2024-04-18 240 瀏覽
黎到寶琳新開業2個月左右的蝦魂拉麵轉門店,朋友食過黎後,極力推薦我地晚上諗唔到食咩,不妨過黎食下,因拉麵店的湯底是自家熬製,保證會有一試難忘的感覺。🦐🍜😋✨ 蝦紅湯拉麵($108),湯底由多底的蝦特製而成,包裝龍蝦、虎蝦、阿根廷紅蝦、日本櫻花蝦共同煮超過4小時,湯底的色澤偏橙色,撈上秘製的蝦油醬,味道極鮮甜,每一啖都滿載住濃濃的蝦鮮味。每一隻鮮蝦都很新鮮又彈牙,木耳絲好爽口,整個拉麵製作得非常出色。🍜🦐😄🫶🏻✨ 雞白湯拉麵($88),湯底的味道帶有甜味。湯底的材料是用全雞、雞腳、雞翼煮約6小時。再用天然昆布及鰹魚混合雞湯裡,令雞湯的味道更加提鮮,還有加入了柚子皮,湯底的味道很清新,未食拉麵先飲啖湯已經感到很真材實料了。拉麵的做配料很豐富,粒粒脹卜卜的飛魚籽、塊塊薄身鬆軟的豚肉、肥美的廣島蠔肉和軟心滑溜的溏心蛋。料多又抵食。🍜🐥✨ 雞湯浸蘿蔔,雞湯是拉麵的濃湯,白蘿蔔很鮮甜又浸得好入味。🤤✨ 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子($40),原隻的紅蝦再配上大量嘅櫻花蝦,令賣相很吸引。餃子包住蝦和雞肉,餡料豐富又有層次。店員建議不要點上醬油,品嚐餃子的原味道。🥟🦐

雞白湯拉麵

雞白湯拉麵
2024-03-31 297 瀏覽
蝦湯麵近年喺香港變咗做一種新潮流相信最為人熟悉係例如有尖沙咀或者大圍嘅三間唔同地舖我自己都排隊去試過其中兩間但冇一次係驚艷到我想再食嘅今次呢間係我隔離區新開某日經過見到 所以先入去食坐低冇耐隔籬枱仲同個侍應吹水話喺日本都冇食過咁濃郁蝦湯嘅拉麵個下聽到心諗有冇咁誇張?係咪媒嚟㗎😂😂😂點知真係好好食!食完隔多日再返唔咗去食LOL好耐無食過啲餐廳係會想即刻幫佢寫個食評!蝦紅湯拉麵第一啖飲個湯已經分到勝負!同以往試過嘅係有分別!出面有啲會有少少澀味或者係好單一嘅蝦味 個湯嘅味道唔豐富又或者個湯都好稀 一係就好鬼杰但呢到嗰種濃郁嘅蝦味 唔會太鹹個味道層次好豐富 第一下有陣龍蝦味飲得出好多料 仲有蝦籽 櫻花蝦等等係個湯到個濃稠度好適中 唔會太杰 但又會掛到少少喺個麵度飲得出係完全冇味精食完冇口渴每一碗有四隻蝦隻蝦都有鮮味 正常肉質拉麵麵條彈牙如果冇睇錯應該係小麥拉麵嚟🤔第二次食就加埋個辣蝦醬我估佢應該係櫻花蝦XO醬嚟食落就少少辣如果加晒落個湯度 個辣度會淡咗建議用嗰匙不起點麵食會好啲呢度嘅裝修好簡潔、溫和、暖色系為主開放式嘅設計 但係因為個位置係比較角落所以唔會有太多人經過見到座位都好闊落 坐墊係
蝦湯麵近年喺香港變咗做一種新潮流
相信最為人熟悉係例如有尖沙咀或者大圍嘅三間唔同地舖
我自己都排隊去試過其中兩間
但冇一次係驚艷到我想再食嘅

今次呢間係我隔離區新開
某日經過見到 所以先入去食
坐低冇耐隔籬枱仲同個侍應吹水
話喺日本都冇食過咁濃郁蝦湯嘅拉麵
個下聽到心諗有冇咁誇張?
係咪媒嚟㗎😂😂😂

點知真係好好食!
食完隔多日再返唔咗去食LOL
好耐無食過啲餐廳係會想即刻幫佢寫個食評!

