2024-02-10 76 瀏覽
Vol.1 Cafe係位於銅鑼灣鬧市中嘅休閒樓上Cafe,氣氛輕鬆有戶外露台!當時去餐廳嘅時候咁啱撞正聖誕節亦都有個好得意嘅大聖誕老人裝飾!小食炙燒白松露雞翼 $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️炙燒白松露雞翼共有四隻,火候焗啱啱好,雞肉鮮嫩多汁🍗Fresh Pasta 自家製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵 $178 ⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳以自家製手工闊條麵為主打,口感適中偏硬身,配上濃郁嘅龍蝦汁同埋蟹肉,再加上竹炭麵包,層次感滿分😋卡邦尼手工圓粗麵 $138 ⭐️⭐️⭐️自家製嘅手工圓粗麵口感彈牙,麵條大細似烏冬配上忌廉芝士汁加上煙肉碎,味道唔錯,中規中矩👍🏻Risotto 白松露雞胸南瓜意大利飯 $138 ⭐️⭐️⭐️雞胸用慢煮方式,肉質鮮嫩,但係松露味唔太突出,配上南瓜汁,意大利飯口感creamy 🤤🤤Drink焦糖燉蛋咖啡 $54 ⭐️⭐️⭐️⭐️焦糖燉蛋咖啡非常特別,上面有一層焦糖燉蛋醬,加上火槍燒到焦糖脆卜卜,咖啡嘅苦澀中和咗焦糖燉蛋嘅嘅甜漏味,一啖焦糖燉蛋一啖咖啡層次感滿分☕️

小食
炙燒白松露雞翼 $58 ⭐️⭐️⭐️⭐️
炙燒白松露雞翼共有四隻,火候焗啱啱好,雞肉鮮嫩多汁🍗

Fresh Pasta
自家製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵 $178 ⭐️⭐️⭐️⭐️

卡邦尼手工圓粗麵 $138 ⭐️⭐️⭐️

Risotto
白松露雞胸南瓜意大利飯 $138 ⭐️⭐️⭐️

Drink
焦糖燉蛋咖啡 $54 ⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-01-25 89 瀏覽
呢間餐廳主打手工闊條麵或者手工圓粗麵,我哋嗌咗幾款意粉嚟食,食得出老闆整手工意粉嘅誠意,每款味道都好好食,意粉掛汁,味道濃郁,作為甜品嘅巴斯克都唔錯!⭐️自製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵 $178⭐️牛肋條肉醬手工闊條麵 $148⭐️卡邦尼手工圓粗麵 $138⭐️煙三文魚墨魚汁手工墨魚園粗麵 $148⭐️抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68

⭐️自製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵 $178
⭐️牛肋條肉醬手工闊條麵 $148
⭐️卡邦尼手工圓粗麵 $138
⭐️煙三文魚墨魚汁手工墨魚園粗麵 $148
⭐️抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
  • 自製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條
  • 抹茶巴斯克麻糬蛋糕
2024-01-24 58 瀏覽
👍🏻自製龍蝦汁蟹肉手工意粉(3.5分/5分)- 龍蝦汁濃郁🦞蟹肉都ok- 意粉口感彈牙- 意粉上搭配嘅黑炭包,點龍蝦汁食幾好味————————————反而冇咁多人推介嘅意大利手工餃有驚喜‼️嗰日去到已經賣晒卡邦尼意粉,唯有試吓啲新嘢👍🏻番紅花蟹肉意大利手工餃(4分/5分)- 一碟有大概五隻餃子🥟唔算話好多,不過一個女仔食曬嘅話都可以食到七成飽- 餃子皮厚度剛好,口感柔軟卻有咬口🍽️- 🦀入面係有好多蟹肉!好鮮甜多汁,雖然食唔出番紅花有咩味,但幾惹味———————————抹茶巴斯克蛋糕 (4分/5分)- 幾細滑之餘,口感輕盈,甜度適中- 抹茶味道冇話好濃🍵- 蛋糕入邊嘅麻糬幾正,第一次嚟嘅話可以試下———————————🔹Overall🔹餐廳有戶外地方可以坐,朋友或者情侶嚟食都唔錯,環境舒服乾淨💰價錢嚟講唔算話好抵,三碟送埋單480左右,人均240
👍🏻自製龍蝦汁蟹肉手工意粉(3.5分/5分)
- 龍蝦汁濃郁🦞蟹肉都ok
- 意粉口感彈牙
- 意粉上搭配嘅黑炭包,點龍蝦汁食幾好味
————————————

