2023-09-23 1330 瀏覽
其實之前有朋友介紹過,佢啲酒幾好飲,近排又見Dining City有Promotion,嘢食唔貴,仲可以加$200 free flow 20隻wine 1小時,所以去試試佢。平心而論,食物合格,酒都唔錯,但服務差到令人背脊骨落。首先係侍應,一個係正常friendly既女仔,一個係黑面既女仔。我哋唔好彩,第一次wave左個黑面神,佢話陣間,跟住做呢樣做果樣,等咗10分鐘先黑住面過黎,我哋話想搵人介紹free flow啲酒,佢話搵sommelier介紹,又要再等咗15分鐘,等到想走。等其實唔係最大問題,但侍應態度咁差,黑晒面,條氣唔順。後來Sommelier黎到,串串貢,愛理不理咁樣,叫佢介紹,就響度讀啲意大利文同講啲產地出黎。大佬,如果我識呢啲,就唔使叫你介紹啦!由於free flow每一杯酒,都要搵待應/sommelier order,所以keep住都要同黑面神或者串串貢溝通,搞到free flow都唔想叫酒。總括而言,成餐飯背脊骨落,除非換咗呢兩個staff,否則永遠唔會再去。

平心而論,食物合格,酒都唔錯,但服務差到令人背脊骨落。

等其實唔係最大問題,但侍應態度咁差,黑晒面,條氣唔順。

2023-09-09