蝦紅湯拉麵
第一啖飲個湯已經分到勝負!
同以往試過嘅係有分別!
出面有啲會有少少澀味

我估佢應該係櫻花蝦XO醬嚟
食落就少少辣
如果加晒落個湯度 個辣度會淡咗
建議用嗰匙不起點麵食會好啲

呢度嘅裝修好簡潔、溫和、暖色系為主
開放式嘅設計 但係因為個位置係比較角落

呢間蝦湯仲要好足料好味
食得好滿足
商場舖$108碗絕對okay
所以想番啲介紹多啲人食😆
希望佢多啲生意長做長有!

頭盔:建議大家去食都要照平常心
唔洗好高期望
佢係好食唧蝦湯麵
但絕對唔好當成個啲用哂高級料呀
淆唔知好耐好耐 好貴好高級嘅一碗麵🤣
2024-03-30
2024-03-17 276 瀏覽
呢日嚟咗探望將軍澳嘅友人 經過佢樓下嘅商場 聞到有陣濃郁嘅蝦味 友人話呢間係新開嘅拉麵店 主打蝦湯拉麵😆蝦紅湯拉麵成間鋪充滿着蝦嘅香味 呢碗拉麵嚟嘅時候都好大浸鮮味撲埋嚟😻 湯底原來用咗好多款嘅蝦熬製而成 都見到蝦湯係比較稠杰 面頭仲有蝦油醬 同埋大量嘅日本櫻花蝦 撈埋一齊食更加有風味 仲有4隻已剝殼嘅蝦喺面 方便我呢啲懶人😚美國和牛肩胛肉眼 醬油牛骨清湯拉麵呢個係期間限定嘅拉麵🍜 麵質都幾有咬口 湯底係醬油牛骨清湯 湯底唔會太鹹 呢個拉麵仲用上咗好多片美國和牛肩胛肉眼 肉味幾香 仲有啲秀珍菇同埋白蘿蔔喺湯入面 半熟嘅溏心蛋都味道唔錯🍳 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子佢嘅賣相幾靚 見到佢有原隻蝦仁🍤 面頭有大量嘅櫻花蝦🤩 蝦仁底下仲有雞肉餡料 整體味道都有好香嘅蝦味雞湯浸蘿蔔因為食完佢嘅牛肩胛拉麵入面嘅白蘿蔔 覺得佢真係整得好入味好甜 所以嗌多咗呢一份小食🥕 雞湯嘅味道幾濃郁 白蘿蔔依然係好香甜 份量都算幾適中呢間嘅蝦湯都真係比較出色嘅 如果好鍾意食蝦嘅朋友就要嚟試吓啦🦐

2024-03-06 263 瀏覽
{蝦紅湯拉麵 + 虎蝦乾海味炊飯 + 小食x2- $296}寶林開咗一間主打「蝦」嘅拉麵店!不過開店無耐openrice 都係喊喊多,今次一心打算試伏,食完覺得值得平反喎!可能之前新開未適應先令人有唔好嘅進餐體驗掛😉♦️ 蝦紅湯拉麵🦐睇餐牌講老闆用左好多功序同好多種蝦淆製而成,本麻甩未至於識食到食得出啲功序,但覺得真心係濃蝦味!麵質ok,上面幾隻蝦已經剝咗殼,食落質地亦好新鮮!♦️ 虎蝦乾海味炊飯呢個飯用左好大隻嘅虎蝦乾、乾貝、同埋花菇煮出黎,食落都好有漁村風味!配合埋慢煮雞胸同埋櫻花蝦,感覺好特別!喺拉麵店度食飯亦別有一番風味!♦️ 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子呢個餃子唔平,但食完就明白,佢用咗原隻大蝦再加免治雞肉嚟包出嚟嘅餃子,店員鼓勵我哋食原味唔好點汁,即管一試,原味確實係食得到蝦嘅鮮味,很有趣。♦️ 花雕酒漬新鮮鮑魚原隻新鮮鮑魚,切片上,花雕酒又幾入味,係一個好唔錯嘅小食!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #蝦魂 (將軍澳)將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖

♦️ 蝦紅湯拉麵🦐

♦️ 虎蝦乾海味炊飯

♦️ 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子

♦️ 花雕酒漬新鮮鮑魚
原隻新鮮鮑魚,切片上,花雕酒又幾入味,係一個好唔錯嘅小食!

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #蝦魂 (將軍澳)
  • 特濃蝦湯拉麵
2024-05-07 0 瀏覽
今日做左去新都城做嘢,午市時間四出搵食。商場都好多食店選擇可能太耐冇嚟過新都城,連開了間日式拉麵店都吾知,見到餐牌午市一套餐亦吾貴,一於進店品嚐。餐廳環境闊落,空間感十足,木系裝修,簡潔舒服。食物質素都吾錯廣島蠔x鮮蜆 鮮魚蠔湯拉麵 $98煎餃子2隻+伯爵紅茶 鮮甜的廣島蠔同蜆肉 配上鮮魚蠔湯湯底清甜,拉麵麵質彈牙。套裝仲有煎餃子,味道不錯,飲品叫了伯爵紅茶,香醇好飲雞湯浸豆苗 $20平時出街食好小叫菜,追加了雞湯浸豆苗,淡淡的雞湯,又健康又好味
今日做左去新都城做嘢,午市時間四出搵食。商場都好多食店選擇

廣島蠔x鮮蜆 鮮魚蠔湯拉麵 $98
煎餃子2隻+伯爵紅茶

雞湯浸豆苗 $20

2024-05-02
呢間野新開咗一段時間,但冇特別話想試,因為開係寶琳黎講個定價都唔平。但最近見到佢新出咗一個午市套餐,包一碗麵再加餃子再加汽水或茶,咁岩經過見到諗住試吓佢。唯一想讚侍應嘅態度都好友善,算有禮貌。我同同行人叫咗一碗蜆加廣島蠔拉麵(套餐),一碗蝦紅湯拉麵(單點)。有2隻廣島蠔,算幾新鮮係好味。配料都係一般,荀陣味唔係我中意,佢既蜆就有啲沙,味道普普通通唔算新鮮,佢聲稱係鮮魚蠔湯,都真係有啲蠔味,但係魚湯味就真係好一般🧐。自問對拉麵都算有要求,拉麵嘅湯底係好緊要,所以對我嚟講真係好失色。湯係飲唔哂,亦唔想飲。拉麵嘅麵質係中等粗硬度,唔算係幼面,無咩記憶點🤔。反而加左$2試嘅辣蝦醬,有驚喜,係幾好味,加埋落啲湯先叫做好返啲。套餐送嘅餃子2隻真係可以話難食。。。😰應該係一早整定晒,然後擺咗一段時間所以真係又硬又唔夠熱,奉勸大家唔需要貪佢個午市套餐嚟食。因為唔想飲汽水叫咗杯伯爵紅茶。嘩🤯!未試過杯熱茶可以咁難飲,都係沖茶包姐😂😂但係嗰浸香料味太重真係接受唔到。唔係一般伯爵茶味。大家想飲茶都係飲叫返綠茶。同行人叫嘅蝦紅湯頭拉麵,佢就話個湯頭都係算濃郁,不過不失,有食過更好。蝦就都算新鮮,但一定唔會係超