👍🏻番紅花蟹肉意大利手工餃(4分/5分)
- 餃子皮厚度剛好,口感柔軟卻有咬口🍽️
———————————
抹茶巴斯克蛋糕 (4分/5分)
- 幾細滑之餘,口感輕盈,甜度適中
- 抹茶味道冇話好濃🍵
- 蛋糕入邊嘅麻糬幾正,第一次嚟嘅話可以試下
———————————
🔹Overall🔹
2023-12-30
2024-01-20 79 瀏覽
呢間Cafe好受歡迎,如果冇預先book位好大機會滿座,所以最好提前WhatsApp book位👍🏻自家製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵 ($178)龍蝦味濃郁,麵質彈牙👍🏻紅菜頭北海道帶子意大利飯 ($198)帶子食落新鮮,意大利飯都好creamy🤤抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 ($52)士多啤梨好甜,夾埋抹茶奶蓋都唔會太膩,值得推薦👍🏻抹茶巴斯克麻糬蛋糕 ($68)呢個係佢哋嘅招牌甜品🍵入面個麻糬係比較流質,蛋糕有抹茶味,但係唔會太苦布朗雪山 ($68)雪山由細細件嘅Brownie砌成,朱古力味都算濃郁,但係冇抹茶巴斯克麻糬蛋糕咁特別

自家製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵 ($178)
龍蝦味濃郁,麵質彈牙👍🏻

紅菜頭北海道帶子意大利飯 ($198)
帶子食落新鮮,意大利飯都好creamy🤤

抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 ($52)
士多啤梨好甜,夾埋抹茶奶蓋都唔會太膩,值得推薦👍🏻

抹茶巴斯克麻糬蛋糕 ($68)

布朗雪山 ($68)

Vol.1 Cafe價錢💲: $58/ $178/ $68/ $52好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.4/5 (自助下單)環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-呢個cafe聽左好耐,終於有機會試!佢哋有唔同款的手工意粉,質地同坊間的意粉會有所不同,啱晒中意有咬口的意粉的朋友。另外佢地的巴斯克都好多人介紹!環境細細的cafe最靚係有個露台位置,坐係出面都幾chill。-✅✅炙燒白松露雞翼。好鍾意呢個雞翼!好大隻好juicy,面頭仲有啲玫瑰蜜糖香味😉 肉質好嫩滑。用白松露醃製,食到松露的香味,如果可以配埋白松露醬就好了😏-✅✅自家製龍蝦汁蟹肉手工闊條麵。份量上有d小…但意粉的不規則形狀已經睇得出係手工意粉。佢比一般意粉粗,有嚼口啲,唔算煙韌,但係質感硬d好似食粗麵咁🤤 龍蝦汁好濃郁,食落口已經好香蝦蟹的味道,杰度好掛汁😍蟹肉的份量一般。最好係可以用埋個竹炭包沾啲汁來食🥸-✅抹茶巴斯克麻糬蛋糕。好似個個都會叫。因為朋友生日所以店家可以幫手插一枝蠟燭🎂用左丸久小山園抹茶粉,食落回甘比較勁,茶的濃度對於我來講係正常。蛋糕面層有一層奶蓋,切開之後一齊食會令到口感軟化d,
Vol.1 Cafe
價錢💲: $58/ $178/ $68/ $52
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.4/5 (自助下單)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

