餐廳: TWIST & BUCKLE, Churros Specialists
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
之前喺社交平台見到人打卡已經想試佢好耐咁啱去開尖沙咀 就順便會一會佢😎見到有好幾款default嘅churro新地杯諗咗陣最後都系決定揀款特別嘅churro再額外加雪糕🤭👍🏿開心果脆脆Churros(+雪糕) $40(+$18)開心果控必食😍Churros炸到非常之香脆咬落去真系 “咔嚓”一聲😳口感酥化😛不過都頗油下 摸上手即刻成隻手指油晒😬但食落莫名又唔覺好greasy🤣外面coat咗一層開心果醬 仲有大量嘅開心果碎🤪濃郁嘅開心果味 再加上粒粒香脆口感甜而不膩🥰有驚喜😛雪糕就咁食嘅話就so so la正正常常嘅軟雪糕 唔算好滑但唔會好多碎冰但當配上protagonist churros嘅時候冰火交融嘅口感就非常之正啦🤤味道: 8/10性價比: 7.5/10*不設加一服務費*佢哋當食個corner有啲細 人就幾多 所以都有啲啲逼唔知系咪咁啱史努比去嘅時間旺呢🤣Anyway la佢嘅churros真系好好食🤭尤其加咗升級糖衣🤪開心果控真系必食😍😍🫵🏻整體評分:味道: 8/10環境: 6.5/10服務: 6.5/10衛生: 6.5/10抵食: 7.5/10回頭率: 7/10
之前喺社交平台見到人打卡已經想試佢好耐
咁啱去開尖沙咀 就順便會一會佢😎
見到有好幾款default嘅churro新地杯
諗咗陣最後都系決定揀款特別嘅churro再額外加雪糕🤭
Pistachio  Crunch

👍🏿開心果脆脆Churros(+雪糕) $40(+$18)
開心果控必食😍

衛生: 6.5/10
抵食: 7.5/10
回頭率: 7/10
Pistachio  Crunch
終於試了這家西班牙油條專門店‼️難怪這麼多好評,確實好吃這家店的Churros 是環狀的,有原味和其他很多不同口味一開始看網上的圖片,以爲是很小一個環,想不到竟然這麼大!吃兩個就已經很夠了試了好幾個味道,覺得棉花糖那款最好吃!可能是因爲棉花糖這款塗了醬之後要用火槍燒一下,燒完 Churros就加熱了,吃的時候更脆!正個人喜愛程度由高到低:棉花糖一抹茶一開心果一原味一紫薯(目前只吃過這些味道)還有一款是 Churros加雪糕,打卡非常不錯!目前有兩家店,尖東和北角$原味是$28,其他味道是$38,雪糕$68openrice上有一些優惠套餐,價格會划算一點
終於試了這家西班牙油條專門店‼️
難怪這麼多好評,確實好吃

這家店的Churros 是環狀的,有原味和其他很多不同口味

還有一款是 Churros加雪糕,打卡非常不錯!
目前有兩家店,尖東和北角
$原味是$28,其他味道是$38,雪糕$68
openrice上有一些優惠套餐,價格會划算一點
棉花糖味
抹茶味
  • Crunchy  Matcha
  • Hazel  Lah
2024-03-25 93 瀏覽
唔知大家有冇食過西班牙甜品Churros?佢又叫做「西班牙油炸鬼」,炸完嘅麵團灑上肉桂糖,沾朱古力醬,邪惡但滿足感max嘅甜品❤️作為重度Churro愛好者🔥喺歐洲幾乎每日都食,日韓街頭都唔少Churro嘅蹤影,相反香港就比較少見。見呢間Churro專賣店都有幾間分店,嚟開尖沙咀一於就試吓佢👍🏻╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴❀ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ ╴ 一部舖頭會見到店員努力咁樣整緊churro,不斷有新鮮炸起嘅出爐😍除咗有經典原味肉桂糖配蘸醬,亦有多款唔同味道嘅Coating,包括不敗的朱古力榛子,同而家流行人氣嘅crème brûlée或者開心果等,任君選擇。最特別係舖頭仲有pre-set左嘅churro雪糕新地杯,熱辣辣嘅churro配凍冰冰嘅雪糕,見到已經想試吓冰火交融嘅甜蜜💕▶ ∗︎*゚ Strawberries and Cream我係原味Cinnamon愛好者❤️因為想食雪糕,今次就揀左Original嘅Strawberries and Cream。雪糕淋上士多啤梨醬,味道不過不失,覺得似食緊M記新地🤣唔知係咪因為怕太熱令到雪糕會溶,Churro出到嚟唔係熱嘅,不過依然脆卜

