2024-03-06 298 瀏覽
{蝦紅湯拉麵 + 虎蝦乾海味炊飯 + 小食x2- $296}寶林開咗一間主打「蝦」嘅拉麵店!不過開店無耐openrice 都係喊喊多,今次一心打算試伏,食完覺得值得平反喎!可能之前新開未適應先令人有唔好嘅進餐體驗掛😉♦️ 蝦紅湯拉麵🦐睇餐牌講老闆用左好多功序同好多種蝦淆製而成,本麻甩未至於識食到食得出啲功序,但覺得真心係濃蝦味!麵質ok,上面幾隻蝦已經剝咗殼,食落質地亦好新鮮!♦️ 虎蝦乾海味炊飯呢個飯用左好大隻嘅虎蝦乾、乾貝、同埋花菇煮出黎,食落都好有漁村風味!配合埋慢煮雞胸同埋櫻花蝦,感覺好特別!喺拉麵店度食飯亦別有一番風味!♦️ 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子呢個餃子唔平,但食完就明白,佢用咗原隻大蝦再加免治雞肉嚟包出嚟嘅餃子,店員鼓勵我哋食原味唔好點汁,即管一試,原味確實係食得到蝦嘅鮮味,很有趣。♦️ 花雕酒漬新鮮鮑魚原隻新鮮鮑魚,切片上,花雕酒又幾入味,係一個好唔錯嘅小食!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #蝦魂 (將軍澳)將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖

♦️ 蝦紅湯拉麵🦐

♦️ 虎蝦乾海味炊飯

♦️ 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子

♦️ 花雕酒漬新鮮鮑魚
原隻新鮮鮑魚,切片上,花雕酒又幾入味,係一個好唔錯嘅小食!

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #蝦魂 (將軍澳)
  • 特濃蝦湯拉麵