唯一想讚侍應嘅態度都好友善,算有禮貌。

同行人叫嘅蝦紅湯頭拉麵,佢就話個湯頭都係算濃郁,不過不失,有食過更好。蝦就都算新鮮,但一定唔會係超彈牙個隻,似白灼蝦多啲無乜味。整體都係不過不失,唔算差但唔算好好味😅。

總體而言,就係如果住附近嘅不妨可以一試,始終拉麵湯底呢啲係好個人口味。但係如果住得遠就唔需要特登入嚟食。我自己本人就會更鍾意食戲院隔離嗰間,整體同味道真係更唔錯。
2024-05-01 14 瀏覽
信箱里有虾魂的coupon,趁着没过期赶紧来试一下。🌟虾红汤拉面 108可能因为宣传有好多种虾好多工序把期待值拉高了,其实味道的层次不是很丰富,汤太过于浓郁。虾有帮去虾身的壳,总的来说有点不算惊喜。🌟鲷鱼*牡蛎汤拉面 98可能这天没有鲷鱼?换成了烟熏猪肉。这个面我一定要夸,是会再来的一碗很惊喜的拉面。首先两个大蠔3片猪肉就很满足,再配上两片紫菜半个溏心蛋木耳丝鱼籽,整碗面处处是惊喜。尤其特别的还有柚子丝,中和了咸味。🌟鲣鱼昆布渍广岛蠔 28(coupon free)家人们,请你一定要点。服务态度超级好,还会问上冻水还是热水,吃面体验也很重要,爱了‼️
信箱里有虾魂的coupon,趁着没过期赶紧来试一下。

🌟虾红汤拉面 108
鲷鱼x牡蛎汤拉面

🌟鲷鱼*牡蛎汤拉面 98

🌟鲣鱼昆布渍广岛蠔 28(coupon free)
家人们,请你一定要点。
鲣鱼昆布渍广岛蠔

2024-04-30
鲷鱼x牡蛎汤拉面
鲣鱼昆布渍广岛蠔
  • 鰹魚x牡蠣湯拉麵
2024-05-01 9 瀏覽
🫶🏼 雞白湯拉麵 $88配料有:糖心蛋、紫菜、腐竹、慢煮雞胸肉、木耳。雞胸肉十分滑,配搭埋鮮甜雞白湯,好滿足。拉麵口感彈牙。🫶🏻 蝦紅湯拉麵湯底用咗好多款嘅蝦而成,所以蝦味濃郁。面頭有大量日本櫻花蝦,夾埋拉麵一齊食,口感更豐富。而且,有4隻已剝殼嘅蝦,新鮮彈牙,十分貼心。———————————————📍將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖———————————————
🫶🏼 雞白湯拉麵 $88
配料有:糖心蛋、紫菜、腐竹、慢煮雞胸肉、木耳。
雞胸肉十分滑,配搭埋鮮甜雞白湯,好滿足。拉麵口感彈牙。

