二訪正宗特色秘魯餐廳,新嘗試莞茜飯、秘魯牛肉餡餅&Tiger’s milk生漬魚🇵🇪🔻煙燻鴨胸莞茜飯 💰229見到莞茜飯咁有特色,緊係要試下!不過雖然睇落去全部都係莞茜,食落去怪怪地,反而有啲似青醬🙈試下混合太陽蛋同洋蔥碎,味道就好有層次👍🏻鴨胸好軟嫩多汁,不過鴨脾食落就有啲嚡啦🤔🔻秘魯特色牛肉餡餅 💰130 🌟牛肉餡餅外型好似餃子,餡餅皮十分香脆!內餡有牛肉、洋蔥同雞蛋,用秘魯醃料醃過,好香😍點上阿根廷青醬,超級有滋味😋🔻秘魯生漬魚 💰160呢款生漬魚嘅醬料係Tiger’s milk🐯我地睇到嚇一跳,到底咩係老虎奶呢?🤔原來係檸檬味嘅醬汁🤣生海鱸魚混合Tiger’s milk、生洋蔥、同炸粟米,口感豐富,不過我就覺得有啲太酸啦😝🔻招牌秘魯烤雞半隻 💰150可以選擇兩款配菜,個人覺得一定要選擇蕃薯‼️烤蕃薯灑上肉桂粉,好似變得更加甜☺️烤雞有用醃料醃過,味道好有異域風情,不過略嫌烤雞肉質太嚡了🥲

🔻煙燻鴨胸莞茜飯 💰229

🔻秘魯特色牛肉餡餅 💰130 🌟