餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
第一次食餃掂應該係太子,印象都幾好既,今次黎「天下第一餃」既分店試下有無keep到/進步裝修幾光鮮既,位就唔算太多,餐牌既餃除咗一般既韮菜白菜粟米依啲之外,仲有好多特色既例如芝士餃、松茸餃咁未有餃食先上四川涼麵,估唔到既係佢撈芝麻醬食(日式?),麵條口感唔錯既,但無乜麻、無乜四川/重慶風味,當日式冷麵可能似啲壽喜牛肉餃配壯元九鼎湯,先試湯底,個名就好勁,飲落個味就正常,有啲清補兩feel,唔濃壽喜牛肉餃,食唔到壽喜味,但係有啲洋蔥味既,牛肉味算係幾濃幾正皮都算腍,配埋湯食都ok煎餃出場,賣相幾吸引,大白菜豬肉餃,一咬有爆下汁既味道都幾好,皮菜肉都好夾既感覺加啲菜脯豆䜴醬,一定要另外放,唔係會辣死個醬好香,辣得黎有豆豉味,配餃子一流,即刻惹味左元貝豬肉餃,高級野,食落再多啲汁同埋多左瑤柱既味道將豬肉餃升級左幾好味,但唔太好同辣既醬一齊食,會蓋左個瑤柱味其實整體唔差既,不過有無話「天下第一餃」就....留俾大家定斷撇開誇張餐牌,其實餃子幾特別、煎餃真好味都係可以一試既#而其實我係湯餃人但都推煎餃#坐店入面一半人講普通話少少不安

皮都算腍,配埋湯食都ok

四川涼麵

涼麵

壽喜燒牛肉餃配狀元九鼎湯

狀元九鼎湯

壽喜燒牛肉餃

煎餃出場,賣相幾吸引,大白菜豬肉餃,一咬有爆下汁既
味道都幾好,皮菜肉都好夾既感覺
加啲菜脯豆䜴醬,一定要另外放,唔係會辣死
個醬好香,辣得黎有豆豉味,配餃子一流,即刻惹味左
元貝豬肉餃,高級野,食落再多啲汁同埋多左瑤柱既味道
將豬肉餃升級左
幾好味,但唔太好同辣既醬一齊食,會蓋左個瑤柱味

煎餃(大白菜豬肉餃x元貝豬肉餃)

煎大白菜豬肉餃

煎元貝豬肉餃

撇開誇張餐牌,其實餃子幾特別、煎餃真好味
都係可以一試既

#而其實我係湯餃人但都推煎餃