🫶🏻 蝦紅湯拉麵
湯底用咗好多款嘅蝦而成,所以蝦味濃郁。
面頭有大量日本櫻花蝦,夾埋拉麵一齊食,口感更豐富。
而且,有4隻已剝殼嘅蝦,新鮮彈牙,十分貼心。

———————————————

———————————————
店面設計行簡約風嘅蝦魂估唔到佢嘅出品都幾多元化除咗鎮店之寶嘅蝦紅湯拉麵、雞白湯拉麵同虎蝦乾海味炊飯佢嘅期間限定都十分之有魅力淘小姐就被佢地嘅蕃茄麻辣湯吸引咗所以就決定先試佢試咗佢期間限定⭐️ 牛X豬 蕃茄麻辣拉麵湯底係用牛骨湯混合麻辣蕃茄汁辣度唔算太刺激而蕃茄嘅味道都幾有層次最正嘅係佢用左澳洲頂級肉眼牛肉片肉片有濃濃嘅油香非常軟腍另外仲有經過低溫慢煮4小時自家製醬油豬叉燒同流心蛋相當豐富而麵條係由日本小麥粉新鮮製造口感比較軟腍吸湯嘅能力較高⭐️虎蝦乾海味炊飯用左日本北海道米煮成嘅炊飯吸收左海鮮味道除咗飯面嘅原條虎蝦乾飯裏面亦有蝦乾配有半隻流心蛋面頭再灑上芝麻同蔥花仲另上一碗雞白湯味覺雙重享受⭐️自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻全港首創嘅自家制原隻阿根廷紅蝦雞肉餃子雞肉吸收左紅蝦鮮嘅甜味味道互相輝映而面頭嘅櫻花蝦令餃子嘅味道昇華⭐️慢煮雞胸雞胸非常軟滑而最突出嘅係佢嘅雞白湯原來呢度嘅雞白湯每日新鮮熬煮6小時味道濃稠非常上盛🍽️ 蝦魂 📍 將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖
店面設計行簡約風嘅蝦魂
估唔到佢嘅出品都幾多元化
除咗鎮店之寶嘅蝦紅湯拉麵、雞白湯拉麵同虎蝦乾海味炊飯
佢嘅期間限定都十分之有魅力

味道濃稠
非常上盛

🍽️ 蝦魂
2024-04-19 9 瀏覽
日本拉麵| 蝦魂|將軍澳湯底每日新鮮烹調第一次食完拉麵,完全唔頸渴!證明佢用足料!冇味精!—————————————🫶🏼 雞白湯拉麵 $88配料有:糖心蛋、紫菜、腐竹、慢煮雞胸肉、木耳。雞胸肉十分滑,配搭埋鮮甜雞白湯,好滿足。拉麵口感彈牙。🫶🏻 蝦紅湯拉麵湯底用咗好多款嘅蝦而成,所以蝦味濃郁。面頭有大量日本櫻花蝦,夾埋拉麵一齊食,口感更豐富。而且,有4隻已剝殼嘅蝦,新鮮彈牙,十分貼心。🫶🏻 雞湯浸蘿蔔 $28白蘿蔔煮得夠耐,好入味、夠甜夠淋。份量都多,而且雞湯味超香,推薦!🫶🏻 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48好特別嘅餃子,入面包住原隻有阿根廷紅蝦及雞肉,面頭有大量櫻花蝦。整體香濃蝦味而唔油膩,幾特別。————————————📍將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖————————————Overall 💗💗💗💗
日本拉麵| 蝦魂|將軍澳
湯底每日新鮮烹調
第一次食完拉麵,完全唔頸渴!
證明佢用足料!冇味精!

—————————————
🫶🏼 雞白湯拉麵 $88
配料有:糖心蛋、紫菜、腐竹、慢煮雞胸肉、木耳。
雞胸肉十分滑,配搭埋鮮甜雞白湯,好滿足。拉麵口感彈牙。

🫶🏻 蝦紅湯拉麵
湯底用咗好多款嘅蝦而成,所以蝦味濃郁。
面頭有大量日本櫻花蝦,夾埋拉麵一齊食,口感更豐富。
而且,有4隻已剝殼嘅蝦,新鮮彈牙,十分貼心。

🫶🏻 雞湯浸蘿蔔 $28
白蘿蔔煮得夠耐,好入味、夠甜夠淋。
份量都多,而且雞湯味超香,推薦!

