築間酸菜魚

平時食開大陸入黎既酸菜魚 終於有間係來自台灣既 一定要黎捧場😍 係樓下已經聞到酸菜魚味! 湯比魚更鮮 一碗記三天酸菜魚有分幾個size 一個人都可以黎食 完全唔怕食唔哂😍 除左傳統既酸菜魚 仲有新派crossover既味道今次叫左2款魚2款炸物2款甜品2杯飲品傳統既 🌟總長酸菜魚無得揀辣度 雖然有幾隻完整既辣椒但又完全唔會辣!無平時食開既甘辣甘酸!除左魚 仲有薯粉 腐竹 酸菜 白蘿蔔,另外我仲加左蛋餃同涷豆腐。薯粉,白蘿蔔同涷豆腐索哂d湯汁 好正👍🏻之前無見過既 🌟海派蝦湯魚湯頭係濃濃既海鮮味 有蝦 帶子 青口 魷魚 份量都唔小!呢一碗一樣有薯粉 腐竹 白蘿蔔 呢幾種配料!2款炸物 分別係🌟高雄甜不辣 同 🌟 鐵漢小酥肉小酥肉係椒麻風味 炸到岀黎熱辣辣 一條接一條甘食👍🏻甜不辣就係比較煙靭既口感 表面都灑左小小辣粉👍🏻另外仲叫左個柚香蘿蔔 係一個冷盤,味道清新解膩👍🏻飲品就叫左🌟檸檬紅茶 同 🌟冬瓜檸檬兩款相比之下我比較鐘意檸檬紅茶 因為酸酸地 比較開胃,冬瓜檸檬就係屬於偏甜既口味👍🏻甜品方面 🌟紅豆仙草 同 🌟冬瓜黑糖奶涷紅豆仙草 甜而不膩冬瓜黑糖奶涷 上面d 醬就有d酸酸地 可以解

湯比魚更鮮 一碗記三天

海派蝦湯魚

2款炸物 分別係🌟高雄甜不辣 同 🌟 鐵漢小酥肉

小酥肉係椒麻風味 炸到岀黎熱辣辣 一條接一條甘食👍🏻
甜不辣就係比較煙靭既口感 表面都灑左小小辣粉👍🏻

另外仲叫左個柚香蘿蔔 係一個冷盤,味道清新解膩👍🏻

飲品就叫左🌟檸檬紅茶 同 🌟冬瓜檸檬

甜品方面 🌟紅豆仙草 同 🌟冬瓜黑糖奶涷