▶ ∗︎*゚ Strawberries and Cream
雪糕淋上士多啤梨醬,味道不過不失,覺得似食緊M記新地🤣
唔知係咪因為怕太熱令到雪糕會溶,Churro出到嚟唔係熱嘅,不過依然脆卜卜,相信如果熱食會更加外脆內軟,更貼近正宗口感🙌🏻 配上肉桂糖冇得輸!Churro本身唔會炸得太油膩,肉桂糖唔會太甜,淡淡肉桂味非常夾,兩者都唔會令你食完太有負擔🫶🏻不過肉桂控略嫌肉桂味唔夠濃,如果可以按自己喜好灑肉桂粉就更好😆

作為香港少有嘅Churrro專門店,而且唔少地方都有分店,間唔中經過都會想衝入去食🔥不過之後都會揀Original with dips或者Coated Churros,應該更滋味😋
2024-03-21 82 瀏覽
今次試咗焦糖牛奶配朱古力碎。味道都好夾,個churros 又好脆又好煙韌因為一開始覺得會係好甜,就好似蛋糕咁點知原來完全唔係嗰一回事,所以覺得好驚喜。同晚仲追加多食一個。🫢🫢開心果蓉配開心果果仁碎因為呢個係拎返屋企之後先食,打開見到啲醬用咗出咗少少水,咁就令到冇咁脆,但係都好煙靭。其實仲食咗一個Oreo朱古力碎,但係太快想試啦,冇影到相。我覺得呢個味道係最好食。淨係都一定會係比較甜㗎喇,但係都叫可以接受配多一杯咖啡。👍🏻👍🏻下午茶選🤗🤗
今次試咗焦糖牛奶配朱古力碎。
味道都好夾,個churros 又好脆又好煙韌
因為一開始覺得會係好甜,就好似蛋糕咁

開心果蓉配開心果果仁碎

下午茶選🤗🤗
🤍S’Mores(半熟香烤綿花糖)$68🤍Cookies and Cream $68Churro咬落好脆好暖笠笠😍但裡面好軟熟仲有少少蛋香🍳S’Mores個Churro有火炙過嘅綿花糖🍬而Cookie個Churro就沾滿曲奇碎🌰真係每啖都好滿足 好足料🤤至於雪糕外面有朱古力脆皮 誠意滿滿🍫雪糕食落都夠奶味 夠滑 夠挺身呢個份量同質素 真係對得住米芝連呢個名衍-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌗抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
🤍S’Mores(半熟香烤綿花糖)$68
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌗
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
2024-01-12 289 瀏覽
之前係西班牙餐廳食到既都係簡單係油炸鬼上曬上#糖 或者直接點朱古力 醬。依間專門店所提供既款式真係五花八門,經過一輪思考後,最終決定要pbj peanutbutter rasberry jam 依個係一個唔會錯既組合,係北美小朋友最受歡迎口味。😋churros 即叫即炸 ,香脆唔油膩,加上花生醬 、紅桑子口味果醬並冇我想像中咁甜 ,加埋下面杯雪糕 ,一冷一熱咁,兩種享受 。

2024-01-11 215 瀏覽
Twist & buckle 🍦喺一間西班牙油條Churro專門店,亦都喺一間入選米芝蓮推薦小食店。店舖有一般傳統口味Churro 外,亦都可以比你自己DIY 揀吾同口味/醬汁,款式種類非常多,而選擇困難就可以揀已經组合咗既新地杯。🍑七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬🌈🍦Rainbow 七彩顏色實在太吸引,一眼就睇中左佢。佢上面放咗一個七彩糖粉做裝飾既Churro ,好打卡,但味道吾喺好得,整體上偏油同凍,佢喺一早炸好咗,放係熱燈下面照住,所以有陣油溢味,麻麻地。而下面喺有雪糕+士多啤梨醬,反而雪糕加分,有好重牛奶味,而士多啤梨醬都幾好食,味道唔會好假,有士多啤梨果肉喺裡面,但缺點雪糕溶得好快Welcome follow ig : Apeach_likefood
Twist & buckle 🍦
七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬🌈

七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬🌈

🍑七彩果味麥片配彩色糖碎及士多啤梨醬🌈🍦Rainbow

Welcome follow
ig : Apeach_likefood
同朋友食完飯周圍行,見到呢間舖幾吸引就諗住試下!churros甜品係香港真係好少見!今次食左原味churros配乳酪雪糕,個感覺好特別。酸酸甜甜咁好解膩,係一個人都會食得曬既甜品😋好滿足
Churros (西班牙🇪🇸油炸鬼) 可以話係我呢個甜品控數一 數二鍾意食嘅甜品,因為佢嘅口感酥脆煙韌,好有咬口,啱曬我呢啲鍾意食香脆嘢又肆甜嘅人。TWIST & BUCKLE Churros 最正嘅地方係每一款都係以原味炸油條再加上自選配料/醬料,即叫即炸,每個 Churros 都係熱辣辣,再沾上玉桂砂糖 ( 抗拒玉桂味 記住掦聲走糖 📝) 之前住尖沙咀,我真係幫襯咗無數次😎 有時收工,買一件,打個靚卡,Yo ~ 食完好幸福💖,即刻精神返哂 😎其實有幾款味道我都好鍾意食嘅,最經常揀嘅味道就係 、 .... Etc.而 呢個味道係後期先出, 真心覺得係最正, 成為咗我嘅 Top one,開心果醬配上海量粒粒開心果仁碎 ~ 囗感100分💯 而開心果醬,滿滿開心果嘅味道,唔係嗰啲好鬼假嘅味道。至於雪糕新地杯🍧 我就食過一兩次, 因為full set 咁食就真係好飽下,雪糕味道其實都唔錯~奶味濃,亦正如好多網友講佢嘅雪糕真係溶得好快下。💙 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 💙📍尖沙咀漆成道南29-31號溫莎大廈地舖 📌 其他分店 📍北角電氣道180號

其實有幾款味道我都好鍾意食嘅,最經常揀嘅味道就係 [榛子醬🧉配香烤榛子碎]、 [半熟香烤棉花糖🍬] .... Etc.

而 [開心果脆脆 💚] 呢個味道係後期先出, 真心覺得係最正, 成為咗我嘅 Top one,開心果醬配上海量粒粒開心果仁碎 ~ 囗感100分💯 而開心果醬,滿滿開心果嘅味道,唔係嗰啲好鬼假嘅味道。

📍尖沙咀漆成道南29-31號溫莎大廈地舖
📌 其他分店
📍北角電氣道180號百家利中心地舖
2023-11-17
TWIST & BUCKLE是西班牙🇪🇸𝖈𝖍𝖚𝖗𝖗𝖔的專門店,於香港都有幾間分店🏘️。朱古力Fans當然要叫chocolate 🍫,點了𝓒𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 & 𝓒𝓻𝓮𝓪𝓶 ($68)即炸的𝖈𝖍𝖚𝖗𝖗𝖔外表金黃酥脆😚,口感帶點煙韌,沾上白朱古力醬,加上Orea 脆脆,睇落已經好吸引😍,每一口都散發出濃郁的朱古力及玉桂的香味。食落覺得雪糕有少少乳酪味🥛🍦,可以中和咁多朱古力的甜味,雪糕淋上朱古力醬亦有脆皮口感🍫。加上朱古力脆條及Oreo餅,多重享受,朱古力愛好者必食🤤!另外,一杯真喺好大杯,兩個人先食得完🫶!🏰TWIST & BUCKLE,Churros Specialists📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖想睇更多美食及餐廳分享,請follow @tastyspell

於香港都有幾間分店🏘️。
朱古力Fans當然要叫chocolate 🍫,
點了𝓒𝓸𝓸𝓴𝓲𝓮 & 𝓒𝓻𝓮𝓪𝓶 ($68)
即炸的𝖈𝖍𝖚𝖗𝖗𝖔外表金黃酥脆😚,
口感帶點煙韌,沾上白朱古力醬,
加上Orea 脆脆,睇落已經好吸引😍,
每一口都散發出濃郁的朱古力及玉桂的香味。
食落覺得雪糕有少少乳酪味🥛🍦,
可以中和咁多朱古力的甜味,
雪糕淋上朱古力醬亦有脆皮口感🍫。
加上朱古力脆條及Oreo餅,
多重享受,朱古力愛好者必食🤤!
另外,一杯真喺好大杯,兩個人先食得完🫶!