🫶🏻 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48
整體香濃蝦味而唔油膩,幾特別。

————————————

————————————

Overall 💗💗💗💗

2024-04-19 15 瀏覽
蝦魂今次要介紹將軍澳新都城中心一期有一間新開嘅拉麵店叫「蝦魂」,佢哋有一個午市套餐好抵食,午市套餐包括有三款指定拉麵揀一款+餃子一份及汽水,價錢都只係$78-$98不等,如果拉麵唔啱自己心水,可以自選其他拉麵,我非常推介紅蝦湯拉麵,蝦嘅湯底濃郁到不得了!1.醬油牛骨清湯拉麵(澳洲Prime牛肉)(自家製辣椒醬+$2)(要蔥花)+煎餃子2隻+樽裝芬達橙汁$90(8.5/10)呢碗醬油牛骨清湯拉麵個牛骨清湯牛味非常濃,入面仲有大約5塊唔鞋嘅澳洲Prime牛肉、竹筍、木耳絲、1舊冬菇等,拉麵好彈牙又掛到汁,唔錯呀!煎餃子2隻:餃子煎得好脆,入面係豬肉!樽裝芬達橙汁:依家樽裝汽水真係越嚟越難搵到,套餐包埋一枝樽裝汽水,原價單叫都$15,有無人好似我咁覺得樽裝汽水好飲d呢?!2.蝦紅湯拉麵(要蔥花)$108(9.5/10)睇過餐牌就覺得呢個湯底功工序非常多,湯底用咗不同種類嘅蝦熬製,包括有龍蝦、虎蝦、阿根廷紅蝦、日本櫻花蝦等,呢個先焗、炒、煮、熬等多重工序每日新鮮熬煮4小時,配上自家製蝦油醬,先令到呢碗蝦紅湯拉麵好濃好濃,配料分別有3隻好彈牙嘅大蝦、大量好甜嘅蝦米仔、木耳絲、半隻溏心蛋、2塊紫菜
蝦魂

煎餃子2隻:餃子煎得好脆,入面係豬肉!

2.蝦紅湯拉麵(要蔥花)$108(9.5/10)
睇過餐牌就覺得呢個湯底功工序非常多,湯底用咗不同種類嘅蝦熬製,包括有龍蝦、虎蝦、阿根廷紅蝦、日本櫻花蝦等,呢個先焗、炒、煮、熬等多重工序每日新鮮熬煮4小時,配上自家製蝦油醬,先令到呢碗蝦紅湯拉麵好濃好濃,配料分別有3隻好彈牙嘅大蝦、大量好甜嘅蝦米仔、木耳絲、半隻溏心蛋、2塊紫菜等,拉麵好彈牙又掛到汁,好正,非常大推!

3.自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻$48(9/10)
呢個自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子連我自己都覺得貴,不過好想試下,原來入面用咗原隻彈牙大蝦,再加埋免治雞肉一齊包嘅餃子,一咬勁多汁,雞肉又唔鞋,好掂!

4.樽裝忌廉$15(10/10)
依家樽裝汽水真係越嚟越難搵到,單叫$15蚊唔算貴,有無人好似我咁覺得樽裝汽水好飲d呢?!

2人總共價錢$261

@ebitamashi

個人口味總評分:9.25/10

地址:將軍澳寶琳運亨路1號新都城中心一期2樓241, 250&251號舖

#蝦魂 #拉麵店 #拉麵 #將軍澳 #新都城中心 #香港美食 #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2024-04-15 18 瀏覽
見將軍澳新開左間新拉麵店,佢個位置人流唔係太多,好少特登行入去,又見到價錢唔係特別平,其實本身無打算去試的……不過見到同區街坊有人推介,而且評價都唔錯就走去試下,都算有驚喜。我地試左蝦紅湯拉麵,湯底好夠濃,有蝦油同蝦味噌嘅香味,仲有櫻花蝦。而代替拉麵叉燒嘅蝦已經剝左殼,好方便食。糖心蛋都唔錯。如果有得揀麵嘅硬度就更好喇。整體黎講,雖然味道未去到超級出色,但都係會想再食第2次嘅。最值得讚係店員非常客氣有禮,好貼心講解今日特別推薦添(個沾麵都好吸引,打算下次試)。如果想喺將軍澳拉好食嘅拉麵,我會推薦呢間。
整體黎講,雖然味道未去到超級出色,但都係會想再食第2次嘅。
如果想喺將軍澳拉好食嘅拉麵,我會推薦呢間。
2024-04-15
朋友介紹話呢間係寶琳嘅🦐拉麵店好好食,就算遠d都好值得入去食下!果然無錯!🔹️蝦紅湯拉麵 $108呢度嘅蝦紅湯底真心好食,食得出用左好多蝦去淆🦐🦐🦐,係餐廳匠心之作,完全冇味精,食完唔會口渴,麵條彈牙都幾掛汁,拉麵嘅幾隻蝦都好新鮮,仲有大量櫻花蝦,同埋流心蛋,喺香港好少食到咁好蝦湯拉麵,大讚❗️我加咗$3 要個辣蝦醬,用來點麵都幾惹味。🔹️虎蝦乾海味炊飯 $108用咗北海道米,落咗好多乾貝和花菇,令啲飯充滿海鮮味😍,配咗大條虎蝦乾,仲有幾塊好滑的慢煮雞胸!整體黎講好滿意。🔹️自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48喺碟與眾不同嘅餃子😍,每粒都用咗原隻大紅蝦,加埋免治雞肉包出嚟,超級足料,極滋味,差唔多枱枱都叫來食😍🔹️花雕酒漬新鮮鮑魚 $32鮑魚個size都ok,爽口彈牙,幾有花雕酒,唔錯!