✅抹茶巴斯克麻糬蛋糕。好似個個都會叫。因為朋友生日所以店家可以幫手插一枝蠟燭🎂用左丸久小山園抹茶粉,食落回甘比較勁,茶的濃度對於我來講係正常。蛋糕面層有一層奶蓋,切開之後一齊食會令到口感軟化d,如果就咁巴斯克蛋糕都可以軟綿d,個人會更鍾意。入面仲有鬼口水狀態的麻糬,誠意十足😛芝士抹茶味都balance的一個蛋糕😎

✅黑糖鮮奶米麻糬。麻糬同蛋糕入面的一樣,都唔係煙韌個種,係一patpat的米麻糬。整體因為有黑糖所以都幾甜,但有黑糖的焦香味道😌呢杯飲品係會飽的同埋都幾膩…

其實係幾好食的,但個人對於帶硬的巴斯克一般般,但$68一個啱晒2個人share。鹹食都係好食,係份量有啲小,如果多啲人來每人一啖就無了lol

#piggyfoodiein銅鑼灣
星期日同姊妹路過系樓下望上去見到露台位幾chill就入左去行完街想坐下休息下呢到絕對係不錯的選擇不過最尾我哋冇坐露台位 因為好大風抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68 igable不過我個人鐘意再soft d咖啡正常發揮~
星期日同姊妹路過
系樓下望上去見到露台位幾chill就入左去
行完街想坐下休息下呢到絕對係不錯的選擇
不過最尾我哋冇坐露台位 因為好大風

咖啡正常發揮~
2023-12-26 88 瀏覽
銅鑼灣超水準手工意粉餐廳✨!位於Sogo後面街嘅樓上小店,主打手工意粉,上年開業後多次回訪水準依然keep到高質今年出咗聖誕限定5-course Dinner Set,12月23-26號一連四晚晚市供應🎄小店座位唔多,平時晚市都唔係咁易book好full,建議有興趣要趁早book枱!-👍🏻Christmas 5-course Dinner Set $488/位🔸餐湯招牌干邑龍蝦湯🔸頭盤山梨縣黃桃汁配香煎北海道帶子🔸主菜 (選一)黑松露芝士手工意大利餃配番紅花蟹肉汁經典卡邦尼手工意粉澳洲龍蝦尾配龍蝦汁 +$88安格斯牛小排10oz配香滑薯蓉 +$98🔸小食 (選一)牛油果蟹肉芒果他他配烤麵包片炙燒白松露雞翼🔸甜品 (選一)意式提拉米蘇68% Valrhona朱古力布朗尼-龍蝦湯用龍蝦頭熬製而成,質地杰身,啖啖濃郁鹹香鮮味頭盤帶子爽口彈牙,配搭黃桃汁開胃有特色主菜牛小排,粉嫩五成熟,邊位焦香,咬落非常Juicy多肉汁🤤本身有少量黑椒鹽調味,另附天然鹽鹽之花,吊出濃郁牛味肉香👍🏻配上自製蜂蜜藍莓醬,酸酸甜甜中和肉膩感手工意大利餃煙韌有咬口,內餡黑松露芝士薯蓉,大量蟹肉絲忌廉汁綿滑嘅牛油果他他
銅鑼灣超水準手工意粉餐廳✨!
🔸餐湯
招牌干邑龍蝦湯
🔸頭盤
山梨縣黃桃汁配香煎北海道帶子

🔸主菜 (選一)
黑松露芝士手工意大利餃配番紅花蟹肉汁
經典卡邦尼手工意粉
澳洲龍蝦尾配龍蝦汁 +$88
安格斯牛小排10oz配香滑薯蓉 +$98

🔸小食 (選一)
牛油果蟹肉芒果他他配烤麵包片
炙燒白松露雞翼

🔸甜品 (選一)
意式提拉米蘇
68% Valrhona朱古力布朗尼

龍蝦湯用龍蝦頭熬製而成,質地杰身,啖啖濃郁鹹香鮮味
頭盤帶子爽口彈牙,配搭黃桃汁開胃有特色
配上自製蜂蜜藍莓醬,酸酸甜甜中和肉膩感
綿滑嘅牛油果他他加上大量蟹肉同蟹籽增加口感,入口充滿濃濃嘅蟹肉鹹鮮混和清甜嘅芒果,非常足料😛
除咗主菜,甜品都係重頭戲!
招牌Brownie做成鹿仔造型好cute,用盒仔綁埋絲帶,好有聖誕拆禮物感覺😙
👍🏻焦糖燉蛋咖啡 $54
👍🏻香草奶蓋咖啡 $46

