸,係open kitchen就可以望到製作過程,睇得又食得😍♢ 🌈 𝑹𝒂𝒊𝒏𝒃𝒐𝒘 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆𝒔 $68色彩繽紛既油炸鬼同雪糕,又係相機食先🤭 Churro灑上彩色砂糖,好似彩虹咁靚,金黃鬆脆,唔會太油膩。而牛奶雪糕上加左士多啤梨醬同七彩果味麥片,幾脆口又唔會過甜,真心幾好食🥹♢ 🍪 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒊𝒆𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆𝒔 $68朋友點左呢杯,成杯味道都好Oreo😆 無論係Churro定雪糕都灑上oreo碎,雪糕上仲吱左朱古力醬,加埋完整一塊oreo餅,絕對係邪惡之選😈香港好少地方食得到西班牙油炸鬼,賣相靚又好食,內外兼備,絕對值得一試✨

♢ 🌈 𝑹𝒂𝒊𝒏𝒃𝒐𝒘 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆𝒔 $68

2023-02-20 46 瀏覽
今日去咗食好正的即叫即炸西班牙churros & ice cream 專門店~💓💓💓一向都超級鍾意churros同雪糕的配搭🍨覺得呢間姐Churros 好香脆好crunchy又唔會太甜熱辣辣嘅Churros同配埋雪糕冰火交融 好夾咩天氣都好啱食🤣🤣🤣又唔會覺得好漏同好滯🌨個人十分推介💯只係icecream 比較快溶😋😋🤭🤭🤭Original Sundae - Aloha🥭🍦🍨 🧡💛💛💛
一向都超級鍾意churros同雪糕的配搭🍨

覺得呢間姐Churros 好香脆好crunchy又唔會太甜
熱辣辣嘅Churros同配埋雪糕冰火交融 好夾
咩天氣都好啱食🤣🤣🤣
又唔會覺得好漏同好滯🌨
個人十分推介💯

只係icecream 比較快溶😋😋🤭🤭🤭

[ TWIST & BUCKLE, Churros Specialists ]偶爾都想食d甜甜嘅,等生活無咁枯燥🤣行街見到呢間專售著名西班牙甜點Churros嘅舖頭,買來同同事一齊開心share先!✿ Churro Gift Box🎁 $180每盒6件,仲可以自選3款醬料,啱哂每款都想食嘅你。傳統原味Churros蘸肉桂砂糖再淋上唔同嘅醬料,超邪惡😈😈個人最推薦開心果脆脆,嗰浸果仁味超濃厚💚另外Creme Brûlée都做得好出色,喺即點即整,有層脆脆嘅焦糖喺面頭🤭總結🫦每件Churros都新鮮即點即做,好味又得體,送禮/自用都唔錯,推薦買來同人開心share🥰🥰分享喜悅。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿TWIST & BUCKLE, Churros Specialists地址: 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖電話: 65082674✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

✿ Churro Gift Box🎁 $180

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
地址: 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
電話: 65082674
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
有一日路過無意之間見到呢間店舖,🤔有人排緊隊,見到賣相好得😝,即刻影低佢過兩日就過嚟試下,我試左榛子醬加榛子碎既口味再加埋雪糕😋,而同行朋友就試棉花糖口味,真係一試難忘😱⋯我真係覺得好好味🤩🤩⋯咬落去重係暖暖地,但係好脆,一d都唔覺得油,亦唔會覺得麵粉好厚嘅感覺,味道鹹鹹地…有少少鹹香😋,配埋雪糕真係無法形容既好味🤣,因為佢唔係m記既只係得個甜字嘅雪糕,佢係好濃雲呢拿同埋牛奶味既雪糕🍦,食完呢款,我幾日後又再黎試其他口味🤣🤣其他味都唔錯⋯但個人覺得榛子係最好味😋
2023-02-17
用餐優惠
優惠券
2023-02-13 37 瀏覽
好似由上年歐洲之旅開始鍾意上食churros上星期突然好想食,所以同朋友去左Twist & Buckle。每一條都金黃鬆脆,外脆內軟,無油膉味,一啲都唔膩。點埋手工製醬料一齊食更加邪惡。✨✨✨除左原味之外仲有十幾款其他口味,一盒盒買黎開心share一流,睇得又食得。除左churros之外仲有奶昔同新地。同朋友試下2個新地,靚到唔影相打卡都唔得😂✨RAINBOW SUNDAE七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬✨COOKIES AND CREAM SUNDAE威化餅配OREO碎及朱古力醬✨COOKIES AND CREAM✨HAZEL LAH✨WONDERLAND✨MARSHMALLOW✨CRUNCHY MATCHA✨BOMBONDipping sauce : NUTELLACHOCOLATESALTED CARAMEL
好似由上年歐洲之旅開始鍾意上食churros
每一條都金黃鬆脆,
外脆內軟,無油膉味,一啲都唔膩。
點埋手工製醬料一齊食更加邪惡。
✨✨✨
除左churros之外仲有奶昔同新地。
同朋友試下2個新地,靚到唔影相打卡都唔得😂

NUTELLA
CHOCOLATE
SALTED CARAMEL
2023-02-07 36 瀏覽
第一次係香港接觸到好味嘅🥹 其實部分西班牙餐廳都有提供churros做甜品,但暫時冇邊間係令我留下深刻印象,有一次仲食到好大浸「油益」味😢 而呢間我每次食都有穩定水準,亦都係令我入坑鍾意食churros嘅開端!churros脆卜卜,最正嘅係蘸滿肉桂粉,成個味道超香🤤 唔需要額外加醬汁已經非常夠味了,有時路過都會淨係叫一條原味自私食。之前都有試過雪糕口味,不過食得有啲狼狽,因為雪糕勁快溶🫠 但一冷一熱咁食都係幾正既😋
第一次係香港接觸到好味嘅