🔹️蝦紅湯拉麵 $108

🔹️虎蝦乾海味炊飯 $108
虎蝦乾海味炊飯

🔹️自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子 $48

🔹️花雕酒漬新鮮鮑魚 $32
鮑魚個size都ok,爽口彈牙,幾有花雕酒,唔錯!
花雕酒漬新鮮鮑魚

虎蝦乾海味炊飯
花雕酒漬新鮮鮑魚
2024-04-11 43 瀏覽
將軍澳寶琳新開的拉麵店, 要來試一試 食物 : 蝦紅湯拉麵 $108 - 店名是蝦魂, 應該是以蝦為主題, 不過試落個湯需然好濃, 但唔夠蘇甜味, 有D偏咸, 4隻蝦都唔係好大隻, 麵底唔錯 廣島蠔X煙薰豬腩肉鯛魚蠔湯拉麵 $98 - 個人覺得蠔湯比蝦湯鮮甜, 成碗湯可以飲晒, 蠔肉都鮮甜好食, 但塊豬腩肉其實是煙肉, 食落同碗麵唔係好夾 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻 $48 - 餃子食落口感麻麻, 餃子皮有D韌環境 : 餐廳是日式木系裝修, 明亮舒服乾淨, 有熱水供應 服務 : 職員有禮貌主動 價錢 : HK$254 (無加一服務費)
將軍澳寶琳新開的拉麵店, 要來試一試
環境 : 餐廳是日式木系裝修, 明亮舒服乾淨, 有熱水供應
服務 : 職員有禮貌主動
價錢 : HK$254 (無加一服務費)
廣島蠔煙薰豬腩肉鯛魚蠔湯拉麵
自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子3隻
2024-04-03
廣島蠔煙薰豬腩肉鯛魚蠔湯拉麵
2024-04-08 32 瀏覽
宜家除咗雞白湯流行,蝦紅湯都多咗好多拉麵店做。今日嚟呢間蝦魂,新開一個月到,有齊雞白湯同蝦紅湯兩款之外,仲有醬油牛骨清湯同鯛魚牡蠣湯,唯獨係無坊間最多嘅豚骨拉麵。叫得蝦魂,主打一定係蝦拉麵,蝦紅湯拉麵湯底有濃濃嘅蝦味,仲有櫻花蝦,蝦頭膏增鮮,配料有紫菜、半隻味玉、木耳,同埋四隻去殼基圍蝦。成碗麵都係蝦味。想食辣可加$3蚊要個自家製辣蝦醬,連埋麵一齊食就夠曬惹味。另外叫咗客阿根廷紅蝦雞肉餃子,入面有一隻蝦同埋免治雞肉。襯返個蝦湯一齊食,愛蝦人仕必試。

2024-04-05
  • 蝦紅湯拉麵