環境走木系溫暖柔和風,乾淨闊落坐得舒服
仲有室外座位,加上聖誕佈置裝飾,同家人朋友或情人嚟慶祝聖誕都好有feel🎄
味道:9/10
性價比:8/10
📍Vol.1 Cafe @vol.1hk
銅鑼灣景隆街3號2樓
2023-12-24 96 瀏覽
冇諗過睇咁耐openrice第一次打食評竟然係因為食物水平相當失望set menu 出菜順序全部亂黎 主菜可以分開第一碟上菜同最後一碟上湯 牛扒全部係凍冰冰意粉還好 起碼係暖甜品都可成千蚊2個人黎講性價比……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
set menu 出菜順序全部亂黎
主菜可以分開第一碟上菜同最後一碟上
湯 牛扒全部係凍冰冰
意粉還好 起碼係暖
甜品都可
成千蚊2個人黎講性價比…
…………………
…………………………
……………………………………………………………….
2023-12-13 129 瀏覽
:ᴠᴏʟ.𝟷 ᴄᴀғᴇ𝟸/ғ, 𝟹 ᴄᴀɴɴᴏɴ sᴛʀᴇᴇᴛ, ᴄᴀᴜsᴇᴡᴀʏ ʙᴀʏ位於sᴏɢᴏ後街嘅唐樓上面,要做好行樓梯嘅心理準備,ᴍᴀᴋᴇsᴜʀᴇ有位/訂咗位先行上去會好啲,餐廳有個露台放咗木箱桌同露營櫈可以坐喺ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ都幾ᴄʜɪʟʟ,餐廳主打手工意粉應該係喺舖頭到新鮮整,見到有個整意粉嘅位置。🍝卡邦尼手工圓粗麵 $𝟷𝟹𝟾卡邦尼意粉好似係個個黎到都必叫卡邦尼汁又濃又香 每條意粉都好掛汁意粉都幾彈牙煙韌質地好好 圓粗麵推介!配埋豬腩肉粒粒幾好咬口🍝自家製龍蝦汁蟹肉寬條麵 $𝟷𝟽𝟾龍蝦汁配一絲絲碎蟹肉 每條意粉都掛滿龍蝦汁手工寬麵條我就覺得比較有咬口頂面竹炭麵包點埋剩低嘅龍蝦汁!🐥灸燒白松露雞翼 $𝟻𝟾要等差唔多半個鐘應該係即燒雞肉幾大隻保存到肉汁但松露味就比較淡🥤荔枝玫瑰寒天梳打 $𝟺𝟸🥤百香果菠蘿桂花烏龍茶 $𝟺𝟸飲品淡淡嘅香味,唔會太甜

ᴠᴏʟ.𝟷 ᴄᴀғᴇ

🍝卡邦尼手工圓粗麵 $𝟷𝟹𝟾
卡邦尼意粉好似係個個黎到都必叫
卡邦尼汁又濃又香 每條意粉都好掛汁
意粉都幾彈牙煙韌質地好好 圓粗麵推介!
配埋豬腩肉粒粒幾好咬口

🍝自家製龍蝦汁蟹肉寬條麵 $𝟷𝟽𝟾
龍蝦汁配一絲絲碎蟹肉
每條意粉都掛滿龍蝦汁
手工寬麵條我就覺得比較有咬口
頂面竹炭麵包點埋剩低嘅龍蝦汁!