2023-02-01 53 瀏覽
想試呢間正宗西班牙churro專門店好耐🤩🤩佢地既churro即叫即製,可以配搭唔同既糖衣同雪糕~款款都超igable!!小店空間不大,但都有少量位置堂食~而且採用開放式廚房,可以睇到店員即場製作👩🏻‍🍳!感覺幾特別❤️❤️🍨Cookies and Cream $60✨黎到一定要試下佢地既新地杯!!脆皮朱古力雪糕🍫配上Oreo味churro🥨,面層灑上Oreo餅碎~口感好豐富😋😋每啖都充滿Oreo同朱古力香,超邪惡呢👍🏻👍🏻🥨Churros Gift Box $168✨一共有6款口味churro,我就揀左Oreo、榛子醬、半熟香烤棉花糖、焦糖牛奶、抹茶配七彩果味麥片同士多啤梨醬配彩虹糖碎口味~~望落色彩繽紛!咬落香脆可口,甜而不膩❤️❤️仲有3款醬料可以揀,包括朱古力醬、榛子醬、海鹽焦糖醬、焦糖牛奶醬~啱哂鍾意食甜點既朋友😍😍
想試呢間正宗西班牙churro專門店好耐🤩🤩

🍨Cookies and Cream $60✨
黎到一定要試下佢地既新地杯!!
每啖都充滿Oreo同朱古力香,超邪惡呢👍🏻👍🏻

🥨Churros Gift Box $168✨
望落色彩繽紛!咬落香脆可口,甜而不膩❤️❤️
2023-01-22 60 瀏覽
甜品控🤩Rainbow 🌈 ($60)今次係第二次食呢間嘅#ChurrosRainbow 就係有唔同顏色嘅栗米片,再加士多啤梨醬,再加雪糕😝Churros略嫌不夠熱,要再新鮮炸會比較好。不過churros 本身夠脆,勁colorful 🥰 行到攰整一杯之後又充滿力量啦!大家新年快樂,祝大家日日食得開心富足嘻嘻!#youtuberlife #foodie #hkfoodie #hkfood #dessert #churros #foodieyoutuber #treasureeverycomment#thanksforsupport#yesahwilltv#係阿係阿Will_TV
甜品控🤩
Rainbow 🌈 ($60)
今次係第二次食呢間嘅#Churros
大家新年快樂,祝大家日日食得開心富足嘻嘻!
#treasureeverycomment
#thanksforsupport
#yesahwilltv
#係阿係阿Will_TV

𝟞.𝟙𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚📌TWIST & BUCKLE, Churros Specialists (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖🔎#hkfoodieat_尖沙咀💸人均消費: $60內 🌿評分: 4/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat_甜品🍧呢間西班牙油炸鬼專門店我想試好耐🥹呢日喺附近食完飯終於有機會嚟試試佢🥳店舖採用咗開放式廚房令到製作過程更加透明👩🏻‍🍳不過店面座位唔多🪑如果想坐低食就可能要等一陣先買🎈𐂂 Aloha ($50)難得一場嚟到冇理解淨係試churros唔試埋佢個雪糕🍦因為食飽飯所以想食啲清新少少嘅口味所以就嗌咗個芒果粒配熱情果醬🥭首先賣相好靚好吸引💗個乳酪配埋啲酸酸甜甜嘅醬真係好開胃😋油炸鬼非常脆同埋上面有滿滿嘅糖就啱哂我呢啲螞蟻人🐜不過好可惜嘅係可能因為冇再翻炸所以係唔熱的🍃整體嚟講幾好食的!
𝟞.𝟙𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚
尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖
🔎#hkfoodieat_尖沙咀

💸人均消費: $60內
🌿評分: 4/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat_甜品🍧

Alpha

𐂂 Aloha ($50)
Alpha
2023-01-05 46 瀏覽
朋友第一次嚟我屋企話要買啲見面禮,就話去咗尖沙咀買啲churros比我試😂😂心諗完全唔知係乜嘢,即刻上網搜尋一下,原來呢一個係肉桂條,大家俗稱佢為鬼佬油炸鬼,突然覺得自己好井底之蛙😂😂一打開個盒望到裏邊嘅玉桂條覺得好靚,再睇埋呢度嘅食評,發覺原來尖沙咀呢間店幾靚,有機會要去呢度打吓卡!呢盒有6款唔同口味既Churro,有三款醬 料去點,但我冇點到,因我唔太食得甜野。講真,我朋友同我講完有咩味我都唔記得😂😂😂但肉桂條賣相好靚,雖然拎到黎已經凍咗,但係去叮熱返就好好食,配左一杯茶成件事又唔同晒。

外賣自取
之前係佐敦逸東見過佢既分店,不過疫情期間就執咗,今日行過尖沙咀呢度先知仲有分店😆門口仲有唔少外國人排住隊等食,果然係外國既最強甜品Churros源自西班牙,對我地黎講係油炸鬼既歐洲版,會沾上肉桂糖,係非常好既小點心🥨鋪頭裝修洋溢住小清新風格,素白既長方磁磚配搭湖水綠色🏡仲有仿植物既裝飾,好有放鬆心靈感覺有普通原味、南美變奏既糖衣版同新地杯,如果想送禮仲有box set可以揀,見到超級色彩繽紛🌈見到好多人食新地杯,有齊糖衣加雪糕極邪惡🍦令人有冰火既體驗,不過都幾貴,今日淺嘗$25原味版就夠止癮了🤑一咬就有外酥內軟既口感,溫熱既皮配上滿滿既肉桂砂糖🔥食既時候真係要好小心,唔係就跌到成身都係

2022-12-28
10 分鐘 (外賣自取)