2021-10-22 1820 瀏覽
一星期去一至兩次,基本都係叫Flat White + Pecan & Honey Bagel配Cream Cheese。今日見到個Bagel即刻打咗個突,我叫咗個完塊厚切菠蘿油咩?Cream Cheese分三片擺無抹開(琴日嚟都係食同一款Bagel,Cream Cheese係有抹開嘅)。當我拎住個Bagel去收銀處反映時,店員回覆師傅刮Cream Cheese時刮多咗,然後俾咗支膠叉我抹開。但我反映嘅問題唔係刮多咗,係Cream Cheese無抹平同之前嘅做法唔一樣。10月10日我反映食到嘅Bagel好韌就同我講每批Bagel唔同呢批做得煙韌啲。嗰種係隔夜嘅韌並唔係「煙韌」,俾個咁嘅解釋我,我覺得當我白痴。幫襯咁耐,我覺得服務HEA咗(當日我早上十點半到達,兩、三張空圓枱,張張都有食物碎係枱面,我要自己抹枱清理),食物質素差咗(隔夜韌到飛起嘅Bagel、完塊厚切Cream Cheese Bagel),員工HEA咗(大聲吹水大聲笑)。10月10日嗰日見到疑似老闆巡舖,佢狀似好滿意;但作為利園店嘅長期顧客,我對該店嘅服務同食品質素越來越唔滿意。咖啡係好飲,但整體差咗好多,今後唔會再嗌嘢食淨係齋飲嘢。