🐥灸燒白松露雞翼 $𝟻𝟾
要等差唔多半個鐘應該係即燒
雞肉幾大隻保存到肉汁
但松露味就比較淡

🥤荔枝玫瑰寒天梳打 $𝟺𝟸
🥤百香果菠蘿桂花烏龍茶 $𝟺𝟸
飲品淡淡嘅香味,唔會太甜
自家製龍蝦汁蟹肉寬條麵
荔枝玫瑰寒天梳打
灸燒白松露雞翼
自家製龍蝦汁蟹肉寬條麵
  • 經典卡邦尼手工意粉
2023-12-05 88 瀏覽
鬧市中的cafe小店,仲有戶外嘅部份,適合一啲喜歡室外感覺Cafe嘅朋友,同朋友lunch time一齊去咗呢間Cafe食lunch❤️但留意番,佢係中午1:00先開門忌廉明太子配手工圓粗麵 hkd 138欣賞佢個忌廉醬唔會覺得食得太滯,覺得手工圓粗麵真係唔同啲,會比較有咬口,整體味道配搭得很和諧。荔枝玫瑰寒天梳打 hkd42佢個荔枝味好香,寒天都比得非常之慷慨,加埋梳打就冇得輸啦!焦糖燉蛋咖啡 hkd 54呢款真係好有特色!除咗造型非常吸引美觀之外,佢個焦糖燉蛋真係太可愛了!同咖啡好夾,未試過嘅真係好值得一試!我同朋友仲食咗番紅花蟹肉配手工意大利餃,都好好食呀!覺得呢度嘅食物同飲品都好特別,都坐得好舒服,好啱傾吓偈呀!

忌廉明太子配手工圓粗麵 hkd 138

荔枝玫瑰寒天梳打 hkd42
佢個荔枝味好香,寒天都比得非常之慷慨,加埋梳打就冇得輸啦!

焦糖燉蛋咖啡 hkd 54

• 荔枝玫瑰寒天梳打
2023-11-26 125 瀏覽
有網民稱為最好食嘅卡邦尼意粉,仲要主打手工意粉!簡單舒服嘅裝修,除咗卡位仲有一張吧枱,出面亦有露天座位。⭐️記得一定要預先book枱,餐廳社交平台有顯示WhatsApp電話提供book位,千其唔好Walk in,餐廳亦不接受Walk in,超full Booking 喔⭐️👓自家製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178果然係手工意粉,明顯質感唔同比較煙靭,不過手工寬麵條嘅質感再煙韌一點。龍蝦汁好香濃稠,掛汁高,正常適當份量蟹肉,如果鍾意食重口味濃味,呢個會啱你👍🏻面頭黑色係塊多士👓卡邦尼手工圓粗麵 $138卡邦尼蛋汁好似瀑布咁多,包住哂每條意粉,佢只用蛋汁,冇用奶油,所以有別於平時外間重忌廉汁。手工圓粗麵比平時意粉更彈牙,有蛋香。用上煙腩肉而不是煙肉片,不過個人就覺得比較多肥膏位🤣有好有唔好!👓忌廉明太子配手工圓粗麵 $138好多亦好重嘅明太子和忌廉汁,其實味道唔差嘅,不過對比起其他菜式就覺得稍為普通,冇太大特點😓👓紅菜頭北海道帶子意大利飯帶子大粒厚肉 正😋意大利飯吾算硬,雖然係紅菜頭紅色底,但完全唔會有任何草腥味,反而好creamy有芝士碎,好食!👓意式香草肉丸配羊奶芝士汁 $58是全豬肉丸,睇
有網民稱為最好食嘅卡邦尼意粉,仲要主打手工意粉!
簡單舒服嘅裝修,除咗卡位仲有一張吧枱,出面亦有露天座位。

👓自家製龍蝦汁蟹肉手工寬麵條 $178
面頭黑色係塊多士

👓卡邦尼手工圓粗麵 $138

👓忌廉明太子配手工圓粗麵 $138

👓紅菜頭北海道帶子意大利飯
👓意式香草肉丸配羊奶芝士汁 $58
是全豬肉丸,睇食評話肉丸好食 的確唔錯晒😋飽滿香口而且個醬汁好特別,有少少忌廉汁嘅感覺但其實係羊奶芝士汁
可以叫肉丸意粉,或者小食淨肉丸都吾錯