🏰TWIST & BUCKLE,
Churros Specialists
📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

2023-11-12
2023-10-23 286 瀏覽
本來想買黎做散水餅,於是去先試買一盒。員工態度差,食物外觀雖吸引,但味道太甜,食完口乾。叫左一盒6件,成兩舊水,價錢貴又唔飽肚,以同等價錢可以向尖沙咀區附近食到一餐正餐。整體而言,極不推薦。
本來想買黎做散水餅,於是去先試買一盒。
整體而言,極不推薦。
外賣自取
2023-09-20 606 瀏覽
9月要轉公司,所以都要準備散水餅🍰請同事食有同事介紹呢款churros,聽聞係尖沙咀分店要排隊先買到,所以就決定訂返公司同同事一齊開心share😝Churros 係南美街頭小食,Twist & Buckle亦都係全港首間Churros專門店👍🏻鋪頭服務非常貼心🩷,可以經官網online order,而且定時有做優惠😝落單後會收到confirm email,然後由落單到送貨🚚中間每一步都可以追蹤到👍🏻我總共orde左3️⃣6️⃣件,總共有9️⃣款,來到之後個盒仲係熱,一打開好香肉桂味同埋超colourful,影相📸️超靚👍🏻每盒有6️⃣件Churros,同3️⃣款醬料(分別係朱古力醬🍫,糖漿,榛子🌰醬)可以按需要添加~Churros原味係帶有肉桂味同表面有沙糖,再另外配上唔同口味朱古力醬同topping😋雖然係炸出來,但唔會食到成口油,但味道係偏甜,所以食一件已經有d漏😝因為訂多左,所以有d Churros食唔哂,留返第二日食,我地無加熱就禁食,都無油益味,只係無第一日禁脆,味道就無分別👍🏻👍🏻
9月要轉公司,所以都要準備散水餅🍰請同事食

2023-09-19
外賣送餐
下午茶
💚 雙重開心果脆脆炸油條 ♨️ 配焦糖雪糕冰火交融 🧊🐭 米奇老豬Vol. 381 🐷呢間本身係喺逸東酒店food court嘅搬左去尖沙嘴大馬路旁最近仲喺炮台山開左分店添!有幾位朋友不約而同咁向老豬推薦呢間😯所以終於的起心肝去試而家香港咁熱真係要配雪糕食先消暑啊😂.🐖🐖 《開心果脆脆Churros 配雪糕》🐖🐖 💰$58💰Churros即叫即炸 🔥 脆度 🆙硬脆得來個心都小小煙韌開心果醬略甜 ~不過有海量開心果脆脆中和返令果仁香更明顯 開心果控收貨 💚雖然係喺店內食(有冷氣➕風扇)但雪糕仍然係極速溶化 🍦奶香味幾唔錯搭配左焦糖牛奶醬有拉絲效果 🤩果個唔係好痴到個雪糕 好多醬都沉底😅.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.4/10 服務:N/A環境:7.8/10 (店內位置係靠牆高臺高凳,走廊位置較擠擁)CP值:✴️ 中 ✴️ENCORE:✅.自費️⭕/試食.📍 TWIST & BUCKLE, Churros Specialists 📍尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖其他分店:北角電氣道180號百家利中心地舖
💚 雙重開心果脆脆炸油條 ♨️ 配焦糖雪糕冰火交融 🧊

🐭 米奇老豬Vol. 381 🐷
[Twist & Buckle]
呢間本身係喺逸東酒店food court嘅
搬左去尖沙嘴大馬路旁
最近仲喺炮台山開左分店添!
有幾位朋友不約而同咁向老豬推薦呢間😯
所以終於的起心肝去試
而家香港咁熱真係要配雪糕食先消暑啊😂
🐖🐖 《開心果脆脆Churros 配雪糕》🐖🐖
💰$58💰
Churros即叫即炸 🔥 脆度 🆙
硬脆得來個心都小小煙韌
開心果醬略甜 ~
不過有海量開心果脆脆中和返
令果仁香更明顯 開心果控收貨 💚
雖然係喺店內食(有冷氣➕風扇)
但雪糕仍然係極速溶化 🍦

尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地舖

其他分店:
北角電氣道180號百家利中心地舖
2023-08-12 270 瀏覽
我笑言「外國油炸鬼」!這是來自西班牙的甜品,有言麵粉加入薯仔粉,所以帶點煙韌?麵團唧成花邊長條,放入油炸香至金黃色,炸好灑上糖或肉桂粉吃。今次就塗上棉花糖,再配上雪糕,又熱又凍,又軟又脆……口感很是豐富。口味方面亦都相當多樣化,有開心果、七色彩虹、朱古力、香蕉…… 有時一盒六個,五顏六色,帶去同朋友gathering都好開心。

2023-07-17 283 瀏覽
In all honesty we usually just order regular churros because we love the original flavour of the sugar and cinnamon. However the different options were just too attractive and ended up deviating from the norm to order their Cookies and Cream Churro with Ice Cream. All-in-all it was a good experience and something that we will try again if we're on TST side - however ordering a regular churro is more recommended as the ones with ice cream end up getting quite messy near the end.
Cookies and Cream
2023-03-12
$50 (其他)
Cookies and Cream