2024-04-13 19 瀏覽
喺元朗帶完亞女補習,經過見到一間新開嘅外賣店,門口個牌寫住咖喱雞飯$30,嘩!咁抵嘅!睇真啲,原來係清真菜😳,清真菜我又真係未食過喎。睇吓個menu,發現佢嘅菜式有啲似西式,店員話係融入左香港人嘅口味,所以係新一代嘅清真菜。佢話清真菜只係唔食豬肉,咁又ok 喎,同埋價錢好平,所以就買番屋企試吓,要撐吓本地小店💪🏻,如果唔食得辣,記得同店員講呀!我叫咗1個Pizza,串燒、炸雞同咖喱雞飯。Chicken Tikka Pizza 9” $70Pizza 可以揀厚批或者薄批,我就揀咗厚批,佢厚得嚟又唔會好似啲連鎖店咁厚,個批同配料都好Juicy,亞女好鍾意食。串燒 雞翼/雞肉/羊肉/牛肉 $16-$18串燒係即燒嘅,食到用咗好多唔同嘅香料去醃製,燒得剛剛好,我最鍾意就係佢嘅雞翼,又滑又多汁。脆炸雞粒 150g $25炸雞都係即炸,熱辣辣,脆卜卜。咖哩雞飯 $30呢個咖喱雞飯同平時嗰啲唔同,佢冇另外一個咖喱汁,佢用咖喱煮咗啲雞放係飯上面,飯就用咗印度長生米,另外配搭咗一包乳酪,用嚟加入咖喱雞飯食嘅,好特別啊!有食印度菜嘅感覺😍。

我叫咗1個Pizza,串燒、炸雞同咖喱雞飯。

Chicken Tikka Pizza 9” $70

串燒 雞翼/雞肉/羊肉/牛肉 $16-$18

炸雞粒 150g $25

炸雞都係即炸,熱辣辣,脆卜卜。

咖哩雞飯 $30

外賣自取