👓抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
如果唔鍾意抹茶嘅人就只有另一款甜品-布朗雪山 可以選擇,甜品款式的確比較少。除咗意粉 呢個巴斯克蛋糕係餐廳另一個招牌,中間有一層厚麻薯增添層次,抹茶味都幾濃 ,creamy好香芝士味,值得一試,呢個份量價錢質素好合理👍🏻

👓黑糖鮮奶米麻糬 $52
鮮奶底,有黑糖味不過主要都係重鮮奶,米麻糬質感好得意 冇平時麻薯甘厚,薄身少少用飲管都啜到
2023-11-23 3532 瀏覽
銅鑼灣上班族想中午chill一下,在SOGO後面的一幢舊樓上,通過長窄的樓梯,開門便是另一個光景. 簡約的日系傢俬,透過露台曬進來的陣陣陽光,頓時會令人放鬆~ 親切的職員把我們帶到窗邊的位置,用QR code點了餐,安安靜靜的,很適合girls talk一下~ ❤ 卡邦尼手工圓粗麵 $138和想像中不一樣的卡邦尼,味道濃郁,鹹度適中~ 圓粗麵口質韌度十足,而煙肉更厚切粒狀的腩肉,更有口感,味道也更濃厚。❤ 忌廉明太子配手工原粗麵 $138明太子醬鹹香惹味,加上紫菜和蝦籽,增加了鮮味和口感之餘,直接變成和風style🥰 喜歡!👍🏼 百香果菠蘿桂花烏龍茶 $42微甜料足,清新可口,中和了味道比較濃郁的意粉,不錯!❤ 黑糖泡沫咖啡 $46輕盈綿厚的泡沫,使咖啡進口更順滑,加上甜蜜的黑糖,是令人開懷的飲料 😚❤抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68其貌不揚,卻內有乾坤!抹茶芝士蛋糕,切下便感受到厚實綿滑的質感,上面的忌廉徐徐流下,中間還有薄薄的一層麻糬,三層一起吃,不同的口感在口裡結合,味道也互相配合,可以encore!
銅鑼灣上班族想中午chill一下,
在SOGO後面的一幢舊樓上,
通過長窄的樓梯,開門便是另一個光景.

簡約的日系傢俬,
透過露台曬進來的陣陣陽光,
頓時會令人放鬆~

親切的職員把我們帶到窗邊的位置,

❤ 卡邦尼手工圓粗麵 $138
和想像中不一樣的卡邦尼,味道濃郁,鹹度適中~
圓粗麵口質韌度十足,而煙肉更厚切粒狀的腩肉,
更有口感,味道也更濃厚。

❤ 忌廉明太子配手工原粗麵 $138
明太子醬鹹香惹味,加上紫菜和蝦籽,
增加了鮮味和口感之餘,直接變成和風style🥰 喜歡!

👍🏼 百香果菠蘿桂花烏龍茶 $42
微甜料足,清新可口,
中和了味道比較濃郁的意粉,不錯!

