餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2021-04-23 736 瀏覽
這間店的廚房很開揚, 一眼就睇晒廚房情況廚房企理乾淨, 中式廚房來說真的少見, 令人食落好放心醃蘿蔔 (免費)蘿蔔醃得十分入味, 酸酸甜甜, 入口仲好爽脆, 令人胃口大開壽喜燒牛肉餃 (煎餃) $56這個餃有點驚喜, 皮薄香脆肉厚, 咬下去時要小心些, 因為有好多湯汁流了出來, 有點像吃小籠包的感覺, 肉汁帶有日式壽喜燒汁, 很香元貝豬肉餃 (湯餃) $49我很喜歡這個湯餃, 元貝的天然鹹香沒有蓋過豬肉味, 反而頗襯 湯底用上了赤小豆湯, 因為沒有多餘味精, 飲完不會有很口渴的感覺, 覺得幾健康醬料腔既我, 更試了菜脯豆豉醬龍鳳松茸雙煎餃 (煎餃) $86見到「山中海味- 菇中之王」,忍唔住叫了來試試, 而且仲可以一次過滿足晒2 個願望, 一次過可以品嚐到黑本身味道很獨特,感覺似有一種與草木混合的特殊香味, 香甜濃郁, 營養價值豐富 個人比較喜歡白松茸, 跟豬肉的配搭恰到好處, 不會太過香濃而搶過豬肉的肉香, 吃到天然的菇香又品嚐到豬肉的鮮味, 味道平衡黑松茸則太過足料, 菇香濃郁, 有點蓋過肉香  黃金原味皮蛋 $28皮蛋外層晶凝通透, 口感軟滑,配合麻辣汁非常惹味蜂蜜檸檬薏米水 $
這間店的廚房很開揚, 一眼就睇晒廚房情況
廚房企理乾淨, 中式廚房來說真的少見, 令人食落好放心

醃蘿蔔 (免費)
醃蘿蔔

壽喜燒牛肉餃 (煎餃) $56
有點像吃小籠包的感覺, 肉汁帶有日式壽喜燒汁, 很香

元貝豬肉餃 (湯餃) $49
元貝豬肉餃

醬料腔既我, 更試了菜脯豆豉醬

龍鳳松茸雙煎餃 (煎餃) $86
龍鳳松茸雙煎餃

黑松茸則太過足料, 菇香濃郁, 有點蓋過肉香

黃金原味皮蛋 $28
皮蛋外層晶凝通透, 口感軟滑,配合麻辣汁非常惹味
黃金原味皮蛋

蜂蜜檸檬薏米水 $20
能滋陰潤燥, 檸檬和蜜糖配搭在一起, 更令排毒功效顯著, 又可以補充維他命C
$20性價比很高
山楂雪梨水

山楂雪梨水 $20
用的甘甜清脆來彌補的酸, 酸酸甜甜又開胃
蜂蜜檸檬薏米水

元貝豬肉餃