❤ 黑糖泡沫咖啡 $46
輕盈綿厚的泡沫,使咖啡進口更順滑,
加上甜蜜的黑糖,是令人開懷的飲料 😚

❤抹茶巴斯克麻糬蛋糕 $68
其貌不揚,卻內有乾坤!
抹茶芝士蛋糕,切下便感受到厚實綿滑的質感,
上面的忌廉徐徐流下,中間還有薄薄的一層麻糬,
三層一起吃,不同的口感在口裡結合,
味道也互相配合,可以encore!
2023-11-16
2023-11-10 103 瀏覽
銅鑼灣有不少樓上cafe裝潢都唔錯,Vol1呢到好有復古味道,同朋友靜靜地食個lunch好寫意舒適,仲有露台位置好chill咖♥ 經典卡邦尼手工意粉 🍝$138卡邦尼意粉基本上去咩餐廳都必嗌😆😆😆到既卡邦尼味道濃郁又醇香。意粉彈牙唔會煮得太淋,完美地吸收左醬汁既風味,每一啖意粉都掛汁,配上帶脂肪既豬腩肉食落唔會乾爭爭,真係滿滿既滿足感!♥ 藍芝士煙肉手工圓粗麵🍝$158芝士控嘅我揀咗呢款季節限定❤️呢到嘅麵條全部都係手工制作,口感比起平時出面食到嘅意粉特別彈牙,煙肉炒香過,淋上熱瀜嘅藍芝士喺面頭香氣撲鼻,又濃郁!鍾意食芝士🧀嘅你不可以錯過🤤🤤♥ 炙燒白松露雞翼🍗 $58一客有4隻啱啱好外皮燒得好脆,肉醃得唔錯,一上台就聞到白松露既香氣,雞翼肉質嫩滑

♥ 經典卡邦尼手工意粉 🍝$138

♥ 藍芝士煙肉手工圓粗麵🍝$158

♥ 炙燒白松露雞翼🍗 $58

出餐非常慢,落單到主食送到超過30分鐘,每碟之間等待時間亦都好長。主食龍蝦意粉質素不錯。甜品綠茶芝士蛋糕名過於實,比較硬身,一切就散晒,冇流心。與友人慶祝生日,事前與店舖溝通希望蛋糕有蠟燭,上蛋糕時店員遺忘了。付款時,店員看錯我們的枱號。在沒有確認我們下單食品的情況下,告知我們$400收費(而實際上我們消費$486)。本人當時沒有為意,直接付款。稍後店員發現並連續打了六個電話追討,我亦即時承諾店員以網上付款方式支付差價。付款後已立即提供cap圖證明,怎料店員很快回覆僅此一句「$486」,就像說我在拿他們便宜,刻意沒有付我們應付的錢。好吧,難道你是覺得我在沒有付一元錢的情況下走出你餐廳門外嗎?追討沒有問題因為確實我付少了,但只是10分鐘前,我確實在你面前以信用卡付款了,檢查付帳紀錄這麼簡單也沒有做?最後也是我自己將receipt send 給他們確認才完事。整體感覺就是非常沒禮貌,然後等餐時間也實在太久了,個人不推薦。

主食龍蝦意粉質素不錯。

甜品綠茶芝士蛋糕名過於實,比較硬身,一切就散晒,冇流心。

2023-11-04
生日
2023-10-31 87 瀏覽
店內空間寬敞,既有室內座位,亦設有露台座位,以木系裝潢為主,落地玻璃引入自然光,感覺頗舒適。炙燒白松露雞翼 ($58)即叫即整,一上桌即香氣撲鼻!雞翼肉厚飽滿,肉質嫩滑juicy,入口有淡淡松露香,非常滋味。慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯 ($138)雞胸不乾柴且散發陣陣松露香氣,意大利飯用上日本南瓜蓉烹調,味道清甜,有咬勁而不會太硬。抹茶巴斯克麻糬蛋糕 ($68)賣相吸引!面層淋上軟滑奶蓋,帶有陣陣奶香,夾心麻糬軟糯,蛋糕用上小山園若竹抺茶,口感醇厚,香濃而不苦澀,味道及層次更豐富。焦糖燉蛋咖啡 ($54)咖啡上面是滿滿的炙燒焦糖燉蛋,非常特別!入口甜美軟滑,焦香誘人,與咖啡完美融合,味道相當有驚喜!
炙燒白松露雞翼 ($58)
即叫即整,一上桌即香氣撲鼻!
慢煮白松露雞胸配南瓜意大利飯 ($138)
抹茶巴斯克麻糬蛋糕 ($68)
焦糖燉蛋咖啡 ($54)
咖啡上面是滿滿的炙燒焦糖燉蛋,非常特別!
入口甜美軟滑,焦香誘人,與咖啡完美融合,味道